Notebookcheck

Test: Asus ZenFone Max (M2) Smartphone — Praktisk recension med våra första intryck

Vaidyanathan Subramaniam, 👁 J. Simon Leitner (översatt av Daniel Eriksson), 01/29/2019

Budgetkungen? Asus utannonserade sin budgetorienterade ZenFone Max (M2) i Indien förra månaden och riktade in sig på användare som ville ha en kapabel telefon med grundläggande funktioner för under 1.500 kronor. Max (M2) kommer med skapliga specifikationer och har betydande förbättringar jämfört med sin föregångare ZenFone Max (M1). Men har Max (M2) vad som krävs för att tävla mot liknande alternativ från Xiaomi, Honor och Realme? Låt oss ta reda på det i vår praktiska recension.

Asus Zenfone Max M2 ZB633KL (Zenfone Serie)
Processor
Qualcomm Snapdragon 632
Grafikkort
Qualcomm Adreno 506
Minne
3072 MB 
Skärm
6.26 tum 19:9, 1520 x 720 pixlar 269 PPI, Kapacitiv, IPS, glansig: ja
Hårddisk
32 GB eMMC Flash, 32 GB 
Anslutningar
Ljudanslutningar: 3.5 mm, Kortläsare: microSD, Sensorer: Accelerometer, gyro, närhet, kompass, fingeravtryck, microUSB
Nätverk
802.11 b/g/n (b/g/n), Bluetooth 4.2, GSM, UMTS, LTE, Dual SIM, GPS
Storlek
höjd x bredd x djup (i mm) 7.7 x 158.4 x 76.3
Batteri
4000 mAh Litiumjon
Operativsystem
Android 8.1 Oreo
Camera
Primary Camera: 13 MPix Dubbel: 13MP (f/1.8, 1.12µm) + 2MP
Secondary Camera: 8 MPix f/2.0, 1.12µm
Övrigt
Tangentbord: Virtuellt, 12 Månader Garanti
Vikt
160 g
Pris
200 Kr
Note: The manufacturer may use components from different suppliers including display panels, drives or memory sticks with similar specifications.

 

ZenFone Max (M2) - Framsidan
ZenFone Max (M2) - Framsidan
ZenFone Max (M2) - Baksidan med fingeravtrycksläsarens placering
ZenFone Max (M2) - Ovansidan med hörlursanslutning och brusreducerande mikrofon
ZenFone Max (M2) - Undersidan med en microUSB-port, högtalargaller och mikrofon
ZenFone Max (M2) - Vänster sida med ett SIM-tråg med tre platser
ZenFone Max (M2) - Höger sida med strömknapp och volymknapp

Storleksjämförelse

Om telefonen
Om telefonen
Hemskärmen
Hemskärmen
Förinstallerade Asus-appar
Förinstallerade Asus-appar
Ursprunglig applåda
Meddelandeskugga Shade
Inställningar för ZenMotion
SMMI test-app
Ambient Display med LED för meddelanden
Ambient Display med LED för meddelanden
Skärmen utomhus med automatisk ljusstyrka
Skärmen utomhus med automatisk ljusstyrka
Skärmen utomhus med maxima ljusstyrka
Skärmen utomhus med maxima ljusstyrka
Skärmen inomhus med automatisk ljusstyrka
Skärmen inomhus med automatisk ljusstyrka
Kameralägen
Kameralägen
Inställningar för stillbilder
Inställningar för stillbilder
Inställningar för videoinspelning
Inställningar för videoinspelning
Proffsläge
Skönhetsinställningar
Live-filter
HDR av
HDR av
Makro-djupeffekt - 1
Makro-djupeffekt - 2
Ljusare och tydligare bild med HDR av
Dimmad bild med HDR på
Mörkare områden exponeras inte tillräckligt med HDR på
Nattfoto - 1
Nattfoto - 2
AnTuTu v7 - Total Score
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
138661 Points ∼100% +34%
Average of class Smartphone
  (54871 - 348178, n=203)
120264 Points ∼87% +17%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
118959 Points ∼86% +15%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
116496 Points ∼84% +13%
Xiaomi Redmi Note 5
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
115654 Points ∼83% +12%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
115565 Points ∼83% +12%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash
103114 Points ∼74%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
90435 Points ∼65% -12%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
89349 Points ∼64% -13%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
89006 Points ∼64% -14%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
79099 Points ∼57% -23%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
77161 Points ∼56% -25%
Average Qualcomm Adreno 506
  (65759 - 108408, n=20)
72373 Points ∼52% -30%
PCMark for Android
Work 2.0 performance score
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
6068 Points ∼100% +5%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash
5785 Points ∼95%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
5663 Points ∼93% -2%
Xiaomi Redmi Note 5
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
5642 Points ∼93% -2%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
5611 Points ∼92% -3%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
5051 Points ∼83% -13%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash
5035 Points ∼83% -13%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
4953 Points ∼82% -14%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
4895 Points ∼81% -15%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
4835 Points ∼80% -16%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
4828 Points ∼80% -17%
Average Qualcomm Adreno 506
  (4171 - 6038, n=30)
4817 Points ∼79% -17%
Xiaomi Mi Max 2
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
4734 Points ∼78% -18%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
4719 Points ∼78% -18%
Average of class Smartphone
  (2828 - 9868, n=288)
4694 Points ∼77% -19%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
Points ∼0% -100%
Work performance score
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
6999 Points ∼100% +7%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash
6566 Points ∼94%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
6343 Points ∼91% -3%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
6218 Points ∼89% -5%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
6040 Points ∼86% -8%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
5818 Points ∼83% -11%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
5721 Points ∼82% -13%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
5716 Points ∼82% -13%
Average Qualcomm Adreno 506
  (4596 - 7846, n=32)
5709 Points ∼82% -13%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
5659 Points ∼81% -14%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash
5656 Points ∼81% -14%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
5484 Points ∼78% -16%
Xiaomi Mi Max 2
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
5361 Points ∼77% -18%
Average of class Smartphone
  (3977 - 13531, n=456)
5123 Points ∼73% -22%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
5083 Points ∼73% -23%
BaseMark OS II
Web
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
1088 Points ∼100% +6%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
1046 Points ∼96% +1%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
1037 Points ∼95% +1%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash
1031 Points ∼95%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
1018 Points ∼94% -1%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
936 Points ∼86% -9%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
912 Points ∼84% -12%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
895 Points ∼82% -13%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
895 Points ∼82% -13%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
858 Points ∼79% -17%
Xiaomi Mi Max 2
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
792 Points ∼73% -23%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
753 Points ∼69% -27%
Average Qualcomm Adreno 506
  (10 - 1031, n=33)
718 Points ∼66% -30%
Average of class Smartphone
  (7 - 1731, n=530)
707 Points ∼65% -31%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash
679 Points ∼62% -34%
Graphics
Average of class Smartphone
  (18 - 15969, n=530)
1767 Points ∼100% +65%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
1608 Points ∼91% +50%
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
1605 Points ∼91% +50%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
1598 Points ∼90% +49%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
1590 Points ∼90% +49%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1520 Points ∼86% +42%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1515 Points ∼86% +42%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1492 Points ∼84% +39%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1480 Points ∼84% +38%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash
1070 Points ∼61%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
1012 Points ∼57% -5%
Xiaomi Mi Max 2
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
1004 Points ∼57% -6%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
999 Points ∼57% -7%
Average Qualcomm Adreno 506
  (943 - 1075, n=33)
997 Points ∼56% -7%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash
986 Points ∼56% -8%
Memory
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
2492 Points ∼100% +41%
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
2314 Points ∼93% +31%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
1935 Points ∼78% +9%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
1917 Points ∼77% +8%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash
1768 Points ∼71%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1334 Points ∼54% -25%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1325 Points ∼53% -25%
Average of class Smartphone
  (21 - 6283, n=530)
1303 Points ∼52% -26%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1161 Points ∼47% -34%
Average Qualcomm Adreno 506
  (584 - 1963, n=33)
1051 Points ∼42% -41%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
996 Points ∼40% -44%
Xiaomi Mi Max 2
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
931 Points ∼37% -47%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
881 Points ∼35% -50%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
838 Points ∼34% -53%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash
584 Points ∼23% -67%
System
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
5348 Points ∼100% +24%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
4457 Points ∼83% +4%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
4432 Points ∼83% +3%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
4320 Points ∼81% 0%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash
4306 Points ∼81%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
3287 Points ∼61% -24%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
3284 Points ∼61% -24%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
3237 Points ∼61% -25%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
3215 Points ∼60% -25%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
3187 Points ∼60% -26%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
3154 Points ∼59% -27%
Xiaomi Mi Max 2
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
3150 Points ∼59% -27%
Average Qualcomm Adreno 506
  (1960 - 4378, n=33)
2964 Points ∼55% -31%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash
2914 Points ∼54% -32%
Average of class Smartphone
  (369 - 12202, n=530)
2612 Points ∼49% -39%
Overall
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
2156 Points ∼100% +27%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
2058 Points ∼95% +21%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
1941 Points ∼90% +14%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
1933 Points ∼90% +14%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash
1702 Points ∼79%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1570 Points ∼73% -8%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1560 Points ∼72% -8%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1504 Points ∼70% -12%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1368 Points ∼63% -20%
Average of class Smartphone
  (150 - 6097, n=534)
1294 Points ∼60% -24%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
1263 Points ∼59% -26%
Xiaomi Mi Max 2
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
1236 Points ∼57% -27%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
1170 Points ∼54% -31%
Average Qualcomm Adreno 506
  (389 - 1747, n=33)
1163 Points ∼54% -32%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash
1033 Points ∼48% -39%
Geekbench 4.3
Compute RenderScript Score
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
5041 Points ∼100% +34%
Xiaomi Redmi Note 5
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
4578 Points ∼91% +22%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
4560 Points ∼90% +21%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
4547 Points ∼90% +21%
Average of class Smartphone
  (1131 - 21070, n=227)
4537 Points ∼90% +21%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
4508 Points ∼89% +20%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
3956 Points ∼78% +5%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash
3759 Points ∼75%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
3738 Points ∼74% -1%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
3690 Points ∼73% -2%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
3678 Points ∼73% -2%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
3644 Points ∼72% -3%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
3621 Points ∼72% -4%
Average Qualcomm Adreno 506
  (2628 - 4006, n=20)
3281 Points ∼65% -13%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash
2628 Points ∼52% -30%
64 Bit Multi-Core Score
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
5426 Points ∼100% +15%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
4945 Points ∼91% +5%
Xiaomi Redmi Note 5
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
4943 Points ∼91% +5%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
4939 Points ∼91% +5%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
4902 Points ∼90% +4%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash
4725 Points ∼87%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
4396 Points ∼81% -7%
Average of class Smartphone
  (1635 - 11598, n=278)
4370 Points ∼81% -8%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
4369 Points ∼81% -8%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash
4308 Points ∼79% -9%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
4234 Points ∼78% -10%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
4210 Points ∼78% -11%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
4193 Points ∼77% -11%
Xiaomi Mi Max 2
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
4190 Points ∼77% -11%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
4152 Points ∼77% -12%
Average Qualcomm Adreno 506
  (3148 - 4765, n=28)
4136 Points ∼76% -12%
64 Bit Single-Core Score
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
1506 Points ∼100% +21%
Xiaomi Redmi Note 5
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
1339 Points ∼89% +7%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
1335 Points ∼89% +7%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
1335 Points ∼89% +7%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
1333 Points ∼89% +7%
Average of class Smartphone
  (590 - 4824, n=279)
1267 Points ∼84% +2%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash
1247 Points ∼83%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
883 Points ∼59% -29%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
881 Points ∼58% -29%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
880 Points ∼58% -29%
Xiaomi Mi Max 2
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
877 Points ∼58% -30%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
877 Points ∼58% -30%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
865 Points ∼57% -31%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
858 Points ∼57% -31%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash
841 Points ∼56% -33%
Average Qualcomm Adreno 506
  (741 - 1256, n=29)
834 Points ∼55% -33%
3DMark
2560x1440 Sling Shot Extreme (ES 3.1) Unlimited Physics
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
2644 Points ∼100% +24%
Xiaomi Redmi Note 5
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
2407 Points ∼91% +13%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
2333 Points ∼88% +9%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
2310 Points ∼87% +8%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
2258 Points ∼85% +6%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash
2132 Points ∼81%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
1999 Points ∼76% -6%
Xiaomi Mi Max 2
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
1992 Points ∼75% -7%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
1990 Points ∼75% -7%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash
1976 Points ∼75% -7%
Average Qualcomm Adreno 506
  (1529 - 2206, n=31)
1916 Points ∼72% -10%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1756 Points ∼66% -18%
Average of class Smartphone
  (585 - 4439, n=306)
1750 Points ∼66% -18%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1728 Points ∼65% -19%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1718 Points ∼65% -19%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1686 Points ∼64% -21%
2560x1440 Sling Shot Extreme (ES 3.1) Unlimited Graphics
Average of class Smartphone
  (76 - 8206, n=306)
1469 Points ∼100% +208%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
869 Points ∼59% +82%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
867 Points ∼59% +82%
Xiaomi Redmi Note 5
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
855 Points ∼58% +79%
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
823 Points ∼56% +73%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
809 Points ∼55% +70%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
801 Points ∼55% +68%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
801 Points ∼55% +68%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
793 Points ∼54% +66%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
761 Points ∼52% +60%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
645 Points ∼44% +35%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash
477 Points ∼32%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
442 Points ∼30% -7%
Average Qualcomm Adreno 506
  (411 - 761, n=31)
436 Points ∼30% -9%
Xiaomi Mi Max 2
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
421 Points ∼29% -12%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash
420 Points ∼29% -12%
2560x1440 Sling Shot Extreme (ES 3.1) Unlimited
Average of class Smartphone
  (94 - 5200, n=309)
1372 Points ∼100% +138%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
1009 Points ∼74% +75%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
1008 Points ∼73% +75%
Xiaomi Redmi Note 5
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
998 Points ∼73% +73%
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
972 Points ∼71% +69%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
917 Points ∼67% +59%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
909 Points ∼66% +58%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
907 Points ∼66% +57%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
903 Points ∼66% +57%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
882 Points ∼64% +53%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
765 (min: 643, max: 2256) Points ∼56% +33%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash
576 Points ∼42%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
535 Points ∼39% -7%
Average Qualcomm Adreno 506
  (491 - 882, n=31)
525 Points ∼38% -9%
Xiaomi Mi Max 2
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
509 Points ∼37% -12%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash
509 Points ∼37% -12%
2560x1440 Sling Shot OpenGL ES 3.0 Unlimited Physics
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
2683 Points ∼100% +26%
Xiaomi Redmi Note 5
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
2390 Points ∼89% +12%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
2383 Points ∼89% +12%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
2372 Points ∼88% +11%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
2347 Points ∼87% +10%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash
2130 Points ∼79%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
2038 Points ∼76% -4%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
2023 Points ∼75% -5%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash
1987 Points ∼74% -7%
Average Qualcomm Adreno 506
  (1580 - 2452, n=31)
1928 Points ∼72% -9%
Xiaomi Mi Max 2
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
1920 Points ∼72% -10%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1744 Points ∼65% -18%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1740 Points ∼65% -18%
Average of class Smartphone
  (375 - 4493, n=322)
1724 Points ∼64% -19%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1702 Points ∼63% -20%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1692 Points ∼63% -21%
2560x1440 Sling Shot OpenGL ES 3.0 Unlimited Graphics
Average of class Smartphone
  (131 - 14951, n=322)
2052 Points ∼100% +153%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
1406 Points ∼69% +73%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
1402 Points ∼68% +73%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
1396 Points ∼68% +72%
Xiaomi Redmi Note 5
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
1385 Points ∼67% +71%
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
1358 Points ∼66% +67%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1324 Points ∼65% +63%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1320 Points ∼64% +63%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1303 Points ∼63% +60%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1204 Points ∼59% +48%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash
812 Points ∼40%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
784 Points ∼38% -3%
Xiaomi Mi Max 2
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
734 Points ∼36% -10%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash
734 Points ∼36% -10%
Average Qualcomm Adreno 506
  (440 - 812, n=31)
729 Points ∼36% -10%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
440 Points ∼21% -46%
2560x1440 Sling Shot OpenGL ES 3.0 Unlimited
Average of class Smartphone
  (159 - 7856, n=323)
1738 Points ∼100% +85%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
1554 Points ∼89% +65%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
1542 Points ∼89% +64%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
1534 Points ∼88% +63%
Xiaomi Redmi Note 5
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
1528 Points ∼88% +62%
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
1525 Points ∼88% +62%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1395 Points ∼80% +48%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1391 Points ∼80% +48%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1381 Points ∼79% +47%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1299 Points ∼75% +38%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash
941 Points ∼54%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
885 Points ∼51% -6%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash
854 Points ∼49% -9%
Xiaomi Mi Max 2
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
851 Points ∼49% -10%
Average Qualcomm Adreno 506
  (533 - 941, n=31)
844 Points ∼49% -10%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
533 Points ∼31% -43%
2560x1440 Sling Shot Extreme (ES 3.1) Physics
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
2634 Points ∼100% +22%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
2355 Points ∼89% +9%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
2354 Points ∼89% +9%
Xiaomi Redmi Note 5
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
2346 Points ∼89% +8%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
2251 Points ∼85% +4%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash
2166 Points ∼82%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
2104 Points ∼80% -3%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
2070 Points ∼79% -4%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash
2021 Points ∼77% -7%
Xiaomi Mi Max 2
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
1976 Points ∼75% -9%
Average Qualcomm Adreno 506
  (1521 - 2251, n=33)
1947 Points ∼74% -10%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1779 Points ∼68% -18%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1738 Points ∼66% -20%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1712 Points ∼65% -21%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1706 Points ∼65% -21%
Average of class Smartphone
  (503 - 4216, n=381)
1683 Points ∼64% -22%
2560x1440 Sling Shot Extreme (ES 3.1) Graphics
Average of class Smartphone
  (82 - 5246, n=382)
1198 Points ∼100% +179%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
815 Points ∼68% +90%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
815 Points ∼68% +90%
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
814 Points ∼68% +89%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
811 Points ∼68% +89%
Xiaomi Redmi Note 5
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
797 Points ∼67% +85%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
729 Points ∼61% +70%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
727 Points ∼61% +69%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
718 Points ∼60% +67%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
707 Points ∼59% +64%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash
430 Points ∼36%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
392 Points ∼33% -9%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
388 Points ∼32% -10%
Xiaomi Mi Max 2
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
382 Points ∼32% -11%
Average Qualcomm Adreno 506
  (363 - 430, n=33)
380 Points ∼32% -12%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash
379 Points ∼32% -12%
2560x1440 Sling Shot Extreme (ES 3.1)
Average of class Smartphone
  (440 - 4734, n=391)
1148 Points ∼100% +120%
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
962 Points ∼84% +84%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
954 Points ∼83% +82%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
953 Points ∼83% +82%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
945 Points ∼82% +81%
Xiaomi Redmi Note 5
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
934 Points ∼81% +79%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
839 Points ∼73% +60%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
833 Points ∼73% +59%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
824 Points ∼72% +58%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
814 Points ∼71% +56%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash
523 Points ∼46%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
479 Points ∼42% -8%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
473 Points ∼41% -10%
Xiaomi Mi Max 2
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
465 Points ∼41% -11%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash
463 Points ∼40% -11%
Average Qualcomm Adreno 506
  (441 - 523, n=33)
463 Points ∼40% -11%
2560x1440 Sling Shot OpenGL ES 3.0 Physics
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
2626 Points ∼100% +23%
Xiaomi Redmi Note 5
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
2379 Points ∼91% +11%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
2350 Points ∼89% +10%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
2316 Points ∼88% +9%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash
2134 Points ∼81%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
2098 Points ∼80% -2%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
2079 Points ∼79% -3%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash
2016 Points ∼77% -6%
Xiaomi Mi Max 2
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
1964 Points ∼75% -8%
Average Qualcomm Adreno 506
  (1504 - 2273, n=33)
1948 Points ∼74% -9%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1757 Points ∼67% -18%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1733 Points ∼66% -19%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1711 Points ∼65% -20%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1698 Points ∼65% -20%
Average of class Smartphone
  (512 - 4215, n=414)
1581 Points ∼60% -26%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
1349 Points ∼51% -37%
2560x1440 Sling Shot OpenGL ES 3.0 Graphics
Average of class Smartphone
  (46 - 8312, n=414)
1644 Points ∼100% +108%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
1338 Points ∼81% +69%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
1335 Points ∼81% +69%
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
1329 Points ∼81% +68%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
1323 Points ∼80% +67%
Xiaomi Redmi Note 5
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
1313 Points ∼80% +66%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1257 Points ∼76% +59%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1256 Points ∼76% +59%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1249 Points ∼76% +58%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1248 Points ∼76% +58%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash
791 Points ∼48%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
743 Points ∼45% -6%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash
723 Points ∼44% -9%
Xiaomi Mi Max 2
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
720 Points ∼44% -9%
Average Qualcomm Adreno 506
  (390 - 791, n=33)
714 Points ∼43% -10%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
390 Points ∼24% -51%
2560x1440 Sling Shot OpenGL ES 3.0
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
1493 Points ∼100% +62%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
1480 Points ∼99% +61%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
1477 Points ∼99% +61%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
1462 Points ∼98% +59%
Xiaomi Redmi Note 5
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
1458 Points ∼98% +58%
Average of class Smartphone
  (58 - 6454, n=422)
1408 Points ∼94% +53%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1336 Points ∼89% +45%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1334 Points ∼89% +45%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1333 Points ∼89% +45%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
1332 Points ∼89% +45%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash
920 Points ∼62%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
867 Points ∼58% -6%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash
843 Points ∼56% -8%
Xiaomi Mi Max 2
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
838 Points ∼56% -9%
Average Qualcomm Adreno 506
  (476 - 920, n=33)
829 Points ∼56% -10%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
476 Points ∼32% -48%
1280x720 offscreen Ice Storm Unlimited Physics
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
19365 Points ∼100% +27%
Xiaomi Redmi Note 5
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
17471 Points ∼90% +15%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
17274 Points ∼89% +13%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
17073 Points ∼88% +12%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
17065 Points ∼88% +12%
Xiaomi Mi Max 2
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
15887 Points ∼82% +4%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
15870 Points ∼82% +4%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash
15860 Points ∼82% +4%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
15816 Points ∼82% +4%
Average Qualcomm Adreno 506
  (13596 - 17204, n=31)
15440 Points ∼80% +1%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash
15250 Points ∼79%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
13217 Points ∼68% -13%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
13196 Points ∼68% -13%
Average of class Smartphone
  (3958 - 37475, n=571)
13105 Points ∼68% -14%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
13054 Points ∼67% -14%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
12919 Points ∼67% -15%
1280x720 offscreen Ice Storm Unlimited Graphics Score
Xiaomi Redmi Note 5
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
20909 Points ∼100% +45%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
20865 Points ∼100% +45%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
20836 Points ∼100% +45%
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
20722 Points ∼99% +44%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
20610 Points ∼99% +43%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
18572 Points ∼89% +29%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
18528 Points ∼89% +29%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
18472 Points ∼88% +28%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
18469 Points ∼88% +28%
Average of class Smartphone
  (1152 - 162695, n=571)
18394 Points ∼88% +28%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash
14395 Points ∼69%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
13369 Points ∼64% -7%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
13314 Points ∼64% -8%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash
13225 Points ∼63% -8%
Xiaomi Mi Max 2
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
13193 Points ∼63% -8%
Average Qualcomm Adreno 506
  (7668 - 14475, n=31)
12947 Points ∼62% -10%
1280x720 offscreen Ice Storm Unlimited Score
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
20404 Points ∼100% +40%
Xiaomi Redmi Note 5
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
20033 Points ∼98% +37%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
19980 Points ∼98% +37%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
19863 Points ∼97% +36%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
19762 Points ∼97% +36%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
17030 Points ∼83% +17%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
16972 Points ∼83% +16%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
16949 Points ∼83% +16%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
16859 Points ∼83% +16%
Average of class Smartphone
  (2915 - 77599, n=572)
15490 Points ∼76% +6%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash
14577 Points ∼71%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
13847 Points ∼68% -5%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
13799 Points ∼68% -5%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash
13732 Points ∼67% -6%
Xiaomi Mi Max 2
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
13710 Points ∼67% -6%
Average Qualcomm Adreno 506
  (8541 - 14907, n=31)
13415 Points ∼66% -8%
GFXBench (DX / GLBenchmark) 2.7
1920x1080 T-Rex HD Offscreen C24Z16
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
36 fps ∼100% +50%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
36 fps ∼100% +50%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
36 fps ∼100% +50%
Xiaomi Redmi Note 5
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
35 fps ∼97% +46%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
35 fps ∼97% +46%
Average of class Smartphone
  (4.1 - 251, n=597)
32.1 fps ∼89% +34%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
30 fps ∼83% +25%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
30 fps ∼83% +25%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
30 fps ∼83% +25%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
29 fps ∼81% +21%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash
24 fps ∼67%
Xiaomi Mi Max 2
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
23 fps ∼64% -4%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
23 fps ∼64% -4%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash
23 fps ∼64% -4%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
23 fps ∼64% -4%
Average Qualcomm Adreno 506
  (21 - 24, n=33)
21.9 fps ∼61% -9%
T-Rex HD Onscreen C24Z16
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash
36 fps ∼100%
Xiaomi Redmi Note 5
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
35 fps ∼97% -3%
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
34 fps ∼94% -6%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
34 fps ∼94% -6%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
34 fps ∼94% -6%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
33 fps ∼92% -8%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
31 fps ∼86% -14%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
31 fps ∼86% -14%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
29 fps ∼81% -19%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
28 fps ∼78% -22%
Average of class Smartphone
  (6.9 - 120, n=600)
25.5 fps ∼71% -29%
Average Qualcomm Adreno 506
  (17 - 36, n=33)
23.4 fps ∼65% -35%
Xiaomi Mi Max 2
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
22 fps ∼61% -39%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
22 fps ∼61% -39%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
21 fps ∼58% -42%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash
19 fps ∼53% -47%
GFXBench 3.0
off screen Manhattan Offscreen OGL
Average of class Smartphone
  (2.2 - 132, n=519)
17.2 fps ∼100% +56%
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
16 fps ∼93% +45%
Xiaomi Redmi Note 5
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
16 fps ∼93% +45%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
16 fps ∼93% +45%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
16 fps ∼93% +45%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
16 fps ∼93% +45%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
14 fps ∼81% +27%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
14 fps ∼81% +27%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
14 fps ∼81% +27%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
14 fps ∼81% +27%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash
11 fps ∼64%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
9.9 fps ∼58% -10%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
9.8 fps ∼57% -11%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash
9.8 fps ∼57% -11%
Xiaomi Mi Max 2
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
9.7 fps ∼56% -12%
Average Qualcomm Adreno 506
  (9.2 - 11, n=33)
9.22 fps ∼54% -16%
on screen Manhattan Onscreen OGL
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash
19 fps ∼100%
Average of class Smartphone
  (4.1 - 115, n=522)
16.4 fps ∼86% -14%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
15 fps ∼79% -21%
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
15 fps ∼79% -21%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
15 fps ∼79% -21%
Xiaomi Redmi Note 5
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
15 fps ∼79% -21%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
15 (min: 16) fps ∼79% -21%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
15 fps ∼79% -21%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
14 fps ∼74% -26%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
14 fps ∼74% -26%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
13 fps ∼68% -32%
Average Qualcomm Adreno 506
  (8.7 - 19, n=33)
11 fps ∼58% -42%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash
10 fps ∼53% -47%
Xiaomi Mi Max 2
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
9.9 fps ∼52% -48%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
9.5 fps ∼50% -50%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
9.4 fps ∼49% -51%
GFXBench 3.1
off screen Manhattan ES 3.1 Offscreen
Average of class Smartphone
  (4.7 - 88, n=380)
14.6 fps ∼100% +109%
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
10 fps ∼68% +43%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
10 fps ∼68% +43%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
10 fps ∼68% +43%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
10 fps ∼68% +43%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
9.8 fps ∼67% +40%
Xiaomi Redmi Note 5
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
9.8 fps ∼67% +40%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
9.8 fps ∼67% +40%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
9.7 fps ∼66% +39%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash
7 fps ∼48%
Xiaomi Mi Max 2
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
6.5 fps ∼45% -7%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
6.5 fps ∼45% -7%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
6.4 fps ∼44% -9%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash
6.4 fps ∼44% -9%
Average Qualcomm Adreno 506
  (6 - 14, n=33)
6.28 fps ∼43% -10%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
5.2 fps ∼36% -26%
on screen Manhattan ES 3.1 Onscreen
Average of class Smartphone
  (5 - 110, n=383)
14.2 fps ∼100% +1%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash
14 fps ∼99%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
11 fps ∼77% -21%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
10 fps ∼70% -29%
Xiaomi Redmi Note 5
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
10 fps ∼70% -29%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
9.8 fps ∼69% -30%
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
9.8 fps ∼69% -30%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
9.8 fps ∼69% -30%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
9.6 fps ∼68% -31%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
9.3 fps ∼65% -34%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
9.1 fps ∼64% -35%
Average Qualcomm Adreno 506
  (5.7 - 14, n=33)
7.15 fps ∼50% -49%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash
6.9 fps ∼49% -51%
Xiaomi Mi Max 2
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
6.4 fps ∼45% -54%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
6.3 fps ∼44% -55%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
6.1 fps ∼43% -56%
GFXBench
off screen Car Chase Offscreen
Average of class Smartphone
  (2.5 - 54, n=311)
9.9 fps ∼100% +154%
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
6.3 fps ∼64% +62%
Xiaomi Redmi Note 5
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
6.3 fps ∼64% +62%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
6.3 fps ∼64% +62%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
6.3 fps ∼64% +62%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
6.3 fps ∼64% +62%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
5.6 fps ∼57% +44%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
5.6 fps ∼57% +44%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
5.5 fps ∼56% +41%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
5.5 fps ∼56% +41%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash
3.9 fps ∼39%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
3.6 fps ∼36% -8%
Xiaomi Mi Max 2
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
3.5 fps ∼35% -10%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash
3.5 fps ∼35% -10%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
3.5 fps ∼35% -10%
Average Qualcomm Adreno 506
  (3.3 - 3.9, n=32)
3.41 fps ∼34% -13%
on screen Car Chase Onscreen
Average of class Smartphone
  (2.8 - 58, n=314)
8.99 fps ∼100% +17%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash
7.7 fps ∼86%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
6 fps ∼67% -22%
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
6 fps ∼67% -22%
Xiaomi Redmi Note 5
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
6 fps ∼67% -22%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash
6 fps ∼67% -22%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
5.9 fps ∼66% -23%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
5.9 fps ∼66% -23%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
5.7 fps ∼63% -26%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
5.4 fps ∼60% -30%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
5.3 fps ∼59% -31%
Average Qualcomm Adreno 506
  (3.3 - 7.7, n=32)
4.15 fps ∼46% -46%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash
3.8 fps ∼42% -51%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
3.6 fps ∼40% -53%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
3.5 fps ∼39% -55%
Xiaomi Mi Max 2
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
3.1 fps ∼34% -60%
JetStream 1.1 - Total Score
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash (Chrome 67)
51.534 Points ∼100% +18%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash (Chrome 70)
45.08 Points ∼87% +3%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash (Chrome 70)
44.786 Points ∼87% +3%
Average Qualcomm Snapdragon 632
  (43.6 - 45.5, n=2)
44.6 Points ∼87% +2%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash (Chrome 69)
44.568 Points ∼86% +2%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash (Chrome 71)
43.6 Points ∼85%
Average of class Smartphone
  (10.8 - 273, n=455)
37.3 Points ∼72% -14%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash (Chrome 63)
28.993 Points ∼56% -34%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash (Browser: Chrome 65)
28.167 Points ∼55% -35%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash (Chrome 65)
28.107 Points ∼55% -36%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash (Chrome 67)
27.615 Points ∼54% -37%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash (Chroem Version 62)
26.407 Points ∼51% -39%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
26.077 Points ∼51% -40%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash (Chrome 68)
25.787 Points ∼50% -41%
Xiaomi Mi Max 2
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash (Chrome Version 60)
24.84 Points ∼48% -43%
Octane V2 - Total Score
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash (Chrome 67)
9746 Points ∼100% +18%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash (Chrome 70)
8627 Points ∼89% +5%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash (Chrome 70)
8386 Points ∼86% +2%
Average Qualcomm Snapdragon 632
  (8229 - 8351, n=2)
8290 Points ∼85% +1%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash (Chrome 69)
8273 Points ∼85% +1%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash (Chrome 71)
8229 Points ∼84%
Average of class Smartphone
  (1506 - 43280, n=591)
5743 Points ∼59% -30%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash (Chrome 65)
5052 Points ∼52% -39%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash (Chrome 67)
5017 Points ∼51% -39%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash (Browser: Chrome 65)
4993 Points ∼51% -39%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash (Chrome 63)
4893 Points ∼50% -41%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash (Chrome 68)
4808 Points ∼49% -42%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
4756 Points ∼49% -42%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash (Chroem Version 62)
4456 Points ∼46% -46%
Xiaomi Mi Max 2
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash (Chrome Version 60)
4250 Points ∼44% -48%
Mozilla Kraken 1.1 - Total Score
Average of class Smartphone
  (603 - 59466, n=611)
11260 ms * ∼100% -130%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash (Chrome 67)
10086 ms * ∼90% -106%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash (Browser: Chrome 65)
9922.7 ms * ∼88% -103%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash (Chrome 68)
9879.9 ms * ∼88% -102%
Xiaomi Mi A1
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash
9867.5 ms * ∼88% -102%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash (Chrome 65)
9823.3 ms * ∼87% -101%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash (Chrome 63)
9493 ms * ∼84% -94%
Xiaomi Mi Max 2
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash (Chrome Version 60)
9382.9 ms * ∼83% -92%
Motorola Moto G5s Plus
Adreno 506, 625, 32 GB eMMC Flash (Chroem Version 62)
9360.9 ms * ∼83% -91%
Average Qualcomm Snapdragon 632
  (4895 - 4900, n=2)
4897 ms * ∼43% -0%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash (Chrome 71)
4894.6 ms * ∼43%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash (Chrome 70)
4766.9 ms * ∼42% +3%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash (Chrome 69)
4578.1 ms * ∼41% +6%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash (Chrome 70)
4562.2 ms * ∼41% +7%
Asus Zenfone 5 ZE620KL
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash (Chrome 67)
4105.3 ms * ∼36% +16%
WebXPRT 2015 - Overall Score
Average Qualcomm Snapdragon 632
  (163 - 171, n=2)
167 Points ∼100% +2%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash (Chrome 71)
163 Points ∼98%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash (Chrome 70)
153 Points ∼92% -6%
Xiaomi Mi Max 3
Adreno 509, 636, 64 GB eMMC Flash (Chrome 69)
148 Points ∼89% -9%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash (Chrome 70)
147 Points ∼88% -10%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
117 Points ∼70% -28%
Average of class Smartphone
  (77 - 362, n=300)
115 Points ∼69% -29%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash (Chrome 65)
110 Points ∼66% -33%
Xiaomi Redmi 6 Pro
Adreno 506, 625, 64 GB eMMC Flash (Chrome 68)
109 Points ∼65% -33%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash (Chrome 67)
106 Points ∼63% -35%
HTC U11 Life
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash (Chrome 63)
100 Points ∼60% -39%

* ... smaller is better

Asus Zenfone Max M2 ZB633KLXiaomi Redmi 6 ProXiaomi Mi A1Xiaomi Mi Max 2Motorola Moto G5s PlusSony Xperia XA2 PlusNokia 6 2018Sony Xperia XA2 UltraHTC U11 LifeNokia 7.1Xiaomi Redmi Note 6 ProXiaomi Mi Max 3Asus Zenfone 5 ZE620KLAverage 32 GB eMMC FlashAverage of class Smartphone
AndroBench 3-5
107%
15%
-11%
21%
8%
-11%
5%
41%
-13%
75%
125%
124%
-15%
-16%
Random Write 4KB
17.11
72.6
324%
7.19
-58%
12.81
-25%
44.89
162%
10.5
-39%
15.3
-11%
10.1
-41%
50.2
193%
11.93
-30%
67.27
293%
87.08
409%
83.54
388%
18.9 (0.75 - 77.3, n=155)
10%
17.6 (0.14 - 250, n=639)
3%
Random Read 4KB
50.39
66.87
33%
78.05
55%
37.1
-26%
37.94
-25%
77.43
54%
38.78
-23%
76
51%
39.3
-22%
44.9
-11%
55.55
10%
72.87
45%
71.16
41%
36.8 (3.59 - 117, n=155)
-27%
40.4 (1.59 - 173, n=639)
-20%
Sequential Write 256KB
121.12
212.87
76%
202.45
67%
139.57
15%
75.7
-37%
146.16
21%
118.32
-2%
138.8
15%
120
-1%
125.98
4%
119.9
-1%
185.4
53%
201.75
67%
95 (14.8 - 189, n=155)
-22%
84.4 (2.99 - 253, n=639)
-30%
Sequential Read 256KB
291.19
278.66
-4%
277.43
-5%
265.68
-9%
237.44
-18%
281.06
-3%
272.59
-6%
273.7
-6%
268
-8%
250.9
-14%
278.9
-4%
274.63
-6%
286.61
-2%
231 (25.8 - 440, n=155)
-21%
238 (12.1 - 912, n=639)
-18%
PUBG Mobile 30 fps (Smooth)
PUBG Mobile 30 fps (Smooth)
Shadow Fight 3 60 fps (High)
Shadow Fight 3 60 fps (High)
Arena of Valor 30 fps (High)
Sdorica 60 fps (High)
Vainglory (Vulkan) 60 fps
PUBG Mobile - Smooth
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash (0.10.0)
30 (min: 1, max: 32) fps ∼100%
Average Qualcomm Snapdragon 632
 
30 fps ∼100% 0%
Average of class Smartphone
  (12 - 60, n=16)
29.6 fps ∼99% -1%
Xiaomi Redmi Note 6 Pro
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
26 (min: 13, max: 27) fps ∼87% -13%
Arena of Valor - high HD
Average of class Smartphone
  (26 - 61, n=61)
45.6 fps ∼100% +52%
Average Qualcomm Snapdragon 632
  (30 - 31, n=2)
30.5 fps ∼67% +2%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
30 (min: 20, max: 32) fps ∼66% 0%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
30 fps ∼66% 0%
Sony Xperia XA2 Plus
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
30 fps ∼66% 0%
Nokia 7.1
Adreno 509, 636, 32 GB eMMC Flash
30 fps ∼66% 0%
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash (1.26.1.2)
30 (min: 1, max: 32) fps ∼66%
Shadow Fight 3 - high
Asus Zenfone Max M2 ZB633KL
Adreno 506, 632, 32 GB eMMC Flash (1.16.1)
60 (min: 1, max: 60) fps ∼100%
Average Qualcomm Snapdragon 632
 
60 fps ∼100% 0%
Nokia 6 2018
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
59 fps ∼98% -2%
Sony Xperia XA2 Ultra
Adreno 508, 630, 32 GB eMMC Flash
58 fps ∼97% -3%
Average of class Smartphone
  (30 - 60, n=31)
55.3 fps ∼92% -8%
PUBG Mobile
 InställningarVärde
 Smooth30 fps
  Your browser does not support the canvas element!
Arena of Valor
 InställningarVärde
 high HD30 fps
  Your browser does not support the canvas element!
Asphalt 9: Legends
 InställningarVärde
 Standard / low30 fps
  Your browser does not support the canvas element!
Shadow Fight 3
 InställningarVärde
 high60 fps
  Your browser does not support the canvas element!

För

+ Bra konstruktionskvalitet
+ Tyst drift
+ Energieffektiv SoC
+ Skapligt exakt GPS
+ Kameran presterar bra vid låg ljusnivå (för sitt pris)
+ Stöd för Widevine CDM L1
+ Responsiv fingeravtrycksläsare och ansiktsupplåsning
+ Starka högtalare
+ Grundläggande Android-upplevelse
+ Utmärkt batteritid
+ Prisvärd

Emot

- Metallkonstruktionen känns slätstruken
- HD+-skärm med halvtråkiga färger
- Skärmen har inget skyddande glas
- Den automatiska justeringen av ljusstyrka behöver en del buggfixar
- Den bakre kamerans HDR och djupavkänning behöver finjusteras
- Dålig framåtriktad kamera
- Långsamma skrivhastigheter
- Ingen snabbladdning
Asus ZenFone Max (M2). Recensionsex från Asus India.
Asus ZenFone Max (M2). Recensionsex från Asus India.

Läs den fullständiga versionen av den här recensionen på engelska här.

Vi har utvärderat Asus ZenFone Max (M2) i nästan en månad och telefonen verkar stå sig mot den attack av tester vi utsatt den för. Konstruktionskvaliteten är utmärkt bortsett från att ytan inte känns särskilt lyxig, men telefonen har ett tunt och trendigt utseende. Skärmjacket verkar en aning bredare än vi hade önskat och skärmen saknar glasskydd av något slag. Även om vi kan ha förbiseende med dessa saker med tanke på det låga priset så går Asus lite för långt med kompromisserna när det kommer till skärmen. Den är fullt kapabel att användas till vardagsaktiviteter men den låga upplösningen och de aningen urvattnade färgerna gör att den känns som en öm punkt på en i övrigt imponerande telefon.     

Prestandan är bra och nya Snapdragon 632 kan snart efterträda Snapdragon 625 som det nya standardchippet för mittenskiktstelefoner. Trots stresstester och kontinuerligt spelande kändes telefonen knappt varm och batteriåtgången var som förväntad. Den här telefonen står sig lätt en typisk arbetsdag och du kommer ändå ha en hel del laddning kvar innan du går och lägger dig. Den klarar av spel bra med grafikinställningar på medium, men med tanke på att det är ett lågenergichipp får man förvänta sig ryckighet och lagg vid multitasking. Kameran presterar inte så illa men Asus behöver arbeta mer på att få HDR och djupavkänning att fungera bra. Den framåtriktade kameran är bara godkänd som bäst så den som gillar sina selfies bör leta någon annanstans.

För den som letar efter en kapabel mittenskiktsenhet som lyckas med de grundläggande funktionerna utan att bränna ett hål i plånboken kan vi lätt rekommendera ZenFone Max (M2). Det finns några oundvikliga kompromisser men den responsiva upplevelsen av grundläggande Android, snabba uppdateringar och en utmärkt helhetsupplevelse kompenserar lätt för det.

Det pågår en häftig strid i budget-mittenskiktet på de priskänsliga Asiatiska marknaderna såsom Indien och Asus verkar ha arbetat ut en vinnande strategi för att slå tillbaka angrepp från Kinesiska tillverkare. Xiaomi leder fortfarande på budget-marknaden men Asus är här för att stanna och vi förväntar oss att den trenden fortsätter under 2019.

Pricecompare

Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > Test: Asus ZenFone Max (M2) Smartphone — Praktisk recension med våra första intryck
Vaidyanathan Subramaniam, 2019-01-29 (Update: 2019-01-29)