Notebookcheck Logo

Information

Notebookcheck.se är ett hårdvarumagasin med fokus på mobil teknik - i synnerhet tester av bärbara datorer, men även andra mobila enheter som smartphones, surfplattor och hybrider. Notebookcheck.com är den Tyskspråkiga förlagan till notebookcheck.se.

Ansvarar för annonsering, webmastering, granskning
Notebookcheck Publishing GmbH
Herbortgasse 38/3/28, 1110 Vienna, Austria
VATIN: ATU63377358
Direktörer och grundare
DI Dr. Klaus A. Hinum
Stefan Hinum
J. Simon Leitner

Teknisk assistans
DI Dr. Klaus A. Hinum

Utgivare
Notebookcheck Digital Media SRL
Sat Valea Adâncă, Comuna Miroslava, Strada Pepinierii, Nr. 7, Etaj 1, Ap. 11, Judet Iaşi, Romania
VATIN: RO48090148
Juridiskt ansvarig för allt redaktionellt innehåll på Notebookcheck.net
Administrator (Directör): Codrut Nistor
Kontakt: codrut  @  lnt.ro
Ensam aktieägare: H2L Media GmbH

Integritetspolicy

Integritetspolicy

Att skydda din personliga information är viktigt för oss. Du kan besöka vår webbplats utan att skriva in någon personlig information. I så hög utsträckning som möjligt så försöker vi hålla den insamling av information som sker i vår ände valfri. Den information vi behandlar används på ett sätt som helt baseras på vad som regleras i lag. I den här integritetspolicyn informerar vi dig om dom viktigaste aspekterna av den data vi behandlar på vår webbplats. Efter order från ansvariga myndigheter kan vi i individuella fall lämna ut information om denna data, så långt som det är nödvändigt för tillämpning av lagen, till exempel för att förhindra fara eller upprätthålla immaterialrätt. Det sker ingen insamling eller behandling av personlig information som inte nämns i vår integritetspolicy.

Som princip så behandlar vi personlig information från våra användare endast i dom fall det är nödvändigt för att tillhandahålla en fungerande hemsida. Denna personliga information kommer tas bort så fort syftet med att lagra den inte längre är aktuellt.

Ansvarig för Skydd av Data

Ansvarig i hänseende till GPDR samt andra regelverk för skydd av data är Notebookcheck Digital Media SRL

Namn och Adressinformation

Adressinformation samlas inte in på den här webbplatsen (ett möjligt undantag är tävlingar, se nedan). Namn, adresser och epost-adresser görs inte tillgängliga till tredje part av Notebookcheck Digital Media SRL utöver till dom personer (i huvudsak frilansande redaktörer) som utför arbetsuppgifter för Notebookcheck, i dom fall dessa personer instrueras att svara på meddelanden eller om det finns buggar eller andra innehållsproblem på Notebookcheck som ska lösas. Vidare så kan Österrikiska säkerhets eller skattemyndigheter få ut personlig information vid förfrågan, om det finns lagligt stöd för detta. Detta händer i princip aldrig.

Skydd av Unga

Den här sidan riktar sig inte specifikt åt minderåriga. Det krävs medgivande från användaren genom den dialogruta som beskrivs nedan. I en del länder är detta medgivande inte giltigt under 16 års ålder. Att fråga om ålder är inte lämpligt då det inte finns något sätt för oss att undersöka huruvida miljoner användare talar sanning. Användare under 16 år är uttryckligen förbjudna att använda webbplatsen utan medgivande från juridisk förmyndare, om inte användaren vet att en lägre nationell åldersgräns gäller.

Rätt till Information och Upphävande

Du har när som helst rätt att utan kostnad fråga om den information vi har samlat in om dig. Du har rätt att när som helst upphäva ditt medgivande till att vi använder din personliga information, med verkning framåt. För information, vänligen kontakta oss via kontaktformuläret. Upphävt medgivande påverkar inte lagligheten hos behandlingen som utförs baserat på ditt medgivande fram tills upphävandet trätt i kraft.

Kontaktformulär och Kommentarer

Om du kontaktar oss via formuläret på webbplatsen eller via epost så kommer din information att lagras med syftet att behandla din begäran och för uppföljande frågor, i upp till flera månader. Vi delar inte den här informationen utan ditt medgivande, annat än till relevanta redaktörer eller översättare som arbetar för Notebookcheck som egenföretagare, om vi så anser det nödvändigt för att kunna svara på din begäran eller för behandlingen av den.

Du kan i ditt meddelande specificera vid vilken tid du vill att dina meddelanden tas bort. Namn och epostadress finns i formuläret men är inte obligatoriska. Om ingen epost-adress anges så kan vi förstås inte svara.

Detsamma gäller fältet för kommentarer.

Tävlingar

Ibland erbjuds tävlingar med syftet att göra Notebookcheck mer attraktivt för sina läsare. För att kunna leverera priser så krävs insamling av namn och adressinformation. Adressinformationen samlas endast in för detta syfte och förstörs efter att tävlingen är slutförd (varaktigheten är från några veckor till några månader). Ingen reklam kommer att skickas till dom insamlade adresserna. Vi kommer inte att delge adressuppgifterna utan ditt medgivande, annat än till relevanta redaktörer eller översättare som arbetar för Notebookcheck som frilansare, om vi anser att detta är nödvändigt för behandlingen av informationen. Tävlingar kan vara användbart för skapandet av redaktionellt innehåll. I detta fall så täcks behandling av information för journalistiskt syfte av Österrikisk lag (den inledande klausulen).

Dialog för Godkännande från Användare:

En textruta frågar om du vill neka till att använda din personliga information för personlig annonsering baserad på kakor. Om detta nekas så kommer inga individualiserade kakor att sparas, med undantag för tekniska problem. Om detta godkänns av användaren kan kakor sparas av våra samarbetspartners, Google, Snigelweb och VG Word, men inte alla på samma gång.

Från ett tekniskt perspektiv kan det vara omöjligt att undvika att felaktigt tilldela vissa IP-adresser till en plats utanför EU-området, även om åtkomsten till webbplatsen kom från EU-området. I detta fall kommer ingen textruta för godkännande att visas.

Dialogrutan för godkännande visas på en frivillig basis. Om den inte syns, oavsett anledning, eller inte ger upphov till önskad effekt, så vädjar vi till det rättmätiga intresset av användarbaserad annonsering. I korthet, detta intresse är det faktum att det för tillfället inte är möjligt att för en majoritet av den online-baserade mediaindustrin att fullfölja en mediafunktion utan annonseringsintäkter som kommer från personlig annonsering. Icke-personlig annonsering genererar inte tillräckligt med pengar för att finansiera mediatjänster.


Här är information om (och huvudsakligen från) våra partners som är relevanta ur integritets-synpunkt (som sparar kakor):

Google Analytics

Den här sidan använder "Google Analytics", en tjänst som tillhandahålls av Google Inc. för att analysera hur besökaren använder webbplatsen. På vägnar av webbplatsens operatör så kommer Google att använda denna information för att utvärdera hur webbplatsen används, sammanställa rapporter om webbplatsens aktivitet och leverera andra tjänster relaterade till aktivitet på webbplatsen samt internetanvändning och delge denna till webbplatsens operatör. IP-adressen som tillhandahålls av Google Analytics kommer inte att kombineras med annan information från Google. Tjänsten använder "kakor" - textfiler som lagras på din enhet. Informationen som samlas in av kakor skickas oftast till en Google-server i USA och lagras där.

På den här webbplatsen är IP-anonymisering aktiverat. Inom EU:s medlemsländer och inom det Europeiska Ekonomiska Området förkortas användarens IP-adress. Denna reducering avlägsnar den personliga kopplingen till din IP-adress. Enligt villkoren för detta avtal så samlas informationen in för att sammanställa en utvärdering av webbplatsens aktivitet och för att tillhandahålla Internet-relaterade tjänster.

Du har alternativet att förhindra att kakor sparas på din enhet genom att göra lämpliga inställningar i din webbläsare. Det finns ingen garanti att du kan komma åt alla webbplatsens funktioner utan begränsning om din webbläsare inte tillåter kakor. Vidare så kan du använda ett tillägg till webbläsaren som förhindrar att den information som samlats in av kakor (inklusive IP-adress) skickas till Google Inc. och används av Google Inc. Följande länk går till motsvarande tillägg: tools.google.com/dlpage/gaoptout

Här finns mer information om hur Google Inc använder data: support.google.com/analytics/answer/6004245

Google Adexchange

Google och dess samarbetspartners använder olika typer av teknologi för att samla in och lagra data. Detta kan även inkludera kakor eller liknande tekniker som identifierar din webbläsare eller hårdvara. Dessutom använder Google också dessa tekniker för att samla in och lagra information när du interagerar med tjänster som är en del av dess samarbete med sina partners, såsom annonseringstjänster. Googles huvudsakliga kaka för att leverera annonser är IDE. Den lagras i webbläsaren under domänen doubleclick.net

Eftersom Google vill erbjuda användaren ett tydligt val och informera vederbörande om annonsen som visas så visas annonser på vissa sidor som är en del av Google Display Network med en ändamålsenlig varningsikon, såsom ikonerna för "Privacy Info" eller "Google Ads". Denna varningsikon kan inte inaktiveras. "Privacy Info"-ikonen Ad Choices, som är industristandard, kommer att expandera till "Expanded Ad Choices"-ikonen när användaren håller muspekaren ovanför den. Om vederbörande klickar på denna etikett så kommer en sida som Google är värd för anropas. Den innehåller text skapad av IAB och inställningarna för annonsering, som du kan använda för att definiera olika kategorier av annonser. Det finns också en länk till sidan "Your Online Choices", som tillhandahåller en guide till beteenderelatad online-annonsering och online-integritet.

Snigelweb

Teknik för kakor och spårning används av SnigelWeb Inc. och deras samarbetspartners (såsom annonsering, marknadsföring och analys), dotterbolag eller analys och serviceleverantörer. Dessa tekniker används för att analysera marknadstrender, administrera sidan, spåra användarens förflyttning runt sidan och samla in demografisk information om vår användarbas som helhet. Snigelweb kan få rapporter baserade på användningen av denna teknik från dessa företag både på en individuell samt på en sammanställd basis. Snigelwebs partners får också använda sådan teknik för att tillhandahålla annonsering åt dig såsom beskrivs nedan. Snigelweb använder kakor för att komma ihåg användarens inställningar, autentisering, preferenser och analys. Användaren kan kontrollera hur kakor används på individuell webbläsarnivå. Om du avstår från kakor kan du fortfarande använda sidan, men möjligheten att använda en del funktioner, annonser eller områden på sidan kan vara begränsad.

Information om Loggfiler: Information från loggfiler rapporteras automatiskt av din webbläsare varje gång du får tillgång till en webbplats. När du använder Tjänsten så sparar Snigelwebs servrar automatisk viss information från dig såsom webb-begäran, Internet Protocol ("IP") Adress, webbläsartyp, refererande sida / utträdes-sida och URL:er, antal klick, domännamn, målsida, sidor som visats eller annan sådan information. Snigelweb kopplar inte den här automatiskt insamlade informationen till personligt identifierbar information.

VG Wort

Verwertungsgesellschaft Wort använder "session cookies" för att mäta tillgång till texterna för att dokumentera sannolikheten att dom kopieras. Sessionskakor är små bitar information som en leverantör lagrar i minnet på besökarens dator. I en sessionskaka lagras ett slumpvis skapat unikt identifikationsnummer, ett så kallat sessions-ID. Dessutom innehåller en kaka information om dess ursprung och bevarandeperiod. Sessionskakor kan inte spara annan information. Dessa mätningar utförs av INFOnline GmbH. Dom hjälper till att avgöra sannolikheten att individuella texter kopieras för ersättning av rättsanspråk från författare eller förläggare. VG Wort samlar inte in personlig data genom kakor. Det enda syftet med denna procedur är att avgöra sannolikheten att individuella texter kopieras. Inte vid några tillfällen identifieras enskilda användare. Din identitet hålls alltid skyddad. Du kommer inte att få annonser genom detta system.


Obs: Delar av vår integritetspolicy, särskilt när det gäller dialogen för medgivande, gäller endast från och med 2018-05-25.


Please share our article, every link counts!
Notebookcheck, 2012-01-23 (Update: 2023-05-10)