Notebookcheck

Topp 10: Infattningsfria laptops för senare delen av 2017

Vaidyanathan Subramaniam (översatt av Daniel Eriksson), 01/13/2018

Mer innehåll, mindre infattning. 2017 har varit året då inte bara hårdvaran utan även estetiken avancerat. Laptops som kunde erbjuda en mer inlevelsefull upplevelse tack vare sina tunna infattningar blev plötsligt att föredra framför konventionell design. I den här artikeln tar vi en titt på en del av dom bärbara datorer som har lyckats locka köpare med förtjänst av sina nästan infattnings-lösa skärmar.

Introduction

Laptops är inte längre bara definierade som portabla datorer att släpa runt på. Precis som med smarta telefoner så har moderna laptops utvecklats för att definiera användaren. På grund av det får den bärbara datorns estetik plötsligt like mycket uppmärksamhet som dess inre. En tydlig trend som vi observerat under det gångna året är benägenheten hos tillverkare att minska storleken på infattningen som omger skärmen. Mindre infattning ger ett antal fördelar: ett, antingen tas onödigt tomrum bort och datorn blir mindre eller två, användaren får mer skärmyta att leka med och innehållet kan förbli detsamma. Under 2017 har det släppts en bunt laptops med tunna eller nästan obefintliga infattningar. I den här artikeln utforskar vi några som har påkallat vår uppmärksamhet med förjänst av sina nästan infattnings-fria skärmar och som är värda att överväga att köpa. Låt oss ta en titt på några av dom nedan utan inbördes ordning.

Dell XPS 13 and XPS 15

Dell XPS 13 och 15 har bland dom tunnaste infattningarna som finns. (Källa: PC World)
Dell XPS 13 och 15 har bland dom tunnaste infattningarna som finns. (Källa: PC World)

XPS-serien från Dell behöver ingen introduktion. Både XPS 13 och XPS 15 är prestanda-kraftpaket och kommer med ett flertal konfigurationsmöjligheter för att passa alla budgetar. Den mest enastående funktionen från XPS-serien är vad Dell har kallat för 'InfinityEdge'-skärmen. Faktum är att XPS 13 började en hel trend av att trimma ner storleken på infattningen snarare än att förstora upp skärmen, vilket har gjort dess slogan "13-tums notebook i 11-tums hölje" till ett väldigt framgångsrikt marknadsknep. XPS 13 kan utrustas med upp till en QHD+-skärm medans XPS 15 erbjuder en UHD-skärm. Båda skärmarna lyckas bra med att fängsla användaren i innehållet med brilliant sRGB- och Adobe RGB-färgrymdstäckning. Även om skärmarna är utmärkta så är den stora nackdelen placeringen av webbkameran i botten av infattningen då det i princip inte finns något utrymme att inhysa den i ovanför skärmen, på grund av den tunna infattningen. Om du kan ursäkta denna uppenbara design-miss så är XPS-skärmarna bland dom bästa alternativen för innehålls-skapare och genomsnittliga konsumenter på resande fot.

Buy the Dell XPS 13 below:

Pricecompare

Buy the Dell XPS 15 below:

Pricecompare

HP Spectre x360

HP Spectre x360 är en kraftfull omvandlingsbar med tunn infattning. (Källa: HP)
HP Spectre x360 är en kraftfull omvandlingsbar med tunn infattning. (Källa: HP)

Om den fumliga placeringen av webbkameran hos XPS-serien avskräcker dig, överväg HP Spectre x360. Den senaste versionen kommer med en specifikationsuppgradering till den senaste Intel Core i7-8550U CPU:n med ett NVIDIA GeForce MX150som levererar en hel del efterlängtade GPU-hästkrafter. Det finns skärmalternativ för FHD och 4K med infattning tunnare än 5mm på både vänstra och högra sidan. HP kallar det för en 'i princip kantfri mikrorands-skärm'. Trots den tunna infattningen har HP behållt webbkameran på dess vanliga plats, vilket borde göra många köpare nöjda. Utmärkt konstruktionskvalitet och möjligheten att förvandla den till ett flertal olika lägen kombinerat med kapabelt innehåll gör Spectre x360 till ett självklart val för den som letar efter en kombination av estetisk och prestanda.

Buy the HP Spectre x360 below:

Pricecompare

Lenovo Yoga 920

Lenovo Yoga 920 kommer med tunn infattning och uppgraderat innehåll.
Lenovo Yoga 920 kommer med tunn infattning och uppgraderat innehåll.

Jämfört med både Dell XPS 13 2-i-1 och HP Spectre x360 så framstår Lenovo Yoga 920 som aningen tjockare. Men den som letar efter en totalt sett välbyggd omvandlingsbar med tunn infattning kan finna mycket att uppskatta i detta uppfräschade erbjudande från Lenovo. Laptopens skärm kommer med FHD- och 4K-varianter och stödjer nu Lenovos aktiva stylus, vilket innebär en bättre skrivupplevelse med Windows Ink. Men den glansiga skärmen ger en reflekterande yta när den används utomhus och den genomsnittliga ljusstyrke-klassifieringen på bara 280 nit innebär att det inte kommer att vara en ideal upplevelse att använda laptopen utomhus. Men det uppgraderade innehållet, tunna infattningen runt skärmen och den förbättrade IO-anslutbarheten borde göra Yoga 920 värd att överväga.

Buy the Lenovo Yoga 920 below:

Pricecompare

Huawei MateBook X

Huawei MateBook X kommer med tunn infattning och en 3:2-skärm.
Huawei MateBook X kommer med tunn infattning och en 3:2-skärm.

Huawei tystade kritikerna när de släppte MateBook X. Och de gjorde ett utmärkt jobb med det, faktiskt så bra att MateBook X ofta omnämns som Windows-världens MacBook. Den tar otvivelaktigt en del tips från MacBook:ens designprinciper. Denna laptop använder en skärm i 3:2-format med en upplösning på 2160x1440 och med en utmärkt ljusstyrka på 395 nit, vilket gör den utmärkt för användning utomhus. Den glansiga skärmen kan dock ge mycket reflektioner i starkt ljus. Huawei har skapat ett nytt kylsystem, kallat MEPCM, för kylning av den Intel Core i5-7200U-CPU som driver enheten, vilket gör att en fläkt inte behövs. Även om datorn hanterar vanligt kontorsarbete och en del lättare arbetsflöden för fotoredigering så kan inte det passiva kylsystemet upprätthålla högre belastning, vilket resulterar i strypning. Men trots detta, om smidighet är det huvudsakliga kriteriet för ett köp så finns det väldigt lite att klaga på hos MateBook X.

Buy the Huawei MateBook X below:

Pricecompare

Asus VivoBook S15 S510UA

Asus VivoBook S15 S510UA är ett billigt alternativ till ZenBook som kommer med tunn infattning.
Asus VivoBook S15 S510UA är ett billigt alternativ till ZenBook som kommer med tunn infattning.

Asus VivoBook S15 S510UA vill erbjuda ett tilltalande ZenBook- eller XPS-alternativ utan att behöva spara in på för mycket. Denna laptop kommer med en NanoEdge FHD-skärm (Asus-språk för tunn infattning) och väger endast 1.6 kg. Datorn ser högkvalitativ ut även om den lutar mer åt budget-instegskategorin. Trots den tunna profilen så fanns det inga noterade strypningsproblem med dess Core i5-7200U-CPU och laptop:en håller sig sval även under belastning. Den enda kritik vi framförde i vår recension var den mediokra tillverkningskvaliteten och den kortare batteritiden jämfört med en del dyrare motsvarigheter. Men VivoBook S15 är fortfarande ett värt erbjudande för den som letar efter ett billigt, infattningsfritt alternativ. Vi kommer snart att recensera uppföljaren till S510UA, S510UN, som kommer med en 8:e generationens Intel-processor och en NVIDIA GeForce MX150-GPU.

Buy the Asus VivoBook S15 S510UA below:

Pricecompare

Samsung Notebook 9

Samsung Notebook 9 på 13 tum är en av dom lättaste ultrabook-modellerna som finns tillgänglig.
Samsung Notebook 9 på 13 tum är en av dom lättaste ultrabook-modellerna som finns tillgänglig.

Samsung Notebook 9 tar priset som en av dom mest underskattade ultrabook-varianterna från 2017, överskuggad av XPS-, Spectre- och Yoga-modellerna. Notebook 9 finns i 13- och 15-tumsvarianter. 13-tumsversionen av Notebook 9 kommer med möjligheten att få en Intel Core i5-7200U med 8 GB RAM eller en Intel Core i7-7500U med 16 GB RAM. 13-tumsvarianten är ovanligt lätt på endast 820g och skärmen kostar på sig väldigt tunn infattning. Även om själva skärmen är riktigt bra så saknar den alternativ för tryckkänslighet. Det finns heller ingen Thunderbolt 3 och batteritiden är på den kortare sidan. Men dessa nackdelar påverkar inte den förstklassiga upplevelsen som Notebook 9 står för det minsta. Om du kan tänka dig att hålla ut en aning längre så kommer Samsung snart släppa en uppdaterad Notebook 9-serie i en stor bredd av konfigurationer som rättar till en del av bristerna från den tidigare generationen samtidigt som de fortfarande erbjuder tunna höljen och en nästan infattningslös skärm.

Buy the Samsung Notebook 9 below:

Pricecompare

Gigabyte Aero 15

Gigabyte Aero 15 är kraftigare än den ser ut att vara.
Gigabyte Aero 15 är kraftigare än den ser ut att vara.

Gigabyte Aero 15 blev vald till bäst presterande multimedialaptop i vår jämförelselista över dom 10 bästa laptopmodellerna för multimedia under 2017. Utöver prestanda som är bäst i klassen kan Aero 15 och dess kraftfullare syskon Aero 15X skryta med en tunn formfaktor med infattningsfria skärmar. FHD-skärmen är klar och kommer förkalibrerad för exakta färger för Pantone-standarden. Datorn är snabb, erbjuder för det mesta tyst körning och kostar också på sig hyfsad batteritid för dom komponenter den inhyser. Om du letar efter en kraftfull multimedialaptop med ett utséende att stoltsera med så borde Gigabyte Aero 15-serien stå högt upp på din shoppinglista.

Buy the Gigabyte Aero 15 below:

Pricecompare

Lenovo ThinkPad X1 Carbon

Lenovo ThinkPad X1 Carbon gör sina affärer med stil och substans.
Lenovo ThinkPad X1 Carbon gör sina affärer med stil och substans.

Företagslaptops uppfattas ofta som grova och mindre tjusiga som sina konsument-motsvarigheter, men den uppfattningen vill Lenovo ThinkPad X1 Carbon ändra på. Tillgänglig med WQHD- och FHD-skärmar så framstår ThinkPad X1 Carbon som en stadig laptop som inte bara är redo för jobb utan även har en känsla för estetik. Infattningen är ganska tunn för en ThinkPad och hela systemet är väldigt lätt på bara 1.1 kg. Prestandan besviker inte heller vid den tänkta nivån av belastning och enheten är utrustad med alla möjliga sorters portar för att minska behovet av adaptrar. Det berömda ThinkPad-tangentbordet är också närvarande, vilket kommer göra långtida följare av märket nöjda. Den enda nackdel vi fann hos ThinkPad X1 Carbon var att WWAN behöver ställas in innan köp och kan inte läggas till i efterhand — detta innebär att du inte får LTE om du inte ber om det. Bortsett från det så kompletterar ThinkPad X1 Carbon företagsbruk med välavvägd estetik och framför allt, tunn infattning.

Buy the Lenovo ThinkPad X1 Carbon below:

Pricecompare

LG Gram 15

LG Gram 15 är ultrakompakt med få kompromisser. (Källa: Amazon)
LG Gram 15 är ultrakompakt med få kompromisser. (Källa: Amazon)

Medans en del företag siktar på laptops som är så kompakta som möjligt så väckte LG Gram 15 en del uppmärksamhet för sin otroligt låga vikt och nästan infattningsfria skärm. Gram finns att tillgå i 13.3, 14 och 15.6-tumsmodeller och väger endast straxt över 900 gram. (För 15.6-tumsversionen). Gram 15 fick beröm för att ha paketerat hyfsat kraftfullt innehåll i ett ultra-kompakt hölje, men många recensenter noterade att konstruktionskvaliteten på höljet inte riktigt nådde hela vägen fram. Trots det tunna chassit så är dom flesta anslutningsalternativen tillgängliga och du får också ut en typisk arbetsdag ur batteriet. LG har utannonserat en uppgradering till Gram-serien av ultrabook-modeller med den senaste 8:e generationens Intel Core-processorer och ett hållbarare hölje i magnesiumlegering.

Köp LG Gram 15 från Amazon

HP EliteBook x360 1020 G2

HP EliteBook x360 1020 G2 är en kraftfull omvandlingsbar företagsdator med tunn infattning.
HP EliteBook x360 1020 G2 är en kraftfull omvandlingsbar företagsdator med tunn infattning.

EliteBook-serien från HP utgör företagets affärslaptops och den senaste modellen, EliteBook x360 1020 G2, presterar väldigt bra i den kategorin. Denna laptop är inspirerad av en omvandlingsbar Spectre x360-liknande formfaktor och även om det finns mycket som talar för den här modellen så är det som lockar mest dess skärm. Den nästan infattningsfria tryckkänsliga skärmen kommer i två varianter, vanlig FHD och UHD och möjligheten finns också att välja en 120Hz FHD-skärm på 700-nit. Dess Intel Core i7-7600U-CPU håller den i linje med dom flesta uppgifter och datorn är certifierad för att vara tålig enligt MIL-STD. Vi noterade i huvudsak stabil CPU-prestanda och är nöjda med hur välbalanserat ljudet är, vilket ger en bra upplevelse för filmvisning — särskilt i surfplatteläge. HP EliteBook x360 1020 G2 är ett bra alternativ för den genomsnittliga företagskonsumenten som letar efter en kapabel kontorsdator med ett matchande utséende.

Buy the HP EliteBook x360 1020 G2 below:

Pricecompare

Conclusion

Trender i laptop-design har mer eller mindre stagnerat under det senaste årtiondet. Även om den omvandlingsbara formfaktorn kan tänkas vara ett omvälvande skifte i design så har dom senaste åren sett tillägget av infattningslösa skärmar inte olikt utvecklingen smarta telefoner tagit. En infattningsfri skärm drar in användaren i innehållet utan distraktioner och tillåter tillverkare att bygga in större skärmar i mindre höljen. Under 2017 har många tillverkare lagt till infattningsfria skärmar och listan ovan är bara en handfull av dom modeller som släppts i år. Vi kommer troligen se den här trenden fortsätta under 2018 och vidare, med tillverkare som försöker överträffa varandra med bättre förhållanden mellan skärmar och höljen. En laptop är inte längre bara ett resultat av sin insida; estetiken spelar också en viktig roll och modellerna i den här listan styrker detta faktum.

Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > Topp 10: Infattningsfria laptops för senare delen av 2017
Vaidyanathan Subramaniam, 2018-01-13 (Update: 2018-01-15)