Notebookcheck Logo

Recension av OnePlus Nord Buds TWS - Äkta trådlösa hörlurar med Dolby Atmos till ett oslagbart pris?

Recension: OnePlus Nord Buds
Recension: OnePlus Nord Buds
Nord Buds är ett tecken på OnePlus planer att utöka sitt ljudsegment med billiga trådlösa in ear-hörlurar. Trots det låga priset på under ca 500 kronor ärver True Wireless-lurarna vissa funktioner från flaggskeppet OnePlus Buds Pro, som AI-bullerdämpning och en speciell beläggning.

Hittills har OnePlus begränsat sina Nord-märket till prisvärda smartphones som till exempelNord CE 2 5G eller Nord 2. Med Nord Buds utökar den kinesiska tillverkaren nu för första gången sin portfölj med en ny produktkategori, nämligen trådlösa hörlurar.

För Nord Buds har OnePlus överfört den tidigare filosofin för Nord-märket tilltWS segmentet. När det gäller välutrustade ljudprodukter bör köpare välja OnePlus hörlurar tack vare det överkomliga priset - det rekommenderade försäljningspriset är 39,99 USD. Nord Buds är utrustade med dynamiska 12,4 mm titandrivrutiner, Dolby Atmos och AI-stödd brusreducering.

Typ av hörlurar In-Ear
Konnektivitet Bluetooth 5.2
Lautsprecher 12.4mm drivrutin, dynamisk, 20 - 20,000 Hz
Ljudcodecs SBC, AAC
Laddningsport USB Type-C
Trådlös laddning Stöds inte
Vikt (per hörlur) 4,8 g
Vikt (laddningsfodral) 42,7 g
Mikrofoner 2 mikrofoner per öronpropp
Levereras på Hörlurar, laddningsfodral, öronkuddar i silikon (S, M, L), dokumentation, säkerhets- och garantikort, USB-laddningskabel (typ C)
Pris (RRP) US$ 39,99

Utförande och ergonomi: OnePlus Nord Buds har en metallisk beläggning

OnePlus North Buds finns bara i en färg
OnePlus North Buds finns bara i en färg

Buds Pro verkar endast finnas i en färg, nämligen svart. Designen kännetecknas av raka, platta "stjälkar" med en mattsvart finish och cirkulära, glänsande beröringskänsliga ytor. De sistnämnda har behandlats med OnePlus Buds Pro:s "vakuummetalliseringsteknik" för att skapa ett metalliskt utseende, trots att hörlurarnas kropp är gjord helt av plast. Om du gillar utseendet på Buds Nord eller inte är en smaksak, men designen är åtminstone unik

På det hela taget gillar vi OnePlus-hörlurarnas utförande. Buds Nord tätar väldigt bra när de bärs och en lämplig passform kan hittas med de olika fästena som ingår i leveransen. Den låga vikten (4,8 g styck) garanterar också en behaglig bärkomfort. I vardagen märks de True Wireless-hörlurarna knappt, även vid långvarig användning.

OnePlus TWS-hörlurarna är IP55-certifierade och därmed skyddade mot regn och svett. Skador orsakade av vätskor och damm täcks dock inte av den kinesiska tillverkarens garanti, och en skyddsstandard för fallet med Buds Nord verkar saknas. Utförandet av laddningsfodralet är bra och locket stängs säkert med en magnet. Å andra sidan är fodralet, inklusive USB-C-porten, lite skrymmande och inte riktigt ergonomiskt format.

Recension: OnePlus Nord Buds
Recension: OnePlus Nord Buds
Recension: OnePlus Nord Buds
Recension: OnePlus Nord Buds

Utrustning och drift: OnePlus TWS med Dolby Atmos

OnePlus Buds North har stöd för tryckrörelser.
OnePlus Buds North har stöd för tryckrörelser.

OnePlus TWS erbjuder varken aktiv brusreducering eller ett transparent läge. Användningen är överlag ganska enkel: För att byta låt kan de beröringskänsliga ytorna på utsidan av hörlursstammarna användas. Samtal kan stoppas och återupptas med en tryckrörelse - individuell anpassning via en följeapp är möjlig. En equalizer och 4 ljudprofiler finns också tillgängliga i den officiella HeyMelody-appen

.


Liksom den

Buds Z2, kan Buds Nord enkelt kopplas ihop med en OnePlus smartphonesom nya hörlurar när laddningsfodralet öppnas. Parning med en extern spelare sker via Bluetooth 5.2 och OnePlus Fast Pair. För användare av andra smartphonetillverkare krävs appen HeyMelody , som kan laddas ner på Google Play och i iOS App Store.

 

Tyvärr har OnePlus TWS-hörlurar inte en funktion för bärarigenkänning som automatiskt stoppar uppspelning av musik eller film när hörlurarna tas bort från örat - det är här den kinesiska tillverkaren gör nedskärningar. Dolby Atmos garanteras också bara viaOnePlus smartphones, men alla användare kan njuta av monoläget så att både vänster och höger in-ear kan användas oberoende av varandra


Recension: OnePlus Nord Buds
Recension: OnePlus Nord Buds
Recension: OnePlus Nord Buds
Recension: OnePlus Nord Buds
Recension: OnePlus Nord Buds

Röstkvalitet: Nord Buds med 2 mikrofoner

True Wireless-hörlurarna från OnePlus kan också användas som headset utan problem
True Wireless-hörlurarna från OnePlus kan också användas som headset utan problem

Nord Buds stöder inte ANC, men AI-stödda algoritmer och de två inbyggda mikrofonerna är avsedda att filtrera bort oönskat bakgrundsljud under telefonsamtal med hjälp av brusreducering.

I våra testsamtal gav OnePlus TWS bra och högljudd röstutgång, åtminstone i tysta miljöer. Nord Buds presterar också bra vid samtal i en rumsatmosfär och ger en neutral röståtergivning.

Bakgrundsbrus, till exempel gatubuller, minimeras något, men påträngande buller överröstar snabbt mikrofonerna. Dessutom blir hörlurarna alltmer bullriga i blåsiga förhållanden så att förståelsen blir mycket dålig. Ett längre telefonsamtal på cykeln rekommenderas därför inte.

Ljudkvalitet: OnePlus Nord Buds med AAC

Låg latenstid och Dolby Atmos endast möjligt med nuvarande OnePlus-smartphones
Låg latenstid och Dolby Atmos endast möjligt med nuvarande OnePlus-smartphones

Det som gäller för telefonsamtal gäller även för musikuppspelning - vindbrus bör undvikas med Nord Buds, eftersom det kan vara mycket störande. OnePlus TWS-hörlurar använder sig av stora dynamiska drivrutiner på 12,4 millimeter, som lovar ett frekvensomfång på 20 till 20 000 Hz för uppspelning av media. Drivrutinerna är också belagda med titan.

Enligt tillverkarens specifikationer stöds ljudkodexerna SBC och AAC. Vi använde den sistnämnda i vår recension eftersom de billiga TWS-hörlurarna tyvärr inte erbjuder fler Bluetooth-codecs. I likhet med Dolby Atmos är den annonserade låga latensen på 94 ms endast möjlig med nuvarandeOnePlus-Smartphonesoch endast tillgänglig i ProGamer-läget. Vi använde en Samsung Galaxy Z Fold3för uppspelning av videoinnehåll. Även med en icke OnePlus smartphoneär latensen tillräcklig för att titta på filmer ordentligt med Nord Buds. Om du tittar noga kommer du dock att märka att ljud och bild är något osynkroniserade

Låt oss gå vidare till den viktigaste funktionen hos TWS-hörlurarna: ljudkvaliteten. Överlag erbjuder OnePlus-hörlurarna en solid ljudupplevelse - varken mer eller mindre. Musik som strömmar genom Nord Buds verkar relativt platt och vi hör ett hörbart väsande vid maximal volym. Särskilt de låga frekvenserna är inte särskilt uttalade så att det saknas diskant i många musikgenrer, även under profilen "Bass" . Under "Balanced" kände vi att den producerade basen också saknades. Slutligen skulle vi ha velat ha lite mer klarhet i de höga tonerna, som framstår som ganska skrikiga.

Batteritid: Bra uthållighet med OnePlus TWS

Recension: OnePlus Nord Buds

Nord Buds har ett 41 mAh-batteri vardera. Som snabbladdningsfunktion uppger tillverkaren att när det är helt tömt behövs endast 10 minuters laddning för upp till 5 timmars ljuduppspelning.

Enligt ytterligare tillverkarspecifikationer erbjuder TWS-hörlurarna en batteritid på upp till 30 timmar, vilket möjliggörs via det medföljande laddningsfodralet. Utan detta är upp till 7 timmars uppspelning möjlig. Vi spelade in en mycket liknande drifttid på 7 till 7,5 timmar vid en volym på cirka 75 procent och kontinuerlig musikuppspelning.

Laddningsfodralet till TWS-hörlurarna, som kan laddas via USB-C-porten men inte trådlöst, har en kapacitet på 480 mAh och signalerar batteriets laddningsstatus med en färgad status-LED.

I våra tester kräver en full laddning av Buds Pro cirka 40 procent av fodralets energilager. Detta innebär att cirka 2,5, kanske till och med 3 laddningscykler, är möjliga vid daglig användning så att den av OnePlus angivna drifttiden på upp till 30 timmar är osannolik vid daglig användning.

Omdöme - OnePlus Nord Buds

Recension: OnePlus Nord Buds. Testutrustning tillhandahållen av OnePlus Tyskland.
Recension: OnePlus Nord Buds. Testutrustning tillhandahållen av OnePlus Tyskland

Nord Buds erbjuder ett imponerande hantverk, långa driftstider och ett mycket överkomligt pris. Enastående ljudkvalitet är verkligen inte att förvänta sig till ett pris på 39,99 USD, men de trådlösa in-ears låter inte dåligt. Men å andra sidan hade en något fylligare och mer nyanserad ljudkvalitet varit önskvärd. Moroever, Nord Buds saknar vissa funktioner jämfört med andra TWS i denna prisklass, till exempelHonor Earbuds 2 Lite.

OnePlus TWS-hörlurar har ingen aktiv brusreducering, transparensläge eller bärarigenkänning. Röstkvaliteten via de dubbla mikrofonerna är i sig bra, men bakgrundsbrus filtreras knappt bort och vindbrus uppfattas tydligt, vilket gör begripliga telefonsamtal i en högljudd, blåsig miljö praktiskt taget omöjliga.

Nord Buds är definitivt ett intressant val för OnePlus-användare. Vi hade dock önskat oss ett något bättre ljud eftersom det är TWS kärnkompetens i avsaknad av ANC och Audio ID.

Andra mindre brister är exklusiviteten för Dolby Atmos, Dolbys spatiala ljudteknik, och låga latenser för nuvarande OnePlus-smartphones. Slutligen skulle vi ha velat ha lite mer djärvhet i valet av färger.

Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > Recension av OnePlus Nord Buds TWS - Äkta trådlösa hörlurar med Dolby Atmos till ett oslagbart pris?
Marcus Herbrich, 2022-05-31 (Update: 2022-06- 6)