Notebookcheck

Kort spelrecension | Interstellar Space: Genesis – 4X-strategi i yttre rymden (Sammanfattning)

Interstellar Space: Genesis
Interstellar Space: Genesis
Erövra rymden en runda åt gången? En dröm för många strategispelare. Interstellar Space: Genesis är en ny kandidat som äntrat scenen. Låt oss ta reda på huruvida det är ett riktigt bra stalltips.
Florian Schmitt (översatt av Daniel Eriksson), 🇺🇸 🇩🇪
Spelet kan stundtals vara ganska rudimentärt
Spelet kan stundtals vara ganska rudimentärt

Läs den fullständiga versionen av den här artikeln på engelska här.

Interstellar Space: Genesis är ett trevligt 4X-strategispel och vi kan inte neka att det förtjänar respekt för sina ambitioner. Det är tydligt att utvecklarna är stora fans av den här genren och har tänkt mycket på hur den kan förbättras. Med tanke på att stöd för moddar finns på Att Göra-listan tänker vi att det kan växa och bli ännu mer komplext med framtida stöd från spelarna.

Men för tillfället känns det som ett konglomerat av olika ideer och stilar med grafiskt tråkiga stridsscener och en riktigt långsam start då det helt enkelt inte finns särskilt mycket att göra i spelets början. När det väl börjar ske olika slumpartade händelser och man får sin första kontakt med andra civilisationer börjar det bli mer intressant. Mycket av spelets komplexa mekanik och system förklaras inte, vilket troligen kommer skrämma bort nybörjare som kanske istället borde börja med att spela Civilization-serien för att få en bättre introduktion till genren. Till och med vana 4X-spelare kan tappa tråden och översikten över alla tillgängliga resurser. Förkortningarna som används i spelets förklaringar hjälper inte direkt heller.

Nyheter som inte riktigt förklaras. Interstellar Space: Genesis är ett spel för 4X-proffs.

Spelets jämförelsevis höga pris är ytterligare en spik i kistan. Interstellar Space: Genesis kostar för tillfället runt 300 kronor på Steam, samma pris som Civilization 5. Utvecklarna känner säkert sin målgrupp och räknar med en liten grupp entusiaster, men i vårt tycke är det för mycket för vad spelet har att erbjuda.

Men om du råkar vara en del av denna lilla grupp av 4X-fans kommer du definitivt att uppskatta det, kanske än mer så i framtiden med tanke på möjliga förbättringar genom moddar och patchar. Om du gillar rymdbaserade 4X-strategispel och inte tycker att grafiken är en väsentlig del av spelupplevelsen kommer du troligen känna dig som hemma.

Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > Interstellar Space: Genesis – 4X-strategi i yttre rymden (Sammanfattning)
Florian Schmitt, 2019-08-31 (Update: 2019-08-31)