Notebookcheck

Xiaomi Mi NoteBook Pro Laptop Review: Handikappad Core i7-11370H begränsar en annars bra enhet

Allt som är aluminium är inte snabbt. Xiaomi Mi NoteBook Pro är en värdig mellanklassare med ett förstklassigt chassi helt i aluminium, en bra 2,5-kronorsskärm i 16:10-format och en hyfsad specifikation. Medan Mi NoteBook Pro definitivt får jobbet gjort för det mesta, avslöjar en grundlig undersökning att Xiaomi inte kan få ut maximal prestanda från Core i7-11370H för det ₹73 999 (993 USD) begärda priset.
Vaidyanathan Subramaniam, 👁 Vaidyanathan Subramaniam (översatt av DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇳🇱 ...
, , , , , ,
sökrelation
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 

Sedan lanseringen av Mi NoteBook 14 Horizon Edition år 2020 har Xiaomi försökt att göra sig ett namn i nischen för bärbara datorer i mellanklassen. För några månader sedan lanserade Xiaomi Xiaomi launches Mi Notebook Pro and Mi Notebook Ultra in India with Tiger Lake-H35 processors and 16:10 displays starting from ₹56,999 två nya bärbara datorer på den indiska marknaden - Mi NoteBook Pro och Mi NoteBook Ultra. Vi har med oss Mi NoteBook Pro för granskning.

Mi NoteBook Pro är en 14-tums bärbar dator som liknar den RedmiBook Pro 15 på fler sätt än ett. Vårt testprov drivs av Intel Tiger Lake-H35 Core i7-11370H, 16 GB DDR4-3200 RAM och en 512 GB NVMe SSD, vilket är det maximala konfigurerbara alternativet i Pro-serien. Den här konfigurationen kostar dig ₹73 999 (993 dollar).

I den här recensionen tar vi Mi NoteBook Pro på prov och ser om den bärbara datorn presterar lika bra som den ser ut.

Xiaomi Mi NoteBook Pro (Mi Notebook Serie)
Processor
Intel Core i7-11370H 4 x 3.3 - 4.8 GHz, 64 W PL2 / Short Burst, 28 W PL1 / Sustained, Tiger Lake H35
Grafikkort
Minne
16384 MB 
, DDR4-3200 Dual-Channel, Timings: 22-22-22-52
Skärm
14.00 tum 16:10, 2560 x 1600 pixlar 216 PPI, Panda LM140GF1L02, Oxide TFT-LCD FFS, 178° Wide-viewing angle, glansig: nej, 60 Hz
Moderkort
Intel Tiger Lake-UP3 PCH-LP
Hårddisk
YMTC PC005 Active 512GB, 512 GB 
, 438 GB ledigt
Ljudkort
Intel Tiger Lake-U/Y PCH-LP - cAVS (Audio, Voice, Speech)
Anslutningar
1 USB 2.0, 2 USB 3.0, 1 Thunderbolt, USB-C Power Delivery (PD), 1 HDMI, Ljudanslutningar: 1x 3.5 mm combo audio jack, 1 Fingeravtrycksläsare
Nätverk
Intel Wi-Fi 6 AX201 (a/b/g/h/n = Wi-Fi 4/ac = Wi-Fi 5/ax = Wi-Fi 6), Bluetooth 5.1
Storlek
höjd x bredd x djup (i mm) 17.3 x 315.6 x 220.4
Batteri
56 Wh Litiumpolymer, Batteritid (enligt tillverkaren): 11 tim
Charging
fast charging / Quickcharge
Operativsystem
Microsoft Windows 10 Home 64 Bit
Camera
Webbkamera: 720p
Övrigt
Högtalare: 2x 2W Stereo speakers, Tangentbord: Chiclet, Tangentbordsbelysning: ja, Mi Support, MIUI+, Xiaomi Cloud, Macro Key, 12 Månader Garanti
Vikt
1.4 kg
Pris
853 EUR
Note: The manufacturer may use components from different suppliers including display panels, drives or memory sticks with similar specifications.

 

Potential competitors in comparison

Rating
Date
Model
Weight
Height
Size
Resolution
Best Price
83.7 %
12/2021
Xiaomi Mi NoteBook Pro
i7-11370H, Iris Xe G7 96EUs
1.4 kg17.3 mm14.00"2560x1600
86.9 %
11/2021
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
i7-11370H, Iris Xe G7 96EUs
1.4 kg16.9 mm14.00"2880x1800
86.4 %
01/2022
Acer Swift 3 SF316-51
i7-11370H, Iris Xe G7 96EUs
1.7 kg15.9 mm16.10"1920x1080
83.2 %
Xiaomi RedmiBook Pro 15
i7-11370H, GeForce MX450
1.7 kg16 mm15.60"3200x2000
86.5 %
02/2021
HP Envy 14-eb0010nr
i5-1135G7, GeForce GTX 1650 Ti Max-Q
1.6 kg17.9 mm14.00"1920x1200
86.5 %
06/2020
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
R7 4700U, Vega 7
1.2 kg16.55 mm14.00"1920x1080
76.9 %
HP 14s-fq1357ng
R5 5500U, Vega 7
1.5 kg17.9 mm14.00"1920x1080
81.3 %
11/2021
realme Book (Slim)
i3-1115G4, UHD Graphics Xe G4 48EUs
1.4 kg14.9 mm14.00"2160x1440

Fall: Premium chassi helt i aluminium

På senare tid har vi sett en sund trend för bärbara datorer i mellanklass, som t.ex Realme Book (Slim) och Xiaomis Mi NoteBook Pro- och Ultra-serier med konstruktioner helt i metall. Enligt Xiaomi har Mi NoteBook Pro en unibody-konstruktion av aluminium av flygplanskvalitet av serie 6 som är CNC-bearbetad och anodiserad för att ge ett förstklassigt utseende. Bottenpanelen är dock tillverkad av plast.

Mi NoteBook Pro känns välbyggd som ett resultat och det finns inga skarpa kanter eller distraherande designelement. Konstruktionen helt i aluminium ger den extra fördelen att den är lätt och den bärbara datorn tippar på bara 1,4 kg.

Gångjärnen är tillräckligt robusta och gör det möjligt att öppna locket med en finger. Locket vinglar inte och vridningen är försumbar. Tangentbordsdäcket är också ganska styvt, men det kan böja sig lite när man trycker ner det hårt. På det hela taget lämnar Mi NoteBook Pros konstruktion lite utrymme för klagomål.

367.8 mm 236.1 mm 15.9 mm 1.7 kg351 mm 242 mm 16 mm 1.7 kg324 mm 225 mm 17.9 mm 1.5 kg323.4 mm 218.9 mm 16.55 mm 1.2 kg315.6 mm 220.4 mm 17.3 mm 1.4 kg313.1 mm 224 mm 17.9 mm 1.6 kg312.4 mm 221.4 mm 16.9 mm 1.4 kg307.21 mm 228.96 mm 14.9 mm 1.4 kg

Anslutningsmöjligheter: Täcker det viktigaste

Mi NoteBook Pro har inte så många portar, men den tar hand om det nödvändigaste. Till vänster hittar vi en USB 3.1 Gen1 Type-C-port, en HDMI 1.4-utgång, USB 3.2 Gen1 Type-A och Thunderbolt 4. Mot höger hittar vi den ensamma USB 2.0 Type-A-porten och ett 3,5 mm kombo-ljuduttag. Alla Type-C-gränssnitt på enheten stöder USB power delivery, så det finns ingen dedikerad laddningsport tillgänglig.

Vi stötte inte på några hinder för att komma åt portarna eller när vi anslöt olika kringutrustning till dessa portar. Med detta sagt finns det ingen inbyggd microSD-kortläsare eller Kensington-låsfält tillgänglig.

Till vänster: USB 3.1 Gen1 Type-C-port, HDMI 1.4-out, USB 3.2 Gen1 Type-A, Thunderbolt 4
Till vänster: USB 3.1 Gen1 Type-C-port, HDMI 1.4-out, USB 3.2 Gen1 Type-A, Thunderbolt 4
Höger: 3,5 mm ljuduttag, USB 2.0 Type-A
Höger: 3,5 mm ljuduttag, USB 2.0 Type-A

Kommunikation

Intel Wi-Fi 6 AX201 erbjuder generellt sett bra överföringshastigheter
Intel Wi-Fi 6 AX201 erbjuder generellt sett bra överföringshastigheter

Vår testenhet var utrustad med ett Intel Wi-Fi 6 AX201 WLAN-kort med Bluetooth 5.1. Vi noterade bra nedladdningshastigheter på ett avstånd av 1 m från vår referensrouter Netgear Nighthawk AX12 RAX120.

Den trådlösa prestandan bör vara tillräcklig för de flesta användningsfall. Uppladdningarna var dock inkonsekventa och låg något i underkant för det här kortet även efter flera upprepningar av testet.

Networking
iperf3 Client (transmit) 1 m 4M x10 Netgear AX12
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Intel Wi-Fi 6 AX201
1420 (686min - 1498max) MBit/s ∼100% +77%
HP Envy 14-eb0010nr
Intel Wi-Fi 6 AX201
1192 (526min - 1384max) MBit/s ∼84% +48%
Acer Swift 3 SF316-51
Intel Wi-Fi 6 AX201
1126 (552min - 1223max) MBit/s ∼79% +40%
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Intel Wi-Fi 6 AX201
1084 (1013min - 1134max) MBit/s ∼76% +35%
Average of class Multimedia
  (52 - 1563, n=85, last 2 years)
1020 MBit/s ∼72% +27%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Intel Wi-Fi 6 AX201
804 (316min - 976max) MBit/s ∼57%
realme Book (Slim)
Intel Wireless-AC 9560
772 (676min - 884max) MBit/s ∼54% -4%
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
Intel Wi-Fi 6 AX200
660 (642min - 680max) MBit/s ∼46% -18%
HP 14s-fq1357ng
Realtek 8821CE Wireless LAN 802.11ac PCI-E NIC
287 (152min - 308max) MBit/s ∼20% -64%
iperf3 Client (receive) 1 m 4M x10 Netgear AX12
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Intel Wi-Fi 6 AX201
1571 (1417min - 1659max) MBit/s ∼100%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Intel Wi-Fi 6 AX201
1343 (650min - 1573max) MBit/s ∼85% -15%
HP Envy 14-eb0010nr
Intel Wi-Fi 6 AX201
1336 (1246min - 1419max) MBit/s ∼85% -15%
Acer Swift 3 SF316-51
Intel Wi-Fi 6 AX201
1314 (1233min - 1359max) MBit/s ∼84% -16%
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Intel Wi-Fi 6 AX201
1311 (1144min - 1450max) MBit/s ∼83% -17%
realme Book (Slim)
Intel Wireless-AC 9560
1150 (1108min - 1215max) MBit/s ∼73% -27%
Average of class Multimedia
  (137 - 1684, n=85, last 2 years)
1125 MBit/s ∼72% -28%
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
Intel Wi-Fi 6 AX200
904 (879min - 923max) MBit/s ∼58% -42%
HP 14s-fq1357ng
Realtek 8821CE Wireless LAN 802.11ac PCI-E NIC
296 (271min - 305max) MBit/s ∼19% -81%
3163664164665165666166667167668168669169661016106611161166121612661316136614161466151615661616Tooltip
Xiaomi Mi NoteBook Pro Intel Wi-Fi 6 AX201; iperf3 Client (receive) 1 m 4M x10 Netgear AX12; iperf 3.1.3: Ø1571 (1417-1659)
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5 Intel Wi-Fi 6 AX201; iperf3 Client (receive) 1 m 4M x10 Netgear AX12; iperf 3.1.3: Ø1311 (1144-1450)
Xiaomi Mi NoteBook Pro Intel Wi-Fi 6 AX201; iperf3 Client (transmit) 1 m 4M x10 Netgear AX12; iperf 3.1.3: Ø794 (316-976)
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5 Intel Wi-Fi 6 AX201; iperf3 Client (transmit) 1 m 4M x10 Netgear AX12; iperf 3.1.3: Ø1084 (1013-1134)

Webbkamera

720p-kameran klarar precis av att göra jobbet för ett eller två videosamtal om det finns bra ljus i omgivningen. Färgerna uppvisar stora avvikelser även vid bra omgivande ljusförhållanden. Bilder i svagt ljus blir brusiga och skärpan är inte heller särskilt bra, vilket framgår av vår testbilaga nedan.

ColorChecker
9.4 ∆E
12.4 ∆E
15 ∆E
7.8 ∆E
15.2 ∆E
13.4 ∆E
12.1 ∆E
18.9 ∆E
18.1 ∆E
12 ∆E
8.5 ∆E
9.4 ∆E
14.7 ∆E
7.2 ∆E
23.8 ∆E
9.4 ∆E
18.9 ∆E
18.8 ∆E
1.9 ∆E
10.8 ∆E
13.1 ∆E
11.5 ∆E
6.9 ∆E
4.4 ∆E
ColorChecker Xiaomi Mi NoteBook Pro: 12.23 ∆E min: 1.87 - max: 23.76 ∆E

Säkerhet

Xiaomi har en fingeravtryckssensor i strömknappen på Mi NoteBook Pro. Fingeravtryckssensorn fungerar med Windows Hello och är ganska responsiv vid daglig användning. En diskret TPM 2.0-modul finns med, vilket gör enheten berättigad till en Windows 11-uppgradering, vilket faktiskt redan erbjöds Mi NoteBook Pro under testningen.

Tillbehör

Det finns inga ytterligare tillbehör i lådan förutom USB-C-strömadaptern på 65 W och det vanliga pappersarbetet.

Underhåll

Det finns inga särskilda serviceklaffar tillgängliga. Genom att ta bort de åtta Torx T5-skruvarna i botten kan bottenpanelen lossas

Wi-Fi-kortet och NVMe-SSD:n kan bytas ut av användaren, men minnesmodulerna är lödda på moderkortet. Det finns inga ytterligare enhetsfack eller M.2-platser för lagringsexpansion.

Mi NoteBook Pro verkar använda samma moderkort som i RedmiBook Pro 15. Eftersom Mi NoteBook Pro inte har någon särskild Nvidia GeForce MX450 grafik, verkar de områden där GPU- och GDDR6 VRAM-chipen annars är placerade oanvända.

Xiaomi Mi NoteBook Pro internt
Xiaomi Mi NoteBook Pro internt

Garanti

Xiaomi erbjuder en standardgaranti på ett år för Mi NoteBook Pro. Köpare kan valfritt förlänga garantin med ett år för ₹2 699 (36 USD) eller två år för ₹3 699 (49 USD) under köpet. Dessutom kan en ADLD-plan (Accident Damage Liquid Damage) som gäller i ett år också köpas för ₹4 099 (54 USD).

Inmatningsenheter: Tysta tangenter och en styv pekplatta

Tangentbord

Xiaomi har ett hyfsat tangentbord med tangenter i standardstorlek. Tangentbordet ger en tyst skrivupplevelse, men tangenternas 1,3 mm långa rörlighet känns lite grunt och ger inte mycket taktil feedback. Dessutom kan touchtypare känna att tangentbordet erbjuder ett något högre motstånd än vad de annars är vana vid. Det finns en bakgrundsbelysning med två nivåer som möjliggör god läsbarhet av tangenterna i mörker.

Det finns inga särskilda tangenter för att växla prestandalägen. Det finns dock en särskild Makrotangent i slutet av den översta raden som aktiverar makron som definieras i den medföljande appen Macro Key.

Pekplatta

Pekplattan på 12,5 cm x 8,3 cm har ett stort område för bekväm navigering och stöder Windows Precision -drivrutiner för smidiga gester. De vänstra och högra klickknapparna ligger i nivå med pekplattan och klickar inte särskilt högt. Dock var pekplattans knappar särskilt styva med vårt testprov. Styvheten minskar visserligen med tiden, men det kan vara bättre att använda en extern mus.

Mi NoteBook Pros pekplattaknappar känns stelare än normalt att trycka på
Mi NoteBook Pros pekplattaknappar känns stelare än normalt att trycka på

Visa: Anständig FFS-panel utan PWM

Vår Mi NoteBook Pro-enhet har en Panda LM140GF1L02 14-tums 16:10-panel med en upplösning på 2560x1600, 300 nits ljusstyrka och 60 Hz uppdateringsfrekvens. Xiaomi hävdar att detta är en IPS-panel, men en snabb sökning på nätet avslöjar att det i själva verket rör sig om en oxid TFT-LCD med fringe-field switching (FFS). Den erbjuder dock fördelarna med en typisk IPS-skärm.

Långa exponeringstider avslöjar en betydande blödning av bakgrundsbelysningen i hörnen. Ljusfördelningen är hyfsad med 87 procent.

Arrangemang av subpixlar
Arrangemang av subpixlar
Betydande bakgrundsbelysning i hörnen vid lång exponering
Betydande bakgrundsbelysning i hörnen vid lång exponering
322
cd/m²
328
cd/m²
332
cd/m²
341
cd/m²
371
cd/m²
338
cd/m²
337
cd/m²
336
cd/m²
333
cd/m²
Distribution av ljusstyrkan
Panda LM140GF1L02
X-Rite i1Basic Pro 3
Max: 371 cd/m² (Nits) Medel: 337.6 cd/m² Minimum: 8 cd/m²
Distribution av ljusstyrkan: 87 %
Mitt på batteriet: 364 cd/m²
Kontrast: 1686:1 (Svärta: 0.22 cd/m²)
ΔE Color 4.82 | 0.59-29.43 Ø5.4, calibrated: 1.21
ΔE Greyscale 6.2 | 0.64-98 Ø5.7
67% AdobeRGB 1998 (Argyll 2.2.0 3D)
95.8% sRGB (Argyll 2.2.0 3D)
66.2% Display P3 (Argyll 2.2.0 3D)
Gamma: 2.17
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Panda LM140GF1L02, Oxide TFT-LCD FFS, 14.00, 2560x1600
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
LEN140WQ+, IPS, 14.00, 2880x1800
Acer Swift 3 SF316-51
Chi Mei CMN160B, IPS, 16.10, 1920x1080
Xiaomi RedmiBook Pro 15
IPS, 15.60, 3200x2000
HP Envy 14-eb0010nr
AU Optronics AUOF392, IPS, 14.00, 1920x1200
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
AU Optronics B140HAN04.0, IPS, 14.00, 1920x1080
HP 14s-fq1357ng
AUO403D, IPS, 14.00, 1920x1080
realme Book (Slim)
Chi Mei P140ZKA-BZ1, IPS, 14.00, 2160x1440
Display
11%
2%
1%
11%
-43%
-41%
2%
Display P3 Coverage
66.2
76.9
16%
66.63
1%
66.73
1%
77.11
16%
37.2
-44%
38.11
-42%
66.6
1%
sRGB Coverage
95.8
99.8
4%
99.54
4%
96.27
0%
99.81
4%
55.91
-42%
57.05
-40%
97.8
2%
AdobeRGB 1998 Coverage
67
76.7
14%
68.53
2%
68.5
2%
76.66
14%
38.43
-43%
39.37
-41%
68.2
2%
Response Times
-3%
9%
-4%
-92%
-15%
-20%
6%
Response Time Grey 50% / Grey 80% *
37.33 ?(16.58, 20.75)
36.4 ?(18, 18.4)
2%
32 ?(15, 17)
14%
34.8 ?(17.2, 17.6)
7%
61.2 ?(30, 31.2)
-64%
41 ?(19, 22)
-10%
41 ?(19, 22)
-10%
33.26 ?(14.92, 18.34)
11%
Response Time Black / White *
20.91 ?(10.7, 10.21)
22.4 ?(10, 12.4)
-7%
20 ?(11, 9)
4%
24 ?(12.4, 11.6)
-15%
46 ?(24, 22)
-120%
25 ?(14, 11)
-20%
27 ?(15, 12)
-29%
20.62 ?(11.52, 9.1)
1%
PWM Frequency
2500 ?(10)
58500 ?(10)
Screen
18%
24%
-21%
9%
-51%
-3%
3%
Brightness middle
371
410
11%
304
-18%
312
-16%
412
11%
269
-27%
220
-41%
403.52
9%
Brightness
338
395
17%
284
-16%
298
-12%
392
16%
244
-28%
223
-34%
390
15%
Brightness Distribution
87
91
5%
88
1%
87
0%
81
-7%
83
-5%
85
-2%
91
5%
Black Level *
0.22
0.29
-32%
0.165
25%
0.18
18%
0.32
-45%
0.23
-5%
0.225
-2%
0.27
-23%
Contrast
1686
1414
-16%
1842
9%
1733
3%
1288
-24%
1170
-31%
978
-42%
1495
-11%
Colorchecker dE 2000 *
4.82
3.24
33%
1.44
70%
5.39
-12%
1.88
61%
4.94
-2%
4.16
14%
5.23
-9%
Colorchecker dE 2000 max. *
9.35
5.26
44%
3.62
61%
9.95
-6%
3.06
67%
20.37
-118%
7.43
21%
9.69
-4%
Colorchecker dE 2000 calibrated *
1.21
0.41
66%
3.15
-160%
1.96
-62%
5.03
-316%
0.62
49%
Greyscale dE 2000 *
6.2
4.2
32%
2.6
58%
6.3
-2%
2.2
65%
1.71
72%
2.35
62%
6.5
-5%
Gamma
2.17 101%
2.18 101%
2.41 91%
2.192 100%
2.1 105%
2.52 87%
2.62 84%
2.08 106%
CCT
8320 78%
6012 108%
6527 100%
7473 87%
6650 98%
6535 99%
6389 102%
7727 84%
Color Space (Percent of AdobeRGB 1998)
68.5
69
68.7
35
Color Space (Percent of sRGB)
99.5
96
99.8
56
Total Average (Program / Settings)
9% / 14%
12% / 17%
-8% / -14%
-24% / -5%
-36% / -44%
-21% / -14%
4% / 3%

* ... smaller is better

Xiaomi hävdar att Mi NoteBook Pro har en sRGB-täckning på 100 %; vi mätte nästan 96 %, vilket fortfarande är hyggligt. Adobe RGB- och DCI-P3-täckningen är ungefär som förväntat i denna prisklass.

Med en genomsnittlig Colorchecker Delta E på 4,82 är färgnoggrannheten out-of-the-box inget att skriva hem om och skärmen verkar svalare än vi skulle vilja. Vår kalibreringsrutin bidrar dock till att avsevärt förbättra färgprecisionen vilket resulterar i ett genomsnittligt Delta E-värde på 1,21.

Läsare kan ladda ner den kalibrerade ICC-profilen från länken ovan.

Skärmkvaliteten är bra för allmän multimediakonsumtion och även för grundläggande arbetsflöden för foto- eller videoredigering. Allt mer seriöst kan gynnas av en extern skärm med bredare gamut-täckning.

jämfört med sRGB - 95,8 % täckning
jämfört med sRGB - 95,8 % täckning
jämfört med Adobe RGB - 67 % täckning
jämfört med Adobe RGB - 67 % täckning
jämfört med DCI-P3 - 66,2 % täckning
jämfört med DCI-P3 - 66,2 % täckning
Gråskala före kalibrering
Gråskala före kalibrering
ColorChecker före kalibrering
ColorChecker före kalibrering
Mättnadssvep före kalibrering
Mättnadssvep före kalibrering
Gråskala efter kalibrering
Gråskala efter kalibrering
ColorChecker efter kalibrering
ColorChecker efter kalibrering
Mättnadssvep efter kalibrering
Mättnadssvep efter kalibrering

Vi mätte en kombinerad svarstid på 20,91 ms från svart till vitt och 37,33 ms från 50 % grått till 80 % grått. Dessa är inte särskilt idealiska, men Mi NoteBook Pro är inte inriktad på en spelpublik så de högre svarstiderna borde inte ha någon större påverkan vid daglig användning.

Xiaomi sa att panelen använder DC-dimming för att styra bakgrundsbelysningen. Vi mätte dock inga märkbara PWM- eller DC-dimningsfrekvenser över alla ljusstyrkenivåer, vilket är goda nyheter för användare med känsliga ögon.

Läs vår artikel "Varför PWM (Pulse Width Modulation) är en sådan huvudvärk" för mer information och även vår Tabell över PWM-rankning för en översikt över uppmätta PWM- och svarstider för alla granskade enheter.

Display Response Times

Display response times show how fast the screen is able to change from one color to the next. Slow response times can lead to afterimages and can cause moving objects to appear blurry (ghosting). Gamers of fast-paced 3D titles should pay special attention to fast response times.
       Response Time Black to White
20.91 ms ... rise ↗ and fall ↘ combined↗ 10.7 ms rise
↘ 10.21 ms fall
The screen shows good response rates in our tests, but may be too slow for competitive gamers.
In comparison, all tested devices range from 0.8 (minimum) to 240 (maximum) ms. » 31 % of all devices are better.
This means that the measured response time is better than the average of all tested devices (23.7 ms).
       Response Time 50% Grey to 80% Grey
37.33 ms ... rise ↗ and fall ↘ combined↗ 16.58 ms rise
↘ 20.75 ms fall
The screen shows slow response rates in our tests and will be unsatisfactory for gamers.
In comparison, all tested devices range from 0.8 (minimum) to 636 (maximum) ms. » 40 % of all devices are better.
This means that the measured response time is similar to the average of all tested devices (37.5 ms).

Screen Flickering / PWM (Pulse-Width Modulation)

To dim the screen, some notebooks will simply cycle the backlight on and off in rapid succession - a method called Pulse Width Modulation (PWM) . This cycling frequency should ideally be undetectable to the human eye. If said frequency is too low, users with sensitive eyes may experience strain or headaches or even notice the flickering altogether.
Screen flickering / PWM not detected ≤ 100 % brightness setting

In comparison: 52 % of all tested devices do not use PWM to dim the display. If PWM was detected, an average of 20851 (minimum: 5 - maximum: 3846000) Hz was measured.

Den matta skärmen gör att du kan läsa bra utomhus så länge som solljuset inte faller direkt på skärmen. Det finns ingen märkbar förlust av färg eller ljusstyrka även när man tittar från extrema vinklar.

Utomhus i skugga
Utomhus i skugga
Utomhus under mulet väder
Utomhus under mulet väder
Relativt stabila betraktningsvinklar
Relativt stabila betraktningsvinklar

Prestanda: Core i7-11370H inte helt böjd

Vårt testprov drivs av 4C/8T Intel Core i7-11370H Tiger Lake -H35-processor. Köparna kan konfigurera Mi NoteBook Pro med enCore i5-11300Hockså. Båda konfigurationerna saknar någon form av diskret grafik.

 
 

Processor

Mi NoteBook Pro utnyttjar inte Core i7-11370H till sin fulla potential
Mi NoteBook Pro utnyttjar inte Core i7-11370H till sin fulla potential

Core i7-11370H har en PL1 på 28 W och en PL2 på 64 W när den är ansluten. PL1 på 28 W innebär att den här processorn kan erbjuda en basklocka på 3 GHz och en maximal boost på upp till 4,8 GHz. PL1 sjunker till 25 W när den är på batteri

Vi observerar god uthållig prestanda i Cinebench R15 multiloop-testet. Xiaomis implementering av Core i7-11370H i Mi NoteBook Pro är dock inte den snabbaste vi sett. Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro och Acer Swift 3som har samma processor erbjuder märkbart bättre prestanda.

Det finns inga särskilda ström- eller prestandalägen, så du får förlita dig på Windows batteriregulator

Cinebench R20 visar att det finns en minskad poäng för en enda kärna på batteriet
Cinebench R20 visar att det finns en minskad poäng för en enda kärna på batteriet

Den något reducerade PL1-nivån på batteriet påverkar prestandan för enstaka kärnor avsevärt. En snabb Cinebench R20-körning visar att resultatet för enkärniga enheter minskar med så mycket som 24 % när batteriet används, medan resultatet för flerkärniga enheter förblir mer eller mindre oförändrat

Kolla in vår dedikeradeCore i7-11370Hsida för information och benchmarks.

Cinebench R15 Multi Loop

765.3825.3885.3945.31005.31065.3Tooltip
Xiaomi Mi NoteBook Pro Intel Core i7-11370H; CPU Multi 64Bit: Ø838 (829.86-923.19)
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5 Intel Core i7-11370H; CPU Multi 64Bit: Ø1020 (1012.38-1037.83)
Acer Swift 3 SF316-51 Intel Core i7-11370H; CPU Multi 64Bit: Ø926 (914.45-1017.58)
Xiaomi RedmiBook Pro 15 Intel Core i7-11370H; CPU Multi 64Bit; Variable PL1 : Ø928 (765.3-1048.55)
Xiaomi RedmiBook Pro 15 Intel Core i7-11370H; CPU Multi 64Bit; Pl1 @ 25W: Ø792 (781.11-959.72)
Xiaomi RedmiBook Pro 15 Intel Core i7-11370H; CPU Multi 64Bit; PL1 fixed @ 28W: Ø849 (836.45-917.33)
HP Envy 14-eb0010nr Intel Core i5-1135G7; CPU Multi 64Bit: Ø919 (891.54-924.6)
HP 14s-fq1357ng AMD Ryzen 5 5500U; CPU Multi 64Bit: Ø996 (940.2-1110.59)
Cinebench R20: CPU (Multi Core) | CPU (Single Core)
Cinebench R23: CPU (Multi Core) | CPU (Single Core)
Cinebench R15: CPU Multi 64Bit | CPU Single 64Bit
Blender 2.79: BMW27 CPU
7-Zip 18.03: 7z b 4 -mmt1 | 7z b 4
Geekbench 5.3: 64 Bit Single-Core Score | 64 Bit Multi-Core Score
HWBOT x265 Benchmark v2.2: 4k Preset
LibreOffice : 20 Documents To PDF
R Benchmark 2.5: Overall mean
Cinebench R20 / CPU (Multi Core)
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Intel Core i7-11370H
2548 Points ∼100% +24%
Average of class Multimedia
  (727 - 5128, n=99, last 2 years)
2491 Points ∼98% +22%
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
AMD Ryzen 7 4700U
2401 Points ∼94% +17%
HP Envy 14-eb0010nr
Intel Core i5-1135G7
2382 Points ∼93% +16%
Average Intel Core i7-11370H
  (2047 - 2578, n=7)
2311 Points ∼91% +13%
Acer Swift 3 SF316-51
Intel Core i7-11370H
2299 Points ∼90% +12%
HP 14s-fq1357ng
AMD Ryzen 5 5500U
2223 Points ∼87% +9%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Intel Core i7-11370H
2152 Points ∼84% +5%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Intel Core i7-11370H
2047 Points ∼80%
realme Book (Slim)
Intel Core i3-1115G4
1033 Points ∼41% -50%
Cinebench R20 / CPU (Single Core)
Acer Swift 3 SF316-51
Intel Core i7-11370H
601 Points ∼100% +7%
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Intel Core i7-11370H
592 Points ∼99% +5%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Intel Core i7-11370H
589 Points ∼98% +5%
Average Intel Core i7-11370H
  (519 - 601, n=7)
578 Points ∼96% +3%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Intel Core i7-11370H
563 Points ∼94%
realme Book (Slim)
Intel Core i3-1115G4
515 Points ∼86% -9%
HP Envy 14-eb0010nr
Intel Core i5-1135G7
503 Points ∼84% -11%
Average of class Multimedia
  (311 - 621, n=99, last 2 years)
498 Points ∼83% -12%
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
AMD Ryzen 7 4700U
466 Points ∼78% -17%
HP 14s-fq1357ng
AMD Ryzen 5 5500U
452 Points ∼75% -20%
Cinebench R23 / CPU (Multi Core)
Average of class Multimedia
  (3121 - 13205, n=74, last 2 years)
7370 Points ∼100% +36%
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Intel Core i7-11370H
6646 (6493.56min - 6646.41max) Points ∼90% +23%
HP 14s-fq1357ng
AMD Ryzen 5 5500U
6394 Points ∼87% +18%
Acer Swift 3 SF316-51
Intel Core i7-11370H
6182 Points ∼84% +14%
HP Envy 14-eb0010nr
Intel Core i5-1135G7
6136 (5867.5min - 6136.37max) Points ∼83% +13%
Average Intel Core i7-11370H
  (5344 - 6646, n=8)
5942 Points ∼81% +10%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Intel Core i7-11370H
5639 Points ∼77% +4%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Intel Core i7-11370H
5344 (4894.88min - 5344.23max) Points ∼73% -1%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Intel Core i7-11370H
5420 Points ∼74%
realme Book (Slim)
Intel Core i3-1115G4
2725 Points ∼37% -50%
Cinebench R23 / CPU (Single Core)
Acer Swift 3 SF316-51
Intel Core i7-11370H
1556 Points ∼100% +5%
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Intel Core i7-11370H
1553 Points ∼100% +5%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Intel Core i7-11370H
1529 Points ∼98% +3%
Average Intel Core i7-11370H
  (1467 - 1556, n=7)
1515 Points ∼97% +3%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Intel Core i7-11370H
1478 Points ∼95%
Average of class Multimedia
  (980 - 1586, n=69, last 2 years)
1353 Points ∼87% -8%
HP Envy 14-eb0010nr
Intel Core i5-1135G7
1337 Points ∼86% -10%
realme Book (Slim)
Intel Core i3-1115G4
1242 Points ∼80% -16%
HP 14s-fq1357ng
AMD Ryzen 5 5500U
1167 Points ∼75% -21%
Cinebench R15 / CPU Multi 64Bit
Average of class Multimedia
  (334 - 2154, n=114, last 2 years)
1129 Points ∼100% +22%
HP 14s-fq1357ng
AMD Ryzen 5 5500U
1112 (946.23min - 1112.47max) Points ∼98% +20%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Intel Core i7-11370H
1049 (765.3min - 1048.55max) Points ∼93% +14%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Intel Core i7-11370H
960 (781.11min - 959.72max) Points ∼85% +4%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Intel Core i7-11370H
917 (836.45min - 917.33max) Points ∼81% -1%
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Intel Core i7-11370H
1038 (1012.38min - 1037.83max) Points ∼92% +12%
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
AMD Ryzen 7 4700U
1035 Points ∼92% +12%
Acer Swift 3 SF316-51
Intel Core i7-11370H
1018 (914.45min - 1017.58max) Points ∼90% +10%
Average Intel Core i7-11370H
  (877 - 1086, n=10)
999 Points ∼88% +8%
HP Envy 14-eb0010nr
Intel Core i5-1135G7
925 (891.54min - 924.6max) Points ∼82% 0%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Intel Core i7-11370H
923 (829.86min - 923.19max) Points ∼82%
realme Book (Slim)
Intel Core i3-1115G4
507 (462.5min - 507.21max) Points ∼45% -45%
Cinebench R15 / CPU Single 64Bit
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Intel Core i7-11370H
233 Points ∼100% +6%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Intel Core i7-11370H
231 Points ∼99% +5%
Acer Swift 3 SF316-51
Intel Core i7-11370H
232 Points ∼100% +5%
Average Intel Core i7-11370H
  (220 - 233, n=8)
230 Points ∼99% +5%
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Intel Core i7-11370H
229 Points ∼98% +4%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Intel Core i7-11370H
220 Points ∼94%
HP Envy 14-eb0010nr
Intel Core i5-1135G7
198 Points ∼85% -10%
realme Book (Slim)
Intel Core i3-1115G4
197 Points ∼85% -10%
Average of class Multimedia
  (126 - 244, n=97, last 2 years)
196 Points ∼84% -11%
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
AMD Ryzen 7 4700U
180 Points ∼77% -18%
HP 14s-fq1357ng
AMD Ryzen 5 5500U
177 Points ∼76% -20%
Blender 2.79 / BMW27 CPU
realme Book (Slim)
Intel Core i3-1115G4
965.7 Seconds * ∼100% -72%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Intel Core i7-11370H
562.8 Seconds * ∼58%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Intel Core i7-11370H
538 Seconds * ∼56% +4%
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
AMD Ryzen 7 4700U
523.9 Seconds * ∼54% +7%
Average of class Multimedia
  (183 - 1439, n=94, last 2 years)
519 Seconds * ∼54% +8%
Acer Swift 3 SF316-51
Intel Core i7-11370H
507 Seconds * ∼53% +10%
HP Envy 14-eb0010nr
Intel Core i5-1135G7
499 Seconds * ∼52% +11%
Average Intel Core i7-11370H
  (451 - 563, n=7)
492 Seconds * ∼51% +13%
HP 14s-fq1357ng
AMD Ryzen 5 5500U
490 Seconds * ∼51% +13%
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Intel Core i7-11370H
458 Seconds * ∼47% +19%
7-Zip 18.03 / 7z b 4 -mmt1
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Intel Core i7-11370H
5411 MIPS ∼100% +2%
Acer Swift 3 SF316-51
Intel Core i7-11370H
5393 MIPS ∼100% +2%
Average Intel Core i7-11370H
  (5128 - 5550, n=7)
5350 MIPS ∼99% +1%
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Intel Core i7-11370H
5317 MIPS ∼98% 0%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Intel Core i7-11370H
5298 MIPS ∼98%
Average of class Multimedia
  (3289 - 5865, n=92, last 2 years)
4946 MIPS ∼91% -7%
HP Envy 14-eb0010nr
Intel Core i5-1135G7
4694 MIPS ∼87% -11%
realme Book (Slim)
Intel Core i3-1115G4
4599 MIPS ∼85% -13%
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
AMD Ryzen 7 4700U
4292 MIPS ∼79% -19%
HP 14s-fq1357ng
AMD Ryzen 5 5500U
4268 MIPS ∼79% -19%
7-Zip 18.03 / 7z b 4
HP 14s-fq1357ng
AMD Ryzen 5 5500U
31060 MIPS ∼100% +28%
Average of class Multimedia
  (8984 - 59653, n=92, last 2 years)
29899 MIPS ∼96% +24%
Acer Swift 3 SF316-51
Intel Core i7-11370H
27015 MIPS ∼87% +12%
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
AMD Ryzen 7 4700U
26652 MIPS ∼86% +10%
Average Intel Core i7-11370H
  (23914 - 28520, n=7)
26318 MIPS ∼85% +9%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Intel Core i7-11370H
25382 MIPS ∼82% +5%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Intel Core i7-11370H
24192 MIPS ∼78%
HP Envy 14-eb0010nr
Intel Core i5-1135G7
24188 MIPS ∼78% 0%
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Intel Core i7-11370H
23914 MIPS ∼77% -1%
realme Book (Slim)
Intel Core i3-1115G4
13422 MIPS ∼43% -45%
Geekbench 5.3 / 64 Bit Single-Core Score
Acer Swift 3 SF316-51
Intel Core i7-11370H
1607 Points ∼100% +3%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Intel Core i7-11370H
1574 Points ∼98% +1%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Intel Core i7-11370H
1562 Points ∼97%
Average Intel Core i7-11370H
  (1376 - 1607, n=6)
1551 Points ∼97% -1%
HP Envy 14-eb0010nr
Intel Core i5-1135G7
1406 Points ∼87% -10%
Average of class Multimedia
  (813 - 1782, n=96, last 2 years)
1366 Points ∼85% -13%
realme Book (Slim)
Intel Core i3-1115G4
1352 Points ∼84% -13%
HP 14s-fq1357ng
AMD Ryzen 5 5500U
1119 Points ∼70% -28%
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
AMD Ryzen 7 4700U
1101 Points ∼69% -30%
Geekbench 5.3 / 64 Bit Multi-Core Score
Acer Swift 3 SF316-51
Intel Core i7-11370H
6115 Points ∼100% +20%
Average of class Multimedia
  (1604 - 12708, n=96, last 2 years)
5923 Points ∼97% +16%
HP 14s-fq1357ng
AMD Ryzen 5 5500U
5523 Points ∼90% +9%
Average Intel Core i7-11370H
  (4733 - 6115, n=6)
5485 Points ∼90% +8%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Intel Core i7-11370H
5214 Points ∼85% +2%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Intel Core i7-11370H
5088 Points ∼83%
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
AMD Ryzen 7 4700U
4792 Points ∼78% -6%
HP Envy 14-eb0010nr
Intel Core i5-1135G7
4695 Points ∼77% -8%
realme Book (Slim)
Intel Core i3-1115G4
2983 Points ∼49% -41%
HWBOT x265 Benchmark v2.2 / 4k Preset
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Intel Core i7-11370H
8.6 fps ∼100% +26%
Average of class Multimedia
  (1.39 - 15.9, n=93, last 2 years)
8.17 fps ∼95% +20%
Average Intel Core i7-11370H
  (6.8 - 8.82, n=7)
7.93 fps ∼92% +17%
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
AMD Ryzen 7 4700U
7.81 fps ∼91% +15%
Acer Swift 3 SF316-51
Intel Core i7-11370H
7.7 fps ∼90% +13%
HP Envy 14-eb0010nr
Intel Core i5-1135G7
7.6 fps ∼88% +12%
HP 14s-fq1357ng
AMD Ryzen 5 5500U
7.23 fps ∼84% +6%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Intel Core i7-11370H
6.91 fps ∼80% +2%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Intel Core i7-11370H
6.8 fps ∼79%
realme Book (Slim)
Intel Core i3-1115G4
3.99 fps ∼46% -41%
LibreOffice / 20 Documents To PDF
HP 14s-fq1357ng
AMD Ryzen 5 5500U
67.3 s * ∼100% -48%
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
AMD Ryzen 7 4700U
59.83 s * ∼89% -31%
Average of class Multimedia
  (30.2 - 99.2, n=92, last 2 years)
54.9 s * ∼82% -21%
realme Book (Slim)
Intel Core i3-1115G4
51.9 s * ∼77% -14%
HP Envy 14-eb0010nr
Intel Core i5-1135G7
49.6 s * ∼74% -9%
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Intel Core i7-11370H
47.5 s * ∼71% -4%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Intel Core i7-11370H
47.3 s * ∼70% -4%
Average Intel Core i7-11370H
  (41.1 - 56.5, n=7)
47.1 s * ∼70% -4%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Intel Core i7-11370H
45.5 s * ∼68%
Acer Swift 3 SF316-51
Intel Core i7-11370H
41.1 s * ∼61% +10%
R Benchmark 2.5 / Overall mean
realme Book (Slim)
Intel Core i3-1115G4
0.636 sec * ∼100% -12%
HP Envy 14-eb0010nr
Intel Core i5-1135G7
0.634 sec * ∼100% -11%
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
AMD Ryzen 7 4700U
0.629 sec * ∼99% -10%
HP 14s-fq1357ng
AMD Ryzen 5 5500U
0.622 sec * ∼98% -9%
Average of class Multimedia
  (0.4851 - 1.002, n=94, last 2 years)
0.618 sec * ∼97% -8%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Intel Core i7-11370H
0.57 sec * ∼90%
Average Intel Core i7-11370H
  (0.544 - 0.57, n=7)
0.554 sec * ∼87% +3%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Intel Core i7-11370H
0.552 sec * ∼87% +3%
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Intel Core i7-11370H
0.552 sec * ∼87% +3%
Acer Swift 3 SF316-51
Intel Core i7-11370H
0.548 sec * ∼86% +4%

* ... smaller is better

Cinebench R15 CPU Multi 64Bit
923 Points
Cinebench R15 OpenGL 64Bit
96.9 fps
Cinebench R15 Ref. Match 64Bit
97.8 %
Cinebench R15 CPU Single 64Bit
220 Points
Hjälp
Performance Rating
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Intel Core i7-11370H, Iris Xe G7 96EUs
87.2 pt ∼87%
Average of class Multimedia
 
84.2 pt ∼84%
HP 14s-fq1357ng
AMD Ryzen 5 5500U, Vega 7
82.7 pt ∼83%
Average Intel Core i7-11370H
 
81.9 pt ∼82%
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
AMD Ryzen 7 4700U, Vega 7
80.2 pt ∼80%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Intel Core i7-11370H, GeForce MX450
78.3 pt ∼78%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Intel Core i7-11370H, Iris Xe G7 96EUs
74.8 pt ∼75%
AIDA64 / FP32 Ray-Trace
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Intel Core i7-11370H, Iris Xe G7 96EUs
8256 KRay/s ∼100% +17%
Average of class Multimedia
  (1561 - 15700, n=67, last 2 years)
8109 KRay/s ∼98% +15%
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
AMD Ryzen 7 4700U, Vega 7
8076 KRay/s ∼98% +14%
Average Intel Core i7-11370H
  (7055 - 8413, n=6)
7827 KRay/s ∼95% +11%
HP 14s-fq1357ng
AMD Ryzen 5 5500U, Vega 7
7628 KRay/s ∼92% +8%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Intel Core i7-11370H, GeForce MX450
7253 KRay/s ∼88% +3%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Intel Core i7-11370H, Iris Xe G7 96EUs
7055 KRay/s ∼85%
AIDA64 / FPU Julia
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
AMD Ryzen 7 4700U, Vega 7
46732 Points ∼100% +58%
Average of class Multimedia
  (8234 - 98165, n=67, last 2 years)
41883 Points ∼90% +42%
HP 14s-fq1357ng
AMD Ryzen 5 5500U, Vega 7
41815 Points ∼89% +42%
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Intel Core i7-11370H, Iris Xe G7 96EUs
33876 Points ∼72% +15%
Average Intel Core i7-11370H
  (29538 - 34020, n=6)
32743 Points ∼70% +11%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Intel Core i7-11370H, GeForce MX450
32510 Points ∼70% +10%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Intel Core i7-11370H, Iris Xe G7 96EUs
29538 Points ∼63%
AIDA64 / CPU SHA3
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Intel Core i7-11370H, Iris Xe G7 96EUs
2289 MB/s ∼100% +17%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Intel Core i7-11370H, GeForce MX450
2212 MB/s ∼97% +13%
Average Intel Core i7-11370H
  (1952 - 2297, n=6)
2209 MB/s ∼97% +13%
Average of class Multimedia
  (430 - 4254, n=67, last 2 years)
2007 MB/s ∼88% +3%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Intel Core i7-11370H, Iris Xe G7 96EUs
1952 MB/s ∼85%
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
AMD Ryzen 7 4700U, Vega 7
1445 MB/s ∼63% -26%
HP 14s-fq1357ng
AMD Ryzen 5 5500U, Vega 7
1354 MB/s ∼59% -31%
AIDA64 / CPU Queen
HP 14s-fq1357ng
AMD Ryzen 5 5500U, Vega 7
68309 Points ∼100% +29%
Average of class Multimedia
  (22454 - 102170, n=67, last 2 years)
62726 Points ∼92% +19%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Intel Core i7-11370H, Iris Xe G7 96EUs
52930 Points ∼77%
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Intel Core i7-11370H, Iris Xe G7 96EUs
52840 Points ∼77% 0%
Average Intel Core i7-11370H
  (52350 - 52930, n=6)
52772 Points ∼77% 0%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Intel Core i7-11370H, GeForce MX450
52760 Points ∼77% 0%
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
AMD Ryzen 7 4700U, Vega 7
45665 Points ∼67% -14%
AIDA64 / FPU SinJulia
HP 14s-fq1357ng
AMD Ryzen 5 5500U, Vega 7
9007 Points ∼100% +82%
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
AMD Ryzen 7 4700U, Vega 7
7320 Points ∼81% +48%
Average of class Multimedia
  (1984 - 12542, n=67, last 2 years)
6637 Points ∼74% +34%
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Intel Core i7-11370H, Iris Xe G7 96EUs
5023 Points ∼56% +1%
Average Intel Core i7-11370H
  (4839 - 5027, n=6)
4982 Points ∼55% +1%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Intel Core i7-11370H, Iris Xe G7 96EUs
4950 Points ∼55%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Intel Core i7-11370H, GeForce MX450
4839 Points ∼54% -2%
AIDA64 / FPU Mandel
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
AMD Ryzen 7 4700U, Vega 7
25410 Points ∼100% +43%
Average of class Multimedia
  (4217 - 54148, n=67, last 2 years)
22668 Points ∼89% +27%
HP 14s-fq1357ng
AMD Ryzen 5 5500U, Vega 7
21894 Points ∼86% +23%
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Intel Core i7-11370H, Iris Xe G7 96EUs
20380 Points ∼80% +14%
Average Intel Core i7-11370H
  (17805 - 20417, n=6)
19491 Points ∼77% +9%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Intel Core i7-11370H, GeForce MX450
18600 Points ∼73% +4%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Intel Core i7-11370H, Iris Xe G7 96EUs
17805 Points ∼70%
AIDA64 / CPU AES
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Intel Core i7-11370H, Iris Xe G7 96EUs
76866 MB/s ∼100% +10%
Average Intel Core i7-11370H
  (69857 - 76866, n=6)
75095 MB/s ∼98% +7%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Intel Core i7-11370H, GeForce MX450
73305 MB/s ∼95% +5%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Intel Core i7-11370H, Iris Xe G7 96EUs
69857 MB/s ∼91%
Average of class Multimedia
  (7510 - 147249, n=67, last 2 years)
52826 MB/s ∼69% -24%
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
AMD Ryzen 7 4700U, Vega 7
45567 MB/s ∼59% -35%
HP 14s-fq1357ng
AMD Ryzen 5 5500U, Vega 7
41342 MB/s ∼54% -41%
AIDA64 / CPU ZLib
HP 14s-fq1357ng
AMD Ryzen 5 5500U, Vega 7
478 MB/s ∼100% +26%
Average of class Multimedia
  (276 - 835, n=74, last 2 years)
438 MB/s ∼92% +16%
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Intel Core i7-11370H, Iris Xe G7 96EUs
419 MB/s ∼88% +11%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Intel Core i7-11370H, GeForce MX450
411 MB/s ∼86% +9%
Average Intel Core i7-11370H
  (378 - 422, n=6)
411 MB/s ∼86% +9%
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
AMD Ryzen 7 4700U, Vega 7
392 MB/s ∼82% +4%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Intel Core i7-11370H, Iris Xe G7 96EUs
378 MB/s ∼79%
AIDA64 / FP64 Ray-Trace
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
AMD Ryzen 7 4700U, Vega 7
4554 KRay/s ∼100% +19%
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Intel Core i7-11370H, Iris Xe G7 96EUs
4483 KRay/s ∼98% +17%
Average of class Multimedia
  (828 - 8371, n=68, last 2 years)
4417 KRay/s ∼97% +16%
Average Intel Core i7-11370H
  (3819 - 4551, n=6)
4257 KRay/s ∼93% +11%
HP 14s-fq1357ng
AMD Ryzen 5 5500U, Vega 7
4183 KRay/s ∼92% +10%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Intel Core i7-11370H, GeForce MX450
3919 KRay/s ∼86% +3%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Intel Core i7-11370H, Iris Xe G7 96EUs
3819 KRay/s ∼84%
AIDA64 / CPU PhotoWorxx
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Intel Core i7-11370H, Iris Xe G7 96EUs
40069 MPixel/s ∼100% +74%
Average Intel Core i7-11370H
  (21992 - 40069, n=6)
28644 MPixel/s ∼71% +24%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Intel Core i7-11370H, Iris Xe G7 96EUs
23024 MPixel/s ∼57%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Intel Core i7-11370H, GeForce MX450
22901 MPixel/s ∼57% -1%
Average of class Multimedia
  (8034 - 45694, n=68, last 2 years)
21727 MPixel/s ∼54% -6%
HP 14s-fq1357ng
AMD Ryzen 5 5500U, Vega 7
21625 MPixel/s ∼54% -6%
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
AMD Ryzen 7 4700U, Vega 7
20549 MPixel/s ∼51% -11%

Systemets prestanda

De totala PCMark 10-resultaten är bara cirka 6 % lägre än vad vi har observerat med Acer Swift 3 och Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro. Generellt sett hade vi inga problem eller fördröjningar med dagliga produktivitetsuppgifter som inkluderar ordbehandling, kalkylblad, lätt bildredigering och webbsurfning.

Den Core i5-1135G7-drivna HP Envy 14 verkar ha en fördel jämfört med Mi NoteBook Pro i testets komponenter för produktivitet och skapande av digitalt innehåll, vilket troligen beror på att den dedikerade GeForce GTX 1650 Ti Max-Q GPU:n hjälper till

PCMark 10 / Score
Xiaomi RedmiBook Pro 15
GeForce MX450, i7-11370H, Toshiba KBG40ZNV512G
5625 Points ∼100% +8%
Acer Swift 3 SF316-51
Iris Xe G7 96EUs, i7-11370H, Micron 2210 MTFDHBA512QFD
5459 Points ∼97% +5%
HP Envy 14-eb0010nr
GeForce GTX 1650 Ti Max-Q, i5-1135G7, Samsung SSD PM981a MZVLB256HBHQ
5410 Points ∼96% +4%
Average Intel Core i7-11370H, Intel Iris Xe Graphics G7 96EUs
  (5199 - 5459, n=4)
5351 Points ∼95% +3%
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Iris Xe G7 96EUs, i7-11370H, WDC PC SN730 SDBPNTY-1T00
5328 Points ∼95% +2%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Iris Xe G7 96EUs, i7-11370H, YMTC PC005 Active 512GB
5199 Points ∼92%
Average of class Multimedia
  (3028 - 6919, n=85, last 2 years)
5069 Points ∼90% -3%
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
Vega 7, R7 4700U, Samsung PM991 MZVLQ1T0HALB
4886 Points ∼87% -6%
HP 14s-fq1357ng
Vega 7, R5 5500U, Micron 2210 MTFDHBA512QFD
4809 Points ∼85% -8%
realme Book (Slim)
UHD Graphics Xe G4 48EUs, i3-1115G4, Samsung PM991a MZVLQ256HBJD
4390 Points ∼78% -16%
PCMark 10 / Essentials
Acer Swift 3 SF316-51
Iris Xe G7 96EUs, i7-11370H, Micron 2210 MTFDHBA512QFD
10241 Points ∼100% +2%
Average Intel Core i7-11370H, Intel Iris Xe Graphics G7 96EUs
  (9996 - 10531, n=4)
10240 Points ∼100% +2%
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Iris Xe G7 96EUs, i7-11370H, WDC PC SN730 SDBPNTY-1T00
10191 Points ∼100% +2%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Iris Xe G7 96EUs, i7-11370H, YMTC PC005 Active 512GB
9996 Points ∼98%
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
Vega 7, R7 4700U, Samsung PM991 MZVLQ1T0HALB
9244 Points ∼90% -8%
HP 14s-fq1357ng
Vega 7, R5 5500U, Micron 2210 MTFDHBA512QFD
9242 Points ∼90% -8%
Average of class Multimedia
  (6441 - 10846, n=85, last 2 years)
9216 Points ∼90% -8%
realme Book (Slim)
UHD Graphics Xe G4 48EUs, i3-1115G4, Samsung PM991a MZVLQ256HBJD
9090 Points ∼89% -9%
HP Envy 14-eb0010nr
GeForce GTX 1650 Ti Max-Q, i5-1135G7, Samsung SSD PM981a MZVLB256HBHQ
9036 Points ∼88% -10%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
GeForce MX450, i7-11370H, Toshiba KBG40ZNV512G
8568 Points ∼84% -14%
PCMark 10 / Productivity
Xiaomi RedmiBook Pro 15
GeForce MX450, i7-11370H, Toshiba KBG40ZNV512G
9662 Points ∼100% +39%
HP Envy 14-eb0010nr
GeForce GTX 1650 Ti Max-Q, i5-1135G7, Samsung SSD PM981a MZVLB256HBHQ
8342 Points ∼86% +20%
Average of class Multimedia
  (5448 - 9729, n=85, last 2 years)
7498 Points ∼78% +8%
Acer Swift 3 SF316-51
Iris Xe G7 96EUs, i7-11370H, Micron 2210 MTFDHBA512QFD
7388 Points ∼76% +6%
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
Vega 7, R7 4700U, Samsung PM991 MZVLQ1T0HALB
7273 Points ∼75% +4%
Average Intel Core i7-11370H, Intel Iris Xe Graphics G7 96EUs
  (6911 - 7388, n=4)
7085 Points ∼73% +2%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Iris Xe G7 96EUs, i7-11370H, YMTC PC005 Active 512GB
6960 Points ∼72%
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Iris Xe G7 96EUs, i7-11370H, WDC PC SN730 SDBPNTY-1T00
6911 Points ∼72% -1%
HP 14s-fq1357ng
Vega 7, R5 5500U, Micron 2210 MTFDHBA512QFD
6622 Points ∼69% -5%
realme Book (Slim)
UHD Graphics Xe G4 48EUs, i3-1115G4, Samsung PM991a MZVLQ256HBJD
6488 Points ∼67% -7%
PCMark 10 / Digital Content Creation
Xiaomi RedmiBook Pro 15
GeForce MX450, i7-11370H, Toshiba KBG40ZNV512G
5880 Points ∼100% +7%
Acer Swift 3 SF316-51
Iris Xe G7 96EUs, i7-11370H, Micron 2210 MTFDHBA512QFD
5838 Points ∼99% +6%
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Iris Xe G7 96EUs, i7-11370H, WDC PC SN730 SDBPNTY-1T00
5828 Points ∼99% +6%
Average Intel Core i7-11370H, Intel Iris Xe Graphics G7 96EUs
  (5483 - 5838, n=4)
5735 Points ∼98% +5%
HP Envy 14-eb0010nr
GeForce GTX 1650 Ti Max-Q, i5-1135G7, Samsung SSD PM981a MZVLB256HBHQ
5701 Points ∼97% +4%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Iris Xe G7 96EUs, i7-11370H, YMTC PC005 Active 512GB
5483 Points ∼93%
Average of class Multimedia
  (2148 - 9735, n=85, last 2 years)
5254 Points ∼89% -4%
HP 14s-fq1357ng
Vega 7, R5 5500U, Micron 2210 MTFDHBA512QFD
4934 Points ∼84% -10%
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
Vega 7, R7 4700U, Samsung PM991 MZVLQ1T0HALB
4709 Points ∼80% -14%
realme Book (Slim)
UHD Graphics Xe G4 48EUs, i3-1115G4, Samsung PM991a MZVLQ256HBJD
3895 Points ∼66% -29%
PCMark 8 Home Score Accelerated v2
5025 poäng
PCMark 8 Work Score Accelerated v2
2996 poäng
PCMark 10 Score
5199 poäng
Hjälp
AIDA64 / Memory Copy
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Intel Core i7-11370H, Iris Xe G7 96EUs
64524 MB/s ∼100% +69%
Average Intel Core i7-11370H, Intel Iris Xe Graphics G7 96EUs
  (38100 - 64524, n=3)
53355 MB/s ∼83% +40%
HP 14s-fq1357ng
AMD Ryzen 5 5500U, Vega 7
39127 MB/s ∼61% +3%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Intel Core i7-11370H, Iris Xe G7 96EUs
38100 MB/s ∼59%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Intel Core i7-11370H, GeForce MX450
36660 MB/s ∼57% -4%
Average of class Multimedia
  (16286 - 65446, n=68, last 2 years)
36551 MB/s ∼57% -4%
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
AMD Ryzen 7 4700U, Vega 7
34705 MB/s ∼54% -9%
AIDA64 / Memory Read
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Intel Core i7-11370H, Iris Xe G7 96EUs
62417 MB/s ∼100% +52%
Average Intel Core i7-11370H, Intel Iris Xe Graphics G7 96EUs
  (40993 - 62417, n=3)
53586 MB/s ∼86% +31%
HP 14s-fq1357ng
AMD Ryzen 5 5500U, Vega 7
47024 MB/s ∼75% +15%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Intel Core i7-11370H, GeForce MX450
43278 MB/s ∼69% +6%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Intel Core i7-11370H, Iris Xe G7 96EUs
40993 MB/s ∼66%
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
AMD Ryzen 7 4700U, Vega 7
40404 MB/s ∼65% -1%
Average of class Multimedia
  (17531 - 64524, n=67, last 2 years)
40086 MB/s ∼64% -2%
AIDA64 / Memory Write
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Intel Core i7-11370H, Iris Xe G7 96EUs
65610 MB/s ∼100% +63%
Average Intel Core i7-11370H, Intel Iris Xe Graphics G7 96EUs
  (40211 - 65610, n=3)
54828 MB/s ∼84% +36%
HP 14s-fq1357ng
AMD Ryzen 5 5500U, Vega 7
41223 MB/s ∼63% +3%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Intel Core i7-11370H, GeForce MX450
40394 MB/s ∼62% 0%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Intel Core i7-11370H, Iris Xe G7 96EUs
40211 MB/s ∼61%
Average of class Multimedia
  (16368 - 66728, n=67, last 2 years)
40001 MB/s ∼61% -1%
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
AMD Ryzen 7 4700U, Vega 7
34029 MB/s ∼52% -15%
AIDA64 / Memory Latency
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
AMD Ryzen 7 4700U, Vega 7
119 ns * ∼100% -39%
HP 14s-fq1357ng
AMD Ryzen 5 5500U, Vega 7
99.9 ns * ∼84% -17%
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Intel Core i7-11370H, Iris Xe G7 96EUs
89.1 ns * ∼75% -4%
Average Intel Core i7-11370H, Intel Iris Xe Graphics G7 96EUs
  (85.5 - 91.3, n=3)
88.6 ns * ∼74% -4%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Intel Core i7-11370H, GeForce MX450
87.3 ns * ∼73% -2%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Intel Core i7-11370H, Iris Xe G7 96EUs
85.5 ns * ∼72%
Average of class Multimedia
  (74.7 - 116, n=74, last 2 years)
74.2 ns * ∼62% +13%

* ... smaller is better

DPC-latenstid

Mi NoteBook Pro har den högsta DPC-latenstiden hittills bland konkurrerande bärbara datorer med den här processorn. Vi observerade att latensen mellan avbrott och process ökade så fort standardwebbläsaren öppnades. Genom att lägga till Prime95 efter uppspelning av vår test YouTube 4K-video ökade värdet till 5487,3 µs

Vi noterade att Windows Driver Mode Framework, Wdf01000.sys, är den största bidragande orsaken till den ökade latensen. Wdf01000.sys orsakar inte i sig själv höga latenser utan påverkas snarare av andra felaktiga drivrutiner, som ACPI.sys i det här fallet.

Vi märkte inte särskilt några problem vid uppspelning av högupplöst video, även om användare eventuellt kan stöta på hicka när de arbetar med arbetsflöden för ljud- och videoredigering i realtid.

Kolla in vår DPC Latency Ranking för fler jämförelser av latenstider mellan de granskade enheterna.

Mi NoteBook Pro lider av hög DPC-fördröjning
Mi NoteBook Pro lider av hög DPC-fördröjning
Den längsta väntetiden mellan avbrott och process efter YouTube och Prime95
Den längsta väntetiden mellan avbrott och process efter YouTube och Prime95
Windows Kernel Mode Driver Framework verkar ha den högsta exekveringstiden
Windows Kernel Mode Driver Framework verkar ha den högsta exekveringstiden
DPC Latencies / LatencyMon - interrupt to process latency (max), Web, Youtube, Prime95
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Iris Xe G7 96EUs, i7-11370H, YMTC PC005 Active 512GB
5487.3 μs * ∼100%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
GeForce MX450, i7-11370H, Toshiba KBG40ZNV512G
5116.7 μs * ∼93% +7%
HP Envy 14-eb0010nr
GeForce GTX 1650 Ti Max-Q, i5-1135G7, Samsung SSD PM981a MZVLB256HBHQ
3239 μs * ∼59% +41%
HP 14s-fq1357ng
Vega 7, R5 5500U, Micron 2210 MTFDHBA512QFD
2489 μs * ∼45% +55%
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
Vega 7, R7 4700U, Samsung PM991 MZVLQ1T0HALB
1086.5 μs * ∼20% +80%
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Iris Xe G7 96EUs, i7-11370H, WDC PC SN730 SDBPNTY-1T00
796.4 μs * ∼15% +85%
realme Book (Slim)
UHD Graphics Xe G4 48EUs, i3-1115G4, Samsung PM991a MZVLQ256HBJD
670.4 μs * ∼12% +88%
Acer Swift 3 SF316-51
Iris Xe G7 96EUs, i7-11370H, Micron 2210 MTFDHBA512QFD
435.4 μs * ∼8% +92%

* ... smaller is better

Lagringsenheter

YMTC PC005 SSD är bara innesluten i ett tunt metallhölje utan ordentliga värmekuddar
YMTC PC005 SSD är bara innesluten i ett tunt metallhölje utan ordentliga värmekuddar

Mi NoteBook Pro är den första bärbara dator vi har testat som har YMTC PC005 Active NVMe SSD, som debuterade 2020. För dem som inte är insatta är YMTC Kinas inhemska SSD-tillverkare med en egenutvecklad 3D Xtacking NAND.

Prestandan hos PC005 Active är i nivå med en Western Digital PC SN730-enhet. Vårt DiskSpd-läsningsloop-test med ett ködjup på 8 avslöjar dock betydande strypningsproblem.

Xiaomi snålar med att inkludera en ordentlig värmekudde på SSD:n och omsluter bara enheten i ett tunt metallhölje istället. Den betydande strypning som ses kan därför bero på den dåliga termiken på SSD:n även om ett problem med själva YMTC-kontrollen inte helt kan uteslutas.

Xiaomi Mi NoteBook Pro
YMTC PC005 Active 512GB
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
WDC PC SN730 SDBPNTY-1T00
Acer Swift 3 SF316-51
Micron 2210 MTFDHBA512QFD
Xiaomi RedmiBook Pro 15
Toshiba KBG40ZNV512G
HP Envy 14-eb0010nr
Samsung SSD PM981a MZVLB256HBHQ
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
Samsung PM991 MZVLQ1T0HALB
HP 14s-fq1357ng
Micron 2210 MTFDHBA512QFD
realme Book (Slim)
Samsung PM991a MZVLQ256HBJD
Average YMTC PC005 Active 512GB
 
AS SSD
0%
-5%
-164%
-10%
-38%
-20%
-29%
0%
Seq Read
2633.06
2774.69
5%
2015.22
-23%
1972.39
-25%
2127.26
-19%
1960.06
-26%
1784
-32%
2349.17
-11%
2633
0%
Seq Write
1389.79
1436.37
3%
1054.87
-24%
980.6
-29%
1426.85
3%
1547.44
11%
742
-47%
825.85
-41%
1390
0%
4K Read
44.62
49.34
11%
73.89
66%
55.85
25%
52.46
18%
31.56
-29%
58.3
31%
54.65
22%
44.6
0%
4K Write
132.28
198.26
50%
223.24
69%
133.53
1%
122.9
-7%
116.61
-12%
141.9
7%
162.06
23%
132
0%
4K-64 Read
966.12
1270.1
31%
589.37
-39%
1277.06
32%
947.31
-2%
454.71
-53%
582.2
-40%
788.15
-18%
966
0%
4K-64 Write
1194.09
845.72
-29%
1029.11
-14%
313.94
-74%
1598.44
34%
262.07
-78%
1046.9
-12%
832.48
-30%
1194
0%
Access Time Read *
0.043
0.046
-7%
0.056
-30%
0.15
-249%
0.072
-67%
0.052
-21%
0.125
-191%
0.043
-0%
Access Time Write *
0.025
0.054
-116%
0.039
-56%
0.513
-1952%
0.09
-260%
0.034
-36%
0.046
-84%
0.023
8%
0.025
-0%
Score Read
1274
1597
25%
865
-32%
1530
20%
1212
-5%
682
-46%
819
-36%
1078
-15%
1274
0%
Score Write
1465
1188
-19%
1358
-7%
546
-63%
1864
27%
533
-64%
1263
-14%
1077
-26%
1465
0%
Score Total
3337
3541
6%
2644
-21%
2819
-16%
3674
10%
1552
-53%
2469
-26%
2645
-21%
3337
0%
Copy ISO MB/s
2295.65
1768.39
-23%
1186.15
-48%
1104.62
-52%
1605.34
-30%
974.48
-58%
1067
-54%
1034.25
-55%
2296
0%
Copy Program MB/s
422.01
531.63
26%
782.2
85%
799.12
89%
847.37
101%
356.5
-16%
597
41%
349.43
-17%
422
0%
Copy Game MB/s
998.12
1412.72
42%
1028.44
3%
956.64
-4%
1632.3
64%
620.55
-38%
1019
2%
697.93
-30%
998
0%
CrystalDiskMark 5.2 / 6
1%
-11%
-18%
-11%
-28%
-33%
-16%
0%
Write 4K
159
136.4
-14%
171.8
8%
136
-14%
119.7
-25%
98.85
-38%
94.82
-40%
147.1
-7%
159
0%
Read 4K
52.53
45.68
-13%
79.43
51%
60.41
15%
45.28
-14%
32.44
-38%
48.93
-7%
56
7%
52.5
0%
Write Seq
1718
2151
25%
1099
-36%
1447
-16%
1951
14%
1582
-8%
1059
-38%
1175
-32%
1718
0%
Read Seq
2586
2062
-20%
1847
-29%
1507
-42%
2252
-13%
1471
-43%
1620
-37%
1810
-30%
2586
0%
Write 4K Q32T1
477.6
515.3
8%
539.3
13%
235.6
-51%
438.1
-8%
375.4
-21%
400
-16%
447.3
-6%
478
0%
Read 4K Q32T1
538.7
537.2
0%
555
3%
737.4
37%
312.8
-42%
491.9
-9%
377.2
-30%
493.9
-8%
539
0%
Write Seq Q32T1
2482.8
3093
25%
1095
-56%
1529
-38%
2348
-5%
1574
-37%
1136
-54%
1234.1
-50%
2483
0%
Read Seq Q32T1
3446
3386
-2%
1988
-42%
2357
-32%
3529
2%
2329
-32%
2073
-40%
3101.9
-10%
3446
0%
Write 4K Q8T8
490.8
496.1
1%
491
0%
Read 4K Q8T8
1132.6
902
-20%
1133
0%
Total Average (Program / Settings)
1% / 1%
-8% / -7%
-91% / -111%
-11% / -10%
-33% / -34%
-27% / -25%
-23% / -23%
0% / 0%

* ... smaller is better

YMTC PC005 Active 512GB
CDM 5/6 Read Seq Q32T1: 3446 MB/s
CDM 5/6 Write Seq Q32T1: 2482.8 MB/s
CDM 5/6 Read 4K Q32T1: 538.7 MB/s
CDM 5/6 Write 4K Q32T1: 477.6 MB/s
CDM 5 Read Seq: 2586 MB/s
CDM 5 Write Seq: 1718 MB/s
CDM 5/6 Read 4K: 52.53 MB/s
CDM 5/6 Write 4K: 159 MB/s
CDM 6 Write 4K Q8T8: 490.8 MB/s
CDM 6 Read 4K Q8T8: 1132.6 MB/s

Disk Throttling: DiskSpd Read Loop, Queue Depth 8

1545.51710.51875.52040.52205.52370.52535.52700.52865.53030.53195.5Tooltip
: Ø2319 (1545.45-3219.19)

GPU-prestanda

Till skillnad från RedmiBook Pro 15 har Mi NoteBook Pro ingen diskret grafikprocessor så den måste förlita sig på den integrerade Iris Xe Graphics G7. Den iGPU:ns prestanda är inte riktigt övertygande. Vi ser betydligt högre resultat i 3DMark-tester med Acer Swift 3 och Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro som drivs av samma chip.

I mindre intensiva tester, som 3DMark Cloud Gate och Ice Storm Extreme, ärAcer Swift 3som drivs avAMD Ryzen 7 4700UochRadeon RX Vega 7grafik lyckas ta en ordentlig ledning över Mi NoteBook Pro.

Endast en liten minskning på 2 % i 3DMark Time Spy -poäng observeras när man kör på batteri.

3DMark Time Spy visar en minskning av resultatet med cirka 2 % på batteriet
3DMark Time Spy visar en minskning av resultatet med cirka 2 % på batteriet
 
3DMark 11
1280x720 Performance GPU
HP Envy 14-eb0010nr
NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti Max-Q, i5-1135G7
11055 Points ∼100% +75%
Average of class Multimedia
  (1365 - 33732, n=83, last 2 years)
9937 Points ∼90% +57%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
NVIDIA GeForce MX450, i7-11370H
7983 Points ∼72% +26%
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Intel Iris Xe Graphics G7 96EUs, i7-11370H
7115 Points ∼64% +13%
Acer Swift 3 SF316-51
Intel Iris Xe Graphics G7 96EUs, i7-11370H
6904 Points ∼62% +9%
Average Intel Iris Xe Graphics G7 96EUs
  (2942 - 7115, n=77)
6377 Points ∼58% +1%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Intel Iris Xe Graphics G7 96EUs, i7-11370H
6311 Points ∼57%
HP 14s-fq1357ng
AMD Radeon RX Vega 7, R5 5500U
5731 Points ∼52% -9%
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
AMD Radeon RX Vega 7, R7 4700U
4990 Points ∼45% -21%
realme Book (Slim)
Intel UHD Graphics Xe G4 48EUs, i3-1115G4
3902 Points ∼35% -38%
1280x720 Performance Combined
HP Envy 14-eb0010nr
NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti Max-Q, i5-1135G7
10250 Points ∼100% +123%
Average of class Multimedia
  (1245 - 17479, n=83, last 2 years)
7480 Points ∼73% +63%
Acer Swift 3 SF316-51
Intel Iris Xe Graphics G7 96EUs, i7-11370H
6955 Points ∼68% +51%
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Intel Iris Xe Graphics G7 96EUs, i7-11370H
6786 Points ∼66% +48%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
NVIDIA GeForce MX450, i7-11370H
5836 Points ∼57% +27%
Average Intel Iris Xe Graphics G7 96EUs
  (2143 - 7160, n=76)
5331 Points ∼52% +16%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Intel Iris Xe Graphics G7 96EUs, i7-11370H
4593 Points ∼45%
HP 14s-fq1357ng
AMD Radeon RX Vega 7, R5 5500U
4514 Points ∼44% -2%
realme Book (Slim)
Intel UHD Graphics Xe G4 48EUs, i3-1115G4
4354 Points ∼42% -5%
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
AMD Radeon RX Vega 7, R7 4700U
3663 Points ∼36% -20%
3DMark
1280x720 Cloud Gate Standard Graphics
HP Envy 14-eb0010nr
NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti Max-Q, i5-1135G7
51846 Points ∼100% +138%
Acer Swift 3 SF316-51
Intel Iris Xe Graphics G7 96EUs, i7-11370H
33402 Points ∼64% +53%
Average of class Multimedia
  (6498 - 87836, n=68, last 2 years)
33114 Points ∼64% +52%
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Intel Iris Xe Graphics G7 96EUs, i7-11370H
29175 Points ∼56% +34%
Average Intel Iris Xe Graphics G7 96EUs
  (19487 - 38040, n=67)
27186 Points ∼52% +25%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
NVIDIA GeForce MX450, i7-11370H
25467 Points ∼49% +17%
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
AMD Radeon RX Vega 7, R7 4700U
22895 Points ∼44% +5%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Intel Iris Xe Graphics G7 96EUs, i7-11370H
21823 Points ∼42%
realme Book (Slim)
Intel UHD Graphics Xe G4 48EUs, i3-1115G4
19209 Points ∼37% -12%
1920x1080 Fire Strike Graphics
HP Envy 14-eb0010nr
NVIDIA GeForce GTX 1650 Ti Max-Q, i5-1135G7
8131 Points ∼100% +103%
Average of class Multimedia
  (920 - 25285, n=90, last 2 years)
7136 Points ∼88% +78%
Acer Swift 3 SF316-51
Intel Iris Xe Graphics G7 96EUs, i7-11370H
5771 Points ∼71% +44%
Lenovo IdeaPad Slim 7i Pro 14IHU5
Intel Iris Xe Graphics G7 96EUs, i7-11370H
5652 Points ∼70% +41%
Average Intel Iris Xe Graphics G7 96EUs
  (3073 - 5909, n=83)
4917 Points ∼60% +23%
Xiaomi RedmiBook Pro 15
NVIDIA GeForce MX450, i7-11370H
4435 Points ∼55% +11%
Xiaomi Mi NoteBook Pro
Intel Iris Xe Graphics G7 96EUs, i7-11370H
3999 Points ∼49%
HP 14s-fq1357ng
AMD Radeon RX Vega 7, R5 5500U
3383 Points ∼42% -15%
Acer Swift 3 SF314-42-R4XJ
AMD Radeon RX Vega 7, R7 4700U
3134 Points ∼39% -22%
realme Book (Slim)
Intel UHD Graphics Xe G4 48EUs, i3-1115G4