Notebookcheck Logo

Samsung Galaxy Watch6 Classic 43 mm LTE smartwatch i test - En klassiker som återvänder

Rostfritt stål. Tillsammans med Galaxy Watch6 återlämnar Samsung den klassiska modellen med en roterande ram, Galaxy Watch6 Classic. Den har ett hölje i rostfritt stål och är större. Syskonen är ganska lika under ytan. Årets prylar utmärker sig främst genom sina skärmar.

Efter ett års uppehåll återintroducerade Samsung Galaxy Watch Classic år 2023. Galaxy Watch6 Classic finns i två storlekar: 43 och 47 millimeter i diameter. Båda storlekarna finns i svart och silver. Den svarta boetten har ett svart armband, medan silvermodellen har ett ljusgrått armband.

Galaxy Watch6 Classic erbjuds i både WiFi-only- och LTE-versioner. Basmodellen med WiFi och en diameter på 43 mm kostar ~369 USD. Den LTE-aktiverade 47 mm-versionen kostar ~449 USD. Testenheten som tillhandahålls för denna recension är 43 mm silvermodellen utrustad med LTE.

Galaxy Watch6 Classic, 43 mm
Processor
Samsung Exynos W930 2 x 1.4 GHz, ARM Cortex-A55
Minne
2048 MB 
Skärm
1.30 tum, 432 x 432 pixlar, capacitive, AMOLED, glansig: ja, 60 Hz
Hårddisk
16 GB eMMC Flash, 16 GB 
, 7 GB ledigt
Anslutningar
NFC, Brightness Sensor, Sensorer: Gyroscope, Barometer, Bioelectrical Impedance Analysis Sensor, Accelerometer, Electrical Heart Sensor, Optical Heart Rate Sensor, Temperature
Nätverk
802.11a/b/g/n (a/b/g/n = Wi-Fi 4/), Bluetooth 5.3, UMTS (Band 1, 2, 4, 5, 8); LTE (Band 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 12, 13, 18, 19, 20, 25, 26, 28, 40, 60), LTE, GPS
Storlek
höjd x bredd x djup (i mm) 13 x 43 x 42
Batteri
300 mAh Litiumpolymer
Charging
wireless charging, fast charging / Quickcharge
Operativsystem
Google Wear OS 4
Övrigt
Högtalare: Mono, Tangentbord: on screen, charging cable, One UI 5.0, 24 Månader Garanti, GNSS: GPS, Glonass, Galileo, BeiDou; 5 ATM, IP68, Mil-Std-810H, fanless, ruggedized, waterproof
Vikt
77 g, Strömförsörjning: 29 g
Pris
469 Kr

 

Fodral och funktioner - Galaxy Watch6 Classic med roterande bezel

Till skillnad från standard Galaxy Watch6har Samsung valt ett hölje i rostfritt stål för Galaxy Watch6 Classic. Ytorna har en kombination av blanka och borstade ytor. Classic-modellerna har märkbart bredare skärmkanter än den vanliga Galaxy Watch6. Till exempel har 43 mm Classic-versionen samma displaystorlek som 40 mm-versionen av Galaxy Watch6, och detsamma gäller för de större modellerna.

En utmärkande egenskap hos Classic-modellen är den roterande boetten, som är räfflad på utsidan, vilket gör den lätt att greppa och rotera trots att den är i jämnhöjd med resten av boetten. Det är dock värt att nämna att testmodellens infattning har ett betydande glapp; den kan enkelt förskjutas i alla riktningar. Detta påverkar den upplevda kvaliteten avsevärt, särskilt med tanke på prispunkten.

Två knappar med en definierad tryckpunkt är placerade på höger sida, och båda verkar lite lösa. En mikrofon finns bakom dessa knappar och vid den övre bandkontakten, medan högtalaren finns på vänster sida av höljet under ytan av rostfritt stål.

Displayen skyddas av safirglas, och ramen ger också ytterligare skydd. Den icke-roterande insidan av ramen är diskret märkt. När det gäller vikt väger Galaxy Watch6 Classic 51 gram utan armband och 77 gram med originalarmbandet, vilket gör den märkbart tyngre än aluminiummodellen Galaxy Watch6.

Samsung utrustar Galaxy Watch6 Classic med 20 millimeter breda armband. Classic-modellen har också det nya snabbfästet med en central knapp, så att användarna snabbt och enkelt kan byta armband utan att behöva verktyg.

"Hybrid Eco-Leather" är det material som används för remmen; det är uppdelat i två delar. Undersidan är gjord av gummi, medan ovansidan är av konstläder, som tydligt känns igen som sådant. Det finns några problem med bandets finish, några märkbara oregelbundna utrymmen mellan lagren på vissa ställen. Dessutom är det sätt på vilket bandet fästs inte väl utformat; det lossnar ofta från öglorna vid daglig användning.

Galaxy Watch6 Classic är IP68-certifierad och Samsung garanterar 5 ATM vattentäthet. Armbandsuret förväntas också uppfylla delar av Mil-Std-810H, även om företaget inte specificerar vilka.

Installation och drift - Samsungs app mångfald

För att Samsung Galaxy Watch6 Classic ska fungera fullt ut krävs minst två Samsung-appar: Galaxy Wearable-appen och Samsung Health-appen. Smartklockan paras ihop med smarttelefonen via appen Galaxy Wear. Enheterna identifierar varandra omedelbart under testet och smartphone-appen laddas sedan via en plug-in.

Under installationen kopplas ett Google-konto (obligatoriskt) och ett Samsung-konto (valfritt) ihop. Appar från Play Store kan också installeras under installationen. Programvaran föreslår också regelbundna säkerhetskopior - en annan app, Samsung Smart Switch, måste installeras för detta.

Beskrivningarna av funktionerna i smartphone-appen och smartwatch-instruktionerna är väl utförda. Båda förekommer under hela installationsprocessen eller omedelbart efter att den har slutförts. Att ställa in en eSIM är möjligt både under startprocessen och senare. Programvaran är utformad för användning av ett multi-SIM. Även om ett oberoende SIM-kort kan konfigureras i testet skickar appen ständigt felmeddelanden trots att kortet är aktivt och fungerar.

Samsung motiverar detta med att klockan endast aktivt använder sitt eget SIM-kort när den är bortkopplad från smarttelefonen för att spara batteri. Därför skulle det fristående SIM-kortet ofta vara inaktivt.

Alla associerade Samsung Galaxy Wearable-enheter, som hörlurar, trackers och smartklockor, visas i Galaxy Wearable-appen. Den aktuella urtavlan och laddningsstatus visas på Samsung Galaxy Watch6 Classic. Dessutom erbjuder appen ett stort antal gratis urtavlor. Det är också möjligt att omorganisera applikationerna på armbandsuret, samt ändra brickorna och snabbmenyn som kallas QuickPanel. Där kan innehållet och ordningen ändras.

Appen Galaxy Wear kan också användas för att justera smartklockans inställningar. Till exempel vilka appar som får skicka notiser, vilken kroppsdata som mäts i vilket intervall eller hur kraftfull vibrationsmotorn ska vara.

Här kan även knapparnas tilldelning ändras. En nödkontakt kan sparas och Samsung Pay kan konfigureras som betalningsmetod. Det är också här som eSIM hanteras.

De flesta av dessa alternativ är också tillgängliga på själva smartklockan. För mer komplexa appar startar smartklockan den matchande undermenyn på smarttelefonen. Klockan styrs med två knappar, en snurrande ram, gester och den 1,3 tum stora pekskärmen.

Genom att vrida på ramen scrollar du genom menyerna. När du trycker en gång på den övre knappen återgår du till startskärmen. Ett långt tryck aktiverar den digitala assistenten Bixby i dess standardinställningar. Om du trycker på den två gånger startas den senast använda appen. Den nedre knappen kan bara tilldelas en funktion. Om du trycker på den en gång går du tillbaka ett steg till fabriksinställningarna. Tangenternas tilldelning kan ändras, men alla funktioner kan inte lagras för alla tryckkommandon.

Ett svep från vänster till höger öppnar aviseringsmenyn, meddelandena listas sorterade efter app. Om du sveper från topp till botten öppnas kortmenyn med åtkomst till skärmens ljusstyrka, dataanslutning, flygläge etc. Om du sveper från botten till toppen öppnas appöversikten. Genom att svepa från vänster till höger navigerar du mellan de olika korten. Om du klickar på respektive kort öppnas motsvarande meny eller app.

 

Telefoni och aviseringar - Galaxy Watch6 Classic med LTE-alternativ

Galaxy Watch6 Classic är utrustad med högtalare och mikrofoner som gör det möjligt att ringa samtal. Med sitt integrerade eSIM kan smartklockan ringa telefonsamtal även utan att vara parkopplad med en smartphone. Samtalskvaliteten är dock bättre i parat läge med en telefon jämfört med i stand-alone-läge, där överföringen ibland kan vara hackig för den andra parten. Vid maximal volym vibrerar smartklockan märkbart på handleden.

Telefonappen på klockan är väldesignad och visar alla kontakter från smarttelefonen eller Google-kontot, samtalsloggar och en knappsats för inmatning av siffror. Meddelanden visas tillförlitligt och fullständigt, inklusive emojis och bilder. Dessutom kan man lyssna på röstmeddelanden via WhatsApp.

Klockan erbjuder omfattande svarsalternativ. Den ger förinställda korta svar och möjliggör individuella svar via emojis, röstinmatning eller ett fullständigt tangentbord. Det är dock inte lika bekvämt att skriva som på Galaxy Watch6 på grund av ramen, särskilt inte i de perifera områdena.

Röstassistent - bra val tack vare WearOS

Samsung förlitar sig på sin egen röstassistent Bixby som standard. Användare har möjlighet att enkelt ladda ner och använda andra assistenter som Google Assistant och Amazon Alexa via Google Play Store. För att kunna använda dessa alternativ på Galaxy Watch6 Classic måste de vara kopplade till motsvarande konton på den parkopplade smarttelefonen.

Bixby och Google Assistant kan aktiveras på begäran, medan Alexa kräver manuell initiering genom en knapptryckning eller pekskärmsinteraktion. Svaren från dessa assistenter visas på skärmen och förmedlas via smartklockans högtalare.


Hälsa och fitness - Galaxy Watch6 Classic med en mängd olika sensorer

Smartklockan har ett brett utbud av sensorer och funktioner som är utformade för att samla in omfattande hälso- och fitnessdata. Dessa data samlas in och analyseras i Samsung Health-appen. I appens instrumentpanel kan användarna anpassa innehållet och ordningen för olika mätvärden, inklusive daglig aktivitet, steg, träningspass, matintag, sömnmönster, puls, stressnivåer, kroppssammansättning, cykelregistrering, vattenintag och syrehalt i blodet.

Under avsnittet Community kan användarna jämföra sina övertygelser med sina vänners, vilket skapar en känsla av samhörighet. Under Fitness erbjuder Samsung en rad träningsvideor som täcker aktiviteter från mindfulness och muskeluppbyggnad till löpning. Dessa videor visas på smarttelefonen medan smartklockan övervakar vitala tecken. Samsung tillhandahåller inte bara sina egna träningsprogram utan visar även upp erbjudanden från tredjepartsleverantörer.

I profilavsnittet kan användarna se intjänade märken och personliga bästa prestationer. Programvaran ger också en veckovis sammanfattning av aktiv tid och sömntid. Det är värt att notera att datasynkronisering med Google Fit endast är möjlig via Google Health Connect.

En utmärkande egenskap hos Samsungs smartklocka är dess förmåga att mäta kroppssammansättningen. Genom att placera två fingrar på elektroder som är inbäddade i knapparna och ange längd och vikt, ger programvaran värden för skelettmuskulatur, fettmassa och kroppsvatten i kilogram. Dessutom beräknas BMI, kroppsfettprocent och daglig basal ämnesomsättning i kalorier.

 
 
 

Aktivitetsmål - Samsung mäter steg, stress och kalorier

Samsung tillhandahåller detaljerade uppdateringar om dagliga mål och aktuella framsteg, tillgängliga både på smartklockan och i smartphone-appen. Systemet använder tre olikfärgade hjärtan för att representera avklarade steg, aktiv tid och aktivitetskalorier. Dessutom får användaren information om den avverkade sträckan och den totala kaloriförbränningen.

Appen representerar visuellt aktiviteten på en tidslinje och gör det möjligt att sätta egna mål. Den ger insikter inte bara för dagliga aktiviteter utan även för vecko- och månadsprestationer. I stegavsnittet inkluderar appen även antalet klättrade våningar. Den jämför antalet steg med genomsnittet för alla användare och användare i samma åldersgrupp.

Smartklockan har möjlighet att mäta stressnivåer, som visas på en färgskala från grönt till rött. Samsung ger inget numeriskt värde, men visar stressnivåerna under hela dagen på en tidslinje och erbjuder sammanfattningar varje timme. För att hantera stress erbjuder smartklockan andningsövningar.

Under träningspass mäter Galaxy Watch6 Classic VO2Max. Dessutom kan den påminna användarna om att motionera regelbundet och upptäcka längre perioder av stillasittande, t.ex. vid skrivbordsarbete.

Hjärtfrekvens, hjärtrytm och syremättnad i blodet

Samsung Galaxy Watch6 Classic erbjuder mätning av puls, syremättnad i blodet, blodtryck och EKG. För blodtrycksmätningar kräver dock smartklockan regelbunden kalibrering med en blodtrycksmätare, till skillnad från Huawei Watch Dtill exempel. Dessutom kan blodtrycks- och EKG-mätningar endast utföras med parkopplade Samsung-smartphones.

För att bedöma noggrannheten i Galaxy Watch6 Classics mätningar jämförde vi dess mätningar med dem från referensenheter. Under en cykeltur använde vi ett Polar H10-bröstband som referensenhet. För vilopulsmätningar varierade enheternas värden med bara ett slag per minut, vilket motsvarar en avvikelse på 1,54 procent.

Vi genomförde tre pulsmätningar för prestation och den genomsnittliga avvikelsen från dessa mätningar var bara 0,09 procent. Dessa värden var betydligt mer exakta än värdena för Galaxy Watch6. Även om sensorerna i båda smartklockorna ska vara identiska, kan skillnader i armband och passform på handleden förklara avvikelsen.

Galaxy Watch6 Classic presterade också bra när det gäller att övervaka syremättnaden i blodet. Som referensenhet använde vi en Braun pulsoximeter 1. Den genomsnittliga variationen mellan de tre mätningarna var 2,08 procent, där klockan regelbundet överträffade referensenheten.

För blodtrycksmätningar fungerade en Braun ExacFit 5 Connect som referensenhet, och vi registrerade tre avläsningar. De systoliska värdena avvek med 4,21 procent, medan de diastoliska värdena i genomsnitt hade en skillnad på 1,3 procent.

Pulsmätning med Polar H10 bröstband
Pulsmätning med Polar H10 bröstband
Pulsmätning med Samsung Galaxy Watch6 Classic
Pulsmätning med Samsung Galaxy Watch6 Classic

Sömnmätning - Samsung mäter sömncykler och upptäcker snarkning

Sömnregistreringsfunktionen på Galaxy Watch6 Classic erbjuder en omfattande analys. Den registrerar den totala sömntiden i timmar och minuter och ger detaljerad information om REM-, lätt- och djupsömnstadier. Klockan känner noggrant av vakenhetstider och dessa sömnfaser visas grafiskt på en tallinje.

Sömnövervakningsverktyget i Samsung Health-appen visar sömncykler samt procentandelar för vakenhet, fysisk återhämtning och mental återhämtning. Sammantaget analyseras sömndata, vilket ger användarna både numeriska siffror och beskrivande insikter. Användarna kan också välja att övervaka syrehalten i blodet och hudtemperaturen under sömnen. Dessa siffror är tillgängliga för enskilda nätter samt vecko- och månadstrender.

Även om smartklockan inte mäter andning som Huaweis Watch 4 Promen den kan upptäcka snarkningar när den kopplas ihop med en smartphone. Programvaran innehåller också funktioner för sömncoaching. Det är dock värt att nämna att denna gadget för närvarande saknar en smart väckarklocka.

Träningsinspelning - Galaxy Watch6 Classic anpassningsbar

Galaxy Watch6 Classic har kapacitet att registrera 90 olika sportaktiviteter. Användaren kan ställa in specifika mål för varje sport, t.ex. varaktighet, kaloriförbrukning eller antal set. Dessutom kan visningen av träningsmätvärden skräddarsys efter individuella sportpreferenser. För vissa sporter, t.ex. jogging, kan användarna fastställa målpulszoner för att uppnå topprestanda eller optimal fettförbränning.

Smartklockan ger omfattande information som är anpassad till den valda sporten. Den ger realtidsuppdateringar om träningsförloppet inom varje segment och kan ge pulsinformation vid specifika intervall eller avstånd under träningspasset. För löpning erbjuder enheten även avancerade analysmått som asymmetri, kontakttid, flygtid och regelbundenhet.

Efter träningen genererar smartklockan en sammanfattning av träningsdata, tillgänglig både på enheten och i den medföljande smartphone-appen. Under träningspass utomhus registrerar klockan rutten, så att användarna kan exportera den. Dessutom kan den slutföra importerade rutter på en sportspecifik basis.

Watch6 Classic är utmärkt på att automatiskt känna igen och spåra aktiviteter som promenader, löpning och cykling, vilket ger tillförlitliga och exakta data. De manuellt initierade träningspassen erbjuder mer omfattande data jämfört med automatiskt identifierade aktiviteter.

GPS och navigering - Exakt lokalisering och Google Maps på Galaxy Watch6 Classic

Smartklockan stöder alla vanliga satellitsystem, vilket säkerställer snabb och tillförlitlig spårning utan några avbrott i anslutningen under våra tester. För att bedöma spårningsnoggrannheten genomförde vi en cykeltur tillsammans med en Garmin Venu 2, och resultaten var imponerande. Rutten registrerades konsekvent och exakt, med utmärkt prestanda för att känna igen kurvor och svängar.

Tack vare olika navigeringsappar som finns tillgängliga i Play Store, inklusive Google Maps, och dess integrerade eSIM, kan smartklockan fungera som en oberoende navigationsenhet utan behov av en parkopplad smartphone. Denna funktionalitet fungerade utmärkt under våra tester. Rutten visualiseras tydligt på skärmen, både på en karta och med riktningspilar.

Det möjliggör import och export av träningsrutter med stöd för GPX-formatet. Komoot fungerar sömlöst på Galaxy Watch6 Classic via den dedikerade appen. Enheten saknar dock en navigeringsfunktion för returvägar, en funktion som fortfarande är exklusiv för Samsungs Galaxy Watch5 Pro.

GNSS, runt sjön
GNSS, runt sjön
GNSS, vändpunkt
GNSS, vändpunkt
GNSS, sammanfattning
GNSS, sammanfattning

Display - Samsung-panel med enorm ljusstyrka

Subpixel
Subpixel

Galaxy Watch6 har en 1,3-tums OLED-panel som matchar storleken på skärmen i den vanliga Galaxy Watch6 med en diameter på 40 millimeter. Jämfört med förra årets modeller har displayerna fått betydligt bättre ljusstyrka och uppnår en maximal ljusstyrka på 1906 cd/m². Denna ljusstyrka är ungefär dubbelt så hög som ljusstyrkan hos Google Pixel-klockan eller Samsung Galaxy Watch5 Pro.

Även jämfört med enheter som Huawei Watch 4 Pro och Mobvoi TicWatch Pro 5överglänser Galaxy Watch6 Classic dem. Detta gör Samsung Galaxy Watch6 Classic mycket läsbar i alla ljusförhållanden. Dessutom fungerar den alltid påslagna displayen smidigt och anpassar sin stil för att matcha den valda urtavlan. Den avaktiveras automatiskt i viloläge

Displayen kan aktiveras genom att rotera handleden eller trycka på skärmen, även om det kan finnas en liten tidsfördröjning när du gör det. Under testningen observerade vi en flimmerfrekvens på 60 Hz.

Samsung Galaxy Watch6 ClassicGoogle Pixel Watch LTESamsung Galaxy Watch6 44mmSamsung Galaxy Watch5 ProHuawei Watch 4 ProMobvoi TicWatch Pro 5
Response Times
PWM Frequency
60
60
0%
60
0%
72
20%
108
80%
Screen
-44%
0%
-57%
-65%
-75%
Brightness middle
1906
1066
-44%
1897
0%
813
-57%
660
-65%
472
-75%
Black Level *
Total Average (Program / Settings)
-44% / -44%
0% / 0%
-29% / -29%
-23% / -23%
3% / 3%

* ... smaller is better

Screen Flickering / PWM (Pulse-Width Modulation)

To dim the screen, some notebooks will simply cycle the backlight on and off in rapid succession - a method called Pulse Width Modulation (PWM) . This cycling frequency should ideally be undetectable to the human eye. If said frequency is too low, users with sensitive eyes may experience strain or headaches or even notice the flickering altogether.
Screen flickering / PWM detected 60 Hz

The display backlight flickers at 60 Hz (worst case, e.g., utilizing PWM) .

The frequency of 60 Hz is very low, so the flickering may cause eyestrain and headaches after extended use.

In comparison: 53 % of all tested devices do not use PWM to dim the display. If PWM was detected, an average of 17933 (minimum: 5 - maximum: 3846000) Hz was measured.

Prestanda och körtid - Samsungs Exynos slår sin föregångare

Samsung har införlivat sitt eget System-in-Package (SiP), Exynos Exynos W930i Galaxy Watch6 Classic. Våra benchmarkmätningar visar en betydande prestandaökning jämfört med den tidigare Exynos W920 som användes i Galaxy Watch5 Pro. Exynos-chippet är dock sämre jämfört med det nuvarande Qualcomm Snapdragon W5+ Gen 1.

När det gäller minne har Galaxy Watch6 Classic utökats till 2 GB RAM, en förbättring med 0,5 GB jämfört med föregångaren. Den interna lagringskapaciteten är 16 GB, med cirka 7 GB tillgängligt för omedelbar användning. Detta utrymme kan användas för appar, musik och ruttlagring. Smartklockans prestanda är generellt sett stabil, men vid daglig användning kan man ibland uppleva mindre hack och väntetider.

Octane V2 - Total Score
Mobvoi TicWatch Pro 5
Qualcomm Snapdragon W5+ Gen 1, 2048 (samsung browser 2.2.0)
3710 Points +43%
Samsung Galaxy Watch6 Classic
Samsung Exynos W930, 2048 (Samsung Browser 3.0)
2587 Points
Average Samsung Exynos W930
  (2575 - 2587, n=2)
2581 Points 0%
Samsung Galaxy Watch6 44mm
Samsung Exynos W930, 2048 (Samsung Browser 3.0)
2575 Points 0%
Samsung Galaxy Watch5
Samsung Exynos W920, 1536 (Samsung Browser 1.2.)
1990 Points -23%
Google Pixel Watch LTE
Samsung Exynos 9110, 2048 (Odd Browser 1.0.5)
1981 Points -23%
Sunspider - 1.0 Total Score
Google Pixel Watch LTE
Samsung Exynos 9110, 2048 (Odd Browser 1.0.5)
2903 ms * -101%
Samsung Galaxy Watch5
Samsung Exynos W920, 1536 (Samsung Browser 1.2.)
2730 ms * -89%
Samsung Galaxy Watch6 44mm
Samsung Exynos W930, 2048 (Samsung Browser 3.0)
1484 ms * -3%
Average Samsung Exynos W930
  (1444 - 1484, n=2)
1464 ms * -1%
Samsung Galaxy Watch6 Classic
Samsung Exynos W930, 2048 (Samsung Browser 3.0)
1444.1 ms *
Mobvoi TicWatch Pro 5
Qualcomm Snapdragon W5+ Gen 1, 2048 (Samsung Browser 2.2.0)
1251.7 ms * +13%
Mozilla Kraken 1.1 - Total
Samsung Galaxy Watch5
Samsung Exynos W920, 1536 (Samsung Browser 1.2.)
20047 ms * -28%
Google Pixel Watch LTE
Samsung Exynos 9110, 2048 (Odd Browser 1.0.5)
19381 ms * -23%
Samsung Galaxy Watch6 Classic
Samsung Exynos W930, 2048 (Samsung Browser 3.0)
15698.2 ms *
Average Samsung Exynos W930
  (14711 - 15698, n=2)
15205 ms * +3%
Samsung Galaxy Watch6 44mm
Samsung Exynos W930, 2048 (Samsung Browser 3.0)
14711.3 ms * +6%
Mobvoi TicWatch Pro 5
Qualcomm Snapdragon W5+ Gen 1, 2048 (samsung browser 2.2.0)
10917.6 ms * +30%
Speedometer 2.0 - Result
Mobvoi TicWatch Pro 5
Qualcomm Snapdragon W5+ Gen 1, 2048 (Samsung Browser 2.2.0)
11 runs/min +26%
Samsung Galaxy Watch6 Classic
Samsung Exynos W930, 2048 (Samsung Browser 3.0)
8.7 runs/min
Average Samsung Exynos W930
  (8.4 - 8.7, n=2)
8.55 runs/min -2%
Samsung Galaxy Watch6 44mm
Samsung Exynos W930, 2048 (Samsung Browser 3.0)
8.4 runs/min -3%

* ... smaller is better

Batteritid - Galaxy Watch6 Classic klarar sig knappt genom dagen

I likhet med sin föregångare är batteritiden fortfarande en betydande nackdel för Galaxy Watch6 Classic, särskilt i den mindre versionen. Medan den större Galaxy Watch6 kan hålla i mellan 24 och 36 timmar, behöver Galaxy Watch6 Classic ofta laddas delvis under dagen för att hålla fram till kvällen.

När alla funktioner, inklusive kontinuerliga mätningar och den alltid påslagna displayen, är aktiverade klarar smartklockan knappt en hel dag, särskilt om den används för aktiviteter som träning, telefonsamtal eller användning av appar. I sådana fall kan klockan behöva laddas igen innan den kan registrera sömn.

Detta är minimiuppskattningar; utan den alltid påslagna displayen klarar Galaxy Watch6 Classic i allmänhet en hel dag under liknande användningsförhållanden. Att uppnå flera dagars användning är endast möjligt med betydligt begränsad användning av dess funktioner.

Smartklockan stöder trådlös laddning via Qi-standarden, så att den kan laddas med en kompatibel smartphones laddningsplatta under dagen. Samsung inkluderar en laddningsplatta men ingen strömadapter. Klockan fästs magnetiskt på plattan. En fullständig laddning från 0 till 100 procent tar cirka 80 minuter.

Under laddningen justerar smartklockan displayens orientering, vilket gör den bekväm att placera på ett skrivbord eller nattduksbord. Programvaran ger en uppskattning av den förväntade laddningstiden, även om detta värde kan variera.

För

+ brett utbud av funktioner
+ mycket ljusstark display
+ exakt mätning av vitala funktioner
+ exakt GNSS-lokalisering
+ brett utbud av appar

Emot

- Akkulaufzeit
- EKG- och blodtrycksmätning endast med Samsung-Smartphones
- Ruckler i betjäningen

Slutsats - Batteriet är en glädjedödare för Galaxy Watch6 Classic

Testning: Samsung Galaxy Watch6 Classic. Testenheten tillhandahölls av Samsung Tyskland.
Testning: Samsung Galaxy Watch6 Classic. Testenheten tillhandahölls av Samsung Tyskland.

Samsung har återintroducerat Classic-modellen i sitt sortiment av smarta klockor, även om skillnaderna mot standardmodellen Galaxy Watch6 är minimala. De största skillnaderna finns i material och design av höljet. Classic-versionen har ett hölje i rostfritt stål och en roterande fysisk ram, medan standardversionen använder aluminium och saknar roterande ram.

De viktigaste funktionerna som display, batteritid, minne, programvara och sensorer är identiska i båda modellerna. Denna kontinuitet är en positiv aspekt eftersom båda versionerna utmärker sig inom dessa områden. Smartklockan erbjuder ett brett utbud av appar tack vare integrationen med WearOS, och den mäter noggrant olika kroppsparametrar. Dessutom är satellitspårningsfunktionerna imponerande. Displayen utmärker sig med sin exceptionella maximala ljusstyrka, vilket säkerställer läsbarhet i alla ljusförhållanden.

Samsung tar ut en extra avgift på ~100 USD för rostfritt stål och en roterande ram.

Vi var mindre imponerade av kvaliteten på testenheten. Ramen rör sig och det syntetiska läderarmbandet saknar lyster när det gäller bindning och spännen. Batteritiden är på samma sätt bara tillräcklig. För att kunna använda smartklockan både dag och natt måste den laddas mer än en gång.

För dem som överväger att köpa den här enheten rekommenderar vi att välja den större varianten, som levereras med ett större batteri. Det är också viktigt att väga vikten av rostfritt stål och den roterande ramen, särskilt med tanke på premien på 100 euro jämfört med standardmodellen Galaxy Klocka6. Ett alternativ att överväga, som erbjuder liknande operativsystemfördelar och längre drifttider, är TicWatch Pro 5. Den är dock ännu inte tillgänglig med eSIM.

Pris och tillgänglighet

Samsung Galaxy Watch6 Classic säljs hos olika återförsäljare som Amazon eller Best Buy. Samsung har också listat den i sin egen onlinebutik.

Transparency

The present review sample was made available to the author as a loan by the manufacturer or a shop for the purposes of review. The lender had no influence on this review, nor did the manufacturer receive a copy of this review before publication. There was no obligation to publish this review.

Pricecompare

Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > Samsung Galaxy Watch6 Classic 43 mm LTE smartwatch i test - En klassiker som återvänder
Benedikt Winkel, 2023-10-31 (Update: 2023-10-31)