Notebookcheck Logo

Huawei Watch Buds recension - Ovanlig smartklocka med vikbar skärm och integrerade hörlurar

Innovativ smartwatch eller en produkt som är dömd att misslyckas? Huawei Watch Buds markerar början på en ny era av smartklockor, åtminstone enligt den kinesiska tillverkaren. Läs vår recension för att ta reda på om det nya bärbara konceptet har potential att etablera sig och för vem köpet av premium-smartklockan kan vara värt att köpa.
Testa Huawei Watch Buds Smartwatch

Med Watch Buds tar Huawei ett helt nytt grepp genom att integrera avtagbara, trådlösa hörlurar i smartklockans hölje. Det som kan verka ovanligt vid en första anblick kan revolutionera marknaden för bärbara produkter - åtminstone om den kinesiska tillverkaren får sin vilja igenom.

Själva smartklockan är utrustad med ett hölje i rostfritt stål inklusive ett gångjärn och en 1,43-tums AMOLED-skärm som löser upp med en pixeltäthet på 326 PPI. Enligt Huawei har vikmekanismen testats över 100 000 gånger. Förutom den speciella falldesignen erbjuder Huawei Watch Buds EKG-, hjärtfrekvens- och SpO2-mätning samt sömnspårning.

Huawei Watch Buds
Skärm
1.43 tum 1:1, 466 x 466 pixlar 326 PPI, capacitive Touchscreen, AMOLED, glansig: ja, 60 Hz
Anslutningar
NFC, Brightness Sensor, Sensorer: Accelerometer, gyroscope, digital compass, optical heart rate sensor, VAC, The earbuds are protected from splashes of liquid (IPX4)
Nätverk
802.11 b/g/n (b/g/n = Wi-Fi 4/), Bluetooth 5.2, GPS
Storlek
höjd x bredd x djup (i mm) 15 x 47 x 47
Batteri
410 mAh Litiumpolymer, Earbuds: 30 mAh
Charging
wireless charging
Operativsystem
Huawei HarmonyOS
Övrigt
Smartwatch, earbuds (with size M ear plugs - S and L size ones also included), charging station & cable, quick start guide, safety guide, warranty card, HarmonyOS 3, 24 Månader Garanti, fanless
Vikt
77.5 g
Pris
499 Kr

 

Hölje och funktioner - Huawei Watch Buds med flip-display

Huawei Watch Buds finns endast i svart.
Huawei Watch Buds finns endast i svart.

Det speciella med Huawei Watch Buds är integrationen av True-Wireless-hörlurar, vilket också påverkar smartklockans haptik. Klockans tyngdpunkt ligger ovanligt högt på grund av den gångjärnsförsedda displayen, till vilken in-ear-hörlurarna är magnetiskt fastsatta i två urtag på undersidan. Således rör sig Huawei Watch Buds tydligare på handleden än andra smartklockor. Den höga vikten på nästan 67 gram (~2,4 oz) har också en negativ inverkan.

På grund av mekaniken ger höljet efter lite vid tryck och vinglar minimalt. Tryckknappen behöver dock en hel del kraft för att öppna skärmen och frigöra hörlurarna. Att oavsiktligt öppna den är därför nästan omöjligt.

Det 15 millimeter (~0,6 tum) djupa höljet i rostfritt stål är skrymmande även på stora handleder, men ser välgjort och av hög kvalitet ut - med undantag för kronan. Det knorrade knappliknande kontrollelementet har inget motstånd när det vrids och tryckpunkten skulle också kunna vara tätare, vilket gör att kronan ser ganska billig ut på det hela taget. Huawei Watch Buds har också en Clous de Paris-ring runt OLED-skärmen, men den visar sig vara väldigt svår att läsa i vardagen.

Det medföljande fullkornsläderbandet har en bredd på 22 millimeter och passar handleder med en omkrets på 140 till 210 millimeter. Bandet känns behagligt, men skulle kunna vara lite mjukare och mindre styvt. Båda bör dock fortfarande förbättras under livslängden.

På grund av designen med gångjärnslock är Huawei Watch Buds inte vattentät - åtminstone inte officiellt. Vi frågade Huawei Tyskland och fick svaret att både hörlurarna och själva klockan uppfyller IP54-standarden. Om vatten tränger in i den öppnade smartklockan bör det inte orsaka några problem, precis som regn eller svett.

Installation och användning - Huawei Smartwatch med HarmonyOS

Huawei Health-appen, som kan nås och laddas ner via en QR-kod på displayen på Huawei Watch Buds, krävs för att installera och använda den bärbara enheten. Enheter med Android kan inte få applikationen via den interna appbutiken och måste installeras manuellt - användaren måste godkänna en installation från osäkra källor. Smartklockan kopplas ihop med smarttelefonen via Bluetooth 5.2 och fungerade bra i testet med en Galaxy S23 Ultra fungerade utan några problem.

Ett flertal urtavlor kan visas, firmwareuppdateringar laddas ner och inställningar för smartklockan kan göras via appen Huawei Health. Vissa funktioner kan dock endast justeras via själva smartklockan, vilket är lite obegripligt. Vi hittar till exempel inget alternativ för den alltid påslagna displayen i appen Hälsa.

Testa Huawei Watch Buds Smartwatch
Testa Huawei Watch Buds Smartwatch
Testa Huawei Watch Buds Smartwatch
Testa Huawei Watch Buds Smartwatch
Testa Huawei Watch Buds Smartwatch
Testa Huawei Watch Buds Smartwatch
Testa Huawei Watch Buds Smartwatch

Den kapacitiva pekskärmen används främst med svepande rörelser. En svepning till vänster öppnar de konfigurerbara widgetarna, en svepning nedåt öppnar inställningarna och en svepning uppåt öppnar notiserna. Om användaren vill komma åt menyn måste han eller hon trycka en gång på kronan på den vänstra höljets kant. Genom att trycka på ratten återgår man också till startskärmen. Operationen fungerar tillförlitligt vid daglig användning. Processorns prestanda är också tillräckligt snabb för att visa växlingarna mellan missade meddelanden eller hemskärmar smidigt. Att vrida på kronan har tilldelats utan funktioner är dock obegripligt.

En handledsgest kan användas för att aktivera skärmen. En handflata uppåt-gest finns också tillgänglig för att sätta skärmen i stand-by. När användaren aktiverar Always-On-skärmen kan Huawei Watch väckas med ett dubbeltryck, annars stöder Watch Buds inte denna gest.

Testa Huawei Watch Buds Smartwatch
Testa Huawei Watch Buds Smartwatch
Testa Huawei Watch Buds Smartwatch
Testa Huawei Watch Buds Smartwatch
Testa Huawei Watch Buds Smartwatch
Testa Huawei Watch Buds Smartwatch
Testa Huawei Watch Buds Smartwatch
 

Telefoni och meddelanden

Huawei har ingen högtalare eller mikrofon i Huawei Watch Buds, vilket är en besvikelse med tanke på priset på smartklockan. Inkommande samtal visas på wearable och kan avvisas, men inget mer. Samtal från tredje part, till exempel från WhatsApp, visas också.

Premium-smartklockan från den kinesiska tillverkaren erbjuder dock möjligheten - om situationen tillåter det - att ta bort de integrerade hörlurarna från insidan av klockan och använda dem för att ringa ett samtal. Så snart in-ears tas bort accepteras samtalet automatiskt. Uppringare från samtalslistan kan också aktivt ringa tillbaka, så länge en anslutning till mobiltelefonen kan göras.

De små True Wireless-hörlurarna har AI-bullerdämpning och en inbyggd mikrofon. Aktiv brusreducering är dock inte möjlig med dem. Vi använde också Watch Buds in-ears för att ringa samtal, men det är inte heller en av hörlurarnas styrkor. Under våra samtal ger mikrofonen i varje hörlurar hyfsad röstutgång, och våra samtalspartners intygar att TWS har en ren återgivning i tysta miljöer. Reduktionen av omgivande buller är dock mindre bra eller till och med obefintlig vid daglig användning. Bakgrundsakustiken är mycket närvarande i in-ears. Förutom gatubuller är ljusa bakgrundsljud, som fågelkvitter, särskilt hörbara. Vi tyckte att röståtergivningen var lite burkig och fylld av reverb.

Testa Huawei Watch Buds Smartwatch
Testa Huawei Watch Buds Smartwatch
Testa Huawei Watch Buds Smartwatch
Testa Huawei Watch Buds Smartwatch
Testa Huawei Watch Buds Smartwatch

Huawei Watch Buds visar meddelanden på ett tillförlitligt sätt och utan större fördröjning i testrummet. Det är dock bara ämnet på e-postmeddelanden som kan läsas, vilket inte riktigt erbjuder något mervärde. I budbärare, till exempel WhatsApp, visas emojis & co. korrekt och en svarsfunktion med fördefinierade texter eller emojis erbjuds - men anpassade svar kan inte användas. Vilka program som får visas på skärmen kan ställas in exakt i appen Hälsa.

Hälsa och fitness - Huawei Watch Buds med syremätning

Hälso- och fitnessfunktioner visas på den 1,43-tums OLED-skärmen och i appen Hälsa. Med hjälp av de 6-axliga tröghetssensorerna (accelerometer och gyroskop-sensor) bestäms användarens steg och personliga data, till exempel förbrända kalorier, beräknas. Biometriska data mäts optiskt med hjälp av PPG-metoden (fotoplethysmografi) med hjälp av en ljuspuls. Detta inkluderar övervakning hela dagen av hjärtfrekvens, stressnivå och syremättnad (SpO2). SpO2-mätning är den procentuella andelen av den totala hemoglobinvolymen som är bunden till syre i blodet. Huawei Watch Buds är inte en medicinsk utrustning och tillverkaren betonar att övervakningsdata och resultat endast är avsedda för informationsändamål och inte lämpar sig för diagnostiska eller medicinska ändamål.

Även om Huawei annonserar en EKG-funktion för sina Watch Buds fungerade inte elektrokardiogramm-mätningen under testperioden.

Mål för verksamheten

Huawei smartwatch informerar användaren om hjärtfrekvens, antal steg, stressnivå, syrehalt i blodet, förbrukade kalorier och sömnbeteende. En översikt över dessa värden ges både av själva klockan och av appen Hälsa. Wearable stöder en hel rad olika sportaktiviteter med 80 sportlägen, men inga vattensporter är listade på grund av avsaknaden av IP-certifiering.

Testa Huawei Watch Buds Smartwatch
Testa Huawei Watch Buds Smartwatch
Testa Huawei Watch Buds Smartwatch
Testa Huawei Watch Buds Smartwatch
Testa Huawei Watch Buds Smartwatch

Hjärtfrekvens, hjärtrytm och syremättnad i blodet

Sensorerna i Huawei Watch Buds möjliggör permanent övervakning av hjärtaktiviteten i realtid. Stressnivån baseras också på hjärtfrekvensens variabilitet och anges på en skala från 1 till 100. Dessutom kan SpO2-mätningen mätas kontinuerligt. För att testa rimligheten i mätningarna av syremättnad i blodet och hjärtfrekvens jämför vi de genererade uppgifterna med en Braun pulsoximeter 1 och ett Polar H10 bröstband som referensutrustning.

Syremättnad i blodet är en viktig indikator på syretillförseln och nödvändig för att musklerna ska få tillräckligt med energi. I våra mätningar avviker smartklockan högst två procentenheter från vår medicinskt certifierade referens. Observera - Huawei Watch Buds tenderar att överskatta syremättnaden.

Testa Huawei Watch Buds Smartwatch
Testa Huawei Watch Buds Smartwatch
Testa Huawei Watch Buds Smartwatch

Vi tar med oss wearable på en cykeltur för att verifiera pulsdata. Fitness trackern upptäcker fortfarande prestationstoppar ganska bra; det skiljer bara två slag per minut mellan Huaweis Watch Buds och vår referens. Smartwatchens pulsar är dock ganska olika i början och slutet av träningspasset - här mäter vi avvikelser på upp till över elva procent. Totalt sett är det ungefär sex procents skillnad mellan wearable och Polar H10 i slutet av vår serie mätningar. Huawei Watch Buds är mycket exakt när det gäller vilopuls - vi kan inte fastställa några avvikelser här.

Uppmätta värden för Huawei Watch Buds
Uppmätta värden för Huawei Watch Buds
Uppmätta värden för Polar H10-bröstbandet
Uppmätta värden för Polar H10-bröstbandet

Spårning av sömn

Testa Huawei Watch Buds Smartwatch

Huaweis smartklocka känner tillförlitligt av sömnfaser och vakenhetstider och verkar i princip trovärdig. Man skiljer mellan lätt, djup och REM-sömn. Kvaliteten på sömnandningen bestäms också. Sömndata kan om så önskas användas för en smart larmfunktion, och ljud som röster eller snarkning kan valfritt registreras under sömnen.

Huaweis Watch Buds visar en kompakt översikt över sömndata, men det är bara appen Hälsa som ger mer detaljerad information om sömnfaserna.

Registrering av utbildning

Ambitiösa eller tävlingsidrottare är definitivt inte målgruppen för 2-in-1 smartklockan, men klockan erbjuder ändå många träningslägen. Vissa sporter kan anropas direkt i menyn, och aktivitetslistan kan också anpassas. Beroende på den valda träningen informerar Huawei Watch Buds om de viktigaste parametrarna. Medan hjärtfrekvensen faktiskt alltid visas, läggs även idrottsspecifika nyckeltal till. Antalet slag visas för rodd och distans eller hastighet visas för löpning.

Testa Huawei Watch Buds Smartwatch
Testa Huawei Watch Buds Smartwatch
Testa Huawei Watch Buds Smartwatch

GPS och navigering

Huawei Watch Buds har en GPS-modul och kan därför upprätta egna GNSS-anslutningar, oberoende av den anslutna smarttelefonen. Satellitförbindelsen upprättas med några sekunders fördröjning när man börjar träna utomhus. Huawei Watch Buds kan dock inte etablera en plats inomhus. Huawei smartwatch avslöjar stora felaktigheter särskilt i kurvor under ett kort cykelvarv med vår jämförelseenhet Garmin Venu 2. Ruttvisningen i Huawei Watch Buds ligger ofta utanför den rutt vi faktiskt valde.

Rutter kan exporteras via appen Hälsa och importeras via vanliga filformat (gpx, tcx och kml). Huaweis app Petal Maps kan också installeras på Huawei Watch Buds, men navigering kan inte startas direkt från smartklockan utan den anslutna enheten.

Huawei Watch Buds vs. Garmin Venu 2
Huawei Watch Buds vs. Garmin Venu 2

Skärm - Huawei smartwatch med OLED

Arrangemang av subpixlar
Arrangemang av subpixlar

Huawei installerar en 1,43-tums AMOLED-panel med en upplösning på 466 x 466 pixlar i sin smartklocka, vilket ger en hög pixeltäthet på 326 ppi. Tillverkaren anger inte vilket skyddsglas som används.
OLED-skärmen förblir alltid tillräckligt läsbar i direkt solljus tack vare den solida ljusstyrkan. Våra mätningar avslöjar en maximal luminans på 477 cd/m² när ljushetssensorn är aktiverad - vi uppmätte 415 cd/m² vid manuell kontroll. De som använder alternativet Always-on display i inställningarna måste dock räkna med begränsningar i läsbarheten i ljusa miljöer. I övrigt reglerar ljushetssensorn skärmens ljusstyrka på ett övertygande sätt.

Liksom nästan alla skärmar med OLED-teknik använder panelen på Huawei Watch Buds pulsbreddsmodulering för styrning. Vi mätte flimmer med en frekvens på 131 Hz.

Huawei Watch knoppar skuggade
Huawei Watch knoppar skuggade
Huawei Watch knoppar i solen
Huawei Watch knoppar i solen
Huawei Watch Buds med AOD
Huawei Watch Buds med AOD
Huawei Watch BudsHuawei Watch DHuawei Watch GT 3 SEGoogle Pixel Watch LTE
Response Times
PWM Frequency
131
Screen
-14%
6%
123%
Brightness middle
477
410
-14%
506
6%
1066
123%
Black Level *
Total Average (Program / Settings)
-14% / -14%
6% / 6%
123% / 123%

* ... smaller is better

Screen Flickering / PWM (Pulse-Width Modulation)

To dim the screen, some notebooks will simply cycle the backlight on and off in rapid succession - a method called Pulse Width Modulation (PWM) . This cycling frequency should ideally be undetectable to the human eye. If said frequency is too low, users with sensitive eyes may experience strain or headaches or even notice the flickering altogether.
Screen flickering / PWM detected 131 Hz

The display backlight flickers at 131 Hz (worst case, e.g., utilizing PWM) .

The frequency of 131 Hz is very low, so the flickering may cause eyestrain and headaches after extended use.

In comparison: 53 % of all tested devices do not use PWM to dim the display. If PWM was detected, an average of 17673 (minimum: 5 - maximum: 3846000) Hz was measured.

Prestanda och körtid - Huawei Watch Buds visar uthållighet

Huawei smartwatch är behagligt smidig att använda. Den kinesiska tillverkaren avslöjar inte information om det installerade chipsetet och minnet. Stängning av program och bläddring i menyer sker utan långa fördröjningar.

Batteriets livslängd

Det integrerade batteriet har en kapacitet på 410 mAh. Enligt tillverkaren ska strömförsörjningen ge en stark användningstid på upp till 3 dagar med in-ear-hörlurarna. Vi använde vår testenhet med en permanent Bluetooth-anslutning, kontinuerlig puls- och blodsyresmätning samt övervakning av sömn- och andningsaktivitet. Den alltid påslagna funktionen är dock avgörande för uthålligheten. Med en permanent visning av displayinnehållet minskar batteriindikatorn med cirka 30 procent per dag, vilket är ett bra värde med tanke på den stora displayen. Om vi avstår från den permanenta displayen klarar vi oss genom dagen med cirka 10 procent i testet, vilket också är mycket bra.

Om du använder de integrerade hörlurarna med en kapacitet på 30 mAh mycket får du en motsvarande högre förbrukning. Efter cirka två timmars användning och en återstående kapacitet på cirka 50 procent behöver de två in-ears cirka 15 till 20 procent av smartklockans batteri. Smartklockan kan dock prioriteras i inställningarna så att hörlurarna inte förses med ström.

Huawei-smartklockan laddas trådlöst via den medföljande laddningsplattan, så laddning via den kopplade smartklockan är också möjlig om den senare stöder omvänd trådlös laddning. När batteriet är helt tömt behöver Huawei Watch Buds cirka 1 timme och 45 minuter för laddning.

Hörlurar - Huawei Watch Buds med kompromisser

Huawei Watch Buds hörlurar är små och lätta.
Huawei Watch Buds hörlurar är små och lätta.
Hörlurarna i Huawei Watch Buds kan styras med gester på öronkåpan.
Hörlurarna i Huawei Watch Buds kan styras med gester på öronkåpan.

De integrerade trådlösa hörlurarna i Huawei Watch Buds är mycket lätta med en nettovikt på endast cirka 4 gram (~0,14 oz) och jämfört med de Huawei FreeBuds 5i är mycket mer kompakta. Som ett resultat av detta stöds inte de operativa gesterna på själva det åttkantiga och cylindriska höljet, utan med en kontroll i området runt öronkoppen via en benledningsgivare. Ett dubbeltryck på öronen kan pausa ett musikspår eller avsluta ett samtal.

Inne i hörlurarna ger en plan högtalare med fyra magneter en solid akustik, men inga ljudmirakel ska man förvänta sig här. Särskilt basen är mycket svag i in-ears och diskantarna bryter också kraftigt in. Audiofila användare kommer inte att ha roligt med de ganska svaga hörlurarna på grund av fokuseringen i mellanregistret, som utstrålar en viss tristess överlag. I våra mätningar är de harmoniska förvrängningarna också högre än de billiga FreeBuds SE. Tillverkaren anger inte vilka Bluetooth-codecs som finns tillgängliga för användning förutom de obligatoriskt stödda SBC och AAC via Bluetooth 5.2.

Huawei uppger en drifttid på fyra timmar vid en volym på 50 %, vilket vi också kan bekräfta i testet med permanent musikuppspelning. Vi får en drifttid på cirka 3,5 timmar.

Testa Huawei Watch Buds Smartwatch
Testa Huawei Watch Buds Smartwatch
Testa Huawei Watch Buds Smartwatch
Testa Huawei Watch Buds Smartwatch
Loudspeakers
THD
Samsung Galaxy Buds2 Pro (RMS: -3.0 dBFS)
1.6 % * -176%
Huawei Watch Buds
0.58 % *
Huawei FreeBuds SE
0.11 % * +81%
Huawei FreeBuds 5i (RMS: -2.4 dBFS)
0.09 % * +84%
THD+N
Samsung Galaxy Buds2 Pro (RMS: -3.0 dBFS)
1.59 % * -134%
Huawei Watch Buds
0.68 % *
Huawei FreeBuds 5i (RMS: -2.4 dBFS)
0.41 % * +40%
Huawei FreeBuds SE
0.37 % * +46%

* ... smaller is better

THD (Total Harmonic Distortion): Harmonisk distorsion kvantifierar storleken på de komponenter som uppstår på grund av icke-linjär distorsion (harmoniskt innehåll) i förhållande till den ursprungliga signalen. THD avser endast den grundläggande komponenten. Förvrängningsfaktorn nämns ofta i samma andetag, men avser den totala signalen.
THD+N (Total Harmonic Distortion + Noise): Detta värde är jämförbart med THD, men förutom den harmoniska distorsionen mäts även bruset som ett RMS-värde.
För mätningen återges en lågharmonisk sinussignal (1 kHz, > 0 dB) via de hörlurar som ska testas, vilken spelas in av en linjär mätmikrofon (mätavstånd: ca 1 cm) i ett konstgjort huvud.

Båda värdena anges i procent. Ju lägre värdet är, desto bättre är signalens trovärdighet.

dB(A) 0102030405060708090Deep BassMiddle BassHigh BassLower RangeMidsHigher MidsLower HighsMid HighsUpper HighsSuper Highs2029.638253031.13124.520.64025.823.35037.537.96325.228.88020.228.710020.432.412517.531.716014.436.620014.339.925015.242.431511.944.140013.547.850012.150.863012.45580011.760.5100011.864.7125011.469.5160012.370.9200012.273.4250012.179315012.279.2400012.976500013.472.5630013.266.8800012.959.71000013.665.21250013.466.61600013.256SPL24.885.7N0.652.3median 12.9median 60.5Delta0.911.932.947.324.845.61542.232.947.936.650.523.748.523.154.425.652.216.554.414.156.613.658.49.758.17.860.46.262.68.265966.210.870.69.671.813.276.512.38112.384.514.890.315.489.110.585.310.181.910.37610.978.611.175.111.570.41166.724.5960.597.9median 11median 71.82.110.4hearing rangehide median Pink NoiseHuawei Watch BudsHuawei FreeBuds 5i
Frequency diagram (checkboxes can be checked and unchecked to compare devices)
Huawei Watch Buds audio analysis

(+) | speakers can play relatively loud (85.7 dB)
Bass 100 - 315 Hz
(-) | nearly no bass - on average 22.7% lower than median
(+) | bass is linear (5.9% delta to prev. frequency)
Mids 400 - 2000 Hz
(±) | higher mids - on average 8% higher than median
(±) | linearity of mids is average (7.7% delta to prev. frequency)
Highs 2 - 16 kHz
(±) | higher highs - on average 10.9% higher than median
(±) | linearity of highs is average (9.2% delta to prev. frequency)
Overall 100 - 16.000 Hz
(±) | linearity of overall sound is average (27% difference to median)
Compared to same class
» 0% of all tested devices in this class were better, 100% similar, 0% worse
» The best had a delta of 27%, average was 27%, worst was 27%
Compared to all devices tested
» 80% of all tested devices were better, 4% similar, 16% worse
» The best had a delta of 4%, average was 25%, worst was 134%

Huawei FreeBuds 5i audio analysis

(+) | speakers can play relatively loud (96 dB)
Bass 100 - 315 Hz
(-) | nearly no bass - on average 15.1% lower than median
(+) | bass is linear (3% delta to prev. frequency)
Mids 400 - 2000 Hz
(±) | higher mids - on average 6.2% higher than median
(+) | mids are linear (4.9% delta to prev. frequency)
Highs 2 - 16 kHz
(±) | higher highs - on average 10.5% higher than median
(+) | highs are linear (6.1% delta to prev. frequency)
Overall 100 - 16.000 Hz
(±) | linearity of overall sound is average (17.8% difference to median)
Compared to same class
» 31% of all tested devices in this class were better, 8% similar, 61% worse
» The best had a delta of 4%, average was 25%, worst was 134%
Compared to all devices tested
» 31% of all tested devices were better, 8% similar, 61% worse
» The best had a delta of 4%, average was 25%, worst was 134%

För

+ bra utförande
+ spännande koncept
+ långa körtider

Emot

- delvis felaktiga mätdata
- ingen officiell IP-certifiering
- Mjukvara (ingen skrivgest, visning av e-post, ...)
- bättre individuella Smartwatch- och hörlursalternativ finns tillgängliga för mindre pengar

Dom

I recensionen av Huawei Watch Buds. Testprov tillhandahållet av Huawei Tyskland.
I recensionen av Huawei Watch Buds. Testprov tillhandahållet av Huawei Tyskland.

Huawei Watch Buds förnyar marknaden för wearables med ett spännande tillvägagångssätt och visar hur smartklockor kan utvecklas i framtiden. 2-i-1-konceptet kräver dock för närvarande fortfarande några massiva uppoffringar, eftersom enskilda lösningar till liknande pris erbjuder ett mycket bättre helhetspaket - till exempel Samsung Watch 5 Samsung Galaxy Watch 5 i kombination med Galaxy Buds2 Pro eller en Huawei Watch GT 3 tillsammans med FreeBuds Pro 2.

De som letar efter en speciell följeslagare på språng kommer att hitta ett innovativt koncept i Huaweis Watch Buds, som definitivt väcker uppmärksamhet i vardagen.

Vi skulle vilja se en mer attraktiv prissättning från Huawei för en andra Watch Buds-generation, eftersom köparna gör en kompromiss som är för stor enligt vår åsikt med en MSRP på nästan 500 euro (~552 dollar). Medan smartklockan i sig själv är mestadels övertygande behöver kvaliteten på de integrerade hörlurarna fortfarande förbättras. Men vi saknar också funktioner på själva klockan, som en extra mikrofon och högtalare samt en mer funktionell krona. Dessutom måste åtminstone en officiell IPX-certifiering arbetas fram.

De mindre svagheterna i programvaran är lite synd. Den rudimentära visningen av e-postmeddelanden, bristen på anpassning av urtavlan eller avsaknaden av en tryckgest för att väcka klockan från standby är egentligen onödiga kritikpunkter.

Pris och tillgänglighet

Huawei Watch Buds kan köpas för ett pris på cirka 500 euro (~552 dollar), bland annat via Huawei Store eller Amazon.de.

Transparency

The present review sample was made available to the author as a loan by the manufacturer or a shop for the purposes of review. The lender had no influence on this review, nor did the manufacturer receive a copy of this review before publication. There was no obligation to publish this review.

Pricecompare

Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > Huawei Watch Buds recension - Ovanlig smartklocka med vikbar skärm och integrerade hörlurar
Marcus Herbrich, 2023-05-10 (Update: 2024-05-28)