Notebookcheck Logo

Sharge ICEMAG trådlös powerbank - praktisk recension: Lys upp din nya iPhone

Aktiv iPhone-kylning när du är på språng. Sharges senaste powerbank är utformad för att fungera med Apple:s MagSafe för nyare iPhones. Till skillnad från de flesta trådlösa laddningsaccessoarer av den här typen har den dock en egen aktiv fläkt med RGB-belysning. Kan dess spel-PC-liknande konstruktion göra ICEMAG till den perfekta följeslagaren för iPhone-laddning på språng?

Sharge beskriver ICEMAG som"världens första powerbank för MagSafe med aktiv kylning". Därför kan den vara det perfekta starttillbehöret för dem som funderar på att köpa en RedMagic gaming-smartphone; å andra sidan är gadgeten helt klart främst avsedd för användning med iPhones av 12 till 15 generationerna.

Potentiella konkurrenter i jämförelse

ICEMAG levererades i en fin detaljhandelsförpackning, med sin egen lilla USB typ-C till -C-kabel och användarhandbok

Det är också varumärkets senaste tillbehör med transparent design, med ett genomskinligt fönster mot den nedre kanten som visar en del av dess inre delar (inklusive insidan av USB typ-C-porten).

Resten av powerbanken är tillverkad i vit plast (som kan bli smutsig med tiden, även om den inte har blivit det hittills) som gör den lätt att greppa och passar bra ihop med resten av dess estetik.

Test av trådlös laddning

ICEMAG har en design som påminner mycket om RAVPOWER trådlös powerbank som faktiskt blev en av mina favorit iPhone 12 tillbehör efter recensionen. Det gjorde den dock till en ännu större besvikelse när jag bytte till en 13 Pro och tillbehöret inte passade perfekt på baksidan som tidigare på grund av den större kamerapuckeln.

De fungerar fortfarande tillsammans, men bara om du vill hålla iPhone högt i liggande läge för att konsumera innehåll. Ändå är det bara en av många anledningar till att jag faktiskt ångrar uppgraderingen till en 13 Pro: oro för att en andra trådlös kraftbank inte skulle vara helt kompatibel med saken.

Som tur är passar dock ICEMAG perfekt under de tre bakre kamerorna, om än med ett litet överhäng över 13 Pros nedre kant.

Jag får intrycket att den skulle passa precis inom ramen för en Pro Max som kontrast. Hur som helst är jag nöjd med hur powerbanken fungerar med den mindre iPhone, eftersom den fungerar som ett rejält grepp för enheten.

Dess magneter är minst lika starka som hos konkurrenten RAVPOWER, så att jag kunde hålla upp iPhone enbart med hjälp av den nya powerbanken.

Men det tricket skulle kanske inte fungera om jag hade ett fodral på enheten, såvida inte det också var MagSafe-kompatibelt.

Sharge-tillbehöret fungerar även med en Samsung Galaxy S23 Ultraäven om den magnetiska effekten är mycket svagare i det fallet.

Wired Charging Test

ICEMAG har också en USB typ-C-port som kan ladda en enhet med upp till 20 W, vilket är nära den uppskattade maxhastigheten:

Tillbehöret har också stöd för genomgångsladdning, vilket innebär att det fortfarande kan fungera som en trådlös laddare samtidigt som det laddar upp sig självt, även från 0 %.

Slutligen kan den också ladda sig själv med upp till 20W. Dess 10.000 mAh typiska kapacitet innebär att det tar cirka 3 timmar och 40 minuter att göra det, som dess kusin Shargeek 170 förutspådde.

De flesta läsare av vår artikel om detta ämne kan dock vara mest intresserade av dess integrerade fläkt, som också är klassad för att vara RGB-aktiverad. Jag tyckte att båda funktionerna fungerade bra, med belysningen cyklande genom en rad olika färger.

Hur kul det än är går det inte att förneka att fläkten hörs när den snurrar, vilket den gör från det ögonblick en iPhone placeras på ICEMAG:s laddningsplatta och under hela laddningstiden.

Det är något av ett vinande, även om det inte är huvudvärksframkallande (vilket, enligt min erfarenhet, säger en hel del). Några tillfälliga tester med appen Android Sound Meter tyder på att det kan bli så högt som 48 decibel (dB), vilket, om det stämmer, överstiger den maxnivå på 25 dB som Sharge uppskattar.

Å andra sidan verkar den verkligen hålla tillbehöret svalt, även efter en hel laddningssession.

Conclusion

Granskning av Sharge ICEMAG powerbank
Granskning av Sharge ICEMAG powerbank

Sammantaget måste jag säga att det har varit ett nöje att testa ICEMAG powerbank. Kylsystemet "8000 rpm" är mer högljutt än vad som utlovas (eller snarare vad en Samsung smartphone verkar uppfatta det som), vilket gör att dess användning som resepryl kan ifrågasättas. Den kan väcka uppmärksamhet ute bland folk (möjligen från personer som undrar hur du fick en hel PC-fodral i fickan, om inte annat) - men den har andra fördelar som kompenserar för den uppenbara skillnaden enligt min mening.

Det faktum att den både lyser och låter ger en unik och potentiellt bättre trådlös laddningsupplevelse än normalt, eftersom det är mycket enkelt att se till att du inte har gått iväg och lämnat din smartphone inte laddas upp på grund av att den inte har placerats på laddaren på rätt sätt, som med andra tillbehör av den här typen.

Dessutom är det trevligt att kunna titta upp för att kontrollera att min enhet fortfarande laddas från andra sidan rummet. Därför är det nästan synd att det här tillbehöret inte har utformats som ett laddningsstativ istället. Å andra sidan gör möjligheten till portabilitet upplevelsen lite roligare. Om du vill ha ett nytt magnetiskt laddningstillbehör och kanske inte heller bryr dig om risken att irritera folk i kollektivtrafiken, är ICEMAG powerbank något för dig.

Pris och tillgänglighet

Den är för närvarande tillgänglig antingen från Sharge eller på Amazon till ett pris av 59,99 USD i skrivande stund.

Transparency

The present review sample was made available to the author as a loan by the manufacturer or a shop for the purposes of review. The lender had no influence on this review, nor did the manufacturer receive a copy of this review before publication. There was no obligation to publish this review.

Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > Sharge ICEMAG trådlös powerbank - praktisk recension: Lys upp din nya iPhone
Deirdre O'Donnell, 2023-11-11 (Update: 2023-11-11)