Notebookcheck Logo

Praktisk recension av Sharge Shargeek 140 powerbank: Matte-svart uthållighet

Cyberpunk powerbank. Shargeek 140 är den senaste i Sharges serie av högteknologiska powerbanks med hög hastighet. Tillbehöret på 20 000 mAh debuterade som en belöning för en crowdfunding-kampanj, och även som en hybrid av två av OEM:s tidigare skapelser. Är 140 mer än summan av dess cyberpunkdelar?

Efter att framgångsrikt ha hjälpt OnePlus uppnå fan service med sin senaste produktsharge återvänder till sin signatur genomskinlig teknik estetik med Shargeek 140. Powerbanken har mycket gemensamt med både Storm2 Slim (eller Shargeek 130) och Shargeek 170.

Unboxing och första intryck

Till skillnad från några av sina föregångare dök Shargeek 140 upp i en vanlig, svart låda utan varumärke. Å andra sidan är det förmodligen en förproduktionsenhet, och detaljhandel / Kickstarter-köpare kanske får ut mer av sin unboxing-upplevelse.

Det återspeglas på insidan, som har samma vadderade fack för powerbanken, dess kabel (i den slående gula färgen och förvånansvärt generösa längden som är standard för Sharge powerbanker) och bärväskan (som är ljusgrå och lite mer tunn jämfört med den i tidigare Produkter i Shargeek-serien: väskan Pouch's power Brick har redan gjort ett litet hål i den).

Shargeek 140 är den första i sin serie som har en matt svart yta där plasten inte är genomskinlig. Det går bra ihop med det stilistiskt synliga kretskortet, även om batterierna på ena sidan är mer grå än något annat. Dess chassi är mycket likt Storm2 Slim, bara oändligt mycket längre och bredare.

Den har dock bytt ut displayen från sin föregångare mot den nyare Shargeek 170, och därmed bytt ut det mycket mer detaljerade användargränssnittet som Sharge utvecklat för den mot en mer okomplicerad sjusegmentsavläsning. 140 har också exakt samma portlayout som Storm2 Slim, även om strömknappen är sidomonterad (som på 170).

Charging Test with the Sharge 140 power bank

Powerbanken har bara 2 portar, varav 1 är klassad för att leverera upp till 100W via USB-C. När jag testade den med min gamla Razer Blade Stealth som vanligt, blev jag besviken över att upptäcka att den inte skulle dra mer än ~ 34W från 140, även om det har gått bättre med äldre powerbanker.

Det gällde oavsett vilken kabel som användes, till och med en 240W-version från Sharge till en förstaparts Razer razer-tillbehör. Medan Sharge 140 också avgav en obehaglig mängd vissling när den var ansluten, kunde den också driva den bärbara datorn i cirka 1 timme och 45 minuter. Återigen, testa kraftbanken med någon nyare enhet, till och med Lenovo Legion Goresulterade i mycket bättre prestanda.

140:ans display visade 88W eller mer under dessa förhållanden (även om en separat USB-mätare läste närmare 90W) tack vare Lenovo-enhetens USB-C PD 3.1 portar - om än bara när enheten var avstängd.

Effekten sjönk tillbaka till ~33W när Legion Go slogs på (ah, Windows handhållna konsolen livet). Ändå visade powerbanken förmågan att upprätthålla cirka 70 minuters lycklig (om än DOOM 64-nivå) spelande - utan överdrivet ljud (från powerbanken).

Sharge 140 skulle bara ladda smartphones (en Samsung Galaxy S23 Ultra och en iPhone 13 Pro) via USB-C med mycket standardhastigheter: ~16W i bästa fall. Å andra sidan upptäckte jag att den kunde göra samma sak via sin enda USB typ A-port - och samtidigt som den laddade sig själv via typ C också. Med tanke på att powerbanken hade en utgång på ~9V/1,6A i det läget, visar det att typ-A-porten sannolikt kommer att leva upp till sin upp till 40W (20V/2A) rating.

Sharge 140 är, precis som Storm2 Slim, klassad för att ladda sig själv vid 65W, vilket den kan göra med vilken 20V/3,25A-klassad adapter som helst - som den som levererades med JSAUX FlipGo (eller Legion Go, för den delen). Den gör det med högsta hastighet oavsett om typ-A-porten används eller inte.

Slutligen har powerbanken ett "Low-Current Mode", som aktiveras genom ett dubbeltryck på strömknappen, för äldre eller mindre enheter som t.ex wearables (eller Sony-kameror). Det fungerar, även om jag har märkt att det inte är nödvändigt eftersom en ~1,5 W-enhet får samma mängd ström även om den inte har slagits på.

Fördelar

+ Snygg, strömlinjeformad men ändå detaljerad design
+ Säkerhetsbetyg för flygbolag
+ Display för att hålla reda på laddning och urladdning
+ Ovanligt snabb laddning via USB typ A
+ Förblev sval under testning
+ Självladdande med ett brett utbud av power bricks

Nackdelar

- Uppenbarligen mindre effektiv med äldre 100W USB-C-enheter
- Kan bli högljudd när den är ansluten till fel enhet
- Design med dubbla portar begränsar mångsidigheten något
- Tillgänglighet är beroende av resultatet av crowdfunding-kampanjen

Utlåtande om Shargeek 140 powerbank

Sammantaget är Sharge 140 ett bra val för en potentiellt uppgraderad powerbank. Den har bärbarheten hos den redan existerande 130/Storm2 Slim och kan hålla längre, även om 170 (för närvarande tillgänglig på Amazon) fortfarande är överlägsen när det gäller kapacitet jämfört med båda, på papper och i testning.

Å andra sidan har Storm2 Slim mycket mer detaljer på sin skärm och kan dessutom göra saker som att vända riktningen på avläsningen. Men 140:ans display är ändå exakt när det gäller wattstyrka för ut-/inmatning och hur lång tid det är kvar tills den går till 0%.

Dess pass-through laddningsläge är särskilt användbart, även om det är synd att typ-A-porten inte också kan användas som ingång, eftersom det skulle frigöra typ-C-porten för att ladda en rad aktuella enheter.

Vissa potentiella köpare kanske också föredrar dess utseende, även om den tekniskt sett också finns ute i vit.

Pris och tillgänglighet

För närvarande finns Sharge 140 fortfarande på Kickstarter, prissatt till $89 som en fristående belöning i skrivande stund.

Transparency

The present review sample was made available to the author as a loan by the manufacturer or a shop for the purposes of review. The lender had no influence on this review, nor did the manufacturer receive a copy of this review before publication. There was no obligation to publish this review.

Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > Praktisk recension av Sharge Shargeek 140 powerbank: Matte-svart uthållighet
Deirdre O'Donnell, 2024-06-24 (Update: 2024-06-24)