Notebookcheck Logo

Recension av UGREEN 100W - snabbladdare med 4 portar för skrivbordet

Den nya 100W-laddaren.
Den nya 100W-laddaren.
Ett av UGREENs senaste tillbehör för strömförsörjning är avsett att användas som skrivbordsstation. Den har 4 portar, varav 2 är USB typ C och är dimensionerade för upp till 100 W Power Delivery vardera. Därför bör den fungera som en laddare för vissa ultrabooks, till och med MacBook Pros. Hur klarar den sig i test i vardaglig stil?

UGREEN har släppt en ny snabbladdare med 4 portar som klarar upp till 100W med hjälp av USB-PD-standarden (USB-PD). Till skillnad från den nya Nexode med liknande specifikationer har den en "desktop"-formfaktor, vilket innebär att den kan sitta på ett bord för att få tillgång till sina många portar. Kan den recensionsenhet som har nått mig matcha andra som t.ex RAVPOWER motsvarighet?

Unboxing och första intryck

Det nya tillbehöret UGREEN levereras i en gångjärnsförsedd, svagt texturerad låda som öppnas för att presentera huvuddelen av laddaren i den ena halvan och dess 100-240V-nätladdare i den andra halvan.

Det är ganska uppenbart från uppackningen att OEM:en ville ha en högklassig upplevelse med denna förpackning, särskilt med tanke på de gyllene accenter som omgärdar produkten på sidorna.

Den här USB-laddningsstationen kom till mig med en UGREEN-märkt 100W typ-C-till-C-kabel, även om det inte finns någon i själva laddningsboxen. Därför kan en potentiell köpare behöva ha egna högkvalitativa kablar i förväg.

Den nya UGREEN-laddaren mot sin motsvarighet RAVPOWER 120W.
Den nya UGREEN-laddaren mot sin motsvarighet RAVPOWER 120W.

Strömförsörjningen ansluts till den via en 2-polig kontakt. I andra änden av kabeln är vägguttaget plattare och mindre profilerat än genomsnittet, även om dess stiften inte har samma storlek viks inte platt. Trots detta tar den mindre plats än de flesta brittiska/irländska kompatibla kontakter, vilket jag uppskattar.

Själva laddningsstationen är en smal och lågprofilerad typ av skrivbordsladdare, snarare än de långsträckta kubformade formerna hos konkurrenter som RAVPOWER 120 W USB-laddningsstation. Båda har sina 4 portar längs 1 kant för enkel åtkomst; dock finns de i det nya tillbehöret UGREEN i en horisontell linje.

I det här fallet är endast en port en typ-A-port, och är därmed avsedd för standardladdning. De övriga 3 är typ-C, varav 2 är dimensionerade för 100 W strömförsörjning och den tredje inte är det. Vilken som är vilken är tydligt markerad på laddningsstationen bredvid varje port

Laddning

Dessa indikationer verkar stämma till viss del, eftersom någon av de dubbla 100 W-portarna kan ladda Razer Blade Stealth (2019) med något som närmar sig dess maximala hastighet - så länge det är den enda som använder den stationära laddaren för tillfället. Lägg till andra enheter, även tillbehör, och denna hastighet sjunker till så lite som 29,64 W.

Den ultrabooken laddades med denna reducerade hastighet när den sattes in tillsammans med Chargeasap Flash Pro. Märkligt nog stannade den här powerbanken på 39,2 W vid samtidig laddning, trots att UGREEN anger att den port längst till vänster som används av Blade Stealth är dimensionerad för 45 W när alla fyra används, och att porten bredvid sjunker till 30 W. I mina tester verkar det dock vara tvärtom.

Den återstående typ-C-porten har endast stöd för 20W USB-PD. Detta borde göra den idealisk för enheter som iPhones - till exempel den 13 Pro som ersätter min 12:a. Den kan dock bara gå upp till högst 10 W, vilket med tanke på vad det senaste flaggskeppet från Apple ska kunna åstadkomma är en liten besvikelse.

Den enda typ-A-porten klarar å andra sidan en standard 18 W, vilket innebär att den fungerar som en standardladdare när den är ansluten till t.ex. TWS-hörlursfodral eller äldre smarttelefoner

Laddaren kunde också bara driva en Samsung Galaxy Note 10+ med högst 13 W, oavsett vilken port som användes eller om de andra var lediga vid tillfället

Termisk provning

Jag vände också FLIR mot detta nya mål och valde en Chargeasap Flash Pro power bank som en krävande stressfaktor för strömförbrukningen. Inget av tillbehören verkade dock värma upp mer än normal.

Slutsats

Efter att ha testat denna USB-laddare av skrivbordstyp under en tid nu måste jag säga att den har en fördel på många sätt. Den är smal och lågprofilerad, som jag har nämnt, och det gillar jag personligen, särskilt eftersom den tar liten plats och kan se snygg ut i en miljö för arbete hemifrån.

Den har också halkskyddade fötter på basen, så den kanske håller sig stabilare på fler ytor. Dess strömförsörjningskabel kommer med ett kardborrband som säkrar den väl, vilket är trevligt när det gäller dess hantering.

Å andra sidan gör det att fördelarna med RAVPOWER-laddaren blir mindre, eftersom den är vändbar på grund av sin 2x2-portkonfiguration. Det kan vara praktiskt, särskilt när USB typ-A-enheter är inblandade. Dessutom har UGREEN-laddaren endast 1 typ-A-port, vilket innebär att antalet äldre enheter eller tillbehör som den är kompatibel med vid varje tidpunkt är begränsat

I slutändan är också dess RAVPOWER-rival 120 W, vilket innebär att den har lättare att hålla sin maximala hastighet när fler av dess portar används. UGREEN-laddaren kan å andra sidan inte hålla min ultrabook på sin normala hastighet om den inte laddas på egen hand

Även om jag nu liksom betraktar tillbehöret som ett alternativ till Blade Stealth's fullstora power brick, är det därför det bästa den kan göra enligt min mening

Dessutom har den här recensionen fått mig att inse att jag ännu inte har gått över till det typ-C-allting livet, och det betyder att den här UGREEN-laddaren inte passar till 100 % - ännu. Trots detta skulle jag fortfarande föredra att den fanns tillgänglig på skrivbordet än att den inte fanns, även om den fortfarande behöver en andra multiportladdare bredvid sig

På det hela taget är den här laddaren kanske bäst för flera, helst sub-100 W, USB typ-C-enheter eller tillbehör och som därmed behöver extra portar på skrivbordet; på den punkten är det synd att den här recensionsenheten dök upp så sent, eftersom många konsumenter kanske också skulle titta på de nya tillbehören Nexode-serien istället.

I vilket fall som helst finns UGREEN 100W 4-port Desktop Charger för närvarande på Amazon till ett pris av US$100.

Ansvarsfriskrivning: Författaren till den här recensionen fick 100W-laddare från UGREEN gratis för testning

Källa(n)

Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > Recension av UGREEN 100W - snabbladdare med 4 portar för skrivbordet
Deirdre O'Donnell, 2022-07-23 (Update: 2022-07-23)