Notebookcheck

Test: Motorola Edge 20 - Lätt smartphone med snabb skärm

Kant utan kanter? Den andra generationen av Motorolas avancerade mellanklasserie Edge saknar det böjda skärmglaset från föregångaren. Istället har den en tunn design, ett lägre pris, men också ett mindre batteri. Så frågan uppstår: Är detta ett steg framåt eller ett steg bakåt?
Florian Schmitt, 👁 Florian Schmitt (översatt av DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇩🇪 ...
Motorola Edge 20

Vi trodde faktiskt att Motorola tolkade "Edge" i namnet på sin mest premium-smartphoneserie som ett krav på att bocka av skärmglaset på sidorna för att göra "Edges" särskilt intressanta. Istället överraskade den amerikansk-kinesiska tillverkaren oss med Edge 20, eftersom den nu har en plattare skärm.

Det ser ut som att Motorola snarare fokuserade på att "edge" också kan betyda "bly", vilket är precis vad man vill stärka jämfört med andra högklassiga mellanklass-smartphones.

Dess särskilt slimmade konstruktion och ganska lätta vikt med en stor skärm ska hjälpa till att uppnå detta. Motorola-fans kanske nu minns Moto Z-serien, som hade smartphones som bara var 5,2 millimeter tjocka, exklusive kameramodulen.

Edge 20 är inte riktigt lika tunn, men den är jämförelsevis billig på strax under 500 euro (~572 dollar) och utrustad med 5G samt ett flexibelt kamerasystem

, , , , , ,
sökrelation
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 
Motorola Edge 20 (Edge Serie)
Processor
Qualcomm Snapdragon 778G 5G 8 x 1.8 - 2.4 GHz, Kryo 670 (Cortex-A78/A55)
Grafikkort
Qualcomm Adreno 642L
Minne
8192 MB 
Skärm
6.70 tum 20:9, 2400 x 1080 pixlar 393 PPI, capacitive touchscreen, OLED, 1.07 billion colors, Gorilla Glass 3, 576 Hz sampling rate, glansig: ja, 144 Hz
Hårddisk
128 GB UFS 2.1 Flash, 128 GB 
, 108 GB ledigt
Anslutningar
1 USB 2.0, USB-C Power Delivery (PD), Ljudanslutningar: 3.5 mm audio jack, 1 Fingeravtrycksläsare, NFC, Brightness Sensor, Sensorer: accelerometer, gyro, proximity, compass
Nätverk
802.11 a/b/g/n/ac/ax (a/b/g/n = Wi-Fi 4/ac = Wi-Fi 5/ax = Wi-Fi 6), Bluetooth 5.2, 2G (850/​900/​1800/​1900), 3G (B1/​B2/​B4/​B5/​B8), 4G (B1/​B2/​B3/​B4/​B5/​B7/​B8/​B12/​B18/​B19/​B20/​B26/​B28/​B32/​B34/​B38/​B39/​B40/​B41/​B42/​B43/​B66), 5G (n1/​n3/​n5/​n7/​n8/​n28/​n38/​n41/​n66/​n77/​n78) , Dual SIM, LTE, 5G, GPS
Storlek
höjd x bredd x djup (i mm) 7 x 163 x 76
Batteri
4000 mAh Litiumpolymer, 30-watt charging (Motorola TurboPower)
Charging
fast charging / Quickcharge
Operativsystem
Android 11
Camera
Primary Camera: 108 MPix 108 MP f/​1.9, phase-comparison AF, dual-LED flash, videos @2160p/​30fps (camera 1); 16 MP, f/​2.2, wide-angle lens (camera 2); 8 MP, f/​2.4, OIS, telephoto lens (camera 3)
Secondary Camera: 32 MPix f/​2.25, videos @2160p/​30fps
Övrigt
Högtalare: mono speaker, Tangentbord: virtual keyboard, charger, USB cable, 24 Månader Garanti, IP52-certified, SAR: 1.0 W/​kg head, 1.5 W/​kg body, fanless
Vikt
163 g
Pris
499 Kr
Note: The manufacturer may use components from different suppliers including display panels, drives or memory sticks with similar specifications.

 

Possible contenders in comparison

Rating
Date
Model
Weight
Drive
Size
Resolution
Best Price
84 %
11/2021
Motorola Edge 20
SD 778G 5G, Adreno 642
163 g128 GB UFS 2.1 Flash6.70"2400x1080
80.6 %
05/2020
Motorola Edge
SD 765, Adreno 620
190 g128 GB UFS 2.1 Flash6.70"2340x1080
86.7 %
11/2021
Motorola Edge 20 Pro
SD 870, Adreno 650
185 g256 GB UFS 3.1 Flash6.70"2400x1080
81.9 %
04/2021
Samsung Galaxy A72
SD 720G, Adreno 618
203 g128 GB UFS 2.0 Flash6.70"2400x1080
84.9 %
08/2021
OnePlus Nord 2 5G
Dimensity 1200, Mali-G77 MP9
189 g256 GB UFS 3.1 Flash6.43"2400x1080
85.7 %
05/2021
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
SD 780G 5G, Adreno 642
159 g128 GB UFS 2.2 Flash6.55"2400x1080

Motorola Edge 20 är en 6,70-tums smartphone med en endast svagt böjd 2,5D-skärm. Dess design skiljer sig ganska mycket från föregångaren: Medan skärmen påMotorola Edge hade mycket böjda kanter och ett ganska rundat yttre, är Edge 20 mer kantig och har en glänsande metallisk baksida med en ingraverad Motorola-logotyp.

Tillverkaren använder Gorilla Glass 3 för skärmglaset, så det finns fortfarande mycket utrymme för förbättringar när det gäller splitterskydd jämfört med nyare versioner. Ramen är tillverkad av en aluminiumlegering, medan baksidan endast är tillverkad av plast. Edge 20 Pro har material av högre kvalitet, men kombinationen är mycket likartad i smartphones till jämförbara priser.

Återigen är smartphonen certifierad enligt IP52-standarden, vilket innebär att den är ganska väl skyddad mot damm, men endast mot stänkvatten, så den bör inte doppas i vatten.

Edge 20 är särskilt intressant på grund av sin smala siluett och låga vikt. Kameramodulen sticker dock ut rejält ur höljet, och det lämnar naturligtvis inte mycket plats för batteriet.

Motorola Edge 20
Motorola Edge 20
Motorola Edge 20
Motorola Edge 20
Motorola Edge 20
Motorola Edge 20

Size comparison

165 mm 77.4 mm 8.4 mm 203 g163 mm 76 mm 8 mm 185 g161.6 mm 71.1 mm 9.3 mm 190 g163 mm 76 mm 7 mm 163 g159.1 mm 73.3 mm 8.3 mm 189 g160.53 mm 75.72 mm 6.81 mm 159 g

Anslutningsmöjligheter - Edge 20 har ingen microSD-läsare

Som tidigare finns det ingen microSD-kortläsare, men i gengäld erbjuder Motorola 8 GB RAM och 128 GB eller 256 GB lagringsutrymme den här gången. Den större lagringsvarianten är dock endast tillgänglig direkt från tillverkaren, och uppgraderingen kostar cirka 50 euro (~57 dollar).

Ljuduttaget på 3,5 mm har fallit offer för den smala designen, och endast USB-C-porten kan användas för att ansluta trådbundna hörlurar eller högtalare. Bluetooth 5.2 och NFC finns också tillgängliga

Topp: Mikrofon
Topp: Mikrofon
Botten: SIM-fack, USB-C-port, mikrofon, högtalare
Botten: SIM-fack, USB-C-port, mikrofon, högtalare
Till vänster: Google Assistant-knappen
Till vänster: Google Assistant-knappen
Just det: Standby-knapp, volymvippa
Just det: Standby-knapp, volymvippa

Mjukvara - Helt ren Android 11 med Moto-appen

Motorola kör en relativt ren version av Android 11, och alla specialfunktioner finns tillgängliga i Moto-appen, som också kan användas för att styra ytterligare gester, meddelandeskärmen och andra funktioner.

Vårt granskningsprovnings säkerhetspatchar är från september 2021, vilket innebär att de inte längre är helt uppdaterade vid testtillfället.

Programvara för Motorola Edge 20
Programvara för Motorola Edge 20
Programvara för Motorola Edge 20

Kommunikation och GNSS - Motorola-telefon med 5G ombord

Edge 20 har stöd för 5G och erbjuder även många 4G-frekvenser, så att den kan användas på resor utomlands. Smartphonens mottagningskvalitet är inte riktigt i nivå med vissa avancerade smartphones i testet, men den är fortfarande mycket hygglig.

När det gäller WLAN kan du njuta av Wi-Fi 6, vilket är en modern standard för Wi-Fi-nätverk. Smartphonen är lite snabbare än MotorolaEdge föregångare och ungefär i nivå med Edge 20 Pro. Det finns säkert ännu snabbare enheter i mellanklassen, men Edge 20 levererar bra Wi-Fi-hastigheter överlag.

Networking
iperf3 Client (transmit) TCP 1 m 4M x10
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Adreno 642, SD 780G 5G, 128 GB UFS 2.2 Flash
891 (847min - 921max) MBit/s ∼100% +28%
OnePlus Nord 2 5G
Mali-G77 MP9, Dimensity 1200, 256 GB UFS 3.1 Flash
888 (842min - 904max) MBit/s ∼100% +27%
Motorola Edge 20
Adreno 642, SD 778G 5G, 128 GB UFS 2.1 Flash
697 (664min - 716max) MBit/s ∼78%
Motorola Edge
Adreno 620, SD 765, 128 GB UFS 2.1 Flash
657 (608min - 667max) MBit/s ∼74% -6%
Motorola Edge 20 Pro
Adreno 650, SD 870, 256 GB UFS 3.1 Flash
655 (597min - 675max) MBit/s ∼74% -6%
Average of class Smartphone
  (5.59 - 1599, n=286, last 2 years)
472 MBit/s ∼53% -32%
Samsung Galaxy A72
Adreno 618, SD 720G, 128 GB UFS 2.0 Flash
287 (144min - 338max) MBit/s ∼32% -59%
iperf3 Client (receive) TCP 1 m 4M x10
OnePlus Nord 2 5G
Mali-G77 MP9, Dimensity 1200, 256 GB UFS 3.1 Flash
877 (657min - 928max) MBit/s ∼100% +8%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Adreno 642, SD 780G 5G, 128 GB UFS 2.2 Flash
874 (833min - 900max) MBit/s ∼100% +8%
Motorola Edge 20
Adreno 642, SD 778G 5G, 128 GB UFS 2.1 Flash
809 (717min - 844max) MBit/s ∼92%
Motorola Edge 20 Pro
Adreno 650, SD 870, 256 GB UFS 3.1 Flash
731 (565min - 819max) MBit/s ∼83% -10%
Motorola Edge
Adreno 620, SD 765, 128 GB UFS 2.1 Flash
561 (216min - 668max) MBit/s ∼64% -31%
Average of class Smartphone
  (15.5 - 1414, n=286, last 2 years)
465 MBit/s ∼53% -43%
Samsung Galaxy A72
Adreno 618, SD 720G, 128 GB UFS 2.0 Flash
295 (143min - 319max) MBit/s ∼34% -64%
04590135180225270315360405450495540585630675720765810776819757717725795816813810811813812814829821824815823844826814827809821817829825824838818776819757717725795816813810811813812814829821824815823844826814827809821817829825824838818664712700698707697690702694691695704683687716708697713695702702700694671702688706702702690Tooltip
; iperf3 Client (receive) TCP 1 m 4M x10; iperf 3.1.3: Ø809 (717-844)
; iperf3 Client (transmit) TCP 1 m 4M x10; iperf 3.1.3: Ø697 (664-716)
GPS-test utomhus
GPS-test utomhus
Tillgängliga satellitnätverk
Tillgängliga satellitnätverk

Utomhus tar det bara några sekunder för positioneringsmodulen att bestämma vår position med en noggrannhet på några meter.

Dessutom kontrollerar vi positioneringsnoggrannheten genom att ta en cykeltur. Garmin Edge 520 ingår som en jämförelseenhet. Vårt resultat: Motorola Edge 20 gör ett bra jobb, men den är lite oprecis överlag och tenderar att komma av vägen ibland. Den bör räcka till för vardagligt bruk, men användare som vill ha mycket exakt spårning bör leta någon annanstans.

Garmin Edge 520 positionering - Översikt
Garmin Edge 520 positionering - Översikt
Garmin Edge 520 positionering - Vändpunkt
Garmin Edge 520 positionering - Vändpunkt
Garmin Edge 520 positionering - Bridge
Garmin Edge 520 positionering - Bridge
Motorola Edge 20 positionering - Översikt
Motorola Edge 20 positionering - Översikt
Motorola Edge 20 positionering - Vändpunkt
Motorola Edge 20 positionering - Vändpunkt
Motorola Edge 20 positionering - Bridge
Motorola Edge 20 positionering - Bridge

Telefon- och samtalskvalitet - Bra röståtergivning

Eftersom Motorola använder en relativt ren vanillaversion av Android är telefonappen också från Google. Det är enkelt att hantera samtal och kontakter med den, och eftersom appen används av många tillverkare behöver du i många fall inte bekanta dig med den. VoLTE och VoWiFi är tillgängliga.

Smartphonen levererar en imponerande röstkvalitet: Både öronsnäckan och den inbyggda högtalaren för handsfree-samtal låter bra, och de återger den andra personens röst utan bakgrundsbrus. Vår röst överförs också rent, även om vi måste vara försiktiga så att vi inte talar för tyst.

Kameror - Ingen OIS för Edge 20:s huvudkamera

Prov på kameran på framsidan
Prov på kameran på framsidan

Vid en första anblick ser kamerasystemen i Edge 20 ochEdge 20 Pro Pro verkar vara mycket lika. Huvudkameran med 108 megapixel är faktiskt identisk, men denEdge 20 Pro har en periskopzoomkamera, något som Edge 20 inte kan erbjuda. Den har bara 3x zoom, men f-stopet är bättre, så att mer ljus kan fångas med zoomkameran.

Detta innebär dock också att Edge 20 inte har någon optisk bildstabilisator för sin huvudkamera, eftersom den bara finns för telekameran. Beroende på användningsscenario kan detta vara en betydande nackdel.

Foton som tas med huvudkameran i bra ljus ser mindre levande ut än bilderna från iPhone, men man kan också säga att de ser lite mer naturliga ut, så det är förmodligen en smaksak. Skärpan är okej i detaljerna, men på intet sätt perfekt. Ljusstyrkan och detaljerna är ganska bra för den här klassen i svagt ljus. Sammantaget går det att ta hyfsade bilder i många olika scenarier som ligger på mellanklassnivå.

Tack vare vidvinkel- och teleobjektiven har du också lite mer flexibilitet när det gäller synfältet. Du ska dock inte förvänta dig att kunna känna igen avlägsna detaljer bra med vidvinkelkameran, eftersom den är för oprecis för det.

Videor kan spelas in i maximalt 4K och 30 fps, 60 fps finns endast i Full HD. Justeringen av ljusstyrka och skärpa fungerar bra. Trots detta tar mikrofonerna upp ganska mycket brus när kameran är i rörelse.

Image Comparison

Choose a scene and navigate within the first image. One click changes the position on touchscreens. One click on the zoomed-in image opens the original in a new window. The first image shows the scaled photograph of the test device.

Main camera - PlantMain camera - SurroundingsMain camera - Low lightWide-angle camera
click to load images

Edge 20:s huvudkamera måste också bevisa sitt värde i labbet. Detaljåtergivningen är inte heller här perfekt, men den är acceptabel. Du kan knappt urskilja något i bilderna vid en belysning på 1 lux

ColorChecker
19.8 ∆E
13.2 ∆E
21 ∆E
21 ∆E
18.5 ∆E
13.1 ∆E
14 ∆E
21.7 ∆E
14.7 ∆E
10.7 ∆E
12.8 ∆E
12.3 ∆E
13.8 ∆E
16 ∆E
14.2 ∆E
7.4 ∆E
16.1 ∆E
19 ∆E
4.5 ∆E
5.6 ∆E
11.4 ∆E
15.2 ∆E
12.9 ∆E
2.9 ∆E
ColorChecker Motorola Edge 20: 13.82 ∆E min: 2.94 - max: 21.69 ∆E
ColorChecker
28.6 ∆E
53.5 ∆E
39.4 ∆E
35.4 ∆E
44.9 ∆E
62.9 ∆E
51.7 ∆E
35.5 ∆E
42.2 ∆E
27.9 ∆E
63.8 ∆E
63.5 ∆E
31.1 ∆E
46 ∆E
35.8 ∆E
75 ∆E
43.7 ∆E
44 ∆E
82.9 ∆E
69.6 ∆E
51.5 ∆E
36.4 ∆E
23.3 ∆E
12.9 ∆E
ColorChecker Motorola Edge 20: 45.9 ∆E min: 12.85 - max: 82.85 ∆E

Tillbehör och garanti - Motorola-telefon med möjlighet till garantiförlängning

Motorola Edge 20 stöder "Ready For", vilket innebär att den visar ett gränssnitt som är optimerat för stora skärmar när en bildskärm är ansluten antingen med en kabel eller trådlöst, vilket gör det lättare att använda enheten. Naturligtvis kan Bluetooth-tangentbord och -möss också anslutas.

I lådan ingår en laddare och en USB-C-kabel samt ett SIM-verktyg. Motorola erbjuder inga särskilda tillbehör, förutom en ersättningsladdare för cirka 20 euro (~23 dollar).

Motorola tillhandahåller en standardgaranti på 24 månader. Användare kan förbättra skyddet med MotoCare; ett omfattande olycksfallsskydd och en utökad garanti finns tillgängliga för mellan 25 (~29 dollar) och 60 (~69 dollar) euro. Här finns tre olika nivåer tillgängliga.

Inmatningsenheter och hantering - Snabb fingeravtrycksläsare

Googles standardapp används som virtuellt tangentbord. Användare som föredrar att använda ett annat tangentbord från Play Store kan naturligtvis också göra det.

Fingeravtryckssensorn som används för att låsa upp enheten är integrerad i standby-knappen på smarttelefonens sida. Den reagerar mycket exakt och snabbt på registrerade fingeravtryck. Upplåsningen av smarttelefonen går också mycket snabbt i standby-läge. När du ställer in den ska du dock vara försiktig så att du inte råkar trycka på standby-knappen, annars stängs smartphone-skärmen av och du måste starta om registreringsprocessen.

Ansiktsigenkänning stöds också, men det finns vissa begränsningar här (problem när du bär solglasögon eller ansiktsmasker, smarttelefonen måste hållas upprätt osv.), så det rekommenderas att du ställer in fingeravtrycksläsaren åtminstone som ett andra autentiseringsalternativ om du vill spara tid.

Tangentbord i stående läge
Tangentbord i stående läge
Tangentbord i liggande läge
Tangentbord i liggande läge

Display - Snabb men med måttlig ljusstyrka

Subpixelgaller
Subpixelgaller

Motorola utrustar Edge 20 med en OLED-skärm med bredare Full HD-upplösning. Skärmen har en uppdateringsfrekvens på upp till 144 Hz, vilket gör att den ser väldigt smidig ut vid rullning och i videor som har anpassats för detta ändamål. Användare som vill spara ström kan också sänka uppdateringsfrekvensen till 60 Hz eller lämna beslutet till systemet. I det senare fallet anpassas uppdateringsfrekvensen dynamiskt till innehållet, så den minskas i stillbilder och ökas när man scrollar snabbt.

Precis som i föregångaren är skärmens ljusstyrka mindre övertygande: 480 cd/m² är bra för daglig användning, men det räcker inte för HDR-återgivning. Andra smartphones i mellanklassen som t.ex.Samsung Galaxy A72ellerXiaomi Mi 11 Lite 5G visar att det går att göra mycket mer i detta avseende.

491
cd/m²
472
cd/m²
473
cd/m²
489
cd/m²
479
cd/m²
467
cd/m²
497
cd/m²
479
cd/m²
471
cd/m²
Distribution av ljusstyrkan
X-Rite i1Pro 2
Max: 497 cd/m² (Nits) Medel: 479.8 cd/m² Minimum: 4.2 cd/m²
Distribution av ljusstyrkan: 94 %
Mitt på batteriet: 479 cd/m²
Kontrast: ∞:1 (Svärta: 0 cd/m²)
ΔE Color 2.06 | 0.59-29.43 Ø5.5
ΔE Greyscale 3.5 | 0.64-98 Ø5.7
153.1% sRGB (Calman 2D)
Gamma: 2.205
Motorola Edge 20
OLED, 2400x1080, 6.70
Motorola Edge
AMOLED, 2340x1080, 6.70
Motorola Edge 20 Pro
OLED, 2400x1080, 6.70
Samsung Galaxy A72
Super AMOLED, 2400x1080, 6.70
OnePlus Nord 2 5G
AMOLED, 2400x1080, 6.43
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
AMOLED, 2400x1080, 6.55
Screen
-50%
32%
-7%
-5%
13%
Brightness middle
479
427
-11%
666
39%
730
52%
594
24%
863
80%
Brightness
480
438
-9%
644
34%
734
53%
594
24%
860
79%
Brightness Distribution
94
94
0%
93
-1%
97
3%
99
5%
93
-1%
Black Level *
Colorchecker dE 2000 *
2.06
5.34
-159%
1.4
32%
3.2
-55%
2.74
-33%
3.2
-55%
Colorchecker dE 2000 max. *
4.54
9.33
-106%
2.65
42%
8.8
-94%
6
-32%
5.2
-15%
Greyscale dE 2000 *
3.5
4
-14%
1.9
46%
3.5
-0%
4.2
-20%
3.9
-11%
Gamma
2.205 100%
2.315 95%
2.209 100%
2.05 107%
2.278 97%
2.33 94%
CCT
6794 96%
7221 90%
6646 98%
6605 98%
7322 89%
7299 89%

* ... smaller is better

Screen Flickering / PWM (Pulse-Width Modulation)

To dim the screen, some notebooks will simply cycle the backlight on and off in rapid succession - a method called Pulse Width Modulation (PWM) . This cycling frequency should ideally be undetectable to the human eye. If said frequency is too low, users with sensitive eyes may experience strain or headaches or even notice the flickering altogether.
Screen flickering / PWM detected 252.5 Hz

The display backlight flickers at 252.5 Hz (Likely utilizing PWM) .

The frequency of 252.5 Hz is relatively high, so most users sensitive to PWM should not notice any flickering. However, there are reports that some users are still sensitive to PWM at 500 Hz and above, so be aware.

In comparison: 52 % of all tested devices do not use PWM to dim the display. If PWM was detected, an average of 21103 (minimum: 5 - maximum: 3846000) Hz was measured.

Som vanligt för OLED-skärmar flimrar panelen också vid högre ljusstyrka, men Motorola har implementerat ett DC-dimningsläge som kan aktiveras i displayinställningarna. Du bör ändå prova skärmen innan du köper enheten om du har haft problem med detta tidigare.

Vi använder programvaran CalMAN för att mäta skärmens färgåtergivning. Motorola tillhandahåller flera färgprofiler, och färgtemperaturen kan också justeras av användaren via inställningarna. Den vita färgåtergivningen ser lite för grön ut i läget "Natural" när man tittar väldigt noga. Detta kommer dock förmodligen att vara försumbart för de flesta användare. På det hela taget är färgåtergivningen ganska korrekt och åtminstone i nivå med konkurrenterna.

CalMAN gråskalor - "Mättad" färgprofil
CalMAN gråskalor - "Mättad" färgprofil
CalMAN-färgprecision - "Mättad" färgprofil
CalMAN-färgprecision - "Mättad" färgprofil
CalMAN gråskalor - "Naturlig" färgprofil
CalMAN gråskalor - "Naturlig" färgprofil
CalMAN-färgprecision - "Naturlig" färgprofil
CalMAN-färgprecision - "Naturlig" färgprofil
CalMAN sRGB-färgrymd
CalMAN sRGB-färgrymd
CalMAN AdobeRGB-färgutrymme
CalMAN AdobeRGB-färgutrymme
CalMAN DCI-P3-färgrymd
CalMAN DCI-P3-färgrymd
CalMAN-mättnad
CalMAN-mättnad

Display Response Times

Display response times show how fast the screen is able to change from one color to the next. Slow response times can lead to afterimages and can cause moving objects to appear blurry (ghosting). Gamers of fast-paced 3D titles should pay special attention to fast response times.
       Response Time Black to White
6 ms ... rise ↗ and fall ↘ combined↗ 3 ms rise
↘ 3 ms fall
The screen shows very fast response rates in our tests and should be very well suited for fast-paced gaming.
In comparison, all tested devices range from 0.8 (minimum) to 240 (maximum) ms. » 7 % of all devices are better.
This means that the measured response time is better than the average of all tested devices (23.8 ms).
       Response Time 50% Grey to 80% Grey
9 ms ... rise ↗ and fall ↘ combined↗ 5 ms rise
↘ 4 ms fall
The screen shows fast response rates in our tests and should be suited for gaming.
In comparison, all tested devices range from 0.8 (minimum) to 636 (maximum) ms. » 11 % of all devices are better.
This means that the measured response time is better than the average of all tested devices (37.6 ms).

Skärmen kan också användas utomhus under ljusare dagar, men du bör helst gå in i skuggan när solen lyser direkt på skärmen för att kunna se innehållet ordentligt. Visningsvinklarna är oöverträffade

Vyvlar
Vyvlar
Användning utomhus
Användning utomhus

Prestanda - kraft i mellanklass i Motorola-telefonen

Med hjälp av Qualcomm Snapdragon 778G 5Ghar Motorola valt en SoC i övre mellanklassen för Moto Edge 20. Detta ger ett hyfsat prestandasprång jämfört med föregångaren, men det kommer främst att märkas i mer krävande scenarier som till exempel vid multitasking.

DenAdreno 642L är installerad som grafikenhet. "L" i slutet indikerar något lägre prestanda än med standard Adreno 642, vilket faktiskt kan observeras i våra benchmarks också när du jämför Moto Edge 20 med en Xiaomi Mi 11 Lite 5G. Med det sagt är även vårt recensionsexemplars effekt betydligt högre än föregångarens, vilket gör att den kan hålla jämna steg med andra enheter i sin klass.

Geekbench 5.3
64 Bit Single-Core Score (sort by value)
Motorola Edge 20
Qualcomm Snapdragon 778G 5G, Adreno 642, 8192
767 Points ∼79%
Motorola Edge
Qualcomm Snapdragon 765, Adreno 620, 6144
589 Points ∼60% -23%
Motorola Edge 20 Pro
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 12288
974 Points ∼100% +27%
Samsung Galaxy A72
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 6144
555 Points ∼57% -28%
OnePlus Nord 2 5G
MediaTek Dimensity 1200, Mali-G77 MP9, 12288
809 Points ∼83% +5%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
809 Points ∼83% +5%
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G
  (767 - 791, n=4)
779 Points ∼80% +2%
Average of class Smartphone
  (58 - 1755, n=257, last 2 years)
610 Points ∼63% -20%
64 Bit Multi-Core Score (sort by value)
Motorola Edge 20
Qualcomm Snapdragon 778G 5G, Adreno 642, 8192
2785 Points ∼93%
Motorola Edge
Qualcomm Snapdragon 765, Adreno 620, 6144
1869 Points ∼62% -33%
Motorola Edge 20 Pro
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 12288
2986 Points ∼100% +7%
Samsung Galaxy A72
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 6144
1656 Points ∼55% -41%
OnePlus Nord 2 5G
MediaTek Dimensity 1200, Mali-G77 MP9, 12288
2463 Points ∼82% -12%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
2998 Points ∼100% +8%
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G
  (2785 - 2962, n=4)
2841 Points ∼95% +2%
Average of class Smartphone
  (248 - 4914, n=257, last 2 years)
2063 Points ∼69% -26%
Vulkan Score 5.3 (sort by value)
Motorola Edge 20
Qualcomm Snapdragon 778G 5G, Adreno 642, 8192
2304 Points ∼51%
Motorola Edge 20 Pro
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 12288
3159 Points ∼70% +37%
Samsung Galaxy A72
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 6144
1033 Points ∼23% -55%
OnePlus Nord 2 5G
MediaTek Dimensity 1200, Mali-G77 MP9, 12288
4501 Points ∼100% +95%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
2805 Points ∼62% +22%
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G
  (2216 - 2304, n=4)
2259 Points ∼50% -2%
Average of class Smartphone
  (72 - 7701, n=157, last 2 years)
2289 Points ∼51% -1%
OpenCL Score 5.3 (sort by value)
Motorola Edge 20
Qualcomm Snapdragon 778G 5G, Adreno 642, 8192
2226 Points ∼47%
Motorola Edge 20 Pro
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 12288
3482 Points ∼74% +56%
Samsung Galaxy A72
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 6144
927 Points ∼20% -58%
OnePlus Nord 2 5G
MediaTek Dimensity 1200, Mali-G77 MP9, 12288
4726 Points ∼100% +112%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
2809 Points ∼59% +26%
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G
  (2207 - 2359, n=4)
2253 Points ∼48% +1%
Average of class Smartphone
  (255 - 7514, n=158, last 2 years)
2325 Points ∼49% +4%
PCMark for Android - Work 3.0 (sort by value)
Motorola Edge 20
Qualcomm Snapdragon 778G 5G, Adreno 642, 8192
13296 Points ∼100%
Motorola Edge 20 Pro
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 12288
11986 Points ∼90% -10%
Samsung Galaxy A72
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 6144
7471 Points ∼56% -44%
OnePlus Nord 2 5G
MediaTek Dimensity 1200, Mali-G77 MP9, 12288
8486 Points ∼64% -36%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
11218 Points ∼84% -16%
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G
  (9330 - 13296, n=4)
11502 Points ∼87% -13%
Average of class Smartphone
  (4436 - 17085, n=78, last 2 years)
10268 Points ∼77% -23%
3DMark
Wild Life Score (sort by value)
Motorola Edge 20
Qualcomm Snapdragon 778G 5G, Adreno 642, 8192
2505 Points ∼59%
Motorola Edge 20 Pro
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 12288
4274 Points ∼100% +71%
Samsung Galaxy A72
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 6144
826 Points ∼19% -67%
OnePlus Nord 2 5G
MediaTek Dimensity 1200, Mali-G77 MP9, 12288
4208 Points ∼98% +68%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
3196 Points ∼75% +28%
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G
  (2484 - 2505, n=4)
2496 Points ∼58% 0%
Average of class Smartphone
  (153 - 9680, n=124, last 2 years)
3065 Points ∼72% +22%
Wild Life Unlimited Score (sort by value)
Motorola Edge 20
Qualcomm Snapdragon 778G 5G, Adreno 642, 8192
2499 Points ∼59%
Motorola Edge 20 Pro
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 12288
4233 Points ∼100% +69%
Samsung Galaxy A72
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 6144
824 Points ∼19% -67%
OnePlus Nord 2 5G
MediaTek Dimensity 1200, Mali-G77 MP9, 12288
4214 Points ∼100% +69%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
3212 Points ∼76% +29%
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G
  (2485 - 2500, n=4)
2493 Points ∼59% 0%
Average of class Smartphone
  (174 - 11700, n=121, last 2 years)
3181 Points ∼75% +27%
Wild Life Extreme (sort by value)
Motorola Edge 20
Qualcomm Snapdragon 778G 5G, Adreno 642, 8192
695 Points ∼54%
Motorola Edge 20 Pro
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 12288
1243 Points ∼97% +79%
Samsung Galaxy A72
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 6144
318 Points ∼25% -54%
OnePlus Nord 2 5G
MediaTek Dimensity 1200, Mali-G77 MP9, 12288
1283 Points ∼100% +85%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
865 Points ∼67% +24%
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G
  (690 - 695, n=4)
693 Points ∼54% 0%
Average of class Smartphone
  (102 - 3080, n=72, last 2 years)
985 Points ∼77% +42%
Wild Life Extreme Unlimited (sort by value)
Motorola Edge 20
Qualcomm Snapdragon 778G 5G, Adreno 642, 8192
690 Points ∼55%
Motorola Edge 20 Pro
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 12288
1223 Points ∼97% +77%
Samsung Galaxy A72
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 6144
1047 Points ∼83% +52%
OnePlus Nord 2 5G
MediaTek Dimensity 1200, Mali-G77 MP9, 12288
1256 Points ∼100% +82%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
786 Points ∼63% +14%
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G
  (687 - 690, n=4)
689 Points ∼55% 0%
Average of class Smartphone
  (101 - 4236, n=71, last 2 years)
1008 Points ∼80% +46%
GFXBench (DX / GLBenchmark) 2.7
T-Rex Onscreen (sort by value)
Motorola Edge 20
Qualcomm Snapdragon 778G 5G, Adreno 642, 8192
116 fps ∼82%
Motorola Edge
Qualcomm Snapdragon 765, Adreno 620, 6144
78 fps ∼55% -33%
Motorola Edge 20 Pro
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 12288
142 fps ∼100% +22%
Samsung Galaxy A72
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 6144
68 fps ∼48% -41%
OnePlus Nord 2 5G
MediaTek Dimensity 1200, Mali-G77 MP9, 12288
59 fps ∼42% -49%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
90 fps ∼63% -22%
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G
  (60 - 116, n=4)
93.3 fps ∼66% -20%
Average of class Smartphone
  (8.2 - 143, n=202, last 2 years)
63.4 fps ∼45% -45%
1920x1080 T-Rex Offscreen (sort by value)
Motorola Edge 20
Qualcomm Snapdragon 778G 5G, Adreno 642, 8192
133 fps ∼60%
Motorola Edge
Qualcomm Snapdragon 765, Adreno 620, 6144
87 fps ∼39% -35%
Motorola Edge 20 Pro
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 12288
223 fps ∼100% +68%
Samsung Galaxy A72
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 6144
71 fps ∼32% -47%
OnePlus Nord 2 5G
MediaTek Dimensity 1200, Mali-G77 MP9, 12288
178 fps ∼80% +34%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
153 fps ∼69% +15%
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G
  (132 - 134, n=4)
133 fps ∼60% 0%
Average of class Smartphone
  (4.3 - 417, n=202, last 2 years)
120 fps ∼54% -10%
GFXBench 3.0
on screen Manhattan Onscreen OGL (sort by value)
Motorola Edge 20
Qualcomm Snapdragon 778G 5G, Adreno 642, 8192
69 fps ∼59%
Motorola Edge
Qualcomm Snapdragon 765, Adreno 620, 6144
48 fps ∼41% -30%
Motorola Edge 20 Pro
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 12288
116 fps ∼100% +68%
Samsung Galaxy A72
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 6144
34 fps ∼29% -51%
OnePlus Nord 2 5G
MediaTek Dimensity 1200, Mali-G77 MP9, 12288
60 fps ∼52% -13%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
79 fps ∼68% +14%
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G
  (59 - 69, n=4)
66.5 fps ∼57% -4%
Average of class Smartphone
  (4.5 - 120, n=201, last 2 years)
50.7 fps ∼44% -27%
1920x1080 1080p Manhattan Offscreen (sort by value)
Motorola Edge 20
Qualcomm Snapdragon 778G 5G, Adreno 642, 8192
78 fps ∼59%
Motorola Edge
Qualcomm Snapdragon 765, Adreno 620, 6144
50 fps ∼38% -36%
Motorola Edge 20 Pro
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 12288
132 fps ∼100% +69%
Samsung Galaxy A72
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 6144
35 fps ∼27% -55%
OnePlus Nord 2 5G
MediaTek Dimensity 1200, Mali-G77 MP9, 12288
124 fps ∼94% +59%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
90 fps ∼68% +15%
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G
  (77 - 79, n=4)
78.3 fps ∼59% 0%
Average of class Smartphone
  (1 - 229, n=202, last 2 years)
69.9 fps ∼53% -10%
GFXBench 3.1
on screen Manhattan ES 3.1 Onscreen (sort by value)
Motorola Edge 20
Qualcomm Snapdragon 778G 5G, Adreno 642, 8192
49 fps ∼61%
Motorola Edge
Qualcomm Snapdragon 765, Adreno 620, 6144
32 fps ∼40% -35%
Motorola Edge 20 Pro
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 12288
80 fps ∼100% +63%
Samsung Galaxy A72
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 6144
24 fps ∼30% -51%
OnePlus Nord 2 5G
MediaTek Dimensity 1200, Mali-G77 MP9, 12288
58 fps ∼73% +18%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
57 fps ∼71% +16%
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G
  (49 - 51, n=4)
49.8 fps ∼62% +2%
Average of class Smartphone
  (3.1 - 106, n=200, last 2 years)
39.5 fps ∼49% -19%
1920x1080 Manhattan ES 3.1 Offscreen (sort by value)
Motorola Edge 20
Qualcomm Snapdragon 778G 5G, Adreno 642, 8192
56 fps ∼62%
Motorola Edge
Qualcomm Snapdragon 765, Adreno 620, 6144
33 fps ∼36% -41%
Motorola Edge 20 Pro
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 12288
91 fps ∼100% +63%
Samsung Galaxy A72
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 6144
25 fps ∼27% -55%
OnePlus Nord 2 5G
MediaTek Dimensity 1200, Mali-G77 MP9, 12288
77 fps ∼85% +38%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
65 fps ∼71% +16%
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G
  (56 - 57, n=4)
56.5 fps ∼62% +1%
Average of class Smartphone
  (1.4 - 151, n=200, last 2 years)
48 fps ∼53% -14%
GFXBench
on screen Car Chase Onscreen (sort by value)
Motorola Edge 20
Qualcomm Snapdragon 778G 5G, Adreno 642, 8192
29 fps ∼58%
Motorola Edge
Qualcomm Snapdragon 765, Adreno 620, 6144
18 fps ∼36% -38%
Motorola Edge 20 Pro
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 12288
50 fps ∼100% +72%
Samsung Galaxy A72
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 6144
14 fps ∼28% -52%
OnePlus Nord 2 5G
MediaTek Dimensity 1200, Mali-G77 MP9, 12288
41 fps ∼82% +41%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
35 fps ∼70% +21%
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G
  (28 - 29, n=4)
28.8 fps ∼58% -1%
Average of class Smartphone
  (3.3 - 61, n=199, last 2 years)
24.8 fps ∼50% -14%
1920x1080 Car Chase Offscreen (sort by value)
Motorola Edge 20
Qualcomm Snapdragon 778G 5G, Adreno 642, 8192
33 fps ∼57%
Motorola Edge
Qualcomm Snapdragon 765, Adreno 620, 6144
19 fps ∼33% -42%
Motorola Edge 20 Pro
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 12288
58 fps ∼100% +76%
Samsung Galaxy A72
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 6144
14 fps ∼24% -58%
OnePlus Nord 2 5G
MediaTek Dimensity 1200, Mali-G77 MP9, 12288
47 fps ∼81% +42%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
40 fps ∼69% +21%
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G
  (33 - 33, n=4)
33 fps ∼57% 0%
Average of class Smartphone
  (1.8 - 96.6, n=199, last 2 years)
28.9 fps ∼50% -12%
on screen Aztec Ruins Normal Tier Onscreen (sort by value)
Motorola Edge 20
Qualcomm Snapdragon 778G 5G, Adreno 642, 8192
30 fps ∼61%
Motorola Edge
Qualcomm Snapdragon 765, Adreno 620, 6144
20 fps ∼41% -33%
Motorola Edge 20 Pro
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 12288
49 fps ∼100% +63%
Samsung Galaxy A72
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 6144
17 fps ∼35% -43%
OnePlus Nord 2 5G
MediaTek Dimensity 1200, Mali-G77 MP9, 12288
48 fps ∼98% +60%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
42 fps ∼86% +40%
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G
  (30 - 33, n=4)
31 fps ∼63% +3%
Average of class Smartphone
  (1.5 - 73, n=268, last 2 years)
25 fps ∼51% -17%
1920x1080 Aztec Ruins Normal Tier Offscreen (sort by value)
Motorola Edge 20
Qualcomm Snapdragon 778G 5G, Adreno 642, 8192
34 fps ∼60%
Motorola Edge
Qualcomm Snapdragon 765, Adreno 620, 6144
21 fps ∼37% -38%
Motorola Edge 20 Pro
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 12288
57 fps ∼100% +68%
Samsung Galaxy A72
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 6144
15 fps ∼26% -56%
OnePlus Nord 2 5G
MediaTek Dimensity 1200, Mali-G77 MP9, 12288
54 fps ∼95% +59%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
50 fps ∼88% +47%
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G
  (34 - 39, n=4)
35.5 fps ∼62% +4%
Average of class Smartphone
  (0.95 - 257, n=268, last 2 years)
29.4 fps ∼52% -14%
on screen Aztec Ruins High Tier Onscreen (sort by value)
Motorola Edge 20
Qualcomm Snapdragon 778G 5G, Adreno 642, 8192
19 fps ∼61%
Motorola Edge
Qualcomm Snapdragon 765, Adreno 620, 6144
12 fps ∼39% -37%
Motorola Edge 20 Pro
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 12288
31 fps ∼100% +63%
Samsung Galaxy A72
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 6144
11 fps ∼35% -42%
OnePlus Nord 2 5G
MediaTek Dimensity 1200, Mali-G77 MP9, 12288
31 fps ∼100% +63%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
26 fps ∼84% +37%
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G
  (19 - 20, n=4)
19.5 fps ∼63% +3%
Average of class Smartphone
  (1.2 - 60, n=269, last 2 years)
16.8 fps ∼54% -12%
2560x1440 Aztec Ruins High Tier Offscreen (sort by value)
Motorola Edge 20
Qualcomm Snapdragon 778G 5G, Adreno 642, 8192
13 fps ∼59%
Motorola Edge
Qualcomm Snapdragon 765, Adreno 620, 6144
7.5 fps ∼34% -42%
Motorola Edge 20 Pro
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 12288
22 fps ∼100% +69%
Samsung Galaxy A72
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 6144
6.8 fps ∼31% -48%
OnePlus Nord 2 5G
MediaTek Dimensity 1200, Mali-G77 MP9, 12288
21 fps ∼95% +62%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
18 fps ∼82% +38%
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G
  (13 - 14, n=4)
13.3 fps ∼60% +2%
Average of class Smartphone
  (0.35 - 101, n=269, last 2 years)
11.4 fps ∼52% -12%
Antutu v9 - Total Score (sort by value)
Motorola Edge 20
Qualcomm Snapdragon 778G 5G, Adreno 642, 8192
520706 Points ∼75%
Motorola Edge 20 Pro
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 12288
692521 Points ∼100% +33%
Samsung Galaxy A72
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 6144
297261 Points ∼43% -43%
OnePlus Nord 2 5G
MediaTek Dimensity 1200, Mali-G77 MP9, 12288
604538 Points ∼87% +16%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
521880 Points ∼75% 0%
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G
  (438254 - 520706, n=4)
494202 Points ∼71% -5%
Average of class Smartphone
  (121238 - 815441, n=63, last 2 years)
515872 Points ∼74% -1%
AnTuTu v8 - Total Score (sort by value)
Motorola Edge 20
Qualcomm Snapdragon 778G 5G, Adreno 642, 8192
433068 Points ∼81%
Motorola Edge
Qualcomm Snapdragon 765, Adreno 620, 6144
304120 Points ∼57% -30%
Samsung Galaxy A72
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 6144
253274 Points ∼47% -42%
OnePlus Nord 2 5G
MediaTek Dimensity 1200, Mali-G77 MP9, 12288
534286 Points ∼100% +23%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
468196 Points ∼88% +8%
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G
  (422597 - 435272, n=3)
430312 Points ∼81% -1%
Average of class Smartphone
  (53335 - 727247, n=176, last 2 years)
352957 Points ∼66% -18%
AImark - Score v2.x (sort by value)
Motorola Edge 20
Qualcomm Snapdragon 778G 5G, Adreno 642, 8192
137968 Points ∼99%
Motorola Edge 20 Pro
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 12288
Points ∼0% -100%
Samsung Galaxy A72
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 6144
21091 Points ∼15% -85%
OnePlus Nord 2 5G
MediaTek Dimensity 1200, Mali-G77 MP9, 12288
71083 Points ∼51% -48%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
6472 Points ∼5% -95%
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G
  (137968 - 140376, n=3)
139123 Points ∼100% +1%
Average of class Smartphone
  (4293 - 273221, n=84, last 2 years)
68835 Points ∼49% -50%
BaseMark OS II
Overall (sort by value)
Motorola Edge 20
Qualcomm Snapdragon 778G 5G, Adreno 642, 8192
4615 Points ∼77%
Motorola Edge
Qualcomm Snapdragon 765, Adreno 620, 6144
3742 Points ∼62% -19%
Motorola Edge 20 Pro
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 12288
6031 Points ∼100% +31%
Samsung Galaxy A72
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 6144
3307 Points ∼55% -28%
OnePlus Nord 2 5G
MediaTek Dimensity 1200, Mali-G77 MP9, 12288
5130 Points ∼85% +11%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
5068 Points ∼84% +10%
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G
  (4349 - 4809, n=4)
4636 Points ∼77% 0%
Average of class Smartphone
  (615 - 8124, n=188, last 2 years)
3889 Points ∼64% -16%
System (sort by value)
Motorola Edge 20
Qualcomm Snapdragon 778G 5G, Adreno 642, 8192
8751 Points ∼91%
Motorola Edge
Qualcomm Snapdragon 765, Adreno 620, 6144
6612 Points ∼68% -24%
Motorola Edge 20 Pro
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 12288
8976 Points ∼93% +3%
Samsung Galaxy A72
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 6144
6157 Points ∼64% -30%
OnePlus Nord 2 5G
MediaTek Dimensity 1200, Mali-G77 MP9, 12288
9622 Points ∼100% +10%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
9557 Points ∼99% +9%
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G
  (8751 - 10455, n=4)
9657 Points ∼100% +10%
Average of class Smartphone
  (1160 - 19657, n=188, last 2 years)
7051 Points ∼73% -19%
Memory (sort by value)
Motorola Edge 20
Qualcomm Snapdragon 778G 5G, Adreno 642, 8192
5234 Points ∼70%
Motorola Edge
Qualcomm Snapdragon 765, Adreno 620, 6144
4528 Points ∼61% -13%
Motorola Edge 20 Pro
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 12288
7457 Points ∼100% +42%
Samsung Galaxy A72
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 6144
3856 Points ∼52% -26%
OnePlus Nord 2 5G
MediaTek Dimensity 1200, Mali-G77 MP9, 12288
7277 Points ∼98% +39%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
6172 Points ∼83% +18%
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G
  (4269 - 5425, n=4)
4971 Points ∼67% -5%
Average of class Smartphone
  (522 - 9044, n=188, last 2 years)
4581 Points ∼61% -12%
Graphics (sort by value)
Motorola Edge 20
Qualcomm Snapdragon 778G 5G, Adreno 642, 8192
6763 Points ∼55%
Motorola Edge
Qualcomm Snapdragon 765, Adreno 620, 6144
4681 Points ∼38% -31%
Motorola Edge 20 Pro
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 12288
12245 Points ∼100% +81%
Samsung Galaxy A72
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 6144
3768 Points ∼31% -44%
OnePlus Nord 2 5G
MediaTek Dimensity 1200, Mali-G77 MP9, 12288
7754 Points ∼63% +15%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
7202 Points ∼59% +6%
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G
  (6681 - 6783, n=4)
6739 Points ∼55% 0%
Average of class Smartphone
  (349 - 25642, n=188, last 2 years)
6188 Points ∼51% -9%
Web (sort by value)
Motorola Edge 20
Qualcomm Snapdragon 778G 5G, Adreno 642, 8192
1465 Points ∼89%
Motorola Edge
Qualcomm Snapdragon 765, Adreno 620, 6144
1399 Points ∼85% -5%
Motorola Edge 20 Pro
Qualcomm Snapdragon 870 5G, Adreno 650, 12288
1654 Points ∼100% +13%
Samsung Galaxy A72
Qualcomm Snapdragon 720G, Adreno 618, 6144
1337 Points ∼81% -9%
OnePlus Nord 2 5G
MediaTek Dimensity 1200, Mali-G77 MP9, 12288
1276 Points ∼77% -13%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Qualcomm Snapdragon 780G 5G, Adreno 642, 8192
1563 Points ∼94% +7%
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G
  (1359 - 1534, n=4)
1436 Points ∼87% -2%
Average of class Smartphone
  (10 - 2392, n=188, last 2 years)
1321 Points ∼80% -10%

Moto Edge 20 visar sig vara ganska snabb när du surfar på internet, särskilt med tanke på de jämförbara enheterna. Även om du ibland måste vänta på att bilderna ska laddas när du scrollar i praktiken, kommer användarna i allmänhet att kunna surfa snabbt på Internet med smarttelefonen

Jetstream 2 - Total Score
Motorola Edge 20 Pro (Chrome 94)
93.729 Points ∼100% +8%
Motorola Edge 20 (Chrome 95)
86.797 Points ∼93%
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G (68 - 86.8, n=4)
78.2 Points ∼83% -10%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G (Chrome90)
75.831 Points ∼81% -13%
Average of class Smartphone (12.4 - 182, n=177, last 2 years)
54.9 Points ∼59% -37%
OnePlus Nord 2 5G (Chrome 92)
51.066 Points ∼54% -41%
Motorola Edge (Chrome 81)
48.341 Points ∼52% -44%
Samsung Galaxy A72 (Chrome 90.0.4430.91)
37.827 Points ∼40% -56%
JetStream 1.1 - Total Score
Motorola Edge 20 Pro (Chrome 94)
170.632 Points ∼100% +15%
Motorola Edge 20 (Chrome 95)
148.8 Points ∼87%
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G (118 - 155, n=4)
139 Points ∼81% -7%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G (Chrome90)
135.67 Points ∼80% -9%
OnePlus Nord 2 5G (Chrome 92)
108.77 Points ∼64% -27%
Average of class Smartphone (10.8 - 414, n=187, last 2 years)
99.8 Points ∼58% -33%
Motorola Edge (Chrome 81)
87.81 Points ∼51% -41%
Samsung Galaxy A72 (Chrome 90.0.4430.91)
59.707 Points ∼35% -60%
Speedometer 2.0 - Result
Motorola Edge 20 Pro (Chrome 94)
71.88 runs/min ∼100% +17%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G (Chrome90)
70.8 runs/min ∼98% +16%
Motorola Edge 20 (Chome 95)
61.28 runs/min ∼85%
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G (53.2 - 61.5, n=4)
57.8 runs/min ∼80% -6%
Average of class Smartphone (9 - 244, n=163, last 2 years)
54.7 runs/min ∼76% -11%
OnePlus Nord 2 5G (Chome 92)
50.2 runs/min ∼70% -18%
Motorola Edge (Chome 81)
26.8 runs/min ∼37% -56%
Samsung Galaxy A72 (Chrome 90.0.4430.91)
26.8 runs/min ∼37% -56%
WebXPRT 3 - ---
Motorola Edge 20 (Chrome 95)
131 Points ∼100%
Motorola Edge 20 Pro (Chrome 94)
127 Points ∼97% -3%
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G (93 - 131, n=4)
111 Points ∼85% -15%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G (Chrome90)
106 Points ∼81% -19%
Average of class Smartphone (20 - 252, n=193, last 2 years)
83.1 Points ∼63% -37%
Motorola Edge (Chrome 81)
72 Points ∼55% -45%
OnePlus Nord 2 5G (Chrome 92)
69 Points ∼53% -47%
Samsung Galaxy A72 (Chrome 90.0.4430.91)
53 Points ∼40% -60%
Octane V2 - Total Score
Motorola Edge 20 Pro (Chrome 94)
39985 Points ∼100% +26%
Motorola Edge 20 (Chrome 95)
31783 Points ∼79%
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G (25119 - 31915, n=4)
29260 Points ∼73% -8%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G (Chrome90)
26943 Points ∼67% -15%
OnePlus Nord 2 5G (Chrome 92)
26207 Points ∼66% -18%
Average of class Smartphone (1986 - 64222, n=200, last 2 years)
19512 Points ∼49% -39%
Motorola Edge (Chrome 81)
17700 Points ∼44% -44%
Samsung Galaxy A72 (Chrome 90.0.4430.91)
11846 Points ∼30% -63%
Mozilla Kraken 1.1 - Total Score
Average of class Smartphone (414 - 29635, n=202, last 2 years)
3648 ms * ∼100% -171%
Samsung Galaxy A72 (Chrome 90.0.4430.91)
3576.6 ms * ∼98% -166%
Motorola Edge (Chrome 81)
2753.6 ms * ∼75% -105%
OnePlus Nord 2 5G (Chrome 92)
1808.9 ms * ∼50% -35%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G (Chrome90)
1802.32 ms * ∼49% -34%
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G (1323 - 1802, n=4)
1468 ms * ∼40% -9%
Motorola Edge 20 (Chrome 95)
1344.1 ms * ∼37%
Motorola Edge 20 Pro (Chrome 94)
1176.4 ms * ∼32% +12%

* ... smaller is better

Lagringshastigheten på Moto Edge 20 är genomsnittlig för sin klass, även om enheter som är utrustade med UFS 3.0 eller UFS 3.1 är mycket snabbare. Det innebär att större mängder data kan läsas och skrivas snabbt, men andra smartphones kan göra det ännu snabbare

Motorola Edge 20Motorola EdgeMotorola Edge 20 ProSamsung Galaxy A72OnePlus Nord 2 5GXiaomi Mi 11 Lite 5GAverage 128 GB UFS 2.1 FlashAverage of class Smartphone
AndroBench 3-5
-16%
34%
-45%
70%
13%
-33%
-24%
Sequential Read 256KB
1010.9
940.9
-7%
1698.5
68%
490.84
-51%
1827
81%
949.43
-6%
769 ?(427 - 1011, n=92)
-24%
831 ?(45.6 - 2037, n=273, last 2 years)
-18%
Sequential Write 256KB
471.4
451.7
-4%
723.09
53%
259.95
-45%
1256.4
167%
710.31
51%
270 ?(13.6 - 707, n=92)
-43%
377 ?(11.9 - 1321, n=273, last 2 years)
-20%
Random Read 4KB
190.2
150.5
-21%
245.72
29%
119.17
-37%
223.7
18%
207.95
9%
147 ?(92.6 - 239, n=92)
-23%
146 ?(13.5 - 325, n=273, last 2 years)
-23%
Random Write 4KB
210.6
145.2
-31%
179.64
-15%
114.66
-46%
239
13%
206.89
-2%
124 ?(18.2 - 290, n=92)
-41%
136 ?(5.5 - 330, n=273, last 2 years)
-35%

Spel - 120 fps kan uppnås

144 Hz-skärmen är faktiskt idealisk för spelare som vill ha höga hastigheter för att få en fördel över sina motståndare, särskilt i snabba spel. Tyvärr är det för närvarande svårt att använda dessa typer av skärmar i mobilspel, eftersom telefontillverkarna ofta begränsar bildfrekvensen på grund av den höga batteriförbrukningen, och apputvecklare måste också optimera sina spel i enlighet med detta.

Vi testar bildfrekvensen medGameBench's programvara, och vi upptäcker att du faktiskt kan få ganska höga bildfrekvenser på 120 fps i 2D-skjutaren Armajet med Edge 20. PUBG, som är mer krävande, tillåter fortfarande 60 fps vid låga inställningar.

Att styra spel via pekskärmen och positionssensorn fungerar mycket bra.

Armajet
Armajet
PUBG Mobile
PUBG Mobile
0102030405060708090100110120114971211211201121181201141091141211211191141201201211191021211151211211211211211211161081211211211211201201211211211211211211141211211201211211211201211081211211201211201211211211211151211211211211201211211211149712112112011211812011410911412112111911412012012111910212111512112112112112112111610812112112112112012012112112112112112111412112112012112112112012110812112112012112012112112112111512112112112112012112112160606060595960616059615960605959616060606060605960606060606060605960606060596060606061596060605960605960596058606059606060606060606060596059596060606060114971211211201121181201141091141211211191141201201211191021211151211211211211211211161081211211211211201201211211211211211211141211211201211211211201211081211211201211201211211211211151211211211211201211211216060606059596061605961596060595961606060606060596060606060606060596060606059606060606159606060596060596059605860605960606060606060606059605959606060606040404039404040404040404040404040403941404040404040403940404040404040404040394041394040404040404040404040403940Tooltip
; Armajet; 1.61.6: Ø119 (97-121)
; PUBG Mobile; Smooth; 1.6.0: Ø59.8 (58-61)
; PUBG Mobile; HD; 1.6.0: Ø39.9 (39-41)

Utsläpp - Ingen strypning på Edge-telefonen

Temperatur

Fallet värms upp till 44 °C vid långvarig belastning, vilket inte är kritiskt ännu, men vi mätte detta vid måttlig rumstemperatur. Värmeutvecklingen är sannolikt ännu högre under varma sommardagar, och att hålla smarttelefonen i handen eller bära runt den i fickan kan definitivt bli obekvämt då.

Prestandan påverkas åtminstone inte av detta: Bildfrekvensen förblir ganska konstant, även efter flera körningar av 3DMark Wild Life.

Hög belastning
 41.1 °C37.3 °C36 °C 
 42.2 °C37.6 °C36.1 °C 
 42 °C38 °C35.6 °C 
Max: 42.2 °C
Medel: 38.4 °C
35.7 °C38.8 °C40.3 °C
35.7 °C38.3 °C44 °C
34.8 °C38.7 °C43.8 °C
Max: 44 °C
Medel: 38.9 °C
Strömförsörjning (max.)  39.9 °C | Rumstemperatur 21.4 °C | Fluke t3000FC (calibrated), Voltcraft IR-260
(-) The average temperature for the upper side under maximal load is 38.4 °C / 101 F, compared to the average of 32.9 °C / 91 F for the devices in the class Smartphone.
(±) The maximum temperature on the upper side is 42.2 °C / 108 F, compared to the average of 35.2 °C / 95 F, ranging from 22 to 52.9 °C for the class Smartphone.
(±) The bottom heats up to a maximum of 44 °C / 111 F, compared to the average of 33.8 °C / 93 F
(+) In idle usage, the average temperature for the upper side is 26.8 °C / 80 F, compared to the device average of 32.9 °C / 91 F.

3DMark Wild Life Stress Test

3DMark
Wild Life Stress Test Stability
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Adreno 642, SD 780G 5G, 128 GB UFS 2.2 Flash
99.8 (3150min) % ∼100% +1%
Motorola Edge 20 Pro
Adreno 650, SD 870, 256 GB UFS 3.1 Flash
99.4 (25.7min) % ∼100% 0%
Samsung Galaxy A72
Adreno 618, SD 720G, 128 GB UFS 2.0 Flash
99.3 (821min) % ∼99% 0%
Motorola Edge 20
Adreno 642, SD 778G 5G, 128 GB UFS 2.1 Flash
99.2 (14.8min) % ∼99%
OnePlus Nord 2 5G
Mali-G77 MP9, Dimensity 1200, 256 GB UFS 3.1 Flash
61.4 (2587min) % ∼62% -38%
Wild Life Extreme Stress Test
Motorola Edge 20 Pro
Adreno 650, SD 870, 256 GB UFS 3.1 Flash
99.8 (7.49min) % ∼100% 0%
Motorola Edge 20
Adreno 642, SD 778G 5G, 128 GB UFS 2.1 Flash
99.7 (4.14min) % ∼100%
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
Adreno 642, SD 780G 5G, 128 GB UFS 2.2 Flash
82.1 (683min) % ∼82% -18%
OnePlus Nord 2 5G
Mali-G77 MP9, Dimensity 1200, 256 GB UFS 3.1 Flash
66.6 (858min) % ∼67% -33%
05101520254.154.144.144.144.144.144.144.144.144.144.144.144.144.144.144.144.144.144.144.147.57.57.57.57.57.497.57.57.57.57.57.57.57.57.57.497.57.497.497.494.154.144.144.144.144.144.144.144.144.144.144.144.144.144.144.144.144.144.144.147.57.57.57.57.57.497.57.57.57.57.57.57.57.57.57.497.57.497.497.4914.914.814.814.814.814.914.914.914.914.914.814.814.814.814.914.914.914.814.914.925.925.825.825.825.825.825.825.825.825.825.825.825.825.825.825.725.825.825.825.8Tooltip
Motorola Edge 20 Adreno 642, SD 778G 5G, 128 GB UFS 2.1 Flash; Wild Life Extreme Stress Test; 1.0.5.1: Ø4.14 (4.14-4.15)
Motorola Edge 20 Pro Adreno 650, SD 870, 256 GB UFS 3.1 Flash; Wild Life Extreme Stress Test; 1.0.5.1: Ø7.5 (7.49-7.5)
Motorola Edge 20 Adreno 642, SD 778G 5G, 128 GB UFS 2.1 Flash; Wild Life Stress Test Stability; 0.0.0.0: Ø14.9 (14.8-14.9)
Motorola Edge 20 Pro Adreno 650, SD 870, 256 GB UFS 3.1 Flash; Wild Life Stress Test Stability; 0.0.0.0: Ø25.8 (25.7-25.9)
Värmekarta - framsida
Värmekarta - framsida
Värmekarta - Baksidan
Värmekarta - Baksidan

Högtalare

Jämfört med föregångaren är monohögtalaren i Edge 20 lite högre i våra tester, och den är också mer balanserad när det gäller höga toner. Möjligheten till stereo-effekter är dock borta; endast högtalaren i botten används.

Och hur låter det i praktiken? Tyvärr är det i bästa fall medelmåttigt och dessutom ganska högtravande. Även om vissa ljudeffekter kan justeras i inställningarna ger de ingen märkbar förbättring.

Vi rekommenderar att du använder externa ljudenheter. Tyvärr är 3,5 mm-ljuduttaget från föregångaren inte längre tillgängligt, vilket gör att USB-C-porten eller Bluetooth är de enda alternativen för ljudutgång. Ljudkvaliteten är ren här och moderna codecs för Bluetooth är installerade med aptX HD och aptX Adaptive.

dB(A) 0102030405060708090Deep BassMiddle BassHigh BassLower RangeMidsHigher MidsLower HighsMid HighsUpper HighsSuper Highs2029.532.92533.134.53127.426.74031.329.15030.3336329.626.68024.120.310020.721.412517.635.116014.845.920012.349.225012.851.131510.454400960.950011.365.263014.465.380017.170.210001473.6125010.47016009.468.8200010.661.2250011.461315013.662.7400013.777.1500015.375.6630015.477800016.676.31000017.669.21250017.368.61600017.655.2SPL26.384.5N0.758median 14median 65.2Delta2.8935.433.839.7352828.427.43429.838.625.825.722.223.723.428.621.237.119.241.718.9431941.617.243.31653.516.761.218.862.914.76415.670.51467.613.970.614.470.514.768.414.371.41572.415.763.415.857.115.757.116.266.115.762.715.967.471.86327.680.526.315145median 15.8median 62.91.910.4hearing rangehide median Pink NoiseMotorola Edge 20Motorola Edge
Frequency diagram (checkboxes can be checked and unchecked to compare devices)
Motorola Edge 20 audio analysis

(+) | speakers can play relatively loud (84.5 dB)
Bass 100 - 315 Hz
(-) | nearly no bass - on average 22.4% lower than median
(±) | linearity of bass is average (11% delta to prev. frequency)
Mids 400 - 2000 Hz
(+) | balanced mids - only 3.8% away from median
(±) | linearity of mids is average (7.8% delta to prev. frequency)
Highs 2 - 16 kHz
(±) | higher highs - on average 8% higher than median
(±) | linearity of highs is average (7.5% delta to prev. frequency)
Overall 100 - 16.000 Hz
(±) | linearity of overall sound is average (19.9% difference to median)
Compared to same class
» 22% of all tested devices in this class were better, 7% similar, 71% worse
» The best had a delta of 12%, average was 24%, worst was 65%
Compared to all devices tested
» 48% of all tested devices were better, 7% similar, 45% worse
» The best had a delta of 3%, average was 20%, worst was 65%

Motorola Edge audio analysis

(±) | speaker loudness is average but good (80.5 dB)
Bass 100 - 315 Hz
(-) | nearly no bass - on average 23.7% lower than median
(±) | linearity of bass is average (8% delta to prev. frequency)
Mids 400 - 2000 Hz
(±) | higher mids - on average 5% higher than median
(±) | linearity of mids is average (8.8% delta to prev. frequency)
Highs 2 - 16 kHz
(±) | higher highs - on average 5.5% higher than median
(±) | linearity of highs is average (9.2% delta to prev. frequency)
Overall 100 - 16.000 Hz
(±) | linearity of overall sound is average (20.8% difference to median)
Compared to same class
» 27% of all tested devices in this class were better, 12% similar, 61% worse
» The best had a delta of 12%, average was 24%, worst was 65%
Compared to all devices tested
» 53% of all tested devices were better, 9% similar, 38% worse
» The best had a delta of 3%, average was 20%, worst was 65%

Batteritid - Litet utrymme för batteriet

Energiförbrukning

Edge 20 ligger på samma nivå som konkurrenterna när det gäller energiförbrukning. Särskilt vid full belastning, men även på det hela taget är den effektivare än OnePlus Nord 2 5Geller Xiaomi Mi 11 Lite 5G

Strömförbrukning
Av/Standbydarklight 0 / 0.1 Watt
Låg belastningdarkmidlight 1 / 1.3 / 1.6 Watt
Hög belastning midlight 3.9 / 7.2 Watt
 color bar
Förklaring: min: dark, med: mid, max: light        Metrahit Energy
Currently we use the Metrahit Energy, a professional single phase power quality and energy measurement digital multimeter, for our measurements. Find out more about it here. All of our test methods can be found here.
Motorola Edge 20
4000 mAh
Motorola Edge
4500 mAh
Motorola Edge 20 Pro
4500 mAh
Samsung Galaxy A72
5000 mAh
OnePlus Nord 2 5G
4500 mAh
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
4250 mAh
Average Qualcomm Snapdragon 778G 5G
 
Average of class Smartphone
 
Power Consumption
-11%
18%
3%
-14%
-14%
-14%
-15%
Idle Minimum *
1
1
-0%
0.7
30%
0.86
14%
0.8
20%
0.83
17%
1 ?(0.78 - 1.2, n=4)
-0%
0.933 ?(0.12 - 2.5, n=217, last 2 years)
7%
Idle Average *
1.3
1.4
-8%
0.9
31%
1.82
-40%
1.2
8%
1.92
-48%
1.913 ?(1.3 - 2.98, n=4)
-47%
1.794 ?(0.65 - 3.94, n=217, last 2 years)
-38%
Idle Maximum *
1.6
2
-25%
1.2
25%
1.86
-16%
1.6
-0%
1.97
-23%
2.1 ?(1.6 - 3.11, n=4)
-31%
2.02 ?(0.69 - 4.01, n=217, last 2 years)
-26%
Load Average *
3.9
4.8
-23%
4.6
-18%
2.95
24%
5.7
-46%
3.84
2%
3.58 ?(3.23 - 3.9, n=4)
8%
4.45 ?(2.1 - 8.4, n=217, last 2 years)
-14%
Load Maximum *
7.2
7.3
-1%
5.5
24%
4.87
32%
10.9
-51%
8.6
-19%
7.08 ?(6.9 - 7.2, n=4)
2%
7.32 ?(3.56 - 12.3, n=217, last 2 years)
-2%

* ... smaller is better

Energy consumption: Geekbench (150 cd/m²)

0123456782.642.922.663.013.133.12.611.6582.572.561.0922.942.443.192.72.832.821.48731.9541.3062.223.141.1381.7892.182.851.132.233.042.63.262.92.913.363.412.981.0662.462.442.473.774.123.913.642.730.9991.6362.752.751.1032.831.0322.712.832.791.0072.491.0972.043.072.72.732.743.173.181.0132.382.932.912.850.9851.0944.161.0715.215.225.175.25.155.315.335.25.125.45.175.35.35.193.53.516.16.141.0112.834.734.984.765.094.855.135.014.894.871.7272.165.911.0161.0165.993.297.236.425.931.5446.421.4566.46.566.365.531.8443.616.934.381.1166.161.1735.066.166.111.8276.071.066.564.161.446.396.656.516.061.035.975.914.81.1087.337.558.077.795.711.2391.9596.991.1188.598.285.666.087.056.397.884.958.918.826.086.727.721.0192.662.612.562.565.15.574.985.555.35.945.685.535.563.261.027.21.4021.201Tooltip
: Ø3.88 (0.985-8.91)

Energy consumption: GFXBench (150 cd/m²)

00.20.40.60.91.11.31.51.71.92.22.42.62.833.23.43.73.94.13.733.693.813.93.813.843.763.923.833.833.793.793.783.853.734.314.213.794.263.853.733.733.823.793.823.833.833.843.873.713.743.673.773.783.753.633.743.93.873.763.923.833.93.633.663.753.843.773.893.743.743.773.973.853.723.713.763.713.673.673.692.622.583.063.733.693.813.93.813.843.763.923.833.833.793.793.783.853.734.314.213.794.263.853.733.733.823.793.823.833.833.843.873.713.743.673.773.783.753.633.743.93.873.763.923.833.93.633.663.753.843.773.893.743.743.773.973.853.723.713.763.713.673.673.692.622.583.062.141.8791.9662.021.9741.7381.0921.5141.1221.4711.0431.0151.561.4531.0470.9991.7461.091.1691.011.3981.4881.480.9961.1251.0641.0261.5261.2931.4391.0131.0281.5941.0060.9881.5091.5871.4570.9931.6771.6120.9661.0151.4941.6731.2261.2261.0551.1331.0541.321.4641.31.4721.2321.1330.9811.5391.5071.0051.491Tooltip
; 1920x1080 Aztec Ruins Normal Offscreen: Ø3.76 (2.58-4.31)
; Idle 1min: Ø1.338 (0.966-2.14)

Batteriets livslängd

Edge 20 förlorar lite mark när det gäller drifttid på grund av det ganska lilla batteriet på 4 000 mAh, men den gör inte ett dåligt jobb överlag och klarar fortfarande en acceptabel batteritid med 12 timmar i vårt Wi-Fi-test. Smartphonen bör definitivt klara sig igenom en arbetsdag, och om du ändå laddar den varje kväll bör batteritiden vara mer än tillräcklig.

Trots detta är det fortfarande ett faktum att batterikapaciteten är låg och att den Galaxy A72, till exempel, erbjuder dubbelt så lång drifttid vid tomgångsanvändning och i övrigt är mycket kraftfullare vid daglig användning.

Batteriet kan laddas med maximalt 30 watt, vilket innebär att en full laddning uppnås på knappt en timme.

Batteritid
Låg belastning (utan WLAN, min. ljusstyrka)
25tim 40min
NBC WiFi Websurfing Battery Test 1.3
11tim 56min
Big Buck Bunny H.264 1080p
18tim 25min
Hög belastning (maximal ljusstyrka)
3tim 03min
Motorola Edge 20
4000 mAh
Motorola Edge
4500 mAh
Motorola Edge 20 Pro
4500 mAh
Samsung Galaxy A72
5000 mAh
OnePlus Nord 2 5G
4500 mAh
Xiaomi Mi 11 Lite 5G
4250 mAh
Battery Runtime
32%
11%
48%
28%
9%
Reader / Idle
1540
2515
63%
1689
10%
3153
105%
1926
25%
1509
-2%
H.264
1105
1197
8%
1289
17%
1131
2%
1126
2%
1248
13%
WiFi v1.3
716
888
24%
774
8%
877
22%
958
34%
734
3%
Load
183
240
31%
195
7%
301
64%
272
49%
223
22%

För

+ tunt och lätt fodral
+ snabbt WLAN
+ hyfsad samtalskvalitet
+ snabb 144 Hz-skärm
+ skärmen har god färgprecision
+ pålitlig och snabb fingeravtryckssensor
+ ingen prestandastrypning
+ DC-dimningsläge
+ ren Android

Emot

- kort batteritid
- medelmåttig högtalare
- huvudkameran saknar OIS
- saknar microSD-läsare
- skärmen kunde varit mer ljusstark

Bedömning - Edge 20 är smal och ovanlig

I granskning: Motorola Edge 20. Testapparat tillhandahållen av Motorola Tyskland.
I granskning: Motorola Edge 20. Testapparat tillhandahållen av Motorola Tyskland.

I vår recension visar sig Motorola Edge 20 vara en smartphone i mellanklass som skiljer sig från sin föregångare på fler sätt än bara utseendet.

Det är en lätt och smal smartphone, så användare som letar efter något sådant bör hålla ögonen öppna. I gengäld måste du dock offra batteritid, och det finns inte heller längre något 3,5 mm-ljuduttag. Designen har en plattare skärm med tydligare kanter nu, och den ser lite mer premium ut än föregångaren.

Högtalarsystemet har nedgraderats till en monohögtalare, och den lyckas inte vara helt övertygande, inte heller skärmens maximala ljusstyrka. I gengäld får du höga bildfrekvenser i spel och en generellt sett mycket jämn bildåtergivning tack vare 144 Hz-skärmen.

Edge 20 är en smal telefon med en snabb 144 Hz-skärm och något kort batteritid.

Prestandan ligger på mellannivå och kan klart överträffa föregångaren; du behöver inte stå ut med strypning vid långvarig belastning. Kamerasystemet är flexibelt och samtalskvaliteten är hyfsad. Dessutom får du en bonusfunktion i Motorolas mellanklass: "Ready For", som kan användas när du vill ansluta smarttelefonen till en större skärm och använda den som PC-ersättning.

Edge 20 är en smartphone med för- och nackdelar, och du bör ta en närmare titt på de aspekter som är särskilt viktiga i en telefon för dig innan du köper en. Alternativen är OnePlus Nord 2 5G och Xiaomi Mi 11 Lite 5G. Föregångaren är en ganska annorlunda smartphone jämfört med Edge 20, så du kan säkert spara pengar när du köper den Motorola Edge, men du bör jämföra enheterna i detalj i förväg.

Pris och tillgänglighet

I skrivande stund kan du hitta Motorola Moto Edge 20 med 128 GB lagringsutrymme på Newegg för 595 dollar. Alternativt kan du också vänta på att enheten blir tillgänglig på Amazon, till exempel.

Motorola Edge 20 - 11/09/2021 v7
Florian Schmitt

Design
87%
Tangentbord
66 / 75 → 88%
Mus
92%
Anslutningar
50 / 70 → 72%
Vikt
91%
Batteri
90%
Skärm
87%
Spelprestanda
50 / 64 → 78%
Programprestanda
78 / 86 → 91%
Temperatur
88%
Ljudnivå
100%
Audio
54 / 90 → 60%
Camera
68%
Medel
77%
84%
Smartphone - Vägt medel

Pricecompare

Stephanie Chamberlain
Editor of the original article: Stephanie Chamberlain - Translator - 460 articles published on Notebookcheck since 2020
contact me via: LinkedIn
Ninh Duy
Translator: Ninh Duy - Editorial Assistant - 207039 articles published on Notebookcheck since 2008
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > Test: Motorola Edge 20 - Lätt smartphone med snabb skärm
Florian Schmitt, 2021-11-13 (Update: 2021-11-17)