Notebookcheck Logo

Google Pixel Watch 2 LTE smartwatch i recension - Var finns förbättringarna?

Avvakta. Är det här den nya? Pixel Watch 2 ser ut och känns som Pixel Watch 1, har samma storlek och erbjuder en måttlig batteritid. Även om Google introducerar en ny processor har de också tagit bort vissa funktioner. Låt oss tillsammans upptäcka hur Pixel Watch 2 fungerar i vardagligt bruk, ska vi?

Google presenterar Pixel Watch 2, den andra utgåvan av deras egen smartwatch. Designen är oförändrad och Google fortsätter att erbjuda Pixel Watch 2 i en enda storlek med en diameter på 41 millimeter.

Pixel Watch 2:s skal är fortfarande tillverkat av aluminium, och tillverkaren erbjuder tre olika färger: Glansigt silver, matt svart och glansig champagne. Dessutom erbjuder Google en LTE-version av klockan. Det rekommenderade försäljningspriset för Pixel Watch 2 är 348 USD, med ytterligare 55 USD för LTE-varianten. Vår testmodell är svart och har LTE.

Vi var imponerade av designen och den smidiga funktionaliteten hos föregångaren, Pixel Watch. Den utdragna installationsproceduren och användningen via två appar var dock irriterande.

Google Pixel Watch 2 LTE
Processor
Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1 4 x 1.7 GHz, ARM Cortex-A53
Minne
2048 MB 
Skärm
1.20 tum 1:1, 450 x 450 pixlar 320 PPI, capacitive, OLED, glansig: ja
Hårddisk
32 GB eMMC Flash, 32 GB 
Anslutningar
NFC, Brightness Sensor, Sensorer: Red and infrared sensors for monitoring oxygen saturation, compass, altimeter, 3-way accelerometer, gyroskope, barometer, magnetometer, skin temperature sensor, Electrical sensor for measuring skin conductivity cEDA, Electrical multipurpose sensors
Nätverk
802.11 b/g/n (b/g/n = Wi-Fi 4/), Bluetooth 5.0, LTE, GPS
Storlek
höjd x bredd x djup (i mm) 12 x 41 x 41
Batteri
306 mAh Litiumjon, Batteritid (enligt tillverkaren): 24 tim
Charging
fast charging / Quickcharge
Operativsystem
Google Wear OS 4
Övrigt
Högtalare: mono, Tangentbord: onscreen, Tangentbordsbelysning: ja, USB-C-Cradle, wristband in two sizes, Wear OS 4.0, 24 Månader Garanti, IP68, ATM5, GNSS: GPS, GLONASS, BeiDou, Galileo, Quasi-Zenith Satellite, fanless, waterproof
Vikt
57 g, Strömförsörjning: 23 g
Pris
449 Kr

 

Fodral och funktioner - Pixel Watch 2 ser likadan ut som tidigare

Google hävdar att Pixel Watch 2:s aluminiumhölje är tillverkat helt av återvunnet aluminium. Sportarmband i fluorelastomer är standard på alla färgalternativ av Pixel Watch 2. Pixel Watch 2 levereras med två armband i olika storlekar.

Att byta band är en verktygslös process, tack vare knappen som sitter bredvid bandanslutningen. Detta visade sig vara en snabb och enkel uppgift under testningen. Det är värt att notera att Google använder sin egen bandkontakt med en bredd på 20 millimeter. Google erbjuder ett brett urval av kompatibla band via sin onlinebutik.

Pixel Watch 2 väger 57 gram med det mindre bandet och 32 gram utan bandet. Remmen är säkrad med ett fast stift och den utskjutande änden är införd. Kvaliteten på både armband och hölje är utmärkt, med sömlösa övergångar. Kronan och knappen ger en fin återkoppling och sitter stadigt.

Corning Gorilla 5 3D-glaset som täcker skärmen har bra touchrespons och nästan ingen synlighet för fingeravtryck. Pixel Watch 2 är skyddad mot damm och vatten och uppfyller IP68-standarden. Google anger vattentåligheten till 5 ATM.

Vi bar Pixel Watch 2 på vänster hand med kronan pekande mot vår hand; bärriktningen kan ändras. I denna orientering är den roterbara och tryckbara kronan placerad på höger sida. Ovanför den finns en knapp som knappt sticker ut från fodralet. En mikrofon är installerad under kronan.

Högtalaren är placerad på klockans vänstra sida. Designen och strukturen är densamma som den första Pixel Watch. Endast undersidan har uppdaterats med nya sensorer och laddningsstift. Höljet på Pixel Watch 1 var också tillverkat av rostfritt stål.

Installation och drift - Google och Fitbit sammanfogas

Pixel Watch 2 är endast kompatibel med Android enheter. När den nya smartklockan slås på visas en popup på närliggande smartphones som initierar installationsprocessen. Appen guidar användarna genom olika installationssteg och begär behörigheter, t.ex. för att skicka aviseringar.

Installationsprocessen är ganska detaljerad, inklusive djupgående handledning som förklarar hur man använder smartklockan och till exempel byter band. Efter att ha överfört ett Google-konto (obligatoriskt) är nästa steg att registrera sig hos Fitbit. Fitbit-konton måste dock vara integrerade i Google för att få tillgång till alla funktioner.

Detta innebär att installationen tar längre tid jämfört med många andra smartklockor, med intermittenta åtgärder som krävs. Till skillnad från föregångaren erbjuder Pixel Watch 2 en smidig installationsupplevelse med minimala problem eller avbrott under installationen. Klockan återställdes en gång efter den första installationen utan någon uppenbar anledning, vilket krävde omkonfiguration.

Den mobila anslutningen på LTE-versionen av smartklockan som vi använde underlättas genom ett eSIM. SIM-kortet kan installeras antingen under den första installationsprocessen eller senare, men en anslutning är endast möjlig med ett multi-SIM-kort.

Google fortsätter att förlita sig på en lösning som involverar två till tre olika appar. Google Pixel Watch-appen är nödvändig för den första installationen. Den styr inställningarna för Pixel Watch 2, t.ex. vilka appar som får skicka aviseringar. Dessutom ger den åtkomst till Play Store, mobilanslutning och visningsinställningar. Noterbart är att Google Fit inte längre automatiskt fylls på med data från Pixel Watch 2. Istället krävs en omväg via Health Connect.

Dessutom finns menyn "Säkerhet & nödläge" tillgänglig. Pixel Watch 2 ger snabb åtkomst till användarens nödinformation och kan skicka en varning till lagrade kontakter eller räddningstjänsten. En ny funktion är "Säkerhetskontroll", som ställer in en timer; vid utgången måste användaren bekräfta sitt välbefinnande. Annars delas platsen och ett nödsamtal kan initieras. Platsen kan också delas med nödkontakter under timern.

I Pixel Watch-appen kan användaren välja mellan ett brett urval av gratis urtavlor. De flesta urtavlor är i hög grad anpassningsbara, så att användarna kan ändra färger, arrangemang och innehåll för den ytterligare information som visas. 

Även ordningen på och innehållet i brickorna kan anpassas. Pixel Watch 2 drar nytta av ett omfattande utbud av appar tack vare Wear OS och Google Play Store. Med NFC har smartklockan dessutom stöd för kontaktlösa betalningar och Google Wallet är förinstallerat. En utmärkande egenskap hos Pixel Watch är dess förmåga att direkt styra smarta hemenheter. Google Home är förinstallerat och gör det möjligt att styra alla parkopplade enheter som högtalare, lampor, termometrar etc. via smartklockan.

Pixel Watch 2 styrs via den 1,2 tum stora pekskärmen, en vrid- och tryckbar krona och en knapp. Om du trycker på kronan öppnas appöversikten och du kan bläddra i menyerna genom att vrida på kronan. En vibrationsmotor ger subtil feedback och simulerar haptiskt motstånd. Om du trycker på kronan från valfri meny kommer du tillbaka till urtavlan, och ett dubbeltryck öppnar Google Wallet för kontaktlösa betalningar. Om du trycker på kronan minst fem gånger utlöses ett nödsamtal.

När du trycker på knappen öppnas översikten över de sju senast använda apparna. Ett dubbeltryck öppnar det senast genomförda träningspasset och ett långt tryck aktiverar Google Assistant. Det omfattande utbudet av funktioner underlättas av olika kombinationer. Tyvärr går det inte att ändra knapparnas placering.

Genom att svepa från topp till botten öppnas kortmenyn som ger åtkomst till batteristatus, inställningar, Google Wallet, Google Home och olika lägen som "Stör ej", filmläge, flygläge eller läggdagsläge.

Genom att svepa i sidled navigerar du genom brickorna, som visar information som aktuella steg, puls, träningspass, sömn, kalender, Google Assistant och Google Maps som standard. Om du trycker på plattorna öppnas respektive undermeny eller app. Plattornas ordning och innehåll kan anpassas. Om du sveper från botten till toppen öppnas aviseringsmenyn.

Telefoni och aviseringar - Pixel Watch 2 med fullfjädrat tangentbord

Pixel Watch 2 är utrustad med en mikrofon och en högtalare som möjliggör telefonsamtal direkt från smartklockan, även utan en parkopplad smartphone i närheten, särskilt med LTE-versionen. Smartwatchen har tillgång till alla kontakter som finns lagrade i det associerade Google-kontot, och samtalslistor och favoriter visas också. Manuell inmatning av nummer är möjlig via en knappsats.

Röstkvaliteten under samtal är i allmänhet bra. Högtalaren ger tillräcklig volym, även om den kan förvrängas vid högre nivåer. Den som bär klockan är vanligtvis lätt att förstå för den andra parten. Kvaliteten kan dock variera, där vissa samtal är tydliga och jämförbara med en smartphone med högtalare, medan andra kan uppvisa brus och hackiga meningar. Kvaliteten tenderar att vara bättre när man använder det inbyggda eSIM-kortet jämfört med Bluetooth-överföring från smarttelefonen.

Smartklockan erbjuder omfattande alternativ för aviseringar, listade efter app. Den visar bilder och emojis på ett tillförlitligt sätt, och svar kan göras med emoji, röstinmatning eller ett fullständigt tangentbord. Trots den lilla skärmen är inmatningen förvånansvärt bra, även om det kan vara bekvämare att skriva på större smartklockor, till exempel Samsung Galaxy Watch6.

WhatsApp kan installeras som en fristående app under Wear OS, vilket ger åtkomst till enskilda chattar och chatthistorik utan att ta emot ett meddelande. Det går också att skriva meddelanden eller röstmeddelanden direkt från smartklockan. Klockan visar e-postmeddelanden på ett tillförlitligt sätt, även om långa texter kanske inte visas helt.

Röstassistent - Google Assistant och Alexa är tillgängliga alternativ

Google förlitar sig på Google Assistant. Den kan nås genom att trycka på en knapp, använda en app eller ringa ett samtal. Förfrågningar registreras korrekt och behandlas snabbt. Svaren visas som text på skärmen, men de kan också uttalas.

Amazon Alexa kan också installeras på Pixel Watch 2 via Google Play Store. Vi lyckades inte göra detta med föregångaren för ett år sedan. Alexa kan också styra mikrofonen och högtalaren. Det kan dock inte startas bara genom att kalla det. För att använda Alexa måste appen laddas på smarttelefonen och ett Amazon-konto måste skapas.

Hälsa och fitness - Pixel Watch med Fitbit Premium-prenumeration

Google använder Fitbit-appen för att bearbeta och visa fitnessdata. Programvaran är gratis, men det finns en valfri Fitbit Premium-prenumeration som ger tillgång till ytterligare analyser och sportprogram. Vid köp av Pixel Watch 2 ingår sex månaders Fitbit Premium, därefter kostar abonnemanget ~80 USD per år eller ~8,91 USD per månad.

Med Fitbit Premium kan du skapa ett dagligt fitnessindex som indikerar om träning eller återhämtning är lämpligt för dagen, en detaljerad uppdelning av sömnindexet, skapa en sömnprofil, mindfulnessövningar, recept och en omfattande hälsorapport.

Fitbit-appen är indelad i tre huvudavsnitt: Idag, Coach och Jag. Today fungerar som en instrumentpanel med widgetar för daglig aktivitet, sömn, dagsform, träningsdagar per vecka, hälsovärden och stress. Om du klickar på en specifik widget navigerar du till respektive undermeny.

Hälsovärden omfattar mätvärden som andningsfrekvens, hjärtfrekvensvariabilitet, hudtemperatur, syremättnad och vilopuls. Värdena kan visas för en enskild dag, men programvaran ger också insikter om trender under en vecka, en månad eller tre månader. Manuella mätningar är dock inte möjliga, utan smartklockan bestämmer själv tidpunkten för dessa värden.

Aktivitetsmål - Pixel Watch visar zonminuter och stressindex

Både Pixel Watch 2 och Fitbit-appen ger en omfattande översikt över den dagliga aktiviteten. Programvaran ger information om steg som tagits, tillryggalagd sträcka i kilometer, förbrända kalorier och "zonminuter" Fitbit kategoriserar hjärtfrekvensen i zonerna Low, Medium, High och Peak Performance och räknar alla minuter som inte tillbringas i den lägsta zonen som aktiva zonminuter.

Prestationen i varje kategori representeras inte bara som ett numeriskt värde utan visualiseras också med cirklar som sluts i takt med att prestationen ökar. Appen kan också visa en widget för att spåra klättrade våningar, och den delar ut badges för att uppnå eller överträffa mål.

Programvaran presenterar stress som ett stressindex med ett numeriskt värde från 1 till 100, där högre siffror indikerar lägre upptäckta stressnivåer. Fitbit Premium delar upp värdet ytterligare i känslighet, stress och sömnrytm. Användarna kan komplettera registreringarna med humörloggar och klockan visar ett popup-meddelande när den upptäcker en plötslig förändring i tillståndet, vilket uppmuntrar användarna att logga händelsen, som Fitbit kallar "kroppsreaktion".

Alla mätvärden kan visas inte bara för en enskild dag utan även för en vecka, en månad eller ett år. Programvaran ger också insikter om trender över tid.

Hjärtfrekvens, hjärtrytm och syremättnad i blodet

Pixel Watch 2 med EKG-funktion
Pixel Watch 2 med EKG-funktion

Pixel Watch 2 erbjuder mätningar av hjärtfrekvens och syremättnad i blodet. För att bedöma dessa värden jämfördes de med värdena för referensanordningar, även om detta inte var möjligt för syremättnad i blodet eftersom mätningen inte kan initieras manuellt.

För hjärtfrekvensen togs Pixel Watch 2 med på en cykeltur tillsammans med ett Polar H10-bröstband. Båda enheterna visade identiska värden för vilopulsen, och tre värden registrerades för prestationspulsen. I genomsnitt var avvikelsen mellan resultaten 2,25 procent, där smartklockan konsekvent visade lägre värden än bröstbandet.

Pixel Watch 2 har en EKG-funktion som kan meddela användare om oregelbunden hjärtrytm. EKG-mätningar kan initieras manuellt, men resultaten visas bara kort på smartklockan och inte i Fitbit-appen.

Pulsmätning med Pixel Watch
Pulsmätning med Pixel Watch
Pulsmätning med Polar H10 bröstband
Pulsmätning med Polar H10 bröstband

Sömnregistrering - Pixel Watch skapar en sömnprofil

Pixel Watch 2 har stöd för sömnspårning och registrerar olika sömnfaser, t.ex. lätt, djup och REM-sömn. Programvaran ger information om hur länge varje fas varar, beräknar andelen av den totala sömnen och visar sömncykeln som en graf. Användarna kan komma åt dessa data via både appen och smartklockan, och sömnen utvärderas med en numerisk poäng och en bedömning.

Under sömnen övervakar smartklockan hjärtfrekvensen och bedömer rastlöshet, vilket indikerar att man vänder och vrider på sig. Dessutom mäter enheten syreavvikelser från standardvärden, där betydande fluktuationer kan signalera andningsproblem under sömnen.

Dessa värden kan också visas för en dag, men även för längre tidsperioder. Om smartklockan bärs under minst 14 nätter skapar programvaran en månatlig sömnprofil. I testet observerade vi att sömntiderna inte alltid registrerades korrekt. I vissa fall upptäckte klockan när bäraren somnade alldeles för sent. Det är beklagligt att tillverkaren inte använder sömndata för en smart väckarklocka.

Träningsregistrering - Automatisk detektering är opålitlig på Pixel Watch

Tack vare den inbyggda satellitanslutningen kan Google Pixel Watch utan tvekan användas för att spåra träning, inklusive registrering av tillryggalagd sträcka. De uppmätta värdena ändras beroende på vilken sport som väljs. Smartklockan visar t.ex. färdiga höjdmeter vid vandring, men inte vid längdskidåkning.

Enheten kan visa pulszoner och hastighet på en karta, och programvaran kan spåra hur många träningspass som genomförts varje vecka. Dessutom indikerar det dagliga fitnessindexet om man ska träna eller slappna av.

Pixel Watch 2 kan också automatiskt känna igen och registrera träningspass. I testet fungerade den här funktionen dock bara marginellt. Igenkänning av rörelser under promenader tog ibland en längre tid, medan smartklockan å andra sidan registrerade en bilresa som ett cykelträningspass.

När det gäller att anpassa träningspass finns det begränsade alternativ tillgängliga. Det finns till exempel inget stöd för att sätta upp mål för träningspassen eller anpassa displayen på smartklockan. Att importera eller exportera rutter är också något krångligt. Enskilda träningspass kan exporteras som TCX-filer, liksom hela Fitbits aktivitetsdata. Rutter kan exporteras via Fitbits onlineportal. Pixel Watch 2 saknar framför allt navigering av returvägar.

Beroende på träningspasset kan en utskjutande krona orsaka problem. Under gymnastikaktiviteter inträffade ofta oavsiktliga kommandon eller menyavslutningar. För att minska risken för felaktiga inmatningar kan armbandsuret bäras på ett annat sätt, med kronan vänd mot underarmen.

GPS och navigering - Pixel Watch 2 med exakt positionsbestämning

Google Pixel Watch 2 har en egen satellitanslutning som gör det möjligt för smartklockan att spåra rutter. Under en cykeltur jämförde vi den med en Garmin Venu 2, och den visade rutten, inklusive radier, var imponerande.

Under testningen upprättades GNSS-anslutningen snabbt och inga avbrott inträffade. Google Maps är förinstallerat på smartklockan, vilket underlättar navigering direkt på enheten. Rutten kan visas på en karta och vid behov finns det möjlighet att få vägbeskrivningar med pilar. Till skillnad från sin föregångare kan Pixel Watch 2 initiera rutten direkt från smartklockan, en funktion som möjliggörs av LTE-anslutningen, även utan en parkopplad smartphone.

GNSS, runt sjön
GNSS, runt sjön
GNSS, vändpunkt
GNSS, vändpunkt
GNSS, sammanfattning
GNSS, sammanfattning

Display - Flimmer på Pixel Watch 2

Subpixel-array
Subpixel-array

Google använder en OLED-panel med en storlek på bara 1,2 tum för Pixel Watch 2. Tillverkaren har tagit ett mycket smart grepp om UI-designen och använder genomgående mörka bakgrunder. Å ena sidan sparar detta energi, och å andra sidan är de tjocka skärmkanterna knappt synliga. De är bara märkbara med ljust innehåll.

Displaystorleken är densamma som hos föregångaren. Våra uppmätta värden för maximal ljusstyrka ligger också på samma nivå. Även om värdena är något lägre ligger de inom toleransintervallet eftersom det är svårt att mäta dessa värden på smartklockor för att täcka sensorn med tillräckligt med ljus.

Vid daglig användning imponerar panelen med sina livfulla färger, perfekta svartnivåer och goda ljusstyrka. Innehållet är också lätt att läsa i solen. Den nuvarande Samsung Galaxy Watch6 är dock betydligt ljusstarkare. Vi gillar den alltid påslagna displayen, som är lätt att läsa hela tiden. Lyftdetekteringen är däremot en besvikelse, eftersom den bara fungerar opålitligt.

Pixel Watch 2:s framträdande skärmkanter är bara märkbara när du tittar på ljusa bilder
Pixel Watch 2:s framträdande skärmkanter är bara märkbara när du tittar på ljusa bilder
Google Pixel Watch 2 LTEGoogle Pixel Watch LTEApple Watch Series 9 45mmSamsung Galaxy Watch6 ClassicSamsung Galaxy Watch6 44mmHuawei Watch GT 4Huawei Watch 4 Pro
Response Times
PWM Frequency
120
310
158%
60
-50%
60
-50%
60
-50%
72
-40%
Screen
18%
79%
110%
109%
-33%
-27%
Brightness middle
907
1066
18%
1619
79%
1906
110%
1897
109%
605
-33%
660
-27%
Black Level *
Total Average (Program / Settings)
18% / 18%
119% / 119%
30% / 30%
30% / 30%
-42% / -42%
-34% / -34%

* ... smaller is better

Screen Flickering / PWM (Pulse-Width Modulation)

To dim the screen, some notebooks will simply cycle the backlight on and off in rapid succession - a method called Pulse Width Modulation (PWM) . This cycling frequency should ideally be undetectable to the human eye. If said frequency is too low, users with sensitive eyes may experience strain or headaches or even notice the flickering altogether.
Screen flickering / PWM detected 120 Hz

The display backlight flickers at 120 Hz (worst case, e.g., utilizing PWM) .

The frequency of 120 Hz is very low, so the flickering may cause eyestrain and headaches after extended use.

In comparison: 53 % of all tested devices do not use PWM to dim the display. If PWM was detected, an average of 18196 (minimum: 5 - maximum: 3846000) Hz was measured.

Google Pixel Watch 2 är lätt att läsa av utomhus
Google Pixel Watch 2 är lätt att läsa av utomhus

Prestanda och körtid - Snapdragon Power för Pixel Watch 2

Pixel Watch 2 genomgår en förändring i sin SiP och övergår från en Exynos 9110 till Snapdragon W5 Gen 1 i den nuvarande modellen. Samma processor används i Huawei Watch 4 Pro och finns även som en Plus-version i Mobvoi TicWatch Pro 5. Trots avsaknaden av Chrome för smartklockor kan en webbläsare installeras.

När det gäller riktmärken visar Pixel Watch 2 imponerande prestanda och leder bland WearOS-klockor i alla riktmärkesmätningar. Den ligger något efter Apple Watch 9som presterar marginellt snabbare i vissa scenarier.

Vid daglig användning fungerar systemet smidigt, med snabb installation av appar från Play Store. Minimala väntetider uppstår när appar öppnas och scrollningen är flytande. Övergångar mellan plattor är lika sömlösa.

Pixel Watch 2 presterar bra tack vare 2 GB RAM-minne och 32 GB internt eMMC-minne som främst är avsett för appar. Det finns inget stöd för inbyggd lokal lagring av musik, men tredjepartsappar som Spotify kan användas för detta ändamål.

Octane V2 - Total Score
Google Pixel Watch 2 LTE
Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1, 2048 (Samsung Browser 3.0)
4062 Points
Average Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1
 
4062 Points 0%
Mobvoi TicWatch Pro 5
Qualcomm Snapdragon W5+ Gen 1, 2048 (samsung browser 2.2.0)
3710 Points -9%
Samsung Galaxy Watch6 Classic
Samsung Exynos W930, 2048 (Samsung Browser 3.0)
2587 Points -36%
Samsung Galaxy Watch6 44mm
Samsung Exynos W930, 2048 (Samsung Browser 3.0)
2575 Points -37%
Google Pixel Watch LTE
Samsung Exynos 9110, 2048 (Odd Browser 1.0.5)
1981 Points -51%
Sunspider - 1.0 Total Score
Google Pixel Watch LTE
Samsung Exynos 9110, 2048 (Odd Browser 1.0.5)
2903 ms * -195%
Samsung Galaxy Watch6 44mm
Samsung Exynos W930, 2048 (Samsung Browser 3.0)
1484 ms * -51%
Samsung Galaxy Watch6 Classic
Samsung Exynos W930, 2048 (Samsung Browser 3.0)
1444.1 ms * -47%
Mobvoi TicWatch Pro 5
Qualcomm Snapdragon W5+ Gen 1, 2048 (Samsung Browser 2.2.0)
1251.7 ms * -27%
Google Pixel Watch 2 LTE
Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1, 2048 (Samsung Brwoser 3.0)
983.4 ms *
Average Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1
 
983 ms * -0%
Apple Watch Series 9 45mm
Apple S9 SiP, 0
902.3 ms * +8%
Mozilla Kraken 1.1 - Total
Apple Watch Series 9 45mm
Apple S9 SiP, 0
46353.1 ms * -356%
Google Pixel Watch LTE
Samsung Exynos 9110, 2048 (Odd Browser 1.0.5)
19381 ms * -91%
Samsung Galaxy Watch6 Classic
Samsung Exynos W930, 2048 (Samsung Browser 3.0)
15698.2 ms * -55%
Samsung Galaxy Watch6 44mm
Samsung Exynos W930, 2048 (Samsung Browser 3.0)
14711.3 ms * -45%
Mobvoi TicWatch Pro 5
Qualcomm Snapdragon W5+ Gen 1, 2048 (samsung browser 2.2.0)
10917.6 ms * -8%
Average Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1
 
10156 ms * -0%
Google Pixel Watch 2 LTE
Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1, 2048 (Samsung Browser 3.0)
10155.7 ms *
Speedometer 2.0 - Result
Apple Watch Series 9 45mm
Apple S9 SiP, 0
38.9 runs/min +193%
Average Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1
 
13.3 runs/min 0%
Google Pixel Watch 2 LTE
Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1, 2048 (Samsung Browser 3.0)
13.28 runs/min
Mobvoi TicWatch Pro 5
Qualcomm Snapdragon W5+ Gen 1, 2048 (Samsung Browser 2.2.0)
11 runs/min -17%
Samsung Galaxy Watch6 Classic
Samsung Exynos W930, 2048 (Samsung Browser 3.0)
8.7 runs/min -34%
Samsung Galaxy Watch6 44mm
Samsung Exynos W930, 2048 (Samsung Browser 3.0)
8.4 runs/min -37%

* ... smaller is better

Batteritid - Google ställer in trådlös laddning

Trots den modernare SoC:n har Pixel Watch 2 fortfarande en kort batteritid. Smartklockan har en batteritid på ca 24 timmar när alla mätningar och aviseringar är aktiva och funktionen Always-on Display (AoD) är aktiverad. Beroende på användning kan detta vara mellan 26 och 28 timmar. Men om aktiviteter som ett träningspass eller ett telefonsamtal ingår måste Pixel Watch återföras till laddningsplattan innan det blir mörkt, eftersom kontinuerlig sömnspårning inte är möjlig annars.

Om AoD inaktiveras kan klockan användas i två hela dagar och en natt om andra funktioner fortfarande är aktiva. Med tanke på smartklockans låga batteritid är det särskilt irriterande att den inte längre stöder trådlös laddning. Det innebär att den inte kan laddas tillfälligt på baksidan av en smartphone eller i bilen, vilket innebär att användarna måste ha en laddningskabel.

Det tar 60 minuter att ladda 306 mAh-batteriet med en 18-watts Google-laddare. Efter 15 minuter laddas smartklockan från noll till tjugoen procent. Under laddningen visar Pixel Watch tid och väckarklocka, men platsen identifieras inte automatiskt och displayen roterar inte.

För

+ smidig användarupplevelse
+ stort utbud av appar
+ två remmar ingår
+ exakt pulsmätning

Emot

- ljudet är förvrängt
- måttlig batteritid
- ingen trådlös laddning längre

Dom - Hej Google, är det här en uppgradering?

I recension: Google Pixel Watch 2. Testenhet tillhandahållen av Google Tyskland
I recension: Google Pixel Watch 2. Testenhet tillhandahållen av Google Tyskland

Många väntade ivrigt på den första Pixel Watch och hoppades på ett revolutionerande tillskott till WearOS-landskapet. Pixel Watch 2, dess efterföljare, uppfyller dock inte riktigt dessa förväntningar. Dessutom krävs en noggrann granskning för att urskilja förändringar eller förbättringar jämfört med föregångaren.

Pixel Watch 2 är visserligen 5 gram lättare, men övergången från en boett i rostfritt stål till aluminium innebär en nedgradering jämfört med konkurrenter som Samsung och Apple. Även om skärmen har utmärkt kontrast är den fortfarande relativt liten med tjocka kanter.

Batteri- och laddningsaspekterna följer ett välbekant mönster. Batterikapaciteten och drifttiderna är oförändrade och ger blygsam prestanda. Om alla funktioner används, inklusive träning och telefonsamtal, kan batteriet laddas ur inom 24 timmar. Noterbart är att Google har upphört med trådlös laddning, vilket kräver användning av en laddningskabel.

Den främsta förbättringen kommer i form av den nuvarande Snapdragon W5 Gen 1. Pixel Watch 2 imponerar inte bara i benchmarks utan levererar också smidig prestanda vid daglig användning. Några programvaruförbättringar inkluderar möjligheten att initiera navigering med Google Maps direkt på smartklockan och införandet av en säkerhetskontroll.

Google, detta var inte en banbrytande prestation. Pixel Watch 2 har inte många förbättringar jämfört med sin föregångare, och när det gäller laddning är det till och med ett steg bakåt. Den enda märkbara förbättringen är en något kraftfullare processor. Förväntningarna på en Pixel Watch 3 är höga.

I grund och botten är Pixel Watch 2 inte en betydande uppgradering. Även om integreringen av Fitbit kan ha krävt avsevärda ansträngningar, är det dags för en större skärm och ett mer omfattande batteri. Dessa problem kan lösas med ett större fodral.

Jämförelsevis är Samsung Galaxy Watch6 prissatt ~55 USD lägre än Googles erbjudande, har en WearOS-grund med en betydligt bättre batteritid, en ljusare skärm och erbjuder även trådlös laddning. Den Mobvoi TicWatch Pro 5ett annat WearOS-alternativ, överträffar Pixel Watch 2 när det gäller batteritid, men utan LTE. För dem som är öppna för alternativ utanför WearOS finns Huawei Watch 4 Pro en liknande uppsättning funktioner med längre batteritid.

Pris och tillgänglighet

Pixel Watch 2 är prissatt till 347,5 USD, med LTE-versionen tillgänglig för cirka 400 USD. Smartklockan är tillgänglig via flera återförsäljare, inklusive Amazon och BestBuy. Google säljer också smartklockan i sin officiella onlinebutik.

Med tanke på att Pixel Watch 2 ursprungligen erbjöds i ett paket med Pixel-smartphones, kan det vara värt att utforska plattformar som eBay eller klassificerade annonsportaler för potentiella erbjudanden.

Transparency

The present review sample was made available to the author as a loan by the manufacturer or a shop for the purposes of review. The lender had no influence on this review, nor did the manufacturer receive a copy of this review before publication. There was no obligation to publish this review.

Pricecompare

Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > Google Pixel Watch 2 LTE smartwatch i recension - Var finns förbättringarna?
Benedikt Winkel, 2024-01-25 (Update: 2024-01-25)