Notebookcheck

Test: Huawei Band 4 och Band 4e – Fungerar också bra att använda tillsammans (Sammanfattning)

Träningspartner. Även om testets fokus ligger på Huawei Band 4 tar vi på samma gång en titt på Band 4e. Även om det enklare aktivitetsarmbandet har betydligt färre förmågor har det en funktion som är särskilt cool.
Inge Schwabe, 👁 Daniel Schmidt, Andrea Grüblinger (översatt av Daniel Eriksson),
Huawei Band 4
Processor
Apollo 3
Minne
1 MB 
Skärm
0.96 tum , 80 x 160 pixlar, Ja, TFT, glansig: ja
Hårddisk
32 MB
Anslutningar
Sensorer: Accelerationssensor med 3 axlar, infraröd sensor, optisk sensor för hjärtfrekvens
Nätverk
Bluetooth 4.2
Batteri
91 mAh Litiumjon, Batteritid (enligt tillverkaren): 168 tim
Övrigt
Tangentbordsbelysning: ja, 384 KB RAM; Anslutbarhet: Android 4.4+, iOS 9.0+; Vattentät: 5 ATM
Vikt
20 g
Pris
39 Euro
Note: The manufacturer may use components from different suppliers including display panels, drives or memory sticks with similar specifications.

 

Recension av Huawei Band 4, recensionsex från Huawei Germany

Läs den fullständiga versionen av den här recensionen på engelska här.

För ett pris på runt 400 kronor för Band 4 och 300 kronor för Band 4e hamnar de två aktivitetsarmbanden bland de billigare i sin kategori. Honor Band 5, som släpptes i höstas, hamnar i samma prisklass och är ännu billigare nu. Letar du efter ett enkelt band för att motivera dig själv att röra dig mer gör du inte fel om du väljer någon av dessa två enheter. Vill du ha notisfunktioner bör du välja Band 4. Även om du inte tycker den funktionen känns prioriterad blev det snabbt irriterande att få information om en notis och sen behöva plocka upp telefonen för att läsa den.

Band 4 och Band 4e är i sig inte mer än enkla aktivitetsarmband, men de kompletterar varandra om de används tillsammans, särskilt vid träning.

Även om det finns många aktivitetsarmband som påminner om Band 4 har Band 4e, trots sin enkelhet, en funktion som är sällsynt i det här prisskiktet och som är särskilt användbar för löpare: en exakt sensor. En kombination med Band 4 som i vårt test, eller kanske med Band 4 Pro som har GPS, kan vara intressant för just gruppen löpare. Priset blir då förstås runt 700 kronor istället och över 1.000 kronor med Band 4 Pro. Men även i proffssegmentet - exempelvis på Garmin Fenix 6 - går det bara att få extra sensordata genom att använda externa tillbehör.

Har man ett äldre band från Huawei borde det också gå att kombinera i appen med Band 4e. Utöver äldre Huawei-band listar appen också en del enheter från Honor, men detta har vi dock inte haft möjlighet att prova.

Pricecompare

Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > Test: Huawei Band 4 och Band 4e – Fungerar också bra att använda tillsammans (Sammanfattning)
Inge Schwabe, 2020-02-17 (Update: 2020-02-18)