Notebookcheck Logo

Torras MiniMag Power Bank, Ostand Power Bank och Ostand Case i recension

Fodral med stativ är praktiska men oflexibla. Torras erbjuder en 360° roterbar lösning med sina Ostand-fodral och integrerar även detta innovativa koncept i en MagSafe Power Bank. Vi tog en närmare titt på tre av tillverkarens produkter.

Ibland skulle det vara praktiskt om din iPhone eller Samsung-telefon hade ett inbyggt stativ så att du helt enkelt kunde lägga ner den och titta på en film på en lång tågresa eller ett flygplan. Lyckligtvis finns det många fodral från tredjepartstillverkare som kompenserar för denna brist.

Dessa är dock inte alltid så flexibla som man skulle önska: Stativet är vanligtvis fast monterat och gör det bara möjligt att placera telefonen på ena sidan och ibland till och med bara i en riktning, till exempel horisontellt.

Torras vill ändra på detta och har hittat en lösning som inte bara ser elegant ut utan också kan vara riktigt praktisk: Ett runt ställ (format som ett "O", därav namnet Ostand), som kan roteras 360° och fällas ut kontinuerligt så att du kan låsa mobiltelefonen i valfri position.

Produkter med Ostand finns tillgängliga från tillverkaren för Samsungs Galaxy S24 serien och Galaxy S23 Ultra samt för aktuella iPhone-modeller. Tillverkaren skickade oss följande enheter för testning:

  • Ostand 360° Spin Case i svart för iPhone 15
  • Ostand Power Bank, som är perfekt för alla nuvarande iPhone-modeller tack vare MagSafe, men som också kan driva andra enheter via en USB-C-port om det behövs
  • MiniMag Power Bank, som får klara sig utan Ostand, men som är mycket tunnare och även kompatibel med MagSafe

Unboxing

Sleeves och powerbanks från Torras kommer i mycket tunna förpackningar, varav vissa är försedda med hängare för butiksbruk. De är tryckta med miljövänligt sojabläck. Förpackningen sticker knappast ut från massan av elektroniska produkter. Plastfilm används också, medan andra tillverkare redan använder sig av naturbaserade förpackningsmaterial.

När det gäller Ostand-omslaget noteras att tillverkaren har kompenserat för de resulterande CO2-utsläppen genom betalningar till ett vindkraftsprojekt. Alla tre produkterna tillverkades i Kina.

 

Ostand 360° snurrfodral

Låt oss först ta en närmare titt på Ostand 360° Spin-skyddet. Det är utformat för iPhone 14 (passar även iPhone 13), iPhone 14 Pro Max, iPhone 15, iPhone 15 Pro, och iPhone 15 Pro Max samt för de nuvarande flaggskeppstelefonerna från Samsung. Fodralet finns i klar plast eller, som i vårt fall, i svart, med en matt genomskinlig baksida så att du kan se den faktiska färgen på telefonen.

Fodralet ser robust och snyggt färdigt ut, iPhone 15 kan enkelt sättas in och passar perfekt i fodralet. Skärmen skyddas av de utskjutande kanterna, liksom kameralinserna på baksidan. Endast anslutningen mellan gångjärnet och fodralet ser lite oren ut från insidan, men det ser man inte så fort iPhone sitter i fodralet.

Det ringformade stativet på baksidan är fodralets verkliga höjdpunkt. Till skillnad från tidigare modeller (och Ostand Power Bank) kan ringen inte längre flyttas inom den runda hållarskenan, utan istället roteras nu det gångjärn som stativet är fäst vid. Detta griper in hörbart i fyra lägen så att mobiltelefonen kan ställas upp i många olika positioner.

När det gäller flexibilitet är Ostand verkligen en fantastisk sak. Oavsett om du ligger eller står och i många lutningsvinklar: Stativet håller iPhone 15 mycket stabilt i position. Du kan också enkelt flytta runt den utan att telefonen tippar över.

Stativet är inte alltför tjockt, vilket å ena sidan är positivt eftersom det knappast påverkar tjockleken på fodralet, men å andra sidan ser det lite bräckligt ut vid första anblicken. Om du tänker på det kan du säkert bryta av det. Vi kunde dock böja det med medelkraft utan att stativet gick sönder, så det borde inte vara några problem vid normal användning. Även om tillverkaren endast erbjuder sex månaders garanti på sitt fodral, lovar de att gångjärnet är konstruerat för minst 10 000 öppningar, vilket med 10 öppningar per dag motsvarar nästan 3 år.

Tack vare MagSafe-kompatibiliteten kan även andra MagSafe-tillbehör som powerbanks anslutas via fodralet. Detta fungerade också utan problem i vårt test. Naturligtvis kan magneten också användas för att fästa telefonen på metallytor som t.ex. kylskåpsdörrar.

Torras erbjuder fodralet för strax under 36 euro på amazon.de. Direkt från tillverkarenkan du få det för strax under 40 euro.

Ostand Power Bank

Ostand Power Bank använder sig av ett lite annorlunda koncept för Ostand: Den kan roteras 360° i sitt fack, vilket gör att Power Bank kan placeras i alla lägen och teoretiskt sett även i ett hörn. När den är hopfälld sticker stativet ut något från Power Bank, men du kan fortfarande placera den på bordet utan problem.

Med måtten 10,2 x 7 x 1,16 centimeter är tillbehöret kompakt och relativt lätt med sina 131 gram, men erbjuder ändå ett batteri på 5.000 mAh. Powerbanken ansluts enkelt till iPhone via MagSafe och laddar trådlöst med upp till 7,5 watt. USB-C-porten på undersidan tillåter 15 watts laddning och en lämplig 50-centimeterskabel medföljer. När själva powerbanken behöver ström igen kan den laddas med upp till 18 watt.

Power Bankens laddningsstatus visas via 5 små LED-lampor på baksidan. Den enda knappen visar laddningsstatus när den trycks in. Du behöver inte slå på och av powerbanken, utan den aktiveras automatiskt när en lämplig enhet ansluts eller när den ansluts till strömförsörjningen för laddning.

I vårt test fungerar det extra batteriet med både avancerade och billiga smartphones tack vare Power Delivery-standarden. Naturligtvis kan även andra enheter med USB-anslutning eller trådlös laddning laddas utan problem.

Ostand Power Bank är tillgänglig från amazon.de för 70 euro. Det gör den till en av de dyrare modellerna, men den erbjuder Ostand som ett mervärde. Torras utlovar också ett omfattande säkerhetssystem som skyddar mot överladdning och överhettning.

MiniMag Power Bank

Om du kan klara dig utan det inbyggda stativet och föredrar en ännu tunnare powerbank med MagSafe och högre laddningskapacitet, kan du ta en närmare titt på MiniMag Power Bank från Torras.

Precis som Ostand Power Bank är den tillverkad av ABS-plast, men den tunnare modellen är tillverkad av en aluminiumlegering, vilket ger den en mycket högkvalitativ känsla. Med sina 111 gram är den betydligt lättare än sin systermodell med Ostand och med bara 0,8 millimeter är den också ganska tunn.

Ändå är ett 5.000 mAh-batteri också installerat här, så att iPhone 15 kan laddas cirka en och en halv gång. Även här säkerställer Torras omfattande säkerhetsåtgärder, så att du kan använda powerbanken bekymmersfritt. MiniMag laddar också trådlöst med 7,5 watt, men använder bara hälften av den maximala möjliga laddningseffekten för MagSafe. Upp till 18 watts laddningseffekt är möjlig via kabel. Denna powerbank använder också 5 lysdioder för att indikera laddningsstatus och har också en knapp för detta ändamål. När en enhet är ansluten startar laddningsprocessen omedelbart.

MiniMag erbjuder också en hög grad av kompatibilitet och laddar alla anslutna enheter utan problem i vårt test. Själva kraftbanken är inte heller känslig och kan laddas med nästan vilken adapter som helst.

Torras debiterar knappt 60 euro för den smala MiniMag Power Bank på amazon.de. Detta är också ett rejält pris, särskilt eftersom andra tillverkare ofta erbjuder några watt mer laddningskraft eller större batterier för mindre pengar. Med tanke på brandrisken med litiumjonbatterier bör du kanske inte bara basera ditt beslut på priset, utan också ta hänsyn till de säkerhetsmekanismer som Torras har installerat.

Verdict

I recension: Torras MiniMag Power Bank, Ostand Power Bank och Ostand Case. Tillhandahålls av:
I recension: Torras MiniMag Power Bank, Ostand Power Bank och Ostand Case. Tillhandahålls av:
Torras

Torras är inte den billigaste tillverkaren av fodral och kraftbanker på Amazon, men det erbjuder några delikatesser när det gäller design och teknik: Det runda stativet finns inte i denna form på något annat mobiltelefonfodral, det är mycket flexibelt och gör att mobiltelefonen kan placeras i många positioner.

Den runda formen gör det också möjligt att hänga upp telefonen på en krok och, tack vare MagSafe-kompatibiliteten, fästa din iPhone säkert på metallytor. Ostand-fodralet har en högkvalitativ finish och skyddar även telefonen med en utskjutande kant runt displayen och kamerorna.

Ostand Power Bank har också sitt pris, men det integrerade runda stativet är också ett tydligt mervärde här. Dessutom bör du inte köpa powerbanker för billigt för att få lämpliga skyddsmekanismer. Den kompakta designen hos den MagSafe-kompatibla powerbanken är också imponerande. Tack vare Power Delivery-standarden kan även andra enheter än iPhones laddas utan problem.

MiniMag Power Bank är ännu tunnare och erbjuder något mer laddningskraft. Den är inte heller helt billig, men tack vare sin aluminiumlegering har den en högkvalitativ känsla och är bara 0,8 millimeter tunn.

Sammantaget imponerade de tre tillbehören från Torras på oss. De kanske inte nödvändigtvis är lämpliga för dem som har en budget, men de matchar känslan och utseendet hos en dyr high-end mobiltelefon och utför sina uppgifter på ett tillförlitligt sätt och med en hög kompatibilitetsnivå i våra tester.

Transparency

The present review sample was made available to the author as a loan by the manufacturer or a shop for the purposes of review. The lender had no influence on this review, nor did the manufacturer receive a copy of this review before publication. There was no obligation to publish this review.

Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > Torras MiniMag Power Bank, Ostand Power Bank och Ostand Case i recension
Florian Schmitt, 2024-06-23 (Update: 2024-06-23)