Notebookcheck
 

Uppdatering som ger maximal hastighet | Test: Huawei GPU Turbo (Sammanfattning)

Recension av Huawei GPU Turbo
Recension av Huawei GPU Turbo
GPU Turbo för utvalda Honor och Huawei-telefoner lovar upp till 60 procent ökad effektivitet och 30 procent minskad energiförbrukning. En uppdatering av mjukvaran påstås kunna uppnå detta. Vi tar en närmare titt på Turbo vid vardaglig användning och avgör huruvida den håller vad den lovar.

Läs den fullständiga versionen av den här recensionen på engelska här.

GPU Turbo från Huawei lovar en effektivitetsökning på runt 60 procent. Detta behöver nödvändigtvis inte likställas med prestanda, ett faktum som blir uppenbart när man tittar på siffrorna i den här recensionen. Det förblir även oklart hur man kom fram till den där marknadsföringssiffran, men vi kan bekräfta att GPU Turbo har fått sitt namn av en anledning.

Om vi tittar på procentsatserna så ser prestandaökningen bra ut i testerna. Vi kunde trots allt uppmäta en prestandaökning på 43 procent i Basemark GPU, även om bilduppdateringen fortfarande inte är särskilt hög. Telefoner med Snapdragon 845 är betydligt snabbare på det området och Qualcomm har redan utannonserat en egen Turbo. Som exempel var LG G7 ThinQ mer än dubbelt så snabb i samma testscenario.

GPU-Turbo ger inte bara bättre prestanda utan även mer stabilitet vid spelande.

Det som verkligen räknas är dock inte prestandatester, utan hur den presterar i verkligheten och när det kommer till Huawei P20 Pro så lyckas GPU Turbo kompensera för den svagare hårdvaran och ger inte bara hög bilduppdatering utan kan även leverera bilduppdateringen jämnt och regelbundet. När det gäller Honor 10 så finns även där en förbättring, men den behöver dra nytta av ökningen från nya Game Suite för att kunna hålla jämna steg med toppmodellen från moderbolaget.

Kritiker kan påstå att Huawei bara har justerat drivrutinen en aning. Men för användaren spelar det ingen roll då man får en märkbar ökning i prestanda. I framtiden ska det bli intressant att se i vilken utsträckning en äldre eller svagare SoC tjänar på detta.

Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > Test: Huawei GPU Turbo (Sammanfattning)
Daniel Schmidt, 2018-09-12 (Update: 2018-09-12)