Notebookcheck

Test: Corsair M65 RGB Elite — Elitfunktioner till ett konkurrensmässigt pris (Sammanfattning)

Vaidyanathan Subramaniam (översatt av Daniel Eriksson), 03/06/2020

En inställningsbar gnagare för eliten. Den inställningsbara spelmusen Corsair M65 RGB Elite är gjord för gamers som vill ha mer kontroll över sina musrörelser än vad en vanlig skrivbordsmus kan ge. M65 Elite använder Corsairs avancerade optiska sensor PMW3391 och har funktioner som justerbar vikt och i princip obegränsade programmeringsfunktioner genom iCUE. Med alla dessa användbara funktioner, lever M65 upp till sin Elite-etikett när det kommer till hur den faktiskt presterar? Låt oss ta reda på det.

Alla knappar kan tilldelas makros.
Alla knappar kan tilldelas makros.
RGB-belysningszonerna går att ställa in.
RGB-belysningszonerna går att ställa in.
Justeringar för sensorns DPI.
Inställningarna för vinkel-snapping och förbättrad pekarprecision har stängts av för testsyfte.
Enhetsinställningar för M65 RGB Elite.
Sensorn går att kalibrera för olika specifika ytor och musmattor.
Corsair M65 RGB Elite. Recensionsex från Corsair India.
Corsair M65 RGB Elite. Recensionsex från Corsair India.

Läs den fullständiga versionen av den här recensionen på engelska här.

Vi har använt Corsair M65 RGB Elite i ett par månader nu och det finns mycket vi gillar med den. Corsair har gjort en närmast perfekt spelmus för runt 600 kronor (den går att få på Amazon för 400 kr nu) som bockar av allt det viktiga. Den har hög konstruktionskvalitet, den ligger bra i handen och brytarna svarar med minimal nedslagskraft. De medföljande fötterna glider bra och de justerbara vikterna är ett trevligt tillägg.

PMW3391 är en toppskiktssensor från PixArt som lyckades visa upp konsekventa resultat i alla tester och alla testade upplösningar. Men med det sagt tror vi det finns utrymme för några justeringar på firmware-nivå med tanke på att vi ser betydande DPI-avvikelser vid högre värden.

Corsairs iCUE-verktyg har allt man behöver för att ställa in M65 efter eget tycke. Även om själva mjukvaran fungerar bra har den en ganska hög inlärningskurva och är ganska resurskrävande. Musens RGB-belysning är begränsad till två regioner, men den är välgjord och har tillräckligt hög ljusstyrka, levande färger och smidiga övergångar.

Med en trevlig uppsättning funktioner till ett relativt lågt pris är det inte mycket Corsair M65 RGB Elite gör fel och den är således ett bra val för både casualgamers och mer noggranna diton. 

Tittar vi på konkurrensen är Logitech G502 Hero (ca 800 kr) och Corsairs egna Nightsword RGB (ca 700 kr) andra alternativ som kommer med en del ytterligare funktioner som extra programmeringsbara knappar och fler viktkombinationer. Även om valet av spelmus är högst subjektivt och i huvudsak beror på användarens preferenser förtjänar Corsair M65 RGB Elite att övervägas om du vill ha lite mer "Elite" hårdvara i din spelarsenal.

Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > Test: Corsair M65 RGB Elite — Elitfunktioner till ett konkurrensmässigt pris (Sammanfattning)
Vaidyanathan Subramaniam, 2020-03- 6 (Update: 2020-03- 6)
Vaidyanathan Subramaniam
Editor of the original article: Vaidyanathan Subramaniam - News Editor