Notebookcheck Logo

Segway Ninebot KickScooter Max G2 E-Scooter recension: Bra hantering tack vare full hydraulisk fjädring

Möjligen referensklass. Ninebot KickScooter Max G2 är en av de senaste e-scootrarna från Ninebot/Segway och har ett startpris på cirka 800 euro (857 USD). För den summan får du ett 551 Wh-batteri, som bör ge en räckvidd på upp till 70 km (44 mi), en kraftfull 450 W-motor, hydraulisk fjädring fram och bak samt 10-tumshjul.

Segway är vid det här laget känt som ett undervarumärke till det kinesiska företaget Ninebot, som förvärvade den amerikanska tillverkaren för några år sedan. Vid sidan av F2 D och F2 Plus D är Max G2 en av de nya modeller som företaget lanserar 2023. Max G2 väger mer än 24 kg (53 lb) och kräver en hel del muskelkraft att dra ombord på tåg och är en av de tyngsta e-scootrarna i sin klass. Å andra sidan har den en stor motor, stor räckvidd och en fullfjädring som ger en betydligt bekvämare körupplevelse än lättare instegsmodeller, som t.ex Xiaomi Mi elektrisk skoter 3, som vi också har granskat.

Detta innebär att Max G2 huvudsakligen är upp mot liknande specade e-scootrar, som SoFlow So4 Pro Gen 2 och Niu KQi3 Max, och möjligen 50 € billigare Xiaomi elektrisk skoter 4 Pro.

Jämförelse med möjliga konkurrenter

Ninebot KickScooter Max G2 SoFlow So4 Pro Gen 2 Niu KQi3 Max Xiaomi Elektrisk scooter 4 Pro Eleglide Coozy
Batterikapacitet 551 Wh 504 Wh 608 Wh 446 Wh 450 Wh
Nominell effekt / Max effekt 450 / 900 Watt 500 / 1000 Watt 450 / 900 Watt 350 / 700 Watt 350 / 700 Watt
Max klättringsgrad 22 % 27-33 % 25 % 20 % 15 %
Vikt 24,25 kg 18,73 kg 21,1 kg 17,4 kg 18,7 kg
Hjulstorlek 10" 10" 9,5" 10" 10"
Max belastning 120 kg 150 kg 120 kg 120 kg 120 kg
Pris €800 €800 €900 €750 €600
Ninebot KickScooter Max G2
Ninebot KickScooter Max G2
Xiaomi Elektrisk skoter 4 Pro
Xiaomi Elektrisk skoter 4 Pro
SoFlow So4 Pro Gen 2
SoFlow So4 Pro Gen 2
Niu KQi3 Max
Niu KQi3 Max
Eleglide Coozy
Eleglide Coozy

Tekniska specifikationer - Fullhydraulisk fjädring och integrerad laddare

Skydd för laddningsport
Skydd för laddningsport

Laddaren är redan inbyggd i Max G2. Även om detta gör elscootern tyngre, säkerställer det att du bara behöver en strömkabel för att ladda fordonet. Enligt den medföljande broschyren måste du dock beställa kabeln direkt från tillverkaren om den blir skadad. Batteriet på 551 Wh bör normalt räcka för en körsträcka på 50 km (31 mi). I extrema fall är det möjligt att nå upp till 70 km (44 mi) om du kör effektivt och aktiverar Eco-läget.

En höjdpunkt hos produkten är definitivt dess fjädring: styret är utrustat med en dämpare fram och två stötdämpare bak säkerställer en bekväm körning. Båda fjädringsmekanismerna är hydrauliska. De två däcken är luftfyllda men slanglösa och har dessutom självläkande egenskaper vid skador.

E-scootern har IPX5-klassning, men enligt instruktionsboken bör du inte använda den i regn eller våta förhållanden.

Hydraulisk främre fjädring
Hydraulisk främre fjädring
Hydraulisk fjädring bak
Hydraulisk fjädring bak
Däck
Däck
Kör inte i regn - trots IPX5-certifiering
Kör inte i regn - trots IPX5-certifiering
Kör inte heller om bilar - wow
Kör inte heller om bilar - wow
Ninebot har tänkt på allt - ouch
Ninebot har tänkt på allt - ouch
Tekniska specifikationer Ninebot KickScooter Max G2
Modell 051501D / 051501E (Tyskland / Europa)
Batteri 551 Wh
Laddningstid 6 h
Drivsystem Bakhjulsdrift med borstlös 450-wattsmotor
Topphastighet 20 km/h (G2 D) /25 km/h (G2 E)
Räckvidd enligt tillverkare max. 70 km; normalt 50 km
Laddare 121,8 watt
Max belastning 120 kg
Däck 10 tum, pneumatiska, slanglösa
Bromssystem Elektronisk broms (bak), trumbroms (fram)
Vikt 24,25 kg
Mått 1210 x 570 x 1264 / 605 mm (utfälld / hopfälld)
Belysning LED-lampor fram och bak, LED-blinkers på styrändarna
Övriga funktioner App-anslutning; elektriskt lås på drivenheten

Uppackning och montering - sex skruvar och redo att köra

Dra åt sex skruvar i angiven ordning och voila
Dra åt sex skruvar i angiven ordning och voila

Scootern levereras i en stor kartong med tryck. Och dess komponenter är säkrade med plast.

E-scootern är snabb att installera eftersom de flesta delarna redan är förinstallerade direkt ur lådan. Allt du behöver göra är att dra åt totalt sex skruvar på styret; det nödvändiga verktyget ingår. I förpackningen hittar du också en ventilförlängare som gör det enklare att pumpa upp däcken, en laddningskabel samt en instruktionsbok och diverse annan dokumentation.

Bilderna gör inte riktigt rättvisa åt storleken på scootern. Även om den ser ut som alla andra e-scootrar är Max G2 större i verkligheten. Den nya scootern har en ännu längre styrstång än sin föregångare, vilket innebär att långa förare inte längre behöver böja sig ner lika mycket som på den tidigare modellen eller Xiaomi Mi elektrisk skoter 3 (höjd på styrstången: 126 vs. 114 cm, eller 50 vs. 45 in).

Max G2 har också en betydligt högre (20 vs 15 cm, eller 7,9 vs 5,9 in) och bredare (18 vs 14,5 cm, eller 7,1 vs 5,7 in) fotbräda än Mi Scooter 3, vilket gör att du kan åka i en ganska hög position. Detta märks också när du startar Max G2, eftersom det kräver lite mer ansträngning att skjuta iväg än lägre e-scooters.

Batteriet måste aktiveras innan scootern slås på för första gången. Allt du behöver göra är att ansluta scootern till elnätet i tre sekunder, och scootern kommer att slås på efter det. Även om batteriet är förladdat kommer du inte att kunna börja använda Max G2 direkt eftersom den fortsätter att pipa och först måste anslutas till appen. Annars begränsar produkten sin maxhastighet till 15 km/h (9,3 mph) och fortsätter med det irriterande pipandet. Den tidigare nämnda Xiaomi Mi Electric Scooter 3 har också ett liknande appkrav.

Så då är du tvungen att ladda ner Segway-Ninebot-appen och para ihop fordonet med en smartphone. Men du kan inte göra detta utan att ge platsbehörighet. Säkerhetshandledningen är också oskippbar. När parningsprocessen är klar aktiveras scootern och kan användas utan appen.

Ninebot-appen för Android
Ninebot-appen för Android
Lista över behörigheter del 1
Lista över behörigheter del 1
Lista över behörigheter del 2
Lista över behörigheter del 2

Låt oss ta nackdelarna först: Max G2 är tung, mycket tung. Du behöver styrkan i båda armarna för att bära runt den; en person kan förmodligen bara hålla den i några sekunder i en hand. Detta beror särskilt på att scooterns tyngdpunkt ligger obehagligt långt bak när den bärs. Max G2 lämpar sig därför inte särskilt bra för att bäras upp och ner för flera trappor regelbundet och bör endast tas med på tåg om det är absolut nödvändigt.

Som förväntat kan styrstången fällas ned. Det finns en säkerhetsmekanism som måste skjutas upp innan du kan lossa låsspaken för stången. Själva spaken sitter mycket stadigt på plats och det krävs en hel del kraft för att dra bort den från stången. Efteråt kan stången fällas ner och fästas på den styva bakre skärmen med hjälp av en krok på styret. Till skillnad från på Xiaomi fungerar kroken inte som en klocka eftersom Max G2 är utrustad med ett högt elektroniskt horn.

Snabbspärr med säkerhetsreglage
Snabbspärr med säkerhetsreglage
Fäll ner styrstången
Fäll ner styrstången
Kroken hamnar här
Kroken hamnar här
Helt hopvikt - vem ska bära den?
Helt hopvikt - vem ska bära den?

Funktioner och drift - Standarddisplay och tre körlägen

Motorn på 450 watt är placerad i bakhjulet, vilket innebär att kraften kan överföras även när du lyfter upp framhjulet en kort stund för att köra uppför en liten trottoarkant. Bromsningen sköts av en trumbroms fram och en elektronisk broms bak.

Trumbroms fram
Trumbroms fram
Gasreglage för tummen
Gasreglage för tummen
Den primitiva displayen
Den primitiva displayen

Hastigheten regleras med ett tumreglage till höger och inbromsningen sker med en spak till vänster. Dessutom finns tre körlägen tillgängliga i inställningarna (Eco, Standard, Sport). Den tyska versionen har en hastighetsgräns på 15 km/h (9,3 mph) i Eco-läget och 20 km/h (12,4 mph) med något reducerad acceleration i Standard-läget. Den kan nå hastigheter på 22 km/h (13,7 mph) i Sport-läget. Utanför Tyskland är Max G2:s topphastighet begränsad till 25 km/h (15,5 mph), och i USA kan du till och med köra så fort som 35,4 km/h (22 mph).

Den inbyggda displayen är som vanligt placerad i mitten av styrstången och mäter ungefär 4,2 x 2,4 cm (1,7 x 0,9 in). Den ser nästan precis ut som den på Xiaomi och visar den mest väsentliga informationen. Till exempel visas batteriets procentandel vid laddning. Under körningen visas hastighet, körläge, belysningsstatus, batterinivå och Bluetooth-status. Vi saknar att ha en milmätare på scootern, särskilt under en åktur; den här informationen är endast tillgänglig i appen. Med tanke på att alla gamla cykeldatorer kan visa färdsträckan och/eller den totala sträckan, önskar vi att tillverkarna skulle tillhandahålla mer data på sina displayer.

Belysning - indikator och signalhorn på Max G2

Belysningen är utmärkt. Max G2 är inte bara utrustad med en ljusstark framlampa och en baklampa som har vuxit i storlek, utan även med blinkers på vänster och höger sida. Dessa indikatorer är placerade längst ut på handtagen och riktar ljuset både framåt och bakåt. Displayen talar om för föraren om blinkers och ljus är aktiverade.

Men eftersom framlyktan är placerad ganska högt upp är en av kablarna som leder till styret alltid lite i vägen. Bromskabeln hänger precis framför strålkastaren och stör ljuskäglan.

Den elektroniska signalhornet är mycket högljutt och kan till och med höras av bilister. Lamporna och signalhornet styrs med vänster tumme.

Framljus - kabel i vägen
Framljus - kabel i vägen
Bakljus
Bakljus
Indikatorlampa
Indikatorlampa
Knappar för att styra indikatorlamporna och signalhornet
Knappar för att styra indikatorlamporna och signalhornet

App och smarta funktioner - Komplicerad och långsam

Som tidigare nämnts är det nödvändigt att ansluta scootern till appen en gång i början, annars kommer den att begränsa sin topphastighet till 15 km/h (9,3 mph) och pipa oavbrutet. I teorin kan du använda enheten utan appen efteråt.

Skapa ett konto
Skapa ett konto
Telefonnummer krävs för verifieringskoden
Telefonnummer krävs för verifieringskoden
Sök nu efter enheten (Bluetooth + GPS)
Sök nu efter enheten (Bluetooth + GPS)
Äntligen ansluten
Äntligen ansluten

Appen ger dig dock användbara inställningar och ytterligare information. Detta är särskilt viktigt med tanke på att scooterns inbyggda display bara visar mycket rudimentär information.

De många extra alternativen inkluderar nivån av energiåtervinning genom regenerativ bromsning (tre inställningar: Stark, Svag, Av), ett promenadläge, batteriets laddningsbeteende, ett kodlås och en stöldskyddsfunktion som gör att scootern börjar blinka med sina lampor och pipa högt när den upptäcker onormala vibrationer.

Det finns också några mindre vanliga inställningar, som traction control (för närvarande fortfarande i betafas). E-scootern är också kompatibel med Apple Find My, som hjälper dig att lättare hitta enheten om du tappar bort den.

Startskärm
Startskärm
Scrolla nedåt
Scrolla nedåt
och längre ner
och längre ner
Fler funktioner
Fler funktioner
Laddningsbeteende
Laddningsbeteende
Traktionskontroll i beta-fas
Traktionskontroll i beta-fas
Uppdatering av firmware
Uppdatering av firmware
Uppdateringsmeddelandet försvinner inte
Uppdateringsmeddelandet försvinner inte

Även om appen har många funktioner är den mycket ointuitiv, komplicerad och otroligt långsam och behöver definitivt optimeras.

För det första är det oklart var vissa saker finns i appen. De faktiska alternativen finns i "Fler funktioner" längst ner på startskärmen. Samtidigt kan du klicka på bilden av scootern högst upp för att komma till en ny (mellanliggande) inte särskilt användbar skärm som låter dig komma till antingen en instrumentpanel med körinformation (hastighetsdata, resesträcka etc.) eller enhetsinformation med ytterligare ett klick. Vid den här tidpunkten befinner du dig redan på appens tredje undernivå - vilket är relativt meningslöst.

Till råga på allt visas en tom skärm med en laddningscirkel under några sekunder efter varje klick, trots att allt du gör är att öppna en enkel undermeny. Det är fortfarande ett mysterium varför det tar så lång tid att ladda den här appen.

På det hela taget är appen inte särskilt lättnavigerad, onödigt komplicerad och irriterande långsam. Den skulle må bra av att ha en meny med högst två nivåer och en välstrukturerad startskärm som låter dig komma åt alla alternativ. Vi tycker att det är konstigt att appen fortfarande lider av sådan växtvärk trots att den verkligen har funnits under lång tid.

Meningslös 2:a mellannivå
Meningslös 2:a mellannivå
3:e nivån (instrumentpanel)
3:e nivån (instrumentpanel)
Beror GPS-kravet på Android?
Beror GPS-kravet på Android?
Du kommer att se denna irriterande laddningsskärm ofta
Du kommer att se denna irriterande laddningsskärm ofta

Köregenskaper och komfort - Fantastiskt och mycket högt upp

Vår testrutt sträcker sig från den nordvästra delen av Berlin, längs Gesundbrunnen till Charlottenburg, genom slottsparken (ej asfalterade vägar) och en liten bit till. Vi tog sedan samma väg tillbaka och cyklade sedan på en härligt slät asfaltcykelväg precis bredvid en autobahn och genom Seestraße. Under resan stötte vi på några mindre stigningar över broar, en spiralformad ramp som leder upp på en bro (se bilden nedan) och en brant stigning i palatsträdgården.

Brant klättring uppför en bro
Brant klättring uppför en bro
Längs en vattenväg
Längs en vattenväg
På väg till nya platser med Max G2
På väg till nya platser med Max G2
I trädgårdarna vid Charlottenburgs slott
I trädgårdarna vid Charlottenburgs slott

Den kraftfulla 450-wattsmotorn driver e-scootern framåt med stor kraft under acceleration. Du kan märka en tydlig skillnad här när du jämför den med 300-watt som erbjuds av Xiaomi Mi elektrisk skoter 3. Om man ska lita på indikatorn kan scootern köra konsekvent med en topphastighet på 22 km/h (13,7 mph) snarare än 20 km/h (12,4 mph). Detta, tillsammans med den snabba accelerationen, ger förarna en känsla av att de kan köra något snabbare än på den ovan nämnda Xiaomi-skotern. Vi märkte ingen märkbar fördröjning mellan att trycka på gaspedalen och scootern svarade. I detta avseende känns Max G2 också trevlig och snäpp. Med energiåtervinning inaktiverad kan scootern fortsätta att rulla fritt under lång tid, vilket innebär att motorn har ganska lågt motstånd. Beroende på miljön kan motorljudet variera från knappt märkbart till helt ohörbart (t.ex. på vägen).

Å andra sidan har bromsarna en relativt mjuk inställning, och detta gäller även bromshandtaget. Följaktligen måste du dra spaken nästan hela vägen till greppet för att kunna bromsa hårt. Men du riskerar åtminstone inte att flyga över styret om du någonsin bromsar med mindre försiktighet.

Fotbrädan är behagligt bred och lång och ger en bekväm plats att stå på. Max G2 är mycket bekväm att köra, inte minst på grund av dess storlek, vikt och fjädring, som enligt vår mening gör ett utmärkt jobb. Vi kom på oss själva med att instinktivt spänna kroppen i väntan på ojämnheter (något vi lärde oss från vår erfarenhet av att köra skotrar utan fjädring), bara för att sedan förundras över hur mjukt Max G2 gled över dem. De bakre stötdämparna ger bara ifrån sig ett lätt rasslande ljud vid större gropar. Vi körde till och med scootern över grova kullerstensvägar (inget problem på plana vägar). Naturligtvis var detta ingen trevlig upplevelse, men det är fantastiskt hur mycket vibrationer själva scootern kan absorbera i ett sådant extremt scenario. Dessutom kan du till och med justera styvheten i den bakre fjädringen något för att passa dina behov genom att vrida stötdämparna från "Soft" till "Hard" eller vice versa.

Rymlig fotplatta
Rymlig fotplatta
Dubbel bakre fjädring
Dubbel bakre fjädring

Tyvärr är funktionen "Cruise Control" inte tillgänglig i Tyskland, vilket innebär att du måste hålla gaspedalen nedtryckt med tummen även när du kör på långa sträckor med rak och jämn väg.

Acceleration och bromsning

Accelerationen är verkligen suverän i Sport-läget och ungefär lika bra som på SoFlow So4 Pro Gen 2(som har en 500-wattsmotor), med hänsyn tagen till förarens vikt. Max G2 kan till och med vara något bättre på detta område.

Jämförelse: acceleration
Jämförelse: acceleration

Många scootrar med skivbromsar kan bromsa betydligt snabbare och kraftfullare än Max G2, som har en trumbroms fram och en elektronisk bakbroms. Du behöver inte vara lika försiktig när du bromsar på Max G2, men det ökar också stoppsträckan en aning.

Jämförelse: bromsning
Jämförelse: bromsning

Batteri och laddning - Inbyggd laddare

Batteriet har en kapacitet på 551 Wh och kan laddas via två olika portar. Ninebot har inkluderat en 230V-kabel med vilken scootern kan laddas med upp till 2A. Den andra porten är utformad för användning med en 42V rund kontakt och kan hantera upp till 5A.

Laddaren är bekvämt integrerad i Max G2, vilket innebär att du bara behöver en lämplig kabel för att ladda batteriet snarare än en skrymmande nätadapter. Men som nämnts tidigare gör detta scootern tyngre. En bra kompromisslösning mellan vikt och bekvämlighet skulle ha varit ett avtagbart batteri, som det i So4 Pro Gen 2. Batteriet i Ninebot är tyvärr inte löstagbart.

Helst bör du ladda batteriet natten före en åktur eftersom processen tar cirka sex timmar. När scootern laddas tänds displayen och visar den aktuella batterinivån i procent. Batterinivåstaplarna blinkar från ett till fem för att indikera laddningsförloppet. Bakljuset tänds också, vilket verkar vara onödig extra strömförbrukning. När batteriet är fullt stängs den inbyggda laddaren och displayen helt enkelt av för att förhindra överladdning.

Två laddningsportar och inbyggd laddare
Två laddningsportar och inbyggd laddare
Batteriet var urladdat efter ca 41 km i Sport-läge
Batteriet var urladdat efter ca 41 km i Sport-läge

Område

Ninebot hävdar att e-scootern har en maximal räckvidd på 70 km (43,5 mi) och kan vanligtvis täcka cirka 50 km (31,1 mi). Vi tog Max G2 på vår mycket varierande testtur genom Berlin (se ovan: slät platt asfalt, parkvägar och några klättringar upp på broar). Föraren vägde cirka 72 kg (158,7 lb) och utomhustemperaturen var cirka 12 °C (53,6 °F).

I Sport-läget (maxhastighet 22 km/h i Tyskland, eller 13,7 mph) klarade sig elscootern 41 km (25,5 mi) och var väldigt nära att vara helt urladdad. Medelhastigheten var 18,6 km/h (11,6 mph) enligt Komoot. Ninebot-appen indikerade dock en genomsnittlig hastighet på 14,3 km/h (9,1 mph). De korta stoppen har förmodligen beaktats i denna uppskattning, eftersom båda apparna i övrigt rapporterade mycket liknande data.

Total tillryggalagd sträcka under cykelturen
Total tillryggalagd sträcka under cykelturen
Först runt 35 km (21,7 km)
Först runt 35 km (21,7 km)
Genomsnittlig hastighet 18,6 km/h (11,6 mph)
Genomsnittlig hastighet 18,6 km/h (11,6 mph)
Komoot & Ninebot app rapporterade liknande siffror
Komoot & Ninebot app rapporterade liknande siffror
Sedan ytterligare ca 5 km (3,1 mi) (Ninebot App)
Sedan ytterligare ca 5 km (3,1 mi) (Ninebot App)

Vår andra teststräcka var "bara" 10 km lång (6,2 mi), men Standard-läget användes den här gången. Scootern accelererar märkbart långsammare i detta läge. Denna resa innebar att vi körde 5 km (3,1 mi) på cykelvägen längs den raka Seestraße och sedan tillbaka i motsatt riktning. Bortsett från de gånger vi stannade vid trafikljus körde vi Max G2 med full gas. Följaktligen var vår medelhastighet 19,1 km/h (11,9 mph) enligt Komoot, medan Ninebot-appen bara indikerade 15,5 km/h (9,6 mph). Skillnaden beror sannolikt på stopptider vid trafikljus (Komoots Time in Motion vs. Ninebot-appens Record Time).

Efter den 10 km långa körningen sjönk batterinivån från 100% till 87%. Vi laddade sedan upp batteriet helt med 103,7 Wh ström. Det motsvarar ungefär 10,4 Wh per kilometer. Uppskattningen tyder på att Max G2 teoretiskt kan köra 53 km (32,9 mi) på en enda laddning, vilket är nära den typiska räckvidd som tillverkaren uppger.

Komoot: 10 km teststräcka
Komoot: 10 km teststräcka
Ninebot-app: Rekordtid
Ninebot-app: Rekordtid
Komoot: I rörelse
Komoot: I rörelse

Max G2 kan kanske bara nå 70 km (43,5 mi) i Eco-läget och under idealiska förhållanden (rak väg, slät asfalt, hög energiåtervinning). Du kan alltså förvänta dig en räckvidd på ca 40 km (24,9 mi) i Sport-läget och ca 10 km (6,2 mi) mer i Standard-läget.

Tack vare det stora batteriet kan scootern bibehålla sin prestanda under lång tid. Och även om prestandan minskar vid låga batterinivåer, kan du undra när detta faktiskt inträffar och hur mycket prestanda som faktiskt går förlorad. Detta beror på att denna minskning är mycket subtil och till synes rampar upp så långsamt och gradvis att du knappast skulle kunna berätta. Max G2 kommer bara att minska sin prestanda drastiskt och sällan nå 20 km/h (12,4 mph) när den sista av de fem batteristaplarna börjar lysa rött. Men även då finns det fortfarande tillräckligt med kraft kvar för ytterligare några kilometer (ca 2-4 km).


För

+ fantastisk hantering
+ hydraulisk fjädring fram och bak
+ hög styrstångsstolpe
+ blinkers för blinkers
+ stort batteri
+ integrerad laddare

Emot

- mycket tung
- enkel skärm
- förvirrande

Omdöme - Bra köregenskaper, om den bara inte vore så tung

Segway Ninebot KickScooter Max G2 tillhandahålls med vänlig hälsning av Segway
Segway Ninebot KickScooter Max G2 tillhandahålls med vänlig hälsning av Segway

Segway Ninebot KickScooter Max G2 erbjuder en av de bästa - om inte den allra bästa - köregenskaperna bland e-scootrar under 1 000 euro (1 072 USD). Den hydrauliska fjädringen fram och bak är inte bara ett marknadsföringsknep utan snarare en verklig tillgång för produkten. Den gör att scootern rullar smidigt över de flesta ojämnheter på vägen. Det höga styret och den stora fotplattan gör att användaren kan inta en bekväm position när han eller hon kör scootern.

Med detta sagt, på grund av hur tung den är, kommer Max G2 inte att vara för absolut alla som är intresserade av att köpa en e-scooter. Personer som har en lång pendling till jobbet och bara letar efter en elscooter för att täcka de sista kilometrarna eller för att ersätta en bussresa från tågstationen till sin arbetsplats, kommer snabbt att tycka att det är jobbigt att släpa runt på scootern. Detsamma gäller för dem som bor på höga våningar. Scooterns vikt är både en förbannelse och en välsignelse: den säkerställer att fordonet är smidigt och bekvämt att köra, men att bära runt Max G2 är något du inte kommer att vilja göra. Scootern är också stor och skrymmande och kanske inte får plats i mindre bilars bagageutrymmen.

Dessutom behöver Ninebot verkligen omarbeta eller optimera sin app. De ständiga laddningsskärmarna och trubbiga menyerna är mindre än optimala.

Segway Ninebot KickScooter Max G2 erbjuder en av de bästa köregenskaperna bland e-scootrar under 1 000 euro (1 072 USD). Du bör dock helst inte behöva bära den ofta, eftersom den är för tung.

De som vill ha en mindre, mer bärbar elscooter att ta med på tåget bör istället ta en titt på mer lättviktiga alternativ från Xiaomi och liknande. Men om du inte är rädd för Max G2: s vikt kan vi rekommendera det utan förbehåll.

Pris och tillgänglighet

Segway Ninebot KickScooter Max G2 är tillgänglig från återförsäljare som Amazon för €820 (eller US$900).

Transparency

The present review sample was made available to the author as a loan by the manufacturer or a shop for the purposes of review. The lender had no influence on this review, nor did the manufacturer receive a copy of this review before publication. There was no obligation to publish this review.

Pricecompare

Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > Segway Ninebot KickScooter Max G2 E-Scooter recension: Bra hantering tack vare full hydraulisk fjädring
Christian Hintze, 2023-11-14 (Update: 2023-11-14)