Notebookcheck Logo

Recension - Problem med hotell och WLAN: Apple TV med HomePod Mini på resan

Drama i fem akter. Med de senaste uppdateringarna har Apple äntligen gjort både sin mediespelare Apple TV och HomePod Mini lämpliga för resor. Notebookcheck.com fick dock besöka flera hotell tills samspelet mellan Apple och WLAN med Captive Portal faktiskt fungerade. Det var dock inte alltid Apples fel.
Inte alla USB-strömadaptrar är lämpliga för HomePod Mini. (Foto: Andreas Sebayang/Notebookcheck.com)
Inte alla USB-strömadaptrar är lämpliga för HomePod Mini. (Foto: Andreas Sebayang/Notebookcheck.com)

Apple TV och HomePod Mini är i princip enkla att ta med sig på resor. Mediaspelaren är liten och robust nog för att enkelt tas med i handbagaget. Det räcker med en säck av säckväv för att skydda den mjuka ytan på HomePod Mini. Den är robust ändå, eftersom högtalaren rullade av någonstans tillräckligt ofta när vi reste på grund av sin form.

Vad de två enheterna däremot saknade var någon form av resestöd för nätverksfunktionerna. Särskilt de som bor på hotell måste räkna med svårigheter. Vanligtvis skyddas WLAN mot obehörig åtkomst med så kallade captive portals. Detta är en slags preliminär portal där åtkomstuppgifter måste anges.

Dessutom finns det så kallad klientseparation, det vill säga enheter i samma nätverk kan inte se varandra på grund av en inställning i WLAN-kontrollen. Sådana inställningar lämpar sig bättre för hotell än att använda allmänna eller till och med personliga lösenord.

Ett generellt lösenord bär risken att det överförs till obehöriga, och det senare behöver personal som kan sig fram i händelse av ett fel. Detta är inte en självklarhet på hotell. En titt på 802.1X-instruktionerna från Apple för radiologin för Homepod och Apple TV visar snabbt att detta inte är något för kunder utan teknisk bakgrund.

Alla som är bekanta med nätverk vet att dessa standardportaler snabbt kan ställas in på många WLAN-styrenheter och att de utgör en bra kompromiss ur administrativ synvinkel. Gäster med smartphones, surfplattor eller bärbara datorer kan vanligtvis ta sig över detta hinder.

För hotellgäster med speciell hårdvara är detta dock inte alltid fallet. Detta beror på att det då krävs en webbläsare för att använda WLAN. Apple i 's Apple TV finns inget sådant. Högtalare är definitivt inte utrustade med webbläsare. Sedan version TVOS 15.4 och HomePod-programvaran 15.4 är det dock möjligt. Förutsättningen är en smartphone eller surfplatta från Apple. Jämförbart med den grundläggande inställningen av enheterna tar iPhone över integrationen i hotellets WLAN. En webbläsare öppnas och inmatningarna görs kortfattat. Det är allt.

Den enda begränsningen är klientseparation. I praktiken var detta dock inte relevant. Enheterna fungerar ändå - idealt sett.

Det var dock allt annat än lätt att genomföra. Vi testade med en Apple TV 4K (A1842) med den senaste TVOS 15.4.1 och en HomePod Mini (också 15.4.1).

Låt oss säga det på förhand: Tre hotell fick besökas innan allt fungerade som det skulle för första gången. Ibland var det hotellen som var problemet, andra gånger hamnade HomePod Mini i en uppdateringsslinga, och det fanns, åtminstone en gång, problem med kvaliteten när försöket lyckades. Ibland fanns det också svårigheter med hotellets captive portal. Här kan omstart av enheten hjälpa om portalen inte känns igen. Men låt oss ta det en sak i taget.

Det första försöket - var finns egentligen HDMI-uttaget?

Vid det första försöket, på en Moxy i Szczecin (Stettin), provade vi ett scenario utan uppdateringar. HomePod Mini hade inte varit i bruk på ett tag. Frågan var om enheten fortfarande kunde användas. Den saknade dock fortfarande uppdateringen till 15.4. Endast TV:n Apple var uppdaterad, eftersom den hade tagits ut ur hemmets vardagsrum.

Den misslyckades dock redan med den grundläggande anslutningen: Moxy Hotel hade en TV med ytterligare en HDMI-ingång, och med fjärrkontrollen kunde vi också välja den. Men hotellet integrerade tv:n i en vägg. Det fanns ingen möjlighet att ansluta tv:n Apple. Utan TV:n kunde åtminstone boxen integreras i nätverket. Som det borde vara.

Naturligtvis kunde HomePod inte användas med Apple TV:n. Högtalaren var dock inte värdelös. Boxen kunde användas med en iPad under en tid. På grund av brist på lämplig programvara var det inte möjligt att integrera den i WLAN. Det är dock möjligt att flytta enheten till ett annat nätverk med en iPhone eller iPad via konfigurationen.

Kort därefter fungerade dock inte högtalaren längre. Home-appen visade att HomePod Mini höll på att uppdateras. Men enheten förblev i detta tillstånd även över natten. Enheten var oanvändbar, helt enkelt. I hemmet förblev den dock i uppdateringsslingan. Så den behövde en återställning. Vi gjorde det på en MacBook.

Det här är ett fel som en del HomePod Mini-ägare rapporterar i olika forum. På vår enhet misslyckades även standardåterställningen. Enligt uppgift var servern omöjlig att nå. Apple gör det särskilt svårt här. Så bilden av HomePod måste laddas ner manuellt, vilket är möjligt på ispw.me. Med denna kunde HomePod sedan återställas och uppdateras. Apple, förresten, inte föreskriver detta och erbjuder liten hjälp, med knappt förståeliga felmeddelanden.

 

Andra försöket - liknande problem, annat hotell

Ny helg, bättre tur? Med den nu uppdaterade HomePod Mini och Apple TV åkte vi till ett annat hotell: Courtyard Szczecin. Detta ligger precis bredvid Moxy. Vanligtvis brukar detta hotellmärke vara lite bättre utrustade. Vad vi inte förväntade oss: Courtyard använder inte bara samma TV som Moxy utan även samma monteringsteknik. Återigen var HDMI 2 valbart via fjärrkontrollen, men inte fysiskt tillgängligt.

Testmässigt försökte vi få hjälp av personalen, men det hjälpte inte. Åtminstone fungerade Apple TV (i blindläge) och HomePod Mini utan problem den här gången. För första gången kunde vi alltså integrera HomePod i ett WLAN på ett hotell med Captive Portal. Vi kunde dock inte testa mer på grund av avsaknaden av en TV.

Courtyard Szczecin: Allt är klart, men HDMI-ingången är inte tillgänglig. (Foto: Andreas Sebayang/Notebookcheck.com)
Courtyard Szczecin: Allt är klart, men HDMI-ingången är inte tillgänglig. (Foto: Andreas Sebayang/Notebookcheck.com)

Hotell nummer tre - När 4K-TV:n skalar flera gånger

För nästa försök åkte vi över till andra sidan dammen. Destinationen var Springhill Suites i Boston. Till en början var besvikelsen stor: Hotellet använder en speciell fjärrkontroll som inte har någon valknapp för HDMI-ingången. Samtidigt kunde man inte känna av någon HDMI-ingång på TV:n, som återigen var monterad på väggen.

En närmare titt visade dock att LG-TV:n hängde flexibelt. Den kunde vridas i riktning mot sängen eller soffan. Detta avslöjade då också HDMI-2, men den var inte användbar på grund av fjärrkontrollen.

En klassisk hotellbox från LG, tillverkad i Korea förresten, var dock fäst vid TV:n, vilket för med sig hotellets meny till TV:n. Detta är ungefär jämförbart med boxar för digital skyltning. Hotellmenyn erbjöd också ett direktläge via HDMI.

Vi kunde inte använda den första HDMI-ingången på boxen, men vi kunde använda den andra. Inställningen av Apple TV:n fungerade direkt. Vi var dock förvirrade över bildkvaliteten: TV:n Apple skickade 2160p och HDR till boxen, men bildkvaliteten var extremt dålig. Inte ens att byta till 1080p och SDR eller HDR gjorde något. Ett test i 720p visade till och med extrema skuggor.

Efter en del experimenterande stod det klart: Springhill Suites låter sina hotellboxar ansluta till TV-apparaterna med för låg upplösning. Det såg ut som 720p. På de tidigare besökta hotellen i Polen var dock bildkvaliteten i hotellprogramvaran felfri.

Detta var särskilt förvånande eftersom både TV:n och hotellboxen klarar 2160p. Så skalning förekommer alltså. Hotellets tekniker ville ta en titt på detta nästa morgon via fjärrunderhåll, men det blev aldrig så.


LG-boxen för hotell är konfigurerad för HDMI Direct Mode. (Foto: Andreas Sebayang/Notebookcheck.com)
LG-boxen för hotell är konfigurerad för HDMI Direct Mode. (Foto: Andreas Sebayang/Notebookcheck.com)
Vi kopplar upp oss på hotellets WLAN. (Foto: Andreas Sebayang/Notebookcheck.com)
Vi kopplar upp oss på hotellets WLAN. (Foto: Andreas Sebayang/Notebookcheck.com)
Allt fungerar för första gången, inklusive ljudöverföring till HomePod Mini. (Foto: Andreas Sebayang/Notebookcheck.com)
Allt fungerar för första gången, inklusive ljudöverföring till HomePod Mini. (Foto: Andreas Sebayang/Notebookcheck.com)

Nästa problem var HomePod Mini. Den spelade inte upp något ljud, varken från TV:n Apple som såg den eller från iPhone eller iPad. Felmeddelandet sa: Enheten måste vara i samma nätverk. Men det var redan fallet.

Lösningen krävde sedan en del experimenterande. Till slut visade det sig: Både HomePod Mini och Apple TV måste befinna sig i samma virtuella rum. HomePod stod i "Spelrummet" och Apple TV stod i "Vardagsrummet". Normalt sett borde då åtminstone musik från iPhone till HomePod Mini vara möjlig. Men det var bara möjligt när båda enheterna tilldelades ett rum.

Detta är inte nödvändigtvis logiskt. Det finns trots allt inget som hindrar dig från att strömma musik från Apple TV:n i köket, till exempel. Efter att båda enheterna tilldelats ett rum kunde allt användas som förväntat. Endast bildkvaliteten lämnade något att önska. Det bör dock noteras att Apple förklarar detta på hjälpsidorna.

Äntligen fungerar allt. Youtube körs dock inte i bästa kvalitet. (Foto: Andreas Sebayang/Notebookcheck.com)
Äntligen fungerar allt. Youtube körs dock inte i bästa kvalitet. (Foto: Andreas Sebayang/Notebookcheck.com)
WLAN är dock tillräckligt snabbt. (Foto: Andreas Sebayang/Notebookcheck.com)
WLAN är dock tillräckligt snabbt. (Foto: Andreas Sebayang/Notebookcheck.com)

I Hotel 4 ser alla enheter HomePod utom Apple TV

På Marriot San Jose stötte vi återigen på svårigheter som inte borde finnas. Alla enheter var korrekt inställda och fanns på samma WLAN. Marriotts captive portal övervanns också återigen, och TV:n var fritt tillgänglig, även om den här gången endast som en 2K-enhet. Dessutom kunde vi använda en platsförfrågan för att se till att HomePod Mini märkte att den hade flyttats. Den gav adressen till hotellet.

Men HomePod Mini och Apple TV:n ville inte samarbeta. Ur Apple TV:ns perspektiv var HomePod Mini konfigurerad, men ingen anslutning skedde. Det som däremot var irriterande var att HomePod Mini var adresserbar från alla andra enheter: oavsett om det var MacBook, iPhone eller iPad - allt fungerade.

Först när ett nytt virtuellt rum skapades och först Apple TV och sedan HomePod Mini flyttades, fanns det åtminstone inledande förhoppningar. Programmet Smarthome i iOS föreslog då att HomePod Mini skulle användas som högtalare för Apple TV. På Apple TV:n visades dock bara "Hotel -> (null)" på skärmen i urvalslistan. En lösning kunde inte hittas. Det var också märkbart att det då och då förekom avbrott i signalöverföringen till HomePod Mini från andra enheter, och det tog flera sekunder att växla mellan uppspelningsenheterna i varje fall.

Det fanns problem med WLAN och hotellboxen på det sista hotellet

Det sista hotellet i det här testet var Fairfield Inn & Suites i Seattle. Här besannades en farhåga som vi hade redan på det fjärde hotellet: Apple TV:n knöt tydligen ihop sig internt. Problemet med HomePod Mini kvarstod tills vidare.

Men tv:n var åtminstone tillgänglig. Återigen var det den redan bekanta kombinationen av LG TV och LG hotellbox. Låsen var dock intressanta. Att HDMI 2 är låst direkt på TV:n var att vänta. Fjärrkontrollen erbjöd visserligen en motsvarande knapp, men den var inaktiverad.

LG-hotellådan var också låst, om än bara till hälften. Apple TV-signalen kunde matas in via HDMI 2. Detta resulterade dock bara i att bakgrundsvideon i Marriott-menyn togs över av Apple TV:n. Hotellkedjans främre meny fanns kvar.

Detta gjorde det möjligt att titta på programmen, men alltid med Marriott-menyn halvt genomskinlig i förgrunden. När Marriotts inställningsmeny valdes försvann dock åtminstone större delen av reklambokstäverna. Under de här sista aktiviteterna lyckades anslutningen med HomePod Mini plötsligt - och utan något ingripande från min sida.

Det tog dock abrupt slut efter installationen av operativsystemet version 15.5. Här har Apple tydligen åtgärdat buggar och integrerat ett felmeddelande, för nu klagade Apple TV på att HomePod Mini inte gick att nå. Enheterna fortsatte dock att fungera på egen hand utan några svårigheter. Detta kunde inte åtgärdas i nästa hotell. Situationen stabiliserades först i hemmets WLAN. Det är dock oklart om uppdateringen av HomePod till 15.5.1 eller återgången till ett hem-WLAN utan klientseparation var orsaken.

HDMI 2 på LG:s hotellbox är aktiverad. Men menyposten för Direct Mode saknas dock. (Foto: Andreas Sebayang/Notebookcheck.com)
HDMI 2 på LG:s hotellbox är aktiverad. Men menyposten för Direct Mode saknas dock. (Foto: Andreas Sebayang/Notebookcheck.com)
Så du måste leva med menyn på detta hotell. På inställningar är den halvvägs acceptabel. (Foto: Andreas Sebayang/Notebookcheck.com)
Så du måste leva med menyn på detta hotell. På inställningar är den halvvägs acceptabel. (Foto: Andreas Sebayang/Notebookcheck.com)

När idealiska förhållanden saknas

Ovanstående exempel täcker ännu inte alla potentiella problem. Intressant är att det inte ens inom en hotellkedja - alla fastigheter tillhör Marriott - finns någon riktig standard. Ibland är HDMI inte fysiskt tillgängligt, men fjärrkontrollen erbjuder det. Ibland är det tvärtom, och andra gånger är det hotellboxen som är boven i dramat.

Men problemen kan gå längre, vilket ytterligare experiment på vägen visade. Förberedelser är lika viktiga när man kombinerar Apple TV och HomePod Mini som ett hotell som inte sätter konstiga lås runt TV:n.

Saken med elektriciteten - eller: När Apple och hotellet irriterar dig

Det största irritationsmomentet är att förse enheterna med el. Detta är inte så enkelt som man kan tro. I vissa delar beror detta på Apple. I andra delar är det upp till hotellen. Särskilt illa blir det när de två inte vill samarbeta.

Men först till kraven: TV:n Apple, i vårt fall en femte generationens 4K-modell, har en utbytbar euro-kontakt. Kabeln ansluts till Apple TV:n via en C7/C8-enhetskoppling. Inget speciellt vad gäller detta. Själva TV:n Apple har en bredbandsingång på 100 till 240 volt. Det finns inget som talar emot en världsomfattande användning.

Detta är ganska viktig information, och därför är det obegripligt att Apple skriver ut detta i botten med svarta bokstäver på svart bakgrund. Särskilt eftersom den är i en storlek som gör det nödvändigt för många människor att fotografera den med sin smartphone. Ändå kan den som av misstag tar med sig Apple TV:n till Japan eller USA använda den där med lämplig strömkabel utan att riskera apparaten.

Strömförbrukningen anges av Apple med 15 watt. Det är inte mycket. Det vore önskvärt att den också kunde drivas via USB Type-C. 15 watt är tillräckligt för USB Type-C ström ([email protected]). Den behöver inte Power Delivery för detta. Varför USB Type-C? Tja, HomePod Mini fungerar med den. Ett dubbelt USB-C-strömförsörjningssystem skulle därför vara idealiskt. En motsvarande lösning finns även för TV:nApple med USB Power Box. scenariot tänker sig dock en anslutning via USB-A i kombination med ett buffertbatteri. Det är åtminstone ett första steg, men det kan bara köpas i USA för 25 US-dollar (netto).

 

5 volt, 9 volt: HomePod Mini är irriterande med sina speciella krav

Tyvärr blir det mer komplicerat med HomePod Mini: Högtalaren är mycket kräsen. Även om HomePod Mini har en fast USB-C-kabel för strömförsörjningen har de som nu tror att den skulle fungera universellt med vilken strömförsörjning som helst fel. HomePod har två driftlägen beroende på spänningen.

Om spänningen är 5 volt kan HomePod bara göra lite. Den kan återställas på en Mac eller så kan ny firmware installeras. Som beskrivits ovan var vi faktiskt tvungna att göra det också.

Åtminstone måste det sägas att HomePod Mini har stöd för 5 volt. De bärbara datorer som är viktiga för återställningen levererar vanligtvis bara denna spänning utan power delivery-protokollet (högst 15 watt). Apple var därför väl medveten om hur problematisk den faktiska driftsspänningen på 9 volt är.

Knappt läsbart: Apple:s 29-wattsadapter klarar inte 9 volt. (Foto: Andreas Sebayang/Notebookcheck.com)
Knappt läsbart: Apple:s 29-wattsadapter klarar inte 9 volt. (Foto: Andreas Sebayang/Notebookcheck.com)
Svart typsnitt på svart bakgrund kräver en kraftig förstoring. (Foto: Andreas Sebayang/Notebookcheck.com)
Svart typsnitt på svart bakgrund kräver en kraftig förstoring. (Foto: Andreas Sebayang/Notebookcheck.com)

Till och med en Apple USB-C-strömförsörjning är inkompatibel med HomePod Mini

I våra experiment kan man inte lita på alla nätadaptrar. Den ursprungliga strömförsörjningen fungerar förstås alltid. I utlandet kan en adapter behöva anslutas uppströms. Resenärer gillar dock att spara vikt, och därför kan de ha med sig andra nätadaptrar som erbjuder flera anslutningar eller som kommer från till exempel en bärbar dator.

I vårt urval misslyckades två av fyra nätadapter. Den ena är från Apple. Det är det gamla 29-watts nätadaptern från Retina MacBook (2015). Den kan bara hantera 5 eller 14,5 volt. Detta kan också läsas på nätadaptern med grå bokstäver på en vit bakgrund - eller rättare sagt, det går knappast att tyda utan ett förstoringsglas. De som inte är bekanta med saken kommer dock knappast att hitta problemet. För övrigt fungerar 30-watts nätaggregatet från Apple eftersom det också klarar 9 volt.

Geardons strömförsörjning levererar rätt spänning, men HomePod Mini fungerar fortfarande inte. (Foto: Andreas Sebayang/Notebookcheck.com)
Geardons strömförsörjning levererar rätt spänning, men HomePod Mini fungerar fortfarande inte. (Foto: Andreas Sebayang/Notebookcheck.com)
Ankers gamla PD2-strömförsörjning fungerar utan problem. (Foto: Andreas Sebayang/Notebookcheck.com)
Ankers gamla PD2-strömförsörjning fungerar utan problem. (Foto: Andreas Sebayang/Notebookcheck.com)

Det andra nätaggregatet som inte fungerar är från Geardon. Den stöder faktiskt 9 volt. Vi kunde inte ta reda på den exakta orsaken. Det bör dock noteras att strömförsörjningen ofta orsakar problem, särskilt när en enhet bara behöver mycket lite energi. Detta är ibland fallet med HomePod. Dess energiförbrukning i tomgång kan inte mätas av alla enheter.

HomePod är mycket sparsam när det inte finns något att göra. Även när man lyssnar på musik på rumsvolym överstiger strömförbrukningen knappt två watt. Högre värden är endast möjliga vid drift och användning av hög bas. Då krävs mer än två ampere ström under en kort tid och därmed mer än 15 watt. Detta förklarar också behovet av 9 volt.

Ankers Powerport PD2 däremot fungerar, även om nätaggregatet inte är helt nytt. Dessa är dock alla nätaggregat med en USB-C PD-port. Det blir spännande med reseaggregat som har flera portar. Här spelar inte bara en effektbudget in, utan även en minskning av spänningen under belastning på grund av andra anslutna enheter. Det är därför tillrådligt att kontrollera nätaggregatets lämplighet hemma i förväg.

Applei den 29-watts strömförsörjningen saknas 9 volt. Med 5 volt rapporterar HomePod Mini visuellt ett fel. (Foto: Andreas Sebayang/Notebookcheck.com)
Applei den 29-watts strömförsörjningen saknas 9 volt. Med 5 volt rapporterar HomePod Mini visuellt ett fel. (Foto: Andreas Sebayang/Notebookcheck.com)
Appledäremot fungerar 30-watts strömförsörjningen, som är förvirrande likadan, utan problem. (Foto: Andreas Sebayang/Notebookcheck.com)
Appledäremot fungerar 30-watts strömförsörjningen, som är förvirrande likadan, utan problem. (Foto: Andreas Sebayang/Notebookcheck.com)

Pris och tillgänglighet

Apple TV och HomePod Mini finns redan på marknaden. Den sistnämnda har också nyligen blivit tillgänglig i många färger och kostar runt 100 euro (~104,50 dollar) på Notebooksbilliger.de. Apple TV 4K finns på Amazon från 200 euro(~$209).

Slutsats:

Det är extremt svårt att göra en slutlig bedömning av kombinationen Apple TV och HomePod Mini på resande fot. I teorin låter allting som en bra lösning. I praktiken tar du dina chanser och stöter på mycket irriterande konfigurationssessioner.

Att hotellen delvis inte är förberedda på scenariot kan inte skyllas på Apple. Inte ens inom en kedja går det att förutse om ett hotell är lämpligt för utrustningen. Motsvarande uppgifter saknas i hotellbeskrivningarna. Dessutom har hotellpersonalen ofta ingen utbildning.

Hotellens bristande förberedelser är dock en viktig punkt som talar emot TV-systemet Apple och HomePod Mini. Apple kan vara förberedd för hotell, men hotellen är det inte. En bra TV på hotellet betyder inte att du kan använda den på det sättet. I ett fall har hotellet självt nedskalat en 4K HDR-tv till en 720p-tv. Onödigt med tanke på att LG-hårdvaran, inklusive speciella lådor, är förberedd för högkvalitativa tv-apparater specifikt för hotell. Tyvärr vet inte ens den tekniska personalen hur man hanterar det och är inte tillgänglig för den tekniskt kunniga gästen.

Hela ansträngningen kan ändå vara värd att göra för frekventa resenärer. Om du besöker ett hotell ofta och vet vad som fungerar får du en utmärkt kombination med lite teknisk förståelse. Till och med en HomePod Mini överträffar de flesta tv-apparater när det gäller ljudkvalitet. Och med Apple TV har du mer flexibilitet än med TV:ns hotellprogramvara. Det är dock synd att du inte kan ladda ner serier till Apple TV och ta dem med dig på resan. Flashminnet på 32 eller 64 GB i enheten skulle vara idealiskt för detta, särskilt eftersom iOS- och iPadOS-avdelningarna av Apple TV-apparna kan göra detta.

Detta är särskilt irriterande när tjänster som Amazon Prime begränsar det streambara innehållet utomlands. Detta kan också hända med Disney+. Disney+ erbjuder dock annat, tidigare okänt innehåll utomlands

Alltför många saker kan dock gå fel på Apple's sida. Du bör vara beredd på frustration. Vi hittade många problem i Apple -universumet i forum. Inget av de problem som presenteras här har inte dykt upp någonstans tidigare. Apple programvarukvaliteten kring Bluetooth är tyvärr inte så hög som den borde vara för att kunna erbjuda ett problemfritt system under resan

På det hela taget kan du dock, om du har dessa enheter hemma och planerar en längre hotellvistelse, definitivt ta med dig dem. Särskilt när det finns flera tittare är det vettigt att använda en Apple TV i stället för en surfplatta eller en bärbar dator. Det är dock lämpligt att först kontakta hotellet för att ta reda på om HDMI-anslutningen är blockerad, och det är bäst att förkonfigurera några saker hemma. Du bör dock inte köpa hårdvaran i sitt nuvarande skick speciellt för hotellanvändning.

Please share our article, every link counts!
.170
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > Recension - Problem med hotell och WLAN: Apple TV med HomePod Mini på resan
Andreas Sebayang, 2022-06-16 (Update: 2022-06-20)