Notebookcheck

PAMU Z1 ANC-hörlurar i praktiskt test: Låg kostnad, hög komfort

Teaser
PAMU Z1 ANC-hörlurar är ett par trådlösa hörlurar till ett överkomligt pris med en bekväm ergonomisk design. Även om Z1 saknar funktioner och högkvalitativ ljudkvalitet som finns på andra TWS-hörlurar, sitter de bekvämt och överträffar många alternativ i sin prisklass.
Sam Medley (översatt av DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇳🇱 ...
, , , , , ,
sökrelation
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 

Introduktion

Padmate är ett ganska populärt elektronikföretag som har framgång i många delar av världen. Företagets senaste ljudprodukt, PAMU Z1 ANC-hörlurar, kom över mitt skrivbord i början av förra månaden. Med tanke på hur översvämmad marknaden för trådlösa stereohörlurar (TWS) har blivit under de senaste åren, vad är det som gör att Z1-hörlurarna för 99 dollar sticker ut?

Jag har använt Z1-knopparna under de senaste 6 veckorna och har jämfört dem med de andra TWS-knopparna som rutinmässigt hamnar i mina öron: Apple's AirPods (2nd Gen), de anrika AirPods Pro (1st Gen), och 1MORE:s TWS ANC-knoppar. Kort sagt sticker PAMU:s knoppar ut på två områden: värde och komfort. Låt oss ta en djupare dykning och se hur hårt Z1s slår över sin klass

Design och passform

Den kanske största styrkan hos PAMU Z1-hörlurarna är deras design. Z1 är tillverkade helt i plast men känns välgjorda och robusta. Laddningsfodralet är också tillverkat av plast med en matt finish. Det saknar vikten och den robusta fastheten hos Apple s erbjudanden och känns något lätt och tunt i jämförelse. Fodralet har dock klarat måttlig användning under de senaste sex veckorna. Det finns inte en enda skråma eller repa, men den svarta plasten på fodralet och knopparna framhäver fingeravtryck

Det bästa med Z1s är hur bekväma de är. Jag har vanligtvis problem med TWS-hörlurar. De gör antingen ont i örats kurvor eller glider ut efter några minuter. Ett exempel: Jag måste använda tips från tredje part för mina AirPods Pro för att hålla dem på plats. Detta händer inte med Z1s. Jag har kunnat låta dem sitta i öronen i flera timmar i sträck när jag jobbar utomhus. De orsakar inte bara inget obehag, utan de sitter också kvar trots att jag svettas i öronen och mitt huvud ständigt rör sig.

Det här är utan tvekan de mest bekväma öronsnäckorna, trådlösa eller inte, som jag har burit hittills. Bara detta fick mig att välja dem framför mina AirPods Pro under testperioden

Plastmaterialet på fodralet och knopparna visar lätt fingeravtryck och smuts, men ser överlag bra ut.
Plastmaterialet på fodralet och knopparna visar lätt fingeravtryck och smuts, men ser överlag bra ut.
Knopparna sticker inte ut särskilt långt från örat.
Knopparna sticker inte ut särskilt långt från örat.
PAMU Z1-arna är märkbara men inte obehagliga.
PAMU Z1-arna är märkbara men inte obehagliga.

Knopparna sticker inte ut särskilt långt. De sitter inte längs med mina örsnibbar som Apple s AirPods, men de sticker inte heller ut lika långt som 1MORE ANC-hörlurarna. De är mest jämförbara med Apple's AirPods Pro när det gäller storlek och hur långt de sticker ut från örat, även om Z1s svansar är mycket bredare

Knopparna är mycket lätta och är inte otympliga. När de väl sitter i vet jag bara att de är närvarande på grund av ljudet de pumpar ut. På tal om det..

Ljudkvalitet och funktioner

Ljudkvaliteten hos PAMU Z1 är bra, men inte fantastisk. Hörlurarna är basiga, så vissa musikstilar låter bra. Jämfört med andra TWS-hörlurar i den här prisklassen är Z1s över genomsnittet. De erbjuder dock inte en balanserad ljudprofil. Ljud med talat ord (t.ex. ljudböcker eller podcasts) framstår som dämpade eller förvrängda mot de låga tonerna, och genrer som jazz känns tunna och svaga.

Mindre justeringar är tillgängliga via PAMU-appen. Här kan användarna ändra ANC-modellen, ändra touchkontrollerna (mer om det nedan) och välja mellan fyra förinställda EQ:er: Normal, Pop, Rock eller Jazz. Standardförinställningen är Pop, som trycker på basen och tunnar ut mellan- och högljudda toner. Rock försöker fokusera på diskant men känns anemisk som resultat. Normal är ganska platt och medioker. Jazz är min personliga favorit och ger mer balans i de övre registren, men drivrutinerna i sig verkar byggda för bas. Som ett resultat av detta är basen också högre än något annat register

På det hela taget verkar Z1:orna försöka imitera Beats eller andra bastunga hörlurar. Ljudprofilen är väl lämpad för vissa genrer (tänk pop, rap eller annan bascentrerad musik) men faller platt på andra håll.

ANC-inställningar och andra alternativ.
ANC-inställningar och andra alternativ.
Begränsade EQ-profiler.
Begränsade EQ-profiler.
Anpassningsbara touchkontroller är ett trevligt tillägg.
Anpassningsbara touchkontroller är ett trevligt tillägg.

På funktionsfronten är Z1-knopparna ganska rudimentära. Öronstyckena har infraröda beröringszoner för ljudkontroller. Användare kan ställa in fyra olika beröringskontroller via appen, en för ett kort tryck och en för en lång beröring på varje öronstycke. Som standard är dessa inställda för att hoppa över det aktuella spåret (kort tryck, höger), starta röstassistenten (lång tryck, höger), spela upp föregående spår (kort tryck, vänster) eller ändra ANC-profilen (lång tryck, vänster). Anpassningen är en trevlig detalj och inte något som regelbundet ses under 100 dollar.

Själva beröringszonerna är lite fläckiga. Enligt min erfarenhet registrerar knopparna korrekt ett tryck eller en tryckning 85-90 % av tiden. Detta är dock bättre än min erfarenhet av att klämma på svansarna på mina AirPods Pro, vilket alltid tar mig två eller tre försök. 1MORE:s knoppar är de mest responsiva av min lott, men Z1:orna kommer på en nära andraplats

ANC, mikrofonkvalitet och batteritid

Den aktiva brusreducering (ANC) fungerar ganska bra. Padmate hävdar att Z1:orna kan reducera buller med cirka 40 dB, men jag har svårt att tro på det. I mitt inofficiella "bullertest för trädgårdsarbete" dämpade AirPods Pro ljudet från min bensingräsklippare till ett lågt muller. Mina 1MORE-knoppar dämpade gräsklipparens buller ganska bra, men lät en del av motorns brus komma igenom. PAMU Z1s dödar minst buller. ANC är bra men inte alls i närheten av nivån på AirPods Pro (som Padmate använder som en direkt jämförelse på produktsidan). Ljudgenomföringsläget är på samma sätt adekvat men når inte upp till premiumpåsarna. För TWS-knoppar under 100 dollar är de dock något över genomsnittet i detta avseende.

Mikrofonerna är en besvikelse. Vid telefonsamtal kunde jag tydligt höra samtalsdeltagarna, men personerna i andra änden sa att min röst lät tunn och robotiserad. Detta var ett klagomål oavsett om telefonen låg i min ficka eller direkt bredvid en av knopparna. Jag har upptäckt att jag helt enkelt drar ut en av knopparna för att svara på ett samtal och håller telefonen i sin traditionella position för att undvika detta obehag.

Batteritiden är fantastisk. Padmate anger öronpropparna till 6 timmar, och med ANC och pass-through avstängda skulle jag rutinmässigt nå omkring 5-5,5 timmar. Med ANC påslaget håller hörlurarna fortfarande i ungefär 4-4,5 timmar. Padmate hävdar att fodralet kan ge 24 timmars speltid, men enligt min erfarenhet är detta närmare under 15 timmar (knappt tre uppladdningar). Det tar ungefär 2 timmar att ladda knopparna från tomt till fullt, liksom fodralet (som endast laddas via USB-C)

Slutsats

I granskning: Padmate PAMU Z1 TWS ANC-hörlurar. Enheten för granskning tillhandahölls av Padmate.
I granskning: Padmate PAMU Z1 TWS ANC-hörlurar. Enheten för granskning tillhandahölls av Padmate.

Padmates PAMU Z1 TWS hörlurar är något av en blandad kompott. Knopparna är några av de mest bekväma jag någonsin haft nöjet att använda, men de faller platt på andra viktiga områden, nämligen EQ och funktioner. Padmate överskattar tyvärr Z1:an, lovar funktioner som inte är fullt utvecklade och jämför (på ett förvirrande sätt) Z1:an med förstklassiga TWS-hörlurar som Apple:s AirPods Pro. En bättre konkurrent skulle vara de vanliga AirPods, som inte erbjuder någon form av brusreducering trots att de säljs för 80 dollar mer. Men för mindre än 100 dollar är PAMU Z1s ändå solida alternativ som erbjuder bra batteritid, en hyfsad ljudprofil (om du gillar bastung musik) och en fantastisk passform.

Jag måste ta upp en sak som gör mig förbryllad. Jag tror att Padmate skickade mig tidiga produktionsenheter. På produktsidan för Z1s anges funktioner som trådlös Qi-laddning och kontroller med dubbla tryckningar, som båda lyser med sin frånvaro i mitt par. Hur som helst är de viktigaste delarna av Z1s (ljudkvalitet, ANC och batteritid) troligen likartade med min recensionsenhet. Din körsträcka kan dock variera.

Padmate PAMU Z1 TWS-hörlurar finns tillgängliga på Padmates webbplats. De är listade för 99 dollar men säljs rutinmässigt för 69 dollar.

Ansvarsfriskrivning: Författaren till den här recensionen fick Padmate PAMU Z1 TWS ANC-hörlurar gratis för testning.

Källa(n)

Sam Medley
Editor of the original article: Sam Medley - Senior Tech Writer - 1147 articles published on Notebookcheck since 2016
contact me via: @samuel_medley
Ninh Duy
Translator: Ninh Duy - Editorial Assistant - 215918 articles published on Notebookcheck since 2008
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > PAMU Z1 ANC-hörlurar i praktiskt test: Låg kostnad, hög komfort
Sam Medley, 2021-12-23 (Update: 2021-12-23)