Notebookcheck Logo

OnePlus Buds Pro 2 recension: Trådlösa ANC-hörlurar med fantastisk bas och lång batteritid

TWS för basiga låtar. Buds Pro 2, som tillverkades i samarbete med Dynaudio, kommer garanterat att imponera med sin trevliga ton och sina intelligenta mjukvarulösningar, och lovar att underlätta din vardag. Läs den här recensionen för att ta reda på om dessa OnePlus-hörlurar visar sig vara värda premiumpriset.
Testa OnePlus Buds 2 Pro

OnePlus har förnyat sina förstklassiga trådlösa hörlurar med Buds Pro 2. Efterföljaren till Buds Pro har återvänt med adaptiv aktiv brusreducering (ANC) och Audio ID. Enligt den kinesiska tillverkaren kan omgivande ljud reduceras med upp till 48 dB tack vare hörlurarnas 4 000 Hz ultrabredbandsavbrott.

Till skillnad från Buds Pro tillhandahålls ljuduppspelningen i andra generationens OnePlus TWS av dubbla drivrutiner, nämligen 11 mm dynamiska och 6 mm plana membrandrivrutiner. Buds Pro 2, som tillverkades i samarbete med den danska högtalartillverkaren Dynaudio, kommer in till ett rekommenderat försäljningspris på 179,99 dollar (se här på Amazon).

Typ av hörlurar In-ear
Anslutningsmöjligheter Bluetooth 5.3, Google Fast Pair
Högtalare 11 mm drivrutin, dynamisk, 6 mm drivrutin
Ljudcodecs SBC, AAC, LHDC, LC3
Vattentålighet IPX5 (hörlurar), IPX4 (laddningsfodral)
Bullerdämpning Smart Adaptive Noise Cancellation upp till 48 dB
Ljudfunktioner Spatial audio, transparent läge, Zero Zen Mode
Laddningsanslutning USB Type-C
Trådlös laddning ja
Batterikapacitet 60 mAh (hörlurar), 520 mAh (laddningsfodral)
Vikt (öronsnäckor/hölje) 4,9 g / 47,3 g
Mikrofoner 3 mikrofoner per öronpropp
Pris (MSRP) $179.99

Hölje och ergonomi - snygga hörlurar

OnePlus Buds 2 Pro i Obsidian Black
OnePlus Buds 2 Pro i Obsidian Black

Precis som sin föregångare är färgalternativen för Buds Pro 2 begränsade till två färger, nämligen Obsidian Black och Arbor Green. Det är inte mycket som har förändrats när det gäller den matta NCL-beläggningen och de högblanka, beröringskänsliga spetsarna. Hörlurarnas höljen är helt i plast med en högkvalitativ finish och har en certifiering för vattentålighet på IPX5. Laddningsfodralet är IPX4-certifierat.

OnePlus-hörlurarna sitter bekvämt i din hörselgång och levereras med antibakteriella öronproppar i tre olika storlekar, så att du kan hitta den perfekta passformen för dig. Buds Pro 2:s lätta vikt på 4,9 g per öronpropp innebär att de knappt märks även under perioder av långvarigt användande.

Laddningsfodralet är också tillverkat av matt plast och tillsammans med öronsnäckorna väger de totalt cirka 57 g. Kvaliteten på laddningsfodralet är också mycket acceptabel - tack vare den magnetiska stängningen vinglar locket knappt och stängs säkert.

OnePlus Buds 2 Pro i Arbor Green
OnePlus Buds 2 Pro i Arbor Green
Testa OnePlus Buds 2 Pro
Testa OnePlus Buds 2 Pro
Testa OnePlus Buds 2 Pro
Testa OnePlus Buds 2 Pro

Anslutning och hantering - OnePlus hörlurar med Audio ID

OnePlus Buds Pro 2 är lätt att använda
OnePlus Buds Pro 2 är lätt att använda

OnePlus Buds Pro 2 styrs via de beröringskänsliga spetsarna på öronsnäckorna. De erkända gesterna inkluderar korta tryckningar samt ett alternativ för lång beröring. Beröringsinmatningarna känns generellt sett väl igen och felaktiga inmatningar är sällsynta. Beröringsgester kan anpassas genom att gå till inställningarna i den officiella appen HeyMelody. Appen kan laddas ner från Google Play Store eller Apple App Store.

OnePlus in-ear-hörlurar kan enkelt anslutas till vår testsmartphone, OnePlusSamsung Galaxy S23 Ultra- tack vare Google Fast Pair. Parning aktiveras via Bluetooth 5.3 och användarna har möjlighet att ansluta upp till två Bluetooth-enheter samtidigt (multipoint-kompatibel). En öronskanning och ett hörseltest utförs vid första användningen av hörlurarna, vilket möjliggörs av OnePlus Audio ID 2.0. Detta är tänkt att förbättra kvaliteten på din personliga ljudprofil - för detta krävs dock appen HeyMelody. Och faktum är att vi faktiskt hör en avsevärd förbättring av tonen efter att ha genomfört Audio ID 2-testet.

Testa OnePlus Buds 2 Pro
Testa OnePlus Buds 2 Pro
Testa OnePlus Buds 2 Pro
Testa OnePlus Buds 2 Pro
Testa OnePlus Buds 2 Pro
Testa OnePlus Buds 2 Pro
Testa OnePlus Buds 2 Pro
Testa OnePlus Buds 2 Pro
Testa OnePlus Buds 2 Pro
Testa OnePlus Buds 2 Pro
Testa OnePlus Buds 2 Pro
Testa OnePlus Buds 2 Pro
Testa OnePlus Buds 2 Pro
Testa OnePlus Buds 2 Pro

OnePlus Buds Pro 2 erbjuder tre nivåer av brusreducering (mild till max), som ska filtrera bort omgivande ljud mellan 25 dB och maximalt 48 dB. När de är inställda på smart läge aktiveras dynamisk brusreducering. De som vill förstärka omvärlden i stället för att undertrycka den kan göra det med hjälp av transparensläget. I vårt test fungerade detta bra när det användes i samtal eller när man lyssnade på meddelanden i kollektivtrafiken.

OnePlus har även utvecklat ett läge för dem som vill ha mer avkoppling i vardagen. Med Zen Mode Air kan du växla mellan olika lägen som hjälper till med avkoppling genom att undertrycka ljud utifrån och ge lugnande musik och ljud.

Den kinesiska tillverkaren utlovar ett brett utbud av enheter som är kompatibla med spatialt ljud i framtiden - för närvarande är det dock bara de som har OnePlus 11 som får uppleva den här funktionen. Detsamma gäller för en funktion som kallas Neck Health, som tydligen kommer att bli tillgänglig via en OTA. Neck Health syftar till att hjälpa till att förbättra hållningen. OnePlus Buds Pro 2 använder inbyggda IMU-sensorer för att påminna användarna om när de ska korrigera sin hållning.

OnePlus Buds Pro 2-fodralet är litet och praktiskt som alltid
OnePlus Buds Pro 2-fodralet är litet och praktiskt som alltid

Samtalskvalitet och ton - OnePlus Buds Pro 2 med kraftig bas

OnePlus Buds Pro 2 har fantastisk bas
OnePlus Buds Pro 2 har fantastisk bas

OnePlus TWS-hörlurar använder 11 mm dynamiska och 6 mm plana membranförare med en koaxial dubbel drivrutin för att leverera sitt ljud. Enligt tillverkarens anteckningar täcker hörlurarna ett område från 10 Hz till cirka 40 kHz. Förutom Dolby Atmos stöder Buds Pro 2 följande Bluetooth-codecs: AAC, SBC, LC3 och LHDC 5.0 via Bluetooth 5.3. Vid testtillfället stödde OnePlus-hörlurarna endast LHDC 4.0 - detta bör lösas i en framtida uppdatering.

Nu kommer vi till hörlurarnas viktigaste egenskap - ljudkvaliteten. OnePlus-hörlurarna erbjuder en underbar ljudupplevelse med intensiv bas. Den egenutvecklade BassWave-algoritmen kan anpassas individuellt och ger Buds Pro 2 konsekventa och exakta basnivåer, vilket ger en rolig upplevelse när man lyssnar på låtar med låga frekvenser. När man lyssnar på musik med uttalade höga toner och mindre bas tycker vi dock att andra TWS-hörlurar i den här prisklassen presterar bättre, som t.ex.Xiaomi FlipBuds Pro. En sak som Buds Pro 2 definitivt utmärker sig på är röster - dessa är mycket tydliga och uttalade. Tillsammans med en equaliser kan användaren växla mellan fem olika ljudprofiler - även om vi tycker att det är minimal skillnad i ton mellan dem.

Dessutom har Buds Pro 2 en funktion för slitageavkänning, som pausar uppspelningen av musik eller film när öronsnäckorna tas bort. I vardagligt bruk fungerar detta exceptionellt bra. En viktig aspekt för många användare av hörlurarna är ANC-funktionen. Buds Pro 2 filtrerar effektivt bort oönskade bakgrundsljud, men vissa ljud lyckas dock tränga igenom. Hörlurarna är inte lika bra på att filtrera bort skrikiga ljud som ambulanssirener eller bilhorn. Däremot verkar monotona, lågfrekventa ljud som ljudet av bilar som kör förbi filtreras bort bra. På det hela taget är skillnaden mellan de olika ANC-lägena knappt märkbar. Dämpade bakgrundsljud blir mycket effektivt dämpade när högsta inställningen av ANC är aktiverad - detta är ett väl utfört jobb av OnePlus. I slutändan ser vi dock inte den aktiva brusreducering som en särskild höjdpunkt för hörlurarna.

Vid användning med en OnePlus-telefon uppvisar Buds Pro 2 en minimal latenstid på 54 ms, vilket gör dem lämpliga för spelanvändning. Även vid användning avGalaxy S23 Ultramärkte vi inte av någon fördröjning mellan video och ljud.

Testa OnePlus Buds 2 Pro
Testa OnePlus Buds 2 Pro
Testa OnePlus Buds 2 Pro
Testa OnePlus Buds 2 Pro
Testa OnePlus Buds 2 Pro

Förutom att spela upp musik och titta på videor testade vi de trådlösa hörlurarna även som headset. Under våra samtal gav de tre mikrofonerna på varje öronpropp en hygglig röstutgång - vår samtalspartner noterade mycket tydlig ljudkvalitet när vi testade i tysta miljöer. När det blåser mer är det dock en märkbar susning i bakgrunden av samtalet. Förutom tydlig röstöverföring säkerställer mikrofonerna också att oönskade bakgrundsbrus filtreras bort.

Batteriets livslängd

I kombination med laddningsfodralet, som har ett 520 mAh-batteri, kan batteritiden för premiumhörlurarna enligt uppgift nå upp till 39 timmar när du lyssnar på musik. Själva in-ear-hörlurarna har ett 60 mAh-batteri och lyckades hålla i över 8,5 timmar under vårt test när de användes med en volym på cirka 60 procent och med AAC-codec. Detta stämmer överens med tillverkarens anteckningar, som hävdar att batteriet räcker i 9 timmar utan ANC påslaget. Med aktiv brusreducering påslagen klarade vårt testprov cirka 5 timmar - något under de annonserade 6 timmarna.

Förutom ett alternativ för snabbladdning, som möjliggör en uppspelningstid på 10 timmar efter endast 10 minuters laddning, stöder Buds Pro 2-fodralet trådlös laddning och har en färgad status-LED. I vårt test använde hörlurarna cirka 30 procent av laddningsfodralets batteri för att nå en fullständig laddning. Det innebär att du kan få cirka tre laddningscykler på en dags användning - vilket gör att OnePlus annonserade batteritid utan ANC är väl inom räckhåll.

Slutsats - OnePlus Buds Pro 2

Recension: OnePlus Buds Pro 2. Testprov tillhandahållet av OnePlus Tyskland.
Recension: OnePlus Buds Pro 2. Testprov tillhandahållet av OnePlus Tyskland.

OnePlus Buds Pro 2 är snygga ljudkompisar med lång batteritid och utmärkta funktioner. Tyvärr är flera av dessa funktioner reserverade för dem som har en kompatibel OnePlus-telefon. Systemet med dubbla drivrutiner är inte unikt när det gäller TWS-hörlurar, andra premiumhörlurar som Huawei FreeBuds Pro 2 har också två drivrutiner per öronsnäcka. Trots det är det ett steg i rätt riktning när det gäller ljudkvalitet jämfört med Buds Pro 2:s föregångare.

Om du älskar mycket bas och är beredd att betala premium MRSP, ta en närmare titt på OnePlus Buds Pro 2.

Visserligen är MRSP för Buds Pro 2 något högre än Buds Pro (149,99 dollar), vilket cementerar den förstnämnda på marknaden för premiumhörlurar. På grund av bristerna i ton och ANC handlar allt om personliga preferenser på andra områden när det gäller att avgöra om Buds Pro 2 är de perfekta hörlurarna för dig. Särskilt eftersom vissa aspekter inte helt och hållet har varit genomtänkta, som till exempel det saknade alternativet att styra volymen via öronsnäckorna.

Transparency

The present review sample was made available to the author as a loan by the manufacturer or a shop for the purposes of review. The lender had no influence on this review, nor did the manufacturer receive a copy of this review before publication. There was no obligation to publish this review.

Please share our article, every link counts!
.170
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > OnePlus Buds Pro 2 recension: Trådlösa ANC-hörlurar med fantastisk bas och lång batteritid
Marcus Herbrich, 2023-02-28 (Update: 2023-02-28)