Notebookcheck

Kort Spelrecension | Areia: Pathway to Dawn - Extraordinärt äventyrsspel i stil med The Journey

Areia: Pathway to Dawn - Extraordinärt äventyrsspel i stil med The Journey
Areia: Pathway to Dawn - Extraordinärt äventyrsspel i stil med The Journey
Sand och vatten, fysiskt och spirituellt, dualiteter: Areia är ett andligt äventyr fyllt med gåtor i en ständigt pågående jakt mot ett okänt mål. Till en början påminner det om The Journey, men allt eftersom utvecklar det sin egen spelstil. En fråga återstår dock: Hur kul är denna till synes meditativa spelupplevelse?
Christian Hintze (översatt av Daniel Eriksson), 🇺🇸 🇩🇪
Areia: Pathway to Dawn
Areia: Pathway to Dawn

Läs den fullständiga versionen av den här artikeln på engelska här.

Areia: Pathway to Dawn är inget vanligt äventyrsspel. Det kombinerar en bekant atmosfär av 3D-äventyr fyllt med gåtor med en mystisk värld och harmonisk stämning, allt med en spirituell underton. Detta får definitivt spelet att stå ut gentemot andra liknande spel.

En stor del av tjusningen med spelet kommer av frekventa och plötsliga förändringar av visuell stil, fysiska lagar, egenskaper och ljudlandskap, vilket skapar en konstant känsla av spänning och lekfullhet. Men det finns en risk att spelet blir tråkigt och repetitivt efter ett tag då avstånden ökar och vägen fram blir allt mer förvirrande. Att varje gång behöva hoppa över fler och fler plattformar blir snabbt tråkigt.

Areia har en harmonisk och rik värld i ett fräscht scenario, vilket definitivt är spelets unika egenskap. Genom att låta spelaren springa, hoppa, sväva, meditera och anpassa sig till de ständigt föränderliga naturlagarna och visuella stilarna medans man tar sig från en dimension till en annan hålls man ständigt sysselsatt och intresserad.

Huruvida spelet lever upp till att vara unikt, emotionellt och spirituellt är en fråga som bara går att besvara när man spelat igenom det från början till slut. Det här korta testet kommer inte ens försöka ge ett definitivt svar på den frågan.

Areia är tänkt att släppas 5:e Januari 2020. Vid skrivande stund är spelet i en beta-fas men verkade i huvudsak vara buggfritt och smidigt. Uppgifter om pris finns ännu inte tillgängliga.

Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > Areia: Pathway to Dawn - Extraordinärt äventyrsspel i stil med The Journey
Christian Hintze, 2019-08-31 (Update: 2019-08-31)