Notebookcheck

Hands-on: ElecJet Apollo Ultra - Världens snabbaste och nästintill perfekta powerbank

ElecJet Apollo Ultra GaN power bank hands-on recension (Källa: Egen)
ElecJet Apollo Ultra GaN power bank (källa: egen)
ElecJet Apollo Ultra är en 10 000 mAh power bank som sätter ribban mycket högt, lättare än sina konkurrenter och med mindre än 30 minuter för att gå från helt tom till fullt laddad. Idag ska vi ta en närmare titt på den och se om det finns tillräckligt mycket i den för att rättfärdiga priset på 99 dollar i prislista.
Codrut Nistor (översatt av DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇳🇱 ...
, , , , , ,
sökrelation
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 

Även om det finns många många många bra power banks på marknaden finns det gränser för de vanliga litiumbatterier som används i de flesta av dem. ElecJet Apollo Ultra använder grafenkompositceller som ger bättre prestanda på alla områden, inklusive hållbarhet. Innan vi går vidare vill jag råda dem som är intresserade av att få veta mer om denna teknik och ElecJets tillvägagångssätt att hitta några minuter över och läsadenna artikel.

De som bara vill veta grunderna bör komma ihåg att grafen är en nästan perfekt elektrisk ledare som dessutom är sex gånger lättare och 200 gånger starkare än stål. Eftersom grafen också är en perfekt värmeledare blir det uppenbart att ElecJet Apollo Ultra power bank som använder grafenkraftceller är lättare, snabbare och svalare vid hög belastning jämfört med power banks som använder traditionella litiumceller. För tillfället ser det också ut att vara den snabbaste 10 000 mAh powerbanken, med mindre än 30 minuter som behövs för full laddning.

Innehåll i lådan, design, byggkvalitet

Eftersom det jag fick inte är exakt den slutliga produkten och namnet på förpackningen är PowerPie_P10X, kommer jag inte att säga något om informationen på förpackningen. Självklart kommer de som beställer ElecJet Apollo Ultra att få en detaljhandelsförpackning med korrekt namn och korrekt teknisk information. Tillsammans med nätaggregatet innehåller paketet som jag fick också en svart bärväska och en enkel USB-C till USB-C-kabel som stöder den imponerande laddningshastigheten på 100 W.

Utöver ovanstående kan vissa detaljhandelspaket även innehålla en 100 W PD-strömadapter. Den jag fick är ganska tung med en vikt på 210 gram (0,46 pund), medan powerbanken väger cirka 255 gram (0,56 pund).

Det finns inget speciellt att säga om designen, som du kan se på bilderna ovan, men de som vill ha sina tillbehör färgglada kan förmodligen använda klistermärken för att få lite liv i mixen (det finns naturligtvis inga med i paketet). Å andra sidan har kabeln, bärväskan och powerbanken utseendet och känslan av premiumprodukter. Samma sak kan sägas om strömadaptern som jag fick, men de som kommer att köpa ElecJet Apollo Ultra utan den (eller går någonstans och glömmer att hämta den) bör veta att vilket sådant tillbehör som helst som klarar 100 W PD duger. Självklart fungerar även långsammare laddare, men laddningstiden kommer att öka beroende på deras kapacitet.

Specifikationer, funktioner, användning i verkligheten

De viktigaste specifikationerna för ElecJet Apollo Ultra ser bra ut, om vi bortser från den ganska begränsade kapaciteten (vi kommer att säga mer om det lite senare): inte mindre än 2 500 livscykler, så om du laddar batteriet dagligen bör det räcka i ungefär 7 år, en USB-A-port och en USB-C-port, ungefär lika stor som en smarttelefon (130X66X17 mm eller 5,12X2,6X0,67 tum). Laddningstiden vid 100 W var i mina tester cirka 28 minuter. Vid användning av långsammare laddare kan tiden för full laddning lätt överstiga en timme, men värmeutvecklingen minskar också märkbart.

Även om strömeffektiviteten på minst 85 procent (jämfört med genomsnittet 70 procent för andra powerbanks) är utmärkt, innebär det ändå att ElecJet Apollo Ultras kapacitet på 10 000 mAh inte räcker till för att ladda ett batteri på 5 000 mAh fullt ut mer än en gång. Min erfarenhet är att ladda Xiaomi Mi 10T Pro använde nästan 80 procent av powerbankens kapacitet. Att kunna leverera 87 W laddningsström via USB-C är dock en bra funktion, så användaren kan enkelt ladda en MacBook Pro med ElecJet Apollo Ultra. Tyvärr kan en fullt laddad powerbank (37 Wh) endast leverera en 50-procentig laddning till batteriet i Apple's bärbara dator (60 Wh).

För att återgå till temperaturen måste jag säga att både laddaren och powerbanken blir ganska varma efter en 100 W-laddning som tog bara 28 minuter. Det är dock aldrig något problem att hantera och till och med hålla dem ett tag. Även om jag inte har möjlighet att mäta temperaturen till mitt förfogande kan jag garantera att båda tillbehören inte överstiger 45 °C (113 °F).

Föga förvånande kan ElecJet Apollo Ultra ladda två enheter samtidigt. I det här fallet delas den maximala utgångseffekten mellan de två portarna (18 W på USB-A och upp till 87 W via USB-C). I de flesta fall kommer användarna att ladda en smartphone eller en surfplatta och tillbehör som ett TWS-laddningsfodral eller en smartklocka, så den här powerbanks 10 000 mAh-kapaciteten är mer än tillräckligt för att få det jobbet gjort en gång, kanske till och med två gånger om telefonen har ett batteri med ganska låg kapacitet.

Med tanke på allt ovanstående är ElecJet Apollo Ultra nästan perfekt som den är, så nu är det dags att avsluta den här artikeln.

Det goda, det dåliga och sanningen

De som alltid har bråttom kommer säkert att älska världens snabbast laddande 10 000 mAh power bank, även om en högre kapacitet ofta skulle hjälpa. ElecJet Apollo Ultra ser dock snygg ut, är mycket lätt att bära med sig, överhettas inte och lovar dessutom en mycket lång livslängd jämfört med många av de powerbanks som för närvarande finns på marknaden.

Den enda svaga delen som man kan upptäcka i ElecJet Apollo Ultra, vid en första anblick, är kapaciteten som gör den mindre attraktiv för dem som använder telefoner med stora batterier eller vill att deras powerbank ska hålla en full laddning för batteriet i deras bärbara dator. Den här powerbanken kan ge minst två fulla laddningar till de flesta iPhone-modeller som släppts hittills, så Apple -fans kommer säkert att älska den. När jag testade märkte jag att när batterinivån sjunker till 5 procent, även när man laddar en wearable eller ett TWS-laddningsfodral, sjunker ElecJet Apollo Ultra till noll på mindre än en minut

Med ett VIP specialpris för våra läsare på endast 69 USD är ElecJet Ultra Apollo en av de bästa presenterna för denna julhelg som man kan tänka sig. I affären ingår även en USB-C-till-USB-C-kabel och ett extra år av garanti. De som vill köpa power banks till sin familj eller sina vänner kan också dra nytta av 5X-erbjudandet som finns på den tidigare nämnda Indiegogosidan. Detta erbjudande sänker priset med 37 procent, hela vägen till 315 dollar. Även om USB-C-kabeln ingår finns det ingen ytterligare garanti.

Eftersom jag alltid letar efter de bästa erbjudandena inom många tekniska områden, power banks är inget undantag. Om du tycker att det finns något bättre än ElecJet Apollo Ultra som jag borde kolla in i vinter, dela gärna med dig av ditt fynd till oss andra i kommentarsfältet.

Ansvarsfriskrivning: Författaren till den här recensionen fick ElectJet Apollo Ultra power bank från ElecJet gratis för testning.

Codrut Nistor
Editor of the original article: Codrut Nistor - Senior Tech Writer - 5533 articles published on Notebookcheck since 2013
Ninh Duy
Translator: Ninh Duy - Editorial Assistant - 217378 articles published on Notebookcheck since 2008
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > Hands-on: ElecJet Apollo Ultra - Världens snabbaste och nästintill perfekta powerbank
Codrut Nistor, 2021-12-17 (Update: 2021-12-17)