Notebookcheck

Coolpo AI Huddle Pana smart konferenskamera - hands-on: Snygg och lättanvänd videokonferenslösning

Coolpo AI Huddle Pana videokonferenskamera - praktisk recension (Källa: Egen)
Coolpo AI Huddle Pana videokonferenskamera (Källa: Egen)
På grund av den pågående pandemin är lösningar som den smarta konferenskameran Coolpo AI Huddle Pana mycket efterfrågade. Även om priset och funktionerna gör den mer till ett företagsorienterat tillbehör kan den här hårdvaran användas i flera scenarier, inklusive hemundervisning och virtuella familjesammankomster.
Codrut Nistor (översatt av DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇳🇱 ...
, , , , , ,
sökrelation
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 

Den pågående COVID-19-pandemin fick många att inse att inbyggda kameror i bärbara datorer och traditionella webbkameror ofta inte räcker till. När det gäller grupper som måste interagera i virtuella möten behövs mer avancerade lösningar. När allt kommer omkring är virtuella möten numera normen i många företag där distansarbete aldrig användes före 2019. Men när en viss grad av kontroll behövs är panoramavideokameror det bästa valet, särskilt när AI-driven programvara som är involverad kan ta hand om behovet av samhörighet.

Idag ska vi försöka fokusera på hur bra Coolpo AI Huddle Pana är för gruppmöten, men vi ska också kolla in några mindre konventionella användningsscenarier som dess användare kanske förbiser.

Innehåll i lådan, design, byggkvalitet

Även om jag inte var imponerad av tjockleken på själva lådan, som är gjord av ganska vanligt kartongmaterial, är Coolpo AI Huddle Pana väl förpackad och skyddad från skador som kan uppstå på grund av grov hantering. Bortsett från skyddsmaterialet innehåller detaljhandelslådan följande: en bruksanvisning och ett garantikort, USB-kabel, nätadapter med en icke avtagbar kabel och panoramavideokameran.

Vikten på Coolpo AI Huddle Pana gör den ganska lätt att bära runt, även om dess totala mått inte gör att den får plats ens i stora fickor på någon jacka eller vanliga bärbara väskor. Kameran är placerad på toppen av den grå kroppen som är täckt av ett tygliknande material i den nedre delen där den rundstrålande högtalaren är placerad. Det finns en enda strömknapp och kapacitiva knappar för volym- och mikrofonkontroller. I botten finns också en LED-lampa som omger enheten och visar när kameran är igång.

Coolpo AI Huddle Pana-kameran ser bra ut och de använda materialen - även om de inte är av premiumkvalitet - gör att detta hårdvarutillbehör passar in på de flesta kontor. Ännu bättre är att den inte heller kommer att se ut att vara felplacerad i de flesta hushåll. Nätadaptern ser ut och känns ganska billig, men det är mycket lätt att hitta ersättningsdelar för den. Till exempel använder många trådlösa routrar samma kontakt och deras nätadapter har samma utgång (jag hade en liggande, jag provade den och den fungerade utmärkt).

Specifikationer, funktioner, användning i verkligheten

Här är de tekniska höjdpunkterna i Coolpo AI Huddle Pana

  • Kameror och sensorer: Enkel kamera, 1/1,7 tums CMOS
  • Kameradetaljer: 3840 X 2160 pixlar @ 30 fps, f/2.4 bländare
  • Synfält: 360˚ horisontellt, 60˚ vertikalt
  • Mikrofonområde: 5 m (15 fot)
  • Storlek: 304 X 75 X 75 mm (11,97 X 2,95 X 2,95 tum)
  • Vikt: 1180 g (2,6 lb)

Om någon är intresserad av strömbehovet för den här smarta konferenskameran kan jag bara nämna att nätadaptern är dimensionerad för 12 V och 1,5 A, så det teoretiska maximala effektuttaget är 18 W. Även med de ökande elpriserna borde det inte vara något problem att använda Coolpo AI Huddle Pana under längre möten

Kameran kan enkelt användas som en vanlig webbkamera eller till och med för enbart röstchattar, men dess huvudsyfte är att låta grupper som sitter runt omkring den interagera med andra grupper eller individer via appar som Skype, Google Meet, Zoom och andra. När kameran används i ett scenario med flera användare använder den AI-drivna ansiktsigenkänning och positionell ljudinmatning för att separera aktiva individer och dela upp skärmen i mer än ett fönster (programvaran ger en viss flexibilitet när det gäller att välja vad och hur det ska visas, med tre tillgängliga lägen och ett automatiskt val också)

Något som många användare förbiser är det faktum att Coolpo AI Huddle Pana, när den är ansluten till en bärbar dator, levererar ljud av ganska god kvalitet och kan få jobbet gjort på ett bra sätt när man lyssnar på lo-fi-spellistor eller podcasts, även om den kommer att kämpa med komplex musik eller spel som involverar positionella ljudsignaler

Bildkvaliteten är tillräckligt bra i de flesta scenarier, även om lågt omgivande ljus kan göra det svårt för den här kameran. Detta bör dock inte vara ett problem för virtuella konferenser, eftersom denna typ av distansmöten inte äger rum i mörker. Mikrofonerna kanske inte är av professionell kvalitet, men de fångar upp ljud som skrivande eller försiktiga knackningar på en plastflaska (jag gjorde det för att se om jag kan få kameran att fokusera på flaskan enbart baserat på ljudkällan, eftersom flaskan inte har något gemensamt med ett mänskligt ansikte, och det fungerade)

På det hela taget gör AI:n ett bra jobb, men den är inte perfekt. Tack och lov har Coolpo AI Huddle Pana uppgraderingsbar firmware, så jag tvivlar inte på att den här delen kommer att förbättras ytterligare i framtiden.

Programvara och felsökning

Innan jag talar om Coolpo Tools-programvaran, som finns tillgänglig för både Windows och macOS, bör jag nämna att AI Huddle Pana fungerar bra utan att du installerar den här appen. Den här delen av koden ger dock ett sätt att justera olika inställningar som kanske inte är tillgängliga annars, beroende på vilken programvara som används för videosamtal/konferenser.

Just nu är den senaste versionen av den ovannämnda programvarukompanjonen för Coolpo AI Huddle Pana 1.0.17 och den fasta programvaruversionen är 2.1.0. Listan över justeringar som finns i den inkluderar ljusstyrka, färgton, mättnad, kontrast och exponeringstid, men det finns inget manuellt fokus. Andra inställningar inkluderar möjligheten att ställa in områden att fokusera på och visa, samt att zooma in och ut efter behov för bästa resultat. Å andra sidan finns det också möjlighet att dölja vissa områden från att visas.

Listan över språk som stöds av Coolpo Tools-sviten är ganska kort, med endast tyska, engelska, förenklad kinesiska och japanska tillgängliga för närvarande. Självklart bör fler språk läggas till i framtiden.

Det finns inte mycket att säga om de problem som kan uppstå vid användning av Coolpo AI Huddle Pana, så se till att alltid kontrollera att ström- och datakabeln är korrekt ansluten, se till att belysningen i rummet är korrekt, och om inte ens en uppdatering av den fasta programvaran till den senaste versionen löser problemen, kan det vara bra att använda kameran med en annan dator.

Det goda, det dåliga och sanningen

Coolpo AI Huddle Pana kan användas för mer än bara företagsgruppsmöten, hemundervisning eller virtuella familjesammankomster. Vissa kanske inte håller med mig, men jag tror att det kan vara en anständig USB-högtalare/mikrofonkombination. Jämfört med de högtalare som är inbyggda i de flesta monitorer, till exempel, är högtalaren i den här smarta kameran mycket bättre och jag säger detta utan minsta spår av tvivel. Programverktyget är bra och kommer säkert att bli ännu bättre i framtiden. Att ett silikonlinsskydd ingår i paketet är en bra idé.

Tyvärr finns det ingen officiell Linux-app eller något officiellt stöd. Även om det är möjligt att ansluta Coolpo AI Huddle Pana till en Linux-dator och få vissa funktioner att fungera, har jag inga Linux-maskiner omkring mig och jag kunde inte testa den här delen. Om du råkar vara en av dem som gjorde det, dela gärna med dig av erfarenheten till oss andra i kommentarsfältet.

Det jag verkligen skulle vilja se ändrat i en framtida revidering av den här produkten är placeringen av ström- och USB-kontakterna, samt tygmaterialet på högtalarna som skulle kunna ersättas med ett metalliskt (eller åtminstone plast) nät. Att inkludera ett skyddande/bärväska för hela enheten och dess tillbehör skulle vara bra.

Även om det ordinarie priset på 699 USD kan verka högt för många potentiella köpare, är Coolpo AI Huddle Pana smart konferenskamera ofta rabatterad med minst 100 USD. Även om 599 USD inte är ett bra pris för någon som vill ha en enkel webbkamera för en enskild användare och inget mer heller, gör den smarta konferenskameran Coolpo AI Huddle Pana till ett intressant val för företagsanvändning och familjemöten i grupp. Just nu erbjuder Coolpo dessutom ytterligare 42 dollar i rabatt för intresserade. För att dra nytta av den är det bara att gå till denna Amazon-sida och ange koden NE6F9R42 för ett slutpris på 557 USD.

Ansvarsfriskrivning: Författaren till den här recensionen fick Coolpo AI Huddle Pana smart konferenskamera gratis för testning.

Codrut Nistor
Editor of the original article: Codrut Nistor - Senior Tech Writer - 5533 articles published on Notebookcheck since 2013
Ninh Duy
Translator: Ninh Duy - Editorial Assistant - 216967 articles published on Notebookcheck since 2008
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > Coolpo AI Huddle Pana smart konferenskamera - hands-on: Snygg och lättanvänd videokonferenslösning
Codrut Nistor, 2021-12-15 (Update: 2021-12-15)