Notebookcheck Logo

Asus ROG Phone 6 Diablo Immortal Edition: Vi packar upp den

Helvetes bra. Smarttelefonerna i Asus ROG Phone 6-serien har visat sig vara de mest kraftfulla spelmobilerna som finns tillgängliga just nu. De erbjuder imponerande hög prestanda, effektiv kylning och speciella spelfunktioner. Asus har nu släppt en begränsad Diablo Immortal Edition av telefonen.

Förra året förnyade Asus sitt sortiment av spelmobiler och effektiviserade huvudproduktlinjen utan att göra några kompromisser när det gäller specifikationerna. ROG Phone 6 och 6 Prolyckades imponera på oss under vår granskning. Det finns endast mycket små skillnader mellan de två telefonerna. Båda drivs av de allra senaste Snapdragon 8+ Gen 1 och har 12 till 18 GB LPDDR5-minne till sitt förfogande. Användarna har också möjlighet att välja mellan 256 GB eller 512 GB UFS 3.1-lagringsutrymme. Deras 6,78-tums AMOLED-skärm kan inte bara köras med uppdateringsfrekvenser på upp till 165 Hz, utan har också en mycket responsiv pekpanel med en maximal samplingsfrekvens för beröring på 720 Hz. Ultraljudssensorerna AirTrigger 6 ger ytterligare inmatningsalternativ för att hjälpa användarna att täcka så lite som möjligt av skärmen med sina fingrar. Det totala paketet avrundas av två USB-portar, kraftfulla stereohögtalare och ett ultra-low-noise-ljuduttag.

Förutom lagrings- och RAM-konfigurationen har ROG Phone 6 och 6 Pro också olika dekorativa skärmar på baksidan. Medan Phone 6 har en RGB-matrisskärm är Pro-modellen utrustad med en PMOLED-skärm. Diablo Immortal Edition slipper helt och hållet displayen på baksidan och har istället en ROG-logotyp och en Diablo Immortal-logotyp med RGB LED-belysning samt ett matchande tryck från serien. Precis som ROG Phone 6 med större kapacitet kommer Diablo Immortal Edition med 16 GB RAM och hela 512 GB lagringsutrymme.

Android 12 på telefonen har likaså fått ett Skin med Diablo-tema med en mörk fantasy-vibe, inklusive matchande ikonpaket och bakgrundsbilder. När telefonen laddas gör den också ett unikt ljud och visar en eldring som laddningsanimation.

Diablo Immortal Edition innehåller ett gäng snygga extrafunktioner

Förutom den massiva Horadric-inspirerade ytterförpackningen med ett konstverk av Diablo och de tidigare nämnda visuella anpassningarna som återfinns på ROG Phone 6finns det fortfarande några fler saker i Diablo Immortal Edition. Själva telefonen är förpackad i en låda som är utformad för att se ut som Worldstone. Den syntetiska läderkartan över Sanctuary ser snygg ut och har en trevlig känsla. Det finns små dolda meddelanden på kartan som kan avslöjas med hjälp av UV-ljus; en lämplig ficklampa medföljer. Kartan fungerar också som ett fodral för den tygklädda USB-kabeln och den medföljande laddaren (stöder upp till 65 watt). Du kan också skjuta in telefonen i ett extra fack i fodralet. Fast remmen för att knyta fast kartan kunde vara något längre enligt vår åsikt. Det skyddande fodralet har likaså ett exklusivt Diablo Immortal-tryck. Till och med SIM-uttagningsverktyget är helt och hållet med Diablo-tema - synd att det inte ingick i vår recensionsenhet.

På det hela taget är specialutgåvan ett attraktivt paket. Med tanke på att den kostar ungefär 150 euro (200 dollar) mer än den vanliga ROG Phone 6 önskar vi att den också kom med exklusivt spelinnehåll. Annars kommer fans av spelet garanterat att få valuta för pengarna med Diablo Immortal Edition.

Pris och tillgänglighet

I Tyskland kostar Diablo Immortal Edition av ROG Phone 6 1 299 euro och finns tillgänglig på Asus Shopoch Cyberport. Du kan också köpa telefonen från Amazon USA och Storbritannien för 1 200 USD och £1,150 respektive.

Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > Asus ROG Phone 6 Diablo Immortal Edition: Vi packar upp den
Daniel Schmidt, 2023-01-13 (Update: 2023-01-13)