Notebookcheck

Apple Watch Series 7 recension - Mer skärmyta för Apple:s smartklocka

Snabbladdning är den viktigaste funktionen. Apple Watch 7 kännetecknas främst av en större skärm utan att klockan ökar mycket i storlek. Kalifornierna har också utrustat den med en snabbladdningsfunktion, men det är så långt förbättringarna för den nyaste Apple smartklockan sträcker sig. Ta reda på i vårt test för vem förändringarna fortfarande kan vara värda att ta del av.
Daniel Schmidt, 👁 Daniel Schmidt (översatt av DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇩🇪 ...
, , , , , ,
sökrelation
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 

Den goda nyheten för dem som är intresserade av Apple Watch Series 7 är att priset på smartklockan är oförändrat. Å andra sidan finns det inga omfattande förändringar jämfört med den Series 6 föregångaren, och Apple gav den bara en mild ansiktslyftning.

Apple erbjuder ett brett urval av modeller. Förutom de två skärmstorlekarna 41 och 45 millimeter (~1,6 och 1,8 tum) finns det möjlighet att välja mellan olika boettematerial från aluminium, rostfritt stål eller titan, och valet av klockarmband påverkar också priset, som börjar på 429 euro (~492 dollar) för Watch 7

Apple Watch Series 7 Aluminium Stainless Steel Titanium
41 mm från 429 euro (~$492) från 729 euro (~$836) från 829 euro (~$951)
45 mm från 459 euro (~$527) från 779 euro (~$894) från 879 euro (~$1008)
Mobiltelefoni +100 euro (~115$) inklusive inklusive

Vår testenhet är 41 mm-modellen med en blå aluminiumhölje, utan LTE och med ett vävt Solo Loop-armband.

Apple Watch Series 7 (41 mm, Aluminium, GPS)
Processor
Apple S7 2 x 1.8 GHz, Thunder
Minne
1024 MB 
Skärm
1.61 tum 7.37:9, 352 x 430 pixlar 333 PPI, capacitive, Retina LTPO OLED, glansig: ja, 60 Hz
Hårddisk
32 GB SSD, 32 GB 
Anslutningar
NFC, Brightness Sensor, Sensorer: accelerometer (up to 32 G with fall detection), gyroscope, heart rate sensor (3rd gen), ECG, barometer, always-on altimeter, compass, SpO2, VO2max
Nätverk
802.11 b/g/n (b/g/n = Wi-Fi 4), Bluetooth 5.0, GPS
Storlek
höjd x bredd x djup (i mm) 10.7 x 41 x 35
Batteri
1.094 Wh, 284 mAh Litiumjon, 3.85 V
Charging
fast charging / Quickcharge
Operativsystem
Apple WatchOS 8
Övrigt
Högtalare: Mono, Tangentbord: onscreen, 12 Månader Garanti, GNSS: GPS, GLONASS, Galileo, QZSS and BeiDou; Apple Wireless W3 chip, U1 chip, fanless, waterproof
Vikt
32 g
Pris
479 Kr
Note: The manufacturer may use components from different suppliers including display panels, drives or memory sticks with similar specifications.

 

Hölje och utrustning - Inte mycket har förändrats i Apple Watch 7

De mest uppenbara förändringarna i Apple Watch Series 7 är de större skärmarna, som ger ett bättre förhållande mellan skärm och yta. Detta gör smartklockorna bara något större, och den mindre modellen har nu en höjd på 41 mm (~1,6 tum) och den större på 45 mm (~1,8 tum), medan resten av måtten är oförändrade. Trots att klockan erbjuder ett tjockare lager skyddsglas och ett något kraftfullare batteri har klockans tjocklek inte ökat.

Aluminiumversionen som vi testade här erbjuder det mest omfattande färgvalet. Den finns tillgänglig i Midnight (svart), Polar Star (silver), Green, Blue och Product Red (röd). De som föredrar rostfritt stål kan välja mellan Graphite, Silver och Gold. Titanklockan finns i färgerna Space Black och Titanium.

Baksidan, som är tillverkad av keramik, rymmer en serie sensorer som består av gröna, röda och infraröda lysdioder som åtföljs av fyra fotodioder som mäter blodets syrehalt. Den optiska hjärtfrekvenssensorn (3:e generationen) mäter hjärtfrekvensen och hjärtrytmen, och det finns även en elektrisk hjärtsensor som används av EKG-appen.

När det gäller anslutningsmöjligheter har Apple Watch 7 stöd för WLAN med dubbla band (2,4 och 5,0 GHz), Bluetooth 5.0, UWB och NFC för Apple Pay. I aluminiumversionen kostar mobilalternativet extra. Det gör att du kan ansluta med en eSIM, så att du också kan ta emot meddelanden eller ringa samtal utan en iPhone. Apple Watch-användare kan också enkelt kommunicera med varandra med hjälp av Walkie-Talkie-funktionen.

Apple använder också återvunnet material i Watch 7. Dessa inkluderar aluminium, wolfram i Taptic Engine, sällsynta jordartsmetaller i magneterna och tenn i SiP. Dessutom är Apple Watch skyddad mot vatten upp till ett djup av 50 meter (enligt ISO 22810:2010-standarden), och den är också skyddad mot damm (IP6X)

Övre kant
Till vänster: högtalare
Höger: sidoknapp, mikrofon, digital krona/hemknapp
Bottenkant

Installation och användning - Apple Titta nu med AssistiveTouch

Apple Watch Series 7 kom med WatchOS 8.0, som sedan uppdaterades till version 8.1 under tiden för vår testning. För att konfigurera smartklockan behöver du en iPhone som är utrustad med iOS 15 eller högre. Det innebär att de som har minst en iPhone 6s kan använda klockan. Alternativt kan Watch 7 också konfigureras av en annan familjemedlem. Även om du måste använda ditt eget Apple ID behöver du inte nödvändigtvis använda din egen iPhone. Så snart du för den nya klockan nära en iPhone (se bild) känns den igen direkt och konfigurationen kan börja utan komplikationer.

Förutom de många förinstallerade apparna kan du också direkt överföra Watch-appar som motsvarar de appar som redan är installerade på iPhone. Navigering sker mestadels med hjälp av den kapacitiva pekskärmen. Denna kompletteras av sidoknappen och den digitala kronan, som också ger en diskret haptisk återkoppling.

Den nya funktionen AssistiveTouch gör det möjligt att navigera på klockan genom att knyta näven eller trycka tummen och pekfingret mot varandra. Den kan också skilja mellan enkla eller dubbla gester, vilket resulterar i totalt fyra nya inmatningsalternativ. Detta fungerar förvånansvärt bra i vardaglig drift och är särskilt praktiskt när du bara har en hand fri. I andra situationer är den direkta inmatningen via pekskärmen snabbare för det mesta. Du måste först aktivera den här funktionen i navigeringsalternativen, och den kan också justeras där.

Urtavlorna kan konfigureras antingen direkt på klockan eller med hjälp av iPhone-appen. Genom att helt enkelt placera fingret på den aktuella urtavlan kan du komma in i en meny där du enkelt kan ändra urtavlan. Kronan fungerar också som kontakt för EKG, gör det möjligt att bläddra i nyheter, e-post eller menyer och kan även användas för att zooma i fotoappen. Knappen på sidan kan användas som appväxlare, så att du kan växla antingen mellan dina egna favoritappar eller de senast använda apparna, beroende på inställningen. Dessutom kan du starta Apple Pay med ett dubbeltryck på knappen, så att du kan genomföra betalningar snabbt och enkelt utan att behöva ange ytterligare PIN-koder eller ens ta fram din smartphone eller plånbok. Det här är en riktig bonus vid daglig användning. Eftersom motsvarande kuponger också var direkt tillgängliga på klockan var vi mycket snabbare än vanligt i kassan när vi använde smartklockan Apple. Eftersom klockan har full tillgång till iPhone-plånboken kan du också spara dina biljetter där direkt.

Användningen följer samma principer som redan i föregångaren, så de som tidigare har ägt en klocka från Apple kommer att hitta runt utan problem. Öppna webbplatser, sökfrågor, anteckningar eller andra motsvarande anslutna appar kan direkt öppnas på andra Apple -produkter som har loggat in med samma ID. Klockan kan också användas som nyckel för låsta enheter igen. När klockbäraren befinner sig i närheten av sin iPad, till exempel, förblir den olåst, och när han eller hon rör sig bort blir surfplattan sedan låst. Meddelanden om enheter som du eventuellt har lämnat skjuts också till klockan

Anropsfunktion och meddelanden

Apple Watch Series 7 är utrustad med högtalare och mikrofon, och du behöver inte nödvändigtvis ha mobilversionen för att använda den för telefonsamtal. Så länge iPhone som är ansluten till GPS-klockan är i närheten kommer den också att ringa och vibrera. När inget lämpligt headset är anslutet till klockan får du nöja dig med högtalarfunktionen. I tysta miljöer är detta ett bra alternativ, särskilt när du inte kan använda händerna eller när smarttelefonen är utom räckhåll. Mikrofonen är tillräckligt kraftfull för att fortfarande kunna registrera användaren av Apple Watch när den inte hålls direkt framför munnen. Omgivningsljud filtreras dock knappast bort, och en tyst plats är också nödvändig för att upprätthålla din integritet hur som helst.

Meddelanden vidarebefordras av alla vanliga meddelandeappar. Meddelanden som markeras som lästa markeras även på iPhone. Text och emojis visas i sin vanliga storlek och sitt vanliga utseende, och endast för foton eller videoklipp visas en suddig förhandsgranskning. Om motsvarande klockapp är installerad kan du inte bara svara med hjälp av de fördefinierade standardsvaren utan även använda textinmatning. För att göra detta finns det också en klotterfunktion där du måste rita varje ord bokstav för bokstav, eller så kan du också använda röstdiktat. Det fullständiga tangentbordet är för närvarande endast tillgängligt för det engelska språket, och du kan aktivera det genom att ändra dina landinställningar till exempelvis USA

Display - Apple Watch 7 med större OLED-paneler

Subpixelstruktur
Subpixelstruktur

Vår testenhet är den 41 mm långa versionen av Apple Watch Series 7, som har en 1,61-tums OLED-skärm med en upplösning på 430 x 352 pixlar. Enligt tillverkaren har den en ljusstyrka på upp till 1000 cd/m². I vårt test uppnås även detta värde med nöd och näppe. Detta innebär att klockan alltid kan läsas lätt, även utomhus. Klockans betraktningsvinkelstabilitet är också bra.

Om du använder ficklampsfunktionen får du inte Watch 7:s fulla ljusstyrka, men något mer än 600 cd/m², vilket är helt tillräckligt för att orientera dig i ett mörkt rum. När du riktar klockan direkt mot den från ett kort avstånd kan du också läsa till exempel text.

I vår aluminiumversion av Apple Watch 7 skyddas panelen av Ion-X-glas på framsidan, vilket är tjockare än i den tidigare Watch Series 6. Detta är tänkt att ge ett bättre skydd. Om du valde modellerna med ett hölje av rostfritt stål eller titan skyddas skärmen av safirglas.

Jämfört med föregångaren har rambredden minskat från 3 till 1,7 mm (från ~0,12 till 0,07 tum). Den alltid påslagna funktionen stöds också igen

966
cd/m²
Distribution av ljusstyrkan
X-Rite i1Pro 3
Max: 966 cd/m² (Nits) Minimum: 3.23 cd/m²
Kontrast: ∞:1 (Svärta: 0 cd/m²)
Utomhus
Utomhus
Stabilitet i betraktningsvinkeln
Stabilitet i betraktningsvinkeln

Hälsa och fitness - Programvaruoptimeringar endast för Apple Watch 7

När det gäller fitnessfunktioner är hårdvaran i Apple Watch Series 7 oförändrad jämfört med Series 6. Med smartklockan kan du mäta din hjärtfrekvens och bestämma din syrehalt eller mättnad i blodet (SpO2). Det är också fortsatt möjligt att skapa ett elektrokardiogram (EKG) som kan upptäcka förmaksflimmer, vilket återigen är ett tecken på ökad risk för stroke.

Via mikrofonen kan du också övervaka omgivningens ljudnivå för att ge dig en varning om förhöjd bullerexponering. Du kan också fortsätta att skapa ett sömnprotokoll, och klockan räknar antalet andetag per minut.

Tyvärr har Apple Watch inte möjlighet att mäta blodtryck, vilket är en funktion som många användare har väntat på. I detta avseende var Samsung snabbare med den Watch 4

Mål för verksamheten

För att motivera dig har Apple Watch Series 7 tre aktivitetsringar som heter Move, Exercise och Stand. Förutom stegen bestämmer den också den tillryggalagda sträckan och de våningar som klättrats. Kalorierna som förbrukas beräknas från summan av alla aktiviteter, inklusive träningspass. Hjärtfrekvens, syrehalt i blodet och antal andetag kan mätas automatiskt.

VO2max-värdet uppskattas endast under ett träningspass, och det kräver att du startade en inspelning av en gång-, vandrings- eller löpträning utomhus. Den bestämmer också hastigheten när du går uppför trappor, steglängden och den tvåbenta stödtiden, och du kan också aktivera igenkänning av droppar

Hjärtfrekvens, hjärtrytm och syremättnad i blodet

Till skillnad från Watch Series 6 finns EKG-appen nu tillgänglig direkt på klockan. De som inte vill registrera sin hjärtfrekvens och syremättnad i blodet konstant kan också begränsa detta i inställningarna till en manuell mätning, vilket ändå är nödvändigt för ett EKG.

I vårt tidigare test har denApple Watch Series 6visade en mycket god noggrannhet vid mätning av hjärtfrekvensen. Eftersom sensorerna och hårdvaran är nästan identiska bör detta även gälla för Watch Series 7

Spårning av sömn

Sömnräkningen i Apple Watch Series 7 är nästan oförändrad jämfört med föregångaren. Registreringen är inte särskilt detaljerad och skiljer endast mellan liggtiden och sömnfaserna, men det finns ingen differentiering mellan själva sömnfaserna. Registreringen är dock förvånansvärt noggrann, och du har även möjlighet att registrera din hjärtfrekvens, syremättnad i blodet och andningsfrekvens per minut

En fördel med den nya snabbladdningstekniken är att det nu ska räcka med åtta minuters laddning för att registrera åtta timmars sömn

Inspelning av utbildning

Träningsappen i Apple Series Watch 7 stöder många olika typer av sporter och kan även känna igen vissa aktiviteter automatiskt. Med WatchOS 8 har till exempel cykling utomhus lagts till. De som hoppar upp på cykeln och bara kör igång kommer efter en kort stund att få frågan om en inspelning ska startas. Om du tar en paus kan alla typer av träning avbrytas eller såkan du pausa den manuellt. Förutom att avbryta passet kan du i samma meny också aktivera ett inmatningsskydd för vattenkontakt, så att vatten eller regn som kommit på skärmen inte kan orsaka inmatningar på pekskärmen

De som inte vill ta med sig telefonen under aktiviteten men ändå gillar att lyssna på låtar eller ljudböcker kan göra dem tillgängliga offline på Watch 7. Du kan lyssna på ljudet via Bluetooth-hörlurar, och för att styra utgången behöver du bara svepa åt vänster på klockan

Inspelningen av träningspasset inkluderar ruttsträcka, förbrukade kalorier, genomsnittlig hastighet, höjdmeterskillnad, hjärtfrekvens och mycket mer. De som vill få en mer detaljerad inspelning för sin typ av sport kan också hämta motsvarande tredjepartsappar från App Store.

GNSS och navigering

Apple Watch Series 7 kan använda satellitnätverken GPS, Glonass, BeiDou, QZSS och Galileo, så det borde inte vara några problem att hitta någonstans i världen. Klockan stöds också av en integrerad kompass och höjdmätning som ständigt är aktiverad. Lokalisering av klockan lyckas mycket snabbt utomhus och även inomhus.

Under en kort cykeltur jämförs smartklockan Apple med Garmin Edge 500. Även om klockan inte heller här presterar felfritt är den fortfarande betydligt mer exakt än cykeldatorn.

Navigationsuppgifter kan också hanteras av klockan. Detta fungerar antingen med hjälp av den integrerade Map-appen från Apple eller appar från tredje part som Google Maps. Den sistnämnda måste dock först starta navigeringen med hjälp av iPhone

GNSS-testrutt: Runt sjön
GNSS-testrutt: Runt sjön
GNSS-testrutt: en vändpunkt
GNSS-testrutt: en vändpunkt
GNSS-testrutt: översikt
GNSS-testrutt: översikt
Aktiv navigering med hjälp av appen Kartor
Aktiv navigering med hjälp av appen Kartor

Prestanda och batteritid - Snabbladdning gör skillnad

Apple Watch Series 7 styrs av den interna Apple S7 SiP. System-in-a-Package använder en dubbelkärnig processor som arbetar i upp till 1,8 GHz och har 1 GB arbetsminne och 32 GB intern lagring. Dessutom är även U1- och W3-chipset integrerade, så de tekniska uppgifterna bör vara identiska med dem för S6- föregångaren.

I riktmärkena ligger Apple -chipsetet fortfarande bakom den Qualcomm W4100, men det erbjuder en jämn prestanda utan stutters i vardaglig drift

Octane V2 - Total Score
Mobvoi TicWatch E3
Qualcomm Snapdragon Wear 4100, 1024 (Web Browser for Wear OS 1.1.21)
3624 Points ∼100% +347%
Mobvoi TicWatch Pro 3 LTE
Qualcomm Snapdragon Wear 4100, 1024 (Free Browser for Wear OS 0.8.40)
3308 Points ∼91% +308%
Samsung Galaxy Watch 3 LTE R845
Samsung Exynos 9110, 1024 (Samsung Internet Browser 10.1.01.3)
2171 Points ∼60% +168%
Oppo Watch 46 mm LTE
Qualcomm Snapdragon Wear 3100, 1024 (Free Browser for Wear OS 0.8.40)
1730 Points ∼48% +114%
Motorola Moto 360 (2020)
Qualcomm Snapdragon Wear 3100, 1024 (Free Browser for Wear OS 0.8.40)
1522 Points ∼42% +88%
Apple Watch Series 7 41 mm
Apple S7, 1024
810 Points ∼22%
Average Apple S7
 
810 Points ∼22% 0%
Sunspider - 1.0 Total Score
Oppo Watch 46 mm LTE
Qualcomm Snapdragon Wear 3100, 1024 (Web Browser for Wear OS 1.1.201123)
4138.5 ms * ∼100% -132%
Motorola Moto 360 (2020)
Qualcomm Snapdragon Wear 3100, 1024 (Free Browser for Wear OS 0.8.40)
2997.2 ms * ∼72% -68%
Samsung Galaxy Watch 3 LTE R845
Samsung Exynos 9110, 1024 (Samsung Internet Browser 10.1.01.3)
2660.8 ms * ∼64% -49%
Apple Watch 5 44 mm Stainless Steel Cellular
Apple S5, 1024
2013.7 ms * ∼49% -13%
Apple Watch Series 6 44 mm
Apple S6, 1024
1807.1 ms * ∼44% -1%
Apple Watch Series 7 41 mm
Apple S7, 1024
1785 ms * ∼43%
Average Apple S7
 
1785 ms * ∼43% -0%
Mobvoi TicWatch E3
Qualcomm Snapdragon Wear 4100, 1024 (Web Browser for Wear OS 1.1.21)
946.3 ms * ∼23% +47%
Mobvoi TicWatch Pro 3 LTE
Qualcomm Snapdragon Wear 4100, 1024 (Free Browser for Wear OS 0.8.40)
924.8 ms * ∼22% +48%
Mozilla Kraken 1.1 - Total Score
Average Apple S7
 
85527 ms * ∼100% -0%
Apple Watch Series 7 41 mm
Apple S7, 1024
85526.6 ms * ∼100%
Motorola Moto 360 (2020)
Qualcomm Snapdragon Wear 3100, 1024 (Free Browser for Wear OS 0.8.40)
21265.5 ms * ∼25% +75%
Oppo Watch 46 mm LTE
Qualcomm Snapdragon Wear 3100, 1024 (Free Browser for Wear OS 0.8.40)
17097.5 ms * ∼20% +80%
Mobvoi TicWatch E3
Qualcomm Snapdragon Wear 4100, 1024 (Web Browser for Wear OS 1.1.21)
10458.5 ms * ∼12% +88%
Mobvoi TicWatch Pro 3 LTE
Qualcomm Snapdragon Wear 4100, 1024 (Free Browser for Wear OS 0.8.40)
8710.3 ms * ∼10% +90%
Speedometer 2.0 - Result
Apple Watch Series 7 41 mm
Apple S7, 1024
21.74 runs/min ∼100%
Average Apple S7
 
21.7 runs/min ∼100% 0%

* ... smaller is better

Batteritid

Batteritiden är den största nackdelen med Apple Watch. Medan konkurrenterna ofta kan få ut flera dagars drifttid ur sina batterier anger Apple en batteritid på upp till 18 timmar. Detta motsvarar också ganska väl vår erfarenhet.

Under vårt test körde vi Watch Series 7 med en ständigt aktiverad skärm och med medelhög ljusstyrka. Om vi tog smartklockan från laddaren först på morgonen hade den fortfarande 36 till 39 % vid sänggåendet. När vi sedan även utförde sömnspårningen under natten fanns det fortfarande 23 till 25 % kvar på morgonen. Om du spelar in vissa aktiviteter eller använder GNSS-mottagaren intensivt sjunker batteriladdningen snabbare. Under vår testtur för att fastställa noggrannheten i positionsregistreringen använde Watch 7 cirka 10 procentenheter av laddningen, och det räckte inte ens i en timme.

Även om batteritiden är ganska likadan som för Serie 6med detta gör den integrerade snabbladdningstekniken en stor skillnad. En full laddning tar ungefär en och en halv timme (86 minuter). Så de som laddar den när de går ur sängen på morgonen samtidigt som de gör sig i ordning och äter frukost kan sedan börja använda en fulladdad smartklocka igen. Apple anger trots allt att batteriet laddas upp till 80 % inom 45 minuter, vilket vi kunde bekräfta. I vardaglig drift är den här funktionen ett verkligt plus, även om en längre batteritid fortfarande skulle vara önskvärd

För

+ ljusa LTPO OLED
+ stort antal tillgängliga appar
+ omfattande funktioner för hälsa
+ noggranna sensorer
+ snabbladdning

Emot

- inte många förbättringar jämfört med föregångaren
- ganska kort batteritid

Bedömning - Mer att se men få förändringar

Test av Apple Watch Series 7 (aluminium, 41 mm)
Test av Apple Watch Series 7 (aluminium, 41 mm)

Med Series 7 har Apple definitivt inte uppfunnit sin smartklocka på nytt, och det finns inte heller några större förändringar jämfört med Series 7 Serie 6. Men de något större skärmarna är säkert trevliga att titta på, och särskilt den mindre modellen förbättras av detta. Även om snabbladdningstekniken inte kan betraktas som en innovation kan den göra stor skillnad i den dagliga driften, särskilt om du vill använda alla funktioner i klockan fullt ut.

Apple

Watch Series 7 är en lyckad utveckling, men wow-effekten förblir svår att uppnå i år.

Den omfattande mängden funktioner och särskilt den sömlösa integrationen i Apple kosmos utgör Apple Watch största styrkorna. Du kan trycka alla meddelanden du vill även till klockan och till och med svara på många av dem direkt. Att använda Apple Pay är en barnlek och användbart i alla kassor, särskilt i dessa pandemiska tider. Hälsodata bestäms mycket noggrant, och även om skapandet av ett EKG inte är nytt, finns det fortfarande bara hos väldigt få konkurrenter. Dessutom kan du använda klockan för att spela musik eller ringa telefonsamtal, och de som valt mobilversionen kan göra allt detta även utan en iPhone.

Även om en uppgradering kan vara värd att göra för ägare av äldre Apple -klockor, kan de som redan äger en klocka i serie 6 slappna av utan att behöva hoppa till köpet

Särskilt denSamsung Galaxy Watch4utgör ett kraftfullt alternativ. Den erbjuder också bra utrustning och kan till och med redan mäta bärarens blodtryck. De wo behöver mer batteritid bör ta en titt på den Huawei Watch 3 Pro Classic

Pris och tillgänglighet

Apple Watch Series 7 kan köpas direkt från tillverkarens webbutik https://www.apple.com/shop/buy-watch/apple-watch eller så finns den också på Amazontill exempel.

Pricecompare

Mark Riege
Editor of the original article: Mark Riege - Translator - 266 articles published on Notebookcheck since 2018
Ninh Duy
Translator: Ninh Duy - Editorial Assistant - 207121 articles published on Notebookcheck since 2008
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > Apple Watch Series 7 recension - Mer skärmyta för Apple:s smartklocka
Daniel Schmidt, 2021-11-12 (Update: 2021-11-12)