Notebookcheck Logo

1MORE PistonBuds Pro TWS ANC-hörlurar - en hands-on: När budgetpriset möter ljudupplevelsen på nästa nivå

Även om 1MORE PistonBuds Pro inte är speciella har dessa TWS ANC-hörlurar ett spelläge med låg latenstid, fyra mikrofoner för förbättrat ljud vid samtal samt varumärkets egen QuietMax-teknik för brusreducering. Trots sin plånboksvänliga prislapp kommer de också med drivrutiner som är trimmade av Luca Bignardi.

Innan något annat måste jag erkänna att det tog mer än några dagar innan 1MORE PistonBuds Pro för att växa på mig och äntligen avslöja sig som de utmärkta TWS ANC-hörlurar i instegssegmentet som de är. Efter bara några få möten var jag fortfarande inte nöjd med ergonomin och ljudet. Det tog dock över en vecka att flytta fram och tillbaka mellan dessa och andra produkter från samma kategori, som de dyrare 1MORE ComfoBuds Mini, för att slutligen inse hur bra 1MORE PistonBuds Pro är för sitt pris, som i skrivande stund är rabatterat till 59,99 USD för USA-baserade kunder.

Förutom 1MORE:s egen AI-drivna QuietMax aktiv brusreduceringsteknik (upp till 38 dB) har PistonBuds Pro också AI-driven ljudförbättring vid samtal som använder ljudintaget från de fyra mikrofonerna (två per öronpropp) och ett spelläge med låg latenstid. SoundID och andra tekniker i mellanklass till högklassig nivå finns inte med, men det finns några EQ-förinställningar av studiokvalitet tillsammans med möjligheten att spara, ladda och redigera egna EQ-inställningar.

Dagens recension kommer efter mer än två månaders användning av denna produkt, så den innehåller också verkliga erfarenheter, inklusive några fall, droppar och användning i låga temperaturer och regn.

Tekniska specifikationer

Bärstil In-ear
Modell EC302
Anslutning Bluetooth 5.2
Högtalare 10 mm titandrivare, dynamisk, 16 Ω
Ljudcodecs SBC, AAC
Vattentålighet IPX5 (endast öronsnäckor)
Bullerdämpning QuietMax, upp till 38 dB
Ljudeffekter EQ-förinställningar och anpassad EQ, transparensläge, låglatensläge
Laddningsport USB-C
Trådlös laddning Nej
Batterikapacitet 38 mAh / 410 mAh (hörlurar/hölje)
Batteritid (ANC på/av) 5 timmar / 7,5 timmar för öronsnäckorna (20 timmar / 30 timmar för öronsnäckor och fodral)
Vikt (hörlurar/väska) 4,5 g / 30 g
Mikrofoner 2 mikrofoner per hörlurar
Färger Vit, svart
ORDINARIE PRISLISTA US$69,99

Innehåll i lådan, design, byggkvalitet

Den vita kartongen till 1MORE PistonBuds Pro kan skydda en Luca Bignardi-men den magnetiska stängningen och ritningarna i DaVinci-stil finns ingenstans. Förutom öronsnäckorna och laddningsfodralet innehåller lådan en USB-A- till USB-C-kabel, bruksanvisningen, samma QR-kodkort som finns i förpackningen för de flesta 1MORE-produkter (som leder till en produktvalideringssida) samt tre extra par silikonöronsnäckor. Som vanligt med 1MORE-hörlurar finns de tekniska detaljerna och funktionerna tryckta på framsidan, vänster sida och baksidan av detaljhandelslådan

PistonBuds Pro-versionen som jag fick är vit och har silverlogotyper på laddningsfodralet och hörlurarna. För den svarta varianten har 1MORE ersatt silver med guld. Plastmaterialet är tillräckligt stabilt och känns behagligt att röra vid, men det blir smutsigt på ett kick och det är inte så lätt att rengöra det som man skulle kunna anta. På ett mer positivt sätt passar fodralet fint i små fickor tack vare sina rundade kanter. Återställningsknappen för öronsnäckorna är placerad på baksidan av fodralet och en enda LED-indikator sitter mitt på framsidan. Överlag är byggkvaliteten och materialen mycket bra för priset.

Som namnet antyder är öronsnäckorna kolvformade. De är medelstora och mycket lätta att ta upp och hantera. Det är också mycket lätt att justera deras passform i örat. När användaren väl har installerat öronpropparna i rätt storlek är det nästan omöjligt för PistonBuds Pro att falla ut. I mitt fall har mycket långa telefonsamtal, ätande, tuggande av tuggummi, armhävningar eller headbanging aldrig lyckats få de här öronsnäckorna att falla av.

 

Användning i verkligheten: Utmärkt passform, mycket bra ljud, ganska kort batteritid: Utmärkt passform, mycket bra ljud, ganska kort batteritid

1MORE PistonBuds Pros firmware kan uppdateras, så det första du ska göra efter att du tagit ut dem ur lådan är att installera 1MORE MUSIC-appen och använda den för att söka efter en uppdatering och installera den om den finns tillgänglig. Som jag nämnde tidigare passar de fint i mina öron och det är väldigt enkelt att hantera dem, även för personer med stora händer. Deras storlek kan dock leda till oönskade beröringar när man hanterar glasögon och vissa kanske inte gillar hur de sticker ut

Det mest intressanta med det ljud som levereras av de här öronsnäckorna är att responsen beror mycket på ljudkällan och de inställningar som används, mer än vad jag märkt med liknande produkter. Mitt första intryck var att allt jag kan få skulle vara en ganska platt respons, som lutar mot det lägre området av ljudspektrumet, och en allmänt tråkig upplevelse. Lyckligtvis hade jag fel. Ljudet som levereras av 1MORE PistonBuds Pro har ofta mer djup än förväntat från dessa små kapslar. Att aktivera ANC ger ingen dramatisk förändring av ljudupplevelsen, men detta sker genom att man begränsar området med frekvenser som filtreras bort också.

Även om totalt fyra mikrofoner med AI-driven samtalsförbättring borde göra jobbet, kunde jag inte göra mig förstådd under telefonsamtal i trånga områden. På den ljusa sidan, när jag bar en mössa och en huva ovanpå den, kunde jag göra mig hörd oväntat bra, så länge trafiken runt omkring mig inte var alltför högljudd. Vid samtal är det inkommande ljudet alltid tillräckligt högt och tydligt. Ibland är ljudet för högt jämfört med musik på samma volym.

Jag brukar hålla volymen runt 60 procent när jag använder 1MORE PistonBuds Pro och jag lyckades få ungefär 4 timmars batteritid med ANC på, vilket även inkluderade några telefonsamtal. Att hålla ANC inaktiverat resulterar inte i de annonserade 7,5 timmars batteritid, men med volymen runt 70-75 procent fick jag vanligtvis runt 6 timmar. Andra kan tycka att detta är ganska kort, men det borde vara tillräckligt långt för de flesta vanliga användningsfall. Tänk på att 1MORE:s annonserade siffror för batteritid är resultatet av tester som utfördes med 50 procent volym.

Programvara: 1MORE MUSIC levererar som förväntat

1MORE MUSIC-appen har nått version 4.7.5 och listan över funktioner som är tillgängliga när du använder PistonBuds Pro inkluderar en switch med låg latenstid, 12 inbyggda EQ-förinställningar av studiokvalitet och anpassad EQ, smart uppspelning samt anpassade inställningar för dubbel- och trippeltryckning. De enda ANC-lägena som finns tillgängliga är "Strong" och "WNR", medan transparensläget erbjuder pass-through ambient awareness.

Utöver ovanstående har appen även en inbränningsfunktion, möjlighet att kontrollera den visuella sexstegs snabbanvändarguiden och att spela lugnande ljud. I början kunde appen inte behålla ANC-inställningarna för 1MORE PistonBuds Pro, men allt fungerar bra nu. I skrivande stund var den senaste firmwareversionen 1.0.5. Precis som för alla andra 1MORE-produkter som fungerar med appen finns den här mjukvarukompanjonen tillgänglig för både Android och iOS-enheter.

Slutsats: En fin ljudmaskinvara väl värd sin prislapp

1MORE PistonBuds Pro är mycket mångsidiga när det gäller ljudkvalitet för musik. När jag testade dessa hörlurar njöt jag av den ljudmässiga upplevelsen i både vokaltunga lätta låtar och black metal, något som inte händer ofta med budgetprodukter. Spelläget med låg latens hjälper i vissa situationer, även om latensen fortfarande är lägre än i de flesta TWS under 100 dollar som jag har testat. Fodralet är lätt att hantera, lätt och ser bra ut. Som vanligt får mjukvarukompisen jobbet gjort. Anslutningen är bergfast och jag hade inga problem med att förbli ansluten på cirka 5 meters avstånd och en betongvägg som separerade mig och 1MORE PistonBuds Pro från telefonen.

Som jag förväntade mig kunde de lugnande ljuden helt enkelt ha skurits bort från appen för 1MORE PistonBuds Pro. Hörlurarna kan inte heller anpassas separat. Batteritiden är okej, men något kortare än väntat. Laddningsfodralet blir lätt smutsigt och repigt, och det skulle vara trevligt att ha åtminstone en röd eller blå färgvariant utöver den tvådelade listan med färgval. Dessutom innehåller listan över EQ-förinställningar fortfarande inga inställningar som är lämpliga för rock och metal.

Ibland är det svårt att inte jämföra budgeterbjudanden med konkurrerande produkter som kostar minst dubbelt så mycket. Men även utan att sänka mina förväntningar enligt priset imponerade 1MORE PistonBuds Pro på mig. Det hände dock inte på första eller andra dagen, så de som vill ha den bästa ljudupplevelsen direkt ur lådan kanske vill ta lite tid på sig att bränna in dem först eller åtminstone lägga tillräckligt med tid på att hitta rätt inställningar. På det hela taget ger 1MORE PistonBuds Pro mycket för pengarna och bör tillfredsställa de flesta potentiella köpare i denna prisklass.

Ansvarsfriskrivning: Författaren till den här recensionen fick 1MORE PistonBuds Pro från 1MORE gratis för testning.

Pris och tillgänglighet

1MORE PistonBuds Pro TWS är nu tillgängliga från 1MORE US för 59,99 USD, jämfört med det ordinarie priset på 69,99 USD. Ett tidsbegränsat erbjudande som inkluderar en kupong sänker priset till 49,99 USD, med gratis frakt på marken för amerikanska kunder. 1MORE:s globala webbplats https://global.1more.com/products/1more-pistonbuds-pro-true-wireless-active-noise-cancelling-headphones har inga erbjudanden för PistonBuds Pro, som kan köpas för 69,99 US-dollar, men olika lokala skatter och fraktkostnader kan öka den slutliga kostnaden. På Amazon USkan de som är intresserade köpa PistonBuds Pro för 59,99 US-dollar.

Källa(n)

1MARE (officiell produktsida, amerikansk engelska)

Please share our article, every link counts!
.170
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > 1MORE PistonBuds Pro TWS ANC-hörlurar - en hands-on: När budgetpriset möter ljudupplevelsen på nästa nivå
Codrut Nistor, 2022-11-18 (Update: 2022-11-18)