Notebookcheck

Test: Smarta sportklockor - Jämförelse av Garmin fēnix 6 och Polar Vantage V (Sammanfattning)

I den här recensionen jämför vi Garmin fēnix 6 med Polar Vantage V. Båda modellerna lyckas övertyga i testet men visar upp förvånansvärt stora skillnader i inriktning och lär till viss del göra olika målgrupper nöjda.
Silvio Werner, 👁 Daniel Schmidt, Andrea Grüblinger (översatt av Daniel Eriksson),
Smarta sportklockor: Jämförelse av Garmin fēnix 6 och Polar Vantage V (Foto: Garmin, Polar)
Smarta sportklockor: Jämförelse av Garmin fēnix 6 och Polar Vantage V (Foto: Garmin, Polar)

Läs den fullständiga versionen av den här recensionen på engelska här.

Båda klockorna passar bra till att i detalj spara sportaktiviteter och för att få en översikt över generell aktivitetsnivå, sömnkvalitet och stressnivåer. Jämfört med M430 har Polar gjort stora framsteg, både visuellt och i fråga om hantverk. Även om Vantage V övertygar med aningen smidigare hantering och lägre vikt har fēnix 6 en större - och dessutom utökningsbar - mängd funktioner, vilket gör att fēnix 6 är den perfekta kollegan för bergsvandringar, inte minst tack vare den optiska mätningen av syresättning. Men till och med vana användare lär behöva för tid att vänja sig vid fēnix 6.

När det kommer till pris så kostar Vantage V för tillfället runt 2.000 kronor mindre än fēnix 6, men förhållandet mellan pris och prestanda är i vårt tycke ändå rimligt för båda enheterna. Det faktiska köpbeslutet, särskilt när det gäller en smart klocka, borde också innefatta den visuella aspekten. Vantage V är diskret på ett helt annat sätt och mer lämpad för den större massan, men fēnix 6 finns också att tillgå i ett flertal olika varianter.

Recensionsex från Cyberport.de.
Recensionsex från Cyberport.de.
Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > Test: Smarta sportklockor - Jämförelse av Garmin fēnix 6 och Polar Vantage V (Sammanfattning)
Silvio Werner, 2020-03-23 (Update: 2020-03-23)