Notebookcheck Logo

Test: Razer Core V2 + Blade Stealth (i7-8550U) (Sammanfattning)

En teknologisk schweizisk armékniv för vardagsrummet. Razers Core V2 gör allt möjligt och förvandlar en tunn, anspråkslös ultrabook till en seriös spel-PC inom loppet av ett par sekunder. Med sin dedikerade bandbredd, så ger ytterligare en TI82-kontrollenhet grafikkortet ännu mer kraft jämfört med Razors tidigare grafikinhängnad. Men är det värt att investera dina surt förvärvade slantar på denna enhet? Hur smidigt körs spelen med hjälp av dockan? Vi har använt ett flertal prestandatester och två grafikkort för att svara på dom frågorna.

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }a:link { }

Omdömet är tydligt: Med Razer Core V2 är det möjligt att förvandla en ultrabook till en spelmaskin. Med tanke på hur lätt det var att montera och ställa in inhängnaden så förtjänar Razer beröm för denna enhet. En stor fördel med Razer Core är att den är kompatibel med vilken dator som helst som är utrustad med en Thunderbolt 3-port. Inhängnaden är av hög kvalitet och höljet är väldigt välgjort. Den enda mindre bristen här är nackdelen som kommer av enkelplats-grafikkort. Dessa GPU:er kan inte på ett lätt sätt monteras i inhängnaden och det är upp till användaren att lista ut hur man fäster kortet på ett säkert sätt i enheten. Core V2 förtjänar lite mer seriös kritik för ljudnivån på fläktarna som sitter på inhängnadens undersida. Med bara en genomsnittlig nivå av belastning önskade vi att vi kunde flytta Razer Core till ett annat rum. På högsta möjliga upplösningar och detaljinställningar så rusar fläktarna upp till full hastighet och producerar ett riktigt oväsen. Fläktljudet gör det nästan omöjligt att spela spel utan hörlurar och andra personer som befinner sig i rummet kommer garanterat gå därifrån. Efter att ha fått praktisk erfarenhet av denna inhängnad så är det egentligen den enda kritiken som finns att ge.

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }a:link { }

Razer gjorde nästan allt rätt här och visar hur lätt en anspråkslös kontorslaptop kan förvandlas till en spellaptop på ett par sekunder.

p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }a:link { }

Precis som med föregångaren så är Core V2:s stora hake priset. På Razers hemsida kostar Core V2 5 100 SEK (519 Euro). Tillsammans med ett mittenskikts-grafikkort så stiger kostnaden till 6 800 - 7 800 SEK (700-800 Euro), Med ett toppskikts-grafikkort hamnar priset runt 9 700 SEK (1000 Euro). Så mycket pengar kan lätt investeras i en fullfjädrad spellaptop, med samma slutresultat. Å andra sidan, spellaptops med toppskikts-grafik är inte särskilt portabla, såtillvida att dom är ganska tunga och snabbt får slut på batteri. Köpare som värderar bärbarhet kan därför tänkas dra sig mot en extern grafiklösning likt Razer Core V2. Det får erkännas att Razer inte har så mycket kontroll över den höga investeringskostnaden – det ligger lite i sakens natur. Externa grafiklösningar har alltid associerats med höga kostnader då själva grafikkortet inte är det enda som behöver tas i beaktande. Användaren behöver också en energiförsörjning, ett hölje och lämplig hårdvara för dockning. Att köpa alltihop förberett från en tillverkare – särskilt när det är välgjort med en tjusig design likt Razers – kommer med en matchande prislapp.

Please share our article, every link counts!
.170
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > Test: Razer Core V2 + Blade Stealth (i7-8550U) (Sammanfattning)
Daniel Puschina, 2018-01-11 (Update: 2018-06-28)