Notebookcheck

Test: Huawei TalkBand B6 visar sig vara en bra liten allt-i-allo i vår live-recension (Sammanfattning)

För den som gillar att prata. Det finns gott om aktivitetsarmband. Efter sju år är Huawei TalkBand B6 inte längre ny, men kombinationen av ett fitnessband och ett headset är fortfarande sällsynt och Huawei lyckas bra med detta. Den senaste versionen kommer för första gången med en Sp02-sensor. I vårt test ska vi utvärdera hur tillförlitlig den är och jämföra fitness-funktionerna med de från Huaweis renodlade aktivitetsarmband.
Inge Schwabe (översatt av Daniel Eriksson), 🇺🇸 🇩🇪 ...
, , , , , ,
sökrelation
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 
Huawei TalkBand B6
Processor
Huawei Kirin A1 1 x 0.2 GHz, ARM Cortex-M7, + STL4R9
Skärm
1.53 tum , 460 x 188 pixlar 326 PPI, Tryckkänslig, AMOLED
Hårddisk
N/A
Anslutningar
Ljudanslutningar: ⊖, Brightness Sensor, Sensorer: Accelerometer, Gyroskop, Optisk sensor för hjärtfrekvens, Hall-sensor
Nätverk
Bluetooth 5.2
Storlek
höjd x bredd x djup (i mm) 12.5 x 56.87 x 22.61
Batteri
120 mAh Litiumjon
Operativsystem
RTOS
Övrigt
Högtalare: ⊖, Tangentbord: 1 knapp + 2 släppknappar, Tangentbordsbelysning: ja, Huawei TalkBand B6, Laddningskabel, Öronpluggar x 3, Snabbstart, Säkerhetsinformation, Garantikort, Huawei Health, 24 Månader Garanti, Kompatibilitet: Android 4.4+, iOS 9.0+; IP57
Vikt
28.85 g
Pris
199 Euro
Note: The manufacturer may use components from different suppliers including display panels, drives or memory sticks with similar specifications.

 

Huawei TalkBand B6, recensionsex från Huawei
Huawei TalkBand B6, recensionsex från Huawei

Läs den fullständiga versionen av den här recensionen på engelska här.

Hybridenheten klarade sina två uppgifter bra i vårt test men visade också upp svagheter på båda områdena. Vad det gäller headset-funktionen så var röstkvaliteten bra men avbrotten vi upplevde gör att det känns osäkert att använda den till viktiga samtal om inte telefonen är i samma rum.

Som aktivitetsarmband eller hälsoenhet gör TalkBand ett utmärkt jobb – precis som de flesta andra av Huaweis liknande enheter, som alla drar nytta av en utmärkt smartphone-app. Det är trevligt att nya TalkBand har en SpO2-sensor. Men det är bara till viss del bandet uppfyller alla krav som ställs på ett bra aktivitetsarmband: Även om analyserna är bra är utbudet av olika typer av sporter ganska litet.

Huawei TalkBand B6 klarar testet som headset och aktivitetsarmband. Men utan GPS och med ett litet utbud av olika sporter har enheten vissa svagheter.

I praktiken gillade vi den okomplicerade laddningen via USB-C, vilket är lätt att låna från en vän eller kollega om det behövs i farten. Slutligen ett sista subjektivt intryck: Även om TalkBand kändes tung när man höll den i handen försvann den känslan när den väl satt på armen och den känns då precis lika lätt som andra aktivitetsarmband trots att den är större.

Pricecompare

Mark Riege
Editor of the original article: Mark Riege - Translator - 197 articles published on Notebookcheck since 2018
Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > Test: Huawei TalkBand B6 visar sig vara en bra liten allt-i-allo i vår live-recension (Sammanfattning)
Inge Schwabe, 2021-02-11 (Update: 2021-02-11)