Notebookcheck

Test: Honor MagicWatch 2 - Huawei-klon som övertygar med grafiska fitness-tabeller (Sammanfattning)

Multifunktionell sportklocka till ett överkomligt pris. Konceptet att klona teknik, som Honor och Huawei brukar använda till sina telefoner, fungerar också på smarta klockor: Bortsett från några visuella detaljer är Honor MagicWatch 2 en klon av moderbolagets Watch GT 2. Den ser precis lika elegant ut och är precis lika bra. Dessutom är den billigare.

Honor MagicWatch 2
Processor
Huawei Kirin A1 (Hi1132)
Minne
32 MB 
Skärm
1.39 tum , 454 x 454 pixlar 326 PPI, Tryckkänslig skärm, AMOLED, glansig: ja
Hårddisk
4 GB, 2 GB ledigt
Anslutningar
NFC, Brightness Sensor, Sensorer: Optisk sensor för hjärtfrekvens, Accelerationssensor, Gyroskop, Barometer, Magnetometer
Nätverk
Bluetooth 5.1
Storlek
höjd x bredd x djup (i mm) 10.7 x 45.9 x 45.9
Övrigt
Honor MagicWatch 2, Laddare (USB-C), Laddningskabel (USB-A till USB-C), Snabbstartsmanual, Garantikort, RTOS, 24 Månader Garanti, Vattensäker enligt ISO-standard 22810:2010 (upp till 50 m); GPS, GLONASS; telefonsamtal via smartphone; kompatibel med Android 4.4+/iOS 9+, fanless
Vikt
41 g, Strömförsörjning: 31 g
Pris
179 Euro
Note: The manufacturer may use components from different suppliers including display panels, drives or memory sticks with similar specifications.

 

Snabbpanel
Snabbpanel
Aktivitetsskärm
Aktivitetsskärm
Musikspelare
Musikspelare
Tabell över hjärtfrekvens
Tabell över hjärtfrekvens
Stresstabell
Spegling av notislistan
Notis i fullskärm
Kombination av flera parametrar i en tabell
Kombination av flera parametrar i en tabell
Löpningsträning: översikt
Löpningsträning: tid för varje runda
Löpningsträning: tabeller
Löpningsträning: detaljer
Recension av Honor MagicWatch 2. Recensionsex från Honor Germany
Recension av Honor MagicWatch 2. Recensionsex från Honor Germany

Läs den fullständiga versionen av den här recensionen på engelska här.

Honor Magic Watch 2 är en bra klocka vars kvalitet i huvudsak kommer av att den har en bra skärm. Utan den skarpa OLED-skärmen hade de informativa tabellerna inte varit lika roliga och klockans urtavlor hade också bleknat. Med hjälp av träningscoachen kan atleter analysera och förbättra sin prestanda. Men de får nöja sig med ett isolerat system, vilket i huvudsak påverkar den som gillar att dela sina atletiska framgångar på plattformar som Strava.

I fråga om pris hamnar MagicWatch 2 mellan den likvärdigt utrustade Huawei Watch GT 2 och klockor från Huami.

Honors smarta klocka är ett billigare alternativ till Huawei Watch GT 2, som har ett liknande format. Beroende på armband och hölje kan utgångspriset på den variera mellan ca 2.000 kronor och 2.500 kronor medans Honor bara tar runt 1.800 kronor för versionen med silikonband och ca 2.000 kronor för versionen med läderband. Å andra sidan har priserna på gatan redan gått ner mer för Huaweis smartklocka än för Honors. Som exempel går det att få tag på Watch GT 2 för runt 1.800 kronor medans priset på MagicWatch 2 inte har gått ner särskilt mycket alls och ligger för tillfället på runt 1.650 kr. Andra smarta klockor som Amazfit GTS från Huami är ännu billigare. Priset på gatan för de dyrare modellerna i deras utbud ligger för tillfället på mellan 1.000 och 1.400 kronor beroende på modell.

Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > Test: Honor MagicWatch 2 - Huawei-klon som övertygar med grafiska fitness-tabeller (Sammanfattning)
Inge Schwabe, 2020-03-29 (Update: 2020-03-30)