Notebookcheck

Test: Google Home Mini (Sammanfattning)

Den här lillen hör allt. Idag har vi tagit en titt på Googles lilla smarta högtalare. Efter att ha haft en del problem med den tryckkänsliga inmatningen så borde allt fungera igen. Vi tog en närmare titt på den lilla smarta hjälpredan och undrade: Hur går det med integritet och dataskydd?
Florian Wimmer, 👁 Daniel Schmidt, Tanja Hinum (översatt av Daniel Eriksson), 🇺🇸 🇩🇪 ...

Size Comparison

98 mm 98 mm 42 mm 173 g83.5 mm 83.5 mm 32 mm 163 g

För

+ snygg design
+ gediget byggd
+ väldigt flexibel och pålitlig röstigenkänning
+ halkskyddat ställ
+ många inställningsmöjligheter
+ snabb respons på kommandon
+ även kompatibel med iOS

Emot

- inget Skills eller API
- oro över dataskydd
Review: Google Home Mini. Test unit provided by Google Germany.
Review: Google Home Mini. Test unit provided by Google Germany.

Google Home Mini är en väldigt snygg, välgjord smart högtalare som skulle se bra ut i vilken lägenhet som helst. Den enkla designen är mycker mer tilltalande än den hos Amazon Echo Dot, inmatning via tryckkänsliga områden på högtalarens ovansida är coolt, men kräver en del förklaring - Echo Dot är mer intuitiv.

Röstigenkänningen fungerar väldigt bra i Googles lilla högtalare och den känner också igen mer sällsynta kommandon och kan koppla samman frågor logiskt. Att kontrollera enheter fungerar bra, även om det finns färre alternativ jämfört med Amazons Alexa på grund av att det inte går att lägga till skickligheter som skapats av tredje part. Ljudet är hyfsat, även om ljudentusiaster troligen skulle föredra en högtalare av högre kvalitet.

Elegant med snabb och väldigt exakt röstigenkänning: Google Home Mini är en trevlig smart högtalare. Ljudkvaliteten är också bra för priset, men möjligheten att styra andra enheter fungerar bara med enheter som är kompatibla.

Du borde vara medveten om vilken information du skickar till Google när du använder Google Home Mini, precis som det faktum att Google teoretiskt kan sluta erbjuda röstigenkänning närsomhelst. Men dessa problem är samma som med alla smarta enheter och Google låter dig åtminstone lätt ställa in dina integritets-inställningar i detalj och låter dig dessutom lätt ta bort din data.

Sammanfattningsvis, Google Home Mini är förstås det bästa valet om du redan använder många Google-tjänster i din vardag och har kompatibla Smart Home-enheter. Modeller med Alexa erbjuder fler förmågor, vilket gör dom mer flexibla, och dom stödjer också fler enheter medans Googles enhetsstöd är begränsat till vissa samarbetspartners. Istället erbjuder Google märkbart bättre röstigenkänning och mer attraktiva enheter.

Pricecompare

Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > Test: Google Home Mini (Sammanfattning)
Florian Wimmer, 2018-01-27 (Update: 2018-01-27)