Notebookcheck Logo

Test: Fitbit Charge 4 Fitness Tracker - Kostar dubbelt så mycket som Huawei Band 4, men är den dubbelt så bra? (Sammanfattning)

Inte ett fynd. Fitbit Charge 4 är ett nytt aktivitetsband som ersätter föregångaren Charge 3. Den behåller den monokroma skärmen men har nu GPS och SpO2-mätningar. Undertiden har Huawei redan lagt till det sistnämnda på sin Band 4 Pro, som är betydligt billigare. Är Charge 4 värd ett högre pris?
Spotify
Spotify
Kontroll
Kontroll
Favorit
Favorit
Inkommande samtal
Inkommande samtal
Notiser
Notiser
Notis
Textsvar
Emoji
Notis
Instrumentpanel
Instrumentpanel
Aktivitetstid
Aktivitetstid
Mål
Mål
Våningar, Hjärtfrekvens
Steg, mål
Avstånd, brända kalorier
Aktivitetstid, hjärtfrekvens
Sömn, vikt
Vätska, veckans träningsomgångar
Löpningsträning
Löpningsträning
Tider
Tider
Hjärtfrekvens
Hjärtfrekvens
Energiförbrukning
Höjdprofil
Recension av Fitbit Charge 4. Recensionsex från Fitbit

Läs den fullständiga versionen av den här recensionen på engelska här.

Efter ett antal dagar med Charge 4 har den visat sig vara ett informativt fitnessarmband, men skärmen är en aning svag för sportande utomhus. Med tanke på hur få sportaktiviteter den har jämfört med andra band, särskilt i jämförelse med motsvarigheterna från Huawei, kan vi knappast rekommendera Charge 4 åt aktiva atleter. Det kan förstås hända att den passar dig, om sporten du föredrar finns i utbudet och du inte behöver befinna dig i starkt solsken för ofta.

Fitbit-bandets styrka ligger i analysen av den totala fitness-nivån, som går att komma åt på bandet närsomhelst under dagen. Om du väljer en urtavla som visar ett eller flera av dina personliga mål får du snabbt en överblick över vad som gäller och hur du kan förbättra dig från dag till dag.

Styrkan i Charge 4 ligger i den dagliga fitness-analysen.

Om du jämför Charge 4 med Huawei Band 4 Pro när det kommer till fitness och sport så vinner den sistnämnda på sportsidan då den har ett större utbud av aktiviteter samt en AMOLED-skärm i färg som är lättare att läsa av utomhus. Dessutom har Health-appen utmärkta grafiska sammanställningar av träningspassen. Däremot ger Fitbit en bättre utvärdering av din totala fitness-nivå: Aktivitetszonens minuter ger en mer differentierad sammanställning av din fysiska ansträngning och tar både träningspass och vanliga rörelser under dagen i beaktande. Detta rättfärdigar dock inte prisskillnaden, då Charge 4 kostar 1.490 kronor jämfört med Band 4 Pro som kostar 790 kronor.

Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > Test: Fitbit Charge 4 Fitness Tracker - Kostar dubbelt så mycket som Huawei Band 4, men är den dubbelt så bra? (Sammanfattning)
Inge Schwabe, 2020-06-22 (Update: 2020-06-22)