Notebookcheck

Sennheiser CX True Wireless recension - Välklingande in-ear-hörlurar

Bra ljud. Sennheiser CX True Wireless har fantastisk ljudkvalitet och komfort, lovar lång batteritid och har dessutom IPX4-klassning. Är detta tillräckligt för att förtjäna en rekommendation?
Daniel Schmidt, 👁 Daniel Schmidt (översatt av DeepL / Ninh Duy), 🇺🇸 🇩🇪 ...
, , , , , ,
sökrelation
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
 

Sennheiser CX True Wireless in-ear-hörlurar försöker leverera bra ljudkvalitet och innehåller företagets TrueResponse-drivrutiner som, åtminstone enligt databladet, har likheter med dem som används i Momentum True Wireless 2

Hörlurarna saknar ANC och innehåller istället rent passiv brusreducering. Sennheisers funktionalitet Transparent Hearing stöds inte heller. I skrivande stund är den högsta försäljningspriset i Tyskland 129 euro (129 dollar i USA), även om priset ibland dyker ner i tvåsiffriga tal.

Specifikationer

Bärstil in-ear
Anslutning Bluetooth 5.2
Drivrutin dynamisk TrueResponse-drivrutin, 7 mm, 5-21 000 Hz
Ljudkoder SBC, AAC, aptX
Batterikapacitet (hörlurar) 60 mAh
Batterikapacitet (laddningsfodral) 400 mAh
Laddningsport USB-C
Trådlös laddning inte stöds
Vikt (per hörlurar) 6,0 g
Vikt (laddningsfodral) 49 g
Mikrofoner 2 strålformande mikrofoner per hörlur, 100-10 000 Hz
Innehåller i lådan hörlurar, laddningsfodral, öronkuddar i silikon (XS, S, M, L), USB-kabel, snabbstartguide
Pris (MSRP) $129

Hölje och ergonomi - CX True Wireless är stänkskyddad

Både laddningsfodralet och hörlurarna är tillverkade av mattsvart plast, men den upplevda kvaliteten är ändå ganska hög. Hörlurarna hålls på plats med magneter när de vilar i sitt fodral och även om de skramlar lite när de skakas, laddas de tillförlitligt. Lockets magnetiska stängning är inte särskilt stark men gör ändå sitt jobb. Laddningskontakterna på själva hörlurarna är försänkta tillräckligt djupt för att undvika kontakt med huden

För att föra in öronsnäckorna i hörselgången var vi tvungna att använda en lätt vridande rörelse. När de väl var insatta förblev de låsta på plats under kraftig fysisk aktivitet och till och med under headbanging. För att säkerställa en optimal passform inkluderar Sennheiser fyra olika storlekar av öronproppar i silikon. Vid behov kan ersättningstipsen beställas billigt direkt från Sennheiser. CX True Wireless är IPX4-certifierad och bör kunna stå emot stänkvatten och regn

Förutom hörlurarna och de tidigare nämnda silikonöronadaptrarna innehåller lådan även en kort USB-kabel (Typ-A till Typ-C; 28 cm / 11 tum)

Funktioner och användning - Sennheiser CX True Wireless med aptX-stöd

Med CX True Wireless betonar Sennheiser ljudkvaliteten framför allt annat och därför saknar hörlurarna funktioner som Transparent Hearing, Active Noise Cancellation eller trådlös laddning. CX True Wireless har stöd för codecs SBC, AAC och aptX, vilket är goda nyheter för dem som är intresserade av högupplöst ljudströmning. Hörlurarna erbjuder upp till 9 timmars uppspelningstid, ett påstående som vi också kunde styrka under våra tester.

Installationen är enkel och innebär att man kopplar ihop hörlurarna med respektive smartphone, surfplatta eller dator. Sennheisers Smart Control-app, som finns tillgänglig för Android och iOS/iPadOS, möjliggör en mer detaljerad konfiguration av hörlurarna. Det är meningen att du ska kunna styra hörlurarna via små beröringsytor och detta kan justeras i appens inställningar enligt dina preferenser. Med hjälp av Smart Control-appen kan användaren också konfigurera den integrerade equalizern och uppdatera den fasta programvaran.

Ljud - TWS-hörlurar med imponerande ljud

Enligt databladet är Sennheiser CX True Wireless utrustad med relativt kompakta 7 mm drivrutiner, som ger ett identiskt frekvensomfång (5-21 000 Hz) som de transduktorer som används i Momentum True Wireless 2. För att sätta det i ett sammanhang: drivrutinerna i Galaxy Buds2 är cirka 50 procent större och mäter 11 mm.

Storlek är uppenbarligen inte allt och ur akustisk synvinkel spelar CX True Wireless i en annan liga än de tidigare nämnda Galaxy Buds2. Hörlurarna är överraskande kraftfulla även nere i basregistret och det övergripande ljudet är både balanserat och exakt. Det som saknas är den sista gnutta luftighet i diskantresponsen - Momentum 2 är bättre i det avseendet - men CX True Wireless sätter ändå standarden för prisklassen. Användare som vill ha ännu mer bas kan slå in Bass Boost, vilket förbättrar de låga tonerna, men förvränger de mellersta och höga tonerna något enligt vår åsikt. Naturligtvis handlar allt om personlig smak.

Hur imponerande ljudkvaliteten än är, är mikrofonernas prestanda en helt annan historia. Till och med i tysta rum gör CX True Wireless en stor besvikelse när det gäller telefoni eller videokonferenser. Vår egen röst framstår som svag och något hackig, med gott om ljudartefakter. Lägg till lite bakgrundsbrus i mixen och en konversation är näst intill omöjlig. När vi befann oss i en trafikerad korsning hörde vår samtalspartner i andra änden av linjen inte mycket förutom en kakofoni av brus och klackande ljud

Omdöme - Bra hörlurar, men undermåliga mikrofoner

I granskning: Sennheiser CX True Wireless. Testprov tillhandahållet av Sennheiser.
I granskning: Sennheiser CX True Wireless. Testprov tillhandahållet av Sennheiser.

CX True Wireless in-ear-hörlurar är utformade för att leverera bra ljudkvalitet och när det gäller detta mål sätter de en ny standard i sin prisklass. Potentiella köpare som är intresserade av headsetfunktionalitet måste dock leta på annat håll. De integrerade mikrofonerna är i bästa fall svaga även i mycket tysta miljöer.

Sennheiser CX True Wireless erbjuder utmärkt ljud och lång batteritid.

När det gäller batteritiden imponerar de True Wireless-hörlurarna från Wedemark återigen med en drifttid på nio vår per laddning, även när man använder den högupplösta aptX-codec. Det som saknas är bra saker som Transparent Hearing, ANC och den automatiska örondetektionen - alla funktioner som Plus-versionen erbjuder.

Ur ett ljudkvalitetsperspektiv har Sennheiser CX True Wireless egentligen ingen direkt konkurrent. Skulle telefoni stå på agendan kan dock Huaweis FreeBuds Pro vara ett alternativ.

Pris och tillgänglighet

I USA kan Sennheiser CX True Wireless köpas direkt från tillverkaren https://en-us.sennheiser.com/cx-true-wireless för ett pris på 129 dollar. Alternativt kan du också köpa hörlurarna på Amazon, även om vi inte har sett priset sjunka lägre.

Bernhard Pechlaner
Editor of the original article: Bernhard Pechlaner - Senior Tech Writer - 277 articles published on Notebookcheck since 2012
Ninh Duy
Translator: Ninh Duy - Editorial Assistant - 216967 articles published on Notebookcheck since 2008
contact me via: Facebook
Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > Sennheiser CX True Wireless recension - Välklingande in-ear-hörlurar
Daniel Schmidt, 2021-12-29 (Update: 2022-01- 2)