Notebookcheck Logo

Redragon K565 Rudra och Ranger M910-K i praktisk användning: Det är

Högkvalitativa funktioner, lågt pris. Det mycket prisvärda mekaniska Redragon K565 Rudra RGB-tangentbordet övertygade i vårt test med tangentprogrammerbar RGB, en stabil metallbas och varmbytbara Cherry MX-liknande röda växlar för snabb och exakt skrivning. Vi testar även Redragons Ranger Basic M910-K, en lätt och kompakt spelmus med nio programmerbara knappar, high-end RGB, 1 000 Hz och 8 000 DPI.

Redragon erbjuder ett mekaniskt tangentbord till ett mycket rimligt pris med K565 Rudra, liksom Ranger Basic M910-K RGB-spelmusen. Vårt test visar att funktioner och kvalitet inte behöver offras.

För bara 34 euro (~37 dollar, tangentbord) och 22 euro (~24 dollar, mus) får du hot-swappable röda switchar, en individuellt konfigurerbar RGB-belysning i en kvalitet som liknar en Razer Mamba, en stabil metallplatta på det stänkskyddade tangentbordet i full storlek och 9 programmerbara knappar på gamingmusen med 1000 Hz och 8000 DPI. Tillverkaren erbjuder också en 24-månaders garanti och gratis livstidssupport.

Vår recension visar om dessa funktioner är tillräckliga för att skapa en anständig spelupplevelse, stå upp mot andra lågpristillverkare eller till och med konkurrera med Razer DeathAdder eller Logitech G203.

Specifikationer

Redragon K565 Rudra - Tangentbord Redragon Ranger Basic M910-K - Mus
Typ mekaniskt tangentbord, 104 tangenter i full storlek, USB-A trådbunden kompakt spelmus, USB-A trådbunden
Funktioner Red Switches (Outemu) Hot-Swappable, Custom-RGB, Anti-Ghosting, N-Key Rollover Protection 250 - 8 000 DPI, 1 000 Hz, 9 programmerbara tangenter, Custom-RGB
OS Windows, Linux, Chrome, MacOS Windows, Linux, Chrome
Mått 43,5 x 12,2 x 3,6 cm (L×B×H) 17,5 x 11,8 x 5 cm (L×B×H)
Vikt 745 g 96 g / 130 g med kabel
Pris 59 euro 26 euro

Design och utförande: Överraskande robust

Redragon K565 Rudra gaming-tangentbordet är i full storlek och har 105 tangenter, inklusive NumPad och funktionstangenter. Layouten innehåller alla viktiga tangenter och bokstäverna är tryckta i normal storlek. Tangenterna, som inte är för små men inte heller för stora, hittas träffsäkert, medan lockarna är tillverkade av slät såväl som matt ABS-hårdplast och kan bytas ut - liksom omkopplarna, för vilka ett verktyg medföljer.

De hållbara dubbla sprutgjutna tangentkapslarna på K565 Rudra mechanical ger ett bra grepp och skramlar inte, även när du trycker på de största tangenterna långt från deras centrum. Detta är något som många andra tangentbord i det här prissegmentet inte klarar av att bemästra. Tangentbordets flex elimineras också helt av den texturerade aluminiummetallplattan som används - medan även undersidan är gjord av metall. Sammantaget lämnar det mekaniska tangentbordet ett mycket högkvalitativt intryck som till och med överträffar vissa dyrare tangentbord. Fyra gummifötter ger också ett mycket stabilt grepp, medan de två bakre kan placeras för en bekvämare vinkel.

Den RGB-belysta spelmusen Ranger M910 med belysning är tillverkad helt i mattsvart plast med en bra känsla och högkvalitativ finish. Den är lämplig för både höger- och vänsterhänta användare. Alla nio knappar sitter bra i höljet, inklusive det lätt gummerade mushjulet. Det är bara plasten på sidorna som ser lite billig ut. Det finns också några kanter, men de orsakade inga problem för oss.

Med 94 g (~3,3 oz) är Ranger Basic M910 behagligt lätt och dessutom kompakt, vilket är lite suboptimalt för testarens stora händer, men det störde oss inte alltför mycket. Kabeln (flätad när det gäller musen) är inte avtagbar på någon av enheterna, även om Redragon erbjuder trådlös kringutrustning som ett alternativ.

Praktiskt prov: Provet: Precise Red Switches påminner om Cherry MX

Det mekaniska tangentbordet Redragon K565 Rudra har linjära Red-switchar från Outemu, en klon av Cherry MX Red-switchar som är förvånansvärt nära originalet när det gäller kvalitet, även om skillnaderna i detaljerna fortfarande är märkbara. Den nödvändiga aktiveringskraften på 50 g (~1,8 oz) är lite mer än de 45 g (~1,6 oz) som Cherry MX Red-omkopplarna har, och reseavståndet till tangentutlösningen är 0,1 mm längre på 2,1 mm (~0,08 tum), medan det totala reseavståndet är 4 mm (~0,16 tum).

Som jämförelse kan nämnas att Cherry MX Brown-omkopplare kräver 55 g (~1,9 oz) aktiveringskraft och Blue-omkopplare kräver 60 g (~2,1 oz). Tangenterna är alltså mycket mjuka, vilket möjliggör mycket snabb skrivning under långa perioder och snabb aktivering under spelande. Slaglängden är också linjär, vilket många användare föredrar. Vi föredrar det lätta stoppet hos Blue Switchesefter de första ~2 mm (~0,08 tum) av rörelsen, samt dess mer taktila och "klickiga" beteende.

Om du är osäker eller inte gillar de röda switcharna kan du enkelt byta ut dem, men endast 3-stifts switchar från Redragon, Outemu och Akko är kompatibla, vilket är en fördel om du köper dem billigt. Redragon skickar lämpligen med två bruna och två blå switchar för testning. Att ta bort switcharna kan vara lite svårare, varför du bör vara försiktig så att du inte böjer stiftstiften. De något bättre Gateron-omkopplarna stöds tyvärr inte.

Medan spelare kommer att vara nöjda med den solida inställningen kan entusiaster göra ändringar (på egen risk), till exempel använda PE-skum eller smörja in stabilisatorerna med dielektriskt fett för att få tangenterna att ge ett ännu solidare och djupare ljud.

Spelmusen Ranger Basic har en instegssensor i form av Pixart P3327, som gör sitt jobb tillräckligt bra och konsekvent, även på den högsta DPI-nivån 8 000. Med hjälp av frontknapparna på musens ovansida kan du växla mellan fem DPI- och fyra uppdateringslägen. 8.000 DPI bör också räcka till för spel i höga upplösningar, medan pixelförskjutning förhindras med hjälp av olika tekniker.

För skyttar finns det en trippel eldknapp längst ner till vänster, medan de andra två knapparna påverkar framåt och bakåt (walk), både för spel och webbsurfning. Varje enskild knapp kan dock konfigureras fritt.

Snabbskjutningsknapp och knappar för bakåt och framåt
Snabbskjutningsknapp och knappar för bakåt och framåt
Tre knappar för DPI, samplingsfrekvens och RGB-lägen
Tre knappar för DPI, samplingsfrekvens och RGB-lägen

Mjukvara: Mycket anpassningsbar och högklassig RGB

Inga drivrutiner krävs för Redragon K565 Rudra och Ranger Basic M910-K för att komma igång direkt. RGB-belysningen kan anpassas tangent för tangent (via Fn-tangentkombinationer), medan makron och spelprofiler kan skapas via ett verktyg som du kan få från Redragons webbplats. Det finns 18 förinställda RGB-mönster för det mekaniska tangentbordet, samt 4 ljusstyrke- och hastighetsnivåer vardera.

Belysningen kan bli väldigt ljus, särskilt eftersom den lyser igenom bokstäverna väldigt bra, men också starkt under de "flytande" tangenterna. Gaming MKB erbjuder N-Key Rollover Protection och Anti-Ghosting, och tangenter som Windows-tangenten kan omfördelas eller till och med låsas, till exempel för att förhindra spelavbrott.

Musmjukvaran erbjuder nio RGB-effekter, som också kan växlas igenom via den bakersta knappen längst upp på musen, samt möjligheten att definiera makron och justera DPI- och uppdateringsvärdena, till exempel för kontorsanvändning och spel. De totalt fem DPI-lägena kan delvis avaktiveras så att du inte behöver växla igenom alla om du bara behöver två lägen.

Belysningen är mycket ljus och övergångarna är verkligen mycket smidiga, jämförbart med avancerade RGB-möss som Razer DeathAdder. Vi har varit vana vid hackiga eller flimrande RGB-övergångar från billiga spelmöss. Programvaran för Ranger M910-K, till skillnad från K565 Rudra, har tyvärr för närvarande inte stöd för macOS. Den kan laddas ner här https://www.redragonzone.com/pages/download genom att söka efter modellbeteckningarna.

RGB-lägen
RGB-lägen
9 knappar som kan tilldelas individuellt
9 knappar som kan tilldelas individuellt
DPI och samplingsfrekvens
DPI och samplingsfrekvens
Makroer för musen
Makroer för musen
18 förinställda RGB-lägen för Rudra-tangentbordet
18 förinställda RGB-lägen för Rudra-tangentbordet
 
 
 

Pro

+ tangentbord i full storlek
+ växlar som kan bytas ut i heta lägen
+ bra Cherry MX-klon
+ mycket billig
+ ljus och smidig anpassad RGB
+ solidt utförande & stativ
+ Dubbla injektionsgjutna keycaps
+ många justeringsmöjligheter
+ stänkskyddat tangentbord

Con

- behandlingen av musen är inte perfekt
- ingen löstagbar kabel
- musprogramvara inte för MacOS
- mus-sensor på instegsnivå

Domslut: Prisvärda spel-tangentbord och -mus är övertygande

I testet: Redragon K565 Rudra mekaniskt tangentbord...
I testet: Redragon K565 Rudra mekaniskt tangentbord...
... och Redragon Ranger Basic M910-K gamingmus, tillhandahållen av Redragon.
... och Redragon Ranger Basic M910-K gamingmus, tillhandahållen av Redragon.

Det mekaniska Redragon K565 Rudra-gamingtangentbordet i fullstorlek och Ranger Basic M910-K RGB-musen är särskilt övertygande med ett mycket bra pris-prestandaförhållande. För endast 34 euro för tangentbordet eller 22 euro för musen (~37 och ~24 dollar, efter att ha tillämpat Amazon-kuponger) behöver du inte vara rädd för några kvalitetsbrister eller saknade funktioner. Tvärtom: Apparaterna är överraskande välgjorda och erbjuder många inställningsmöjligheter.

Redragon sätter ihop ett stenhårt paket för dem som letar efter ett gediget spel-tangentbord och en solid spelmus i den tvåsiffriga prisklassen.

Vi gillade särskilt möjligheten att byta ut de solidt passande Outemu Red-switcharna, om du inte föredrar den linjära progressionen samt det mjuka slaget. RGB-effekterna på båda enheterna är helt enkelt toppen, mycket ljusstarka och kan programmeras per knapp. Nio helt omfördelningsbara musknappar är inte heller standard i det här prissegmentet. Spel- och kontorsprestanda är hyfsad med tanke på priset

Avslöjande: Det testade K565 Rudra-tangentbordet och Ranger M910-K-musen tillhandahölls gratis till författaren av recensionen av Redragon, men det fanns inga villkor knutna till det, testresultaten påverkades inte av det.

Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > Redragon K565 Rudra och Ranger M910-K i praktisk användning: Det är
Marvin Gollor, 2023-03-23 (Update: 2023-03-23)