Notebookcheck Logo

Recension av Nothing Ear (Stick) TWS-hörlurar - Transparent ljud

Nothings senaste TWS-hörlurar heter Ear (stick). Laddningsfodralet i läppstiftsdesign och de genomskinliga hörlurarna är iögonfallande. Även utan aptX, LC3 eller LDAC kan halvt-i-hörlurarna erbjuda ett fullt ljud. Med endast 4,4 gram per öronsnäcka är Ear (stick) också bland de absoluta lättviktarna.

Nothing Ear (1) har redan sålts mer än 560 000 gånger. Nu kommer Nothing med ytterligare en transparent teknik på marknaden. Ear (Stick) TWS-hörlurarna vill dock inte vara efterföljaren till Ear (1). Som Half-In-Ear eller Earbuds tillhör Nothing nyaste hörlurar en annan apparatklass. Precis som användarna av Nothing Phone (1) är vana vid är Ear (Stick) helt integrerade i Nothing's (fortfarande) ganska lilla ekosystem. Earbuds fungerar dock även felfritt med andra smartphones och surfplattor.

På funktionssidan levererar Ear (Stick) lite mindre än Ear (1). Trådlös laddning och aktiv brusreducering är inte tillgängliga här. Däremot ska brusdämpningen av mikrofonerna under samtal ha förbättrats avsevärt.

Nothing Ear (Stick)
Bärstil Halva örat/ öronsnäckor
Anslutning Bluetooth 5.2
Högtalare 12,6 mm drivrutin, dynamisk, 20 - 20 000 Hz
Ljudkoder SBC, AAC
Batterikapacitet Ear-Buds Telefon: 3 timmar, musik: 7 timmar
Batteriprestanda med laddningsfodral Telefonsamtal: 12 timmar, musik: 29 timmar
Laddningsport USB-C
Vikt (per hörlurar) 4,4 g
Vikt (laddningsfodral) 46,3 g
Mikrofoner 3 mikrofoner per öronsnäcka
Skyddsklass IP54
Leveransomfattning Hörlurar, laddningsfodral, dokumentation, USB-laddningskabel (Typ-C till Typ-C)
Pris (MSRP) 119 Euro
Tillverkarens sida Nothing Tech

Leveransomfattning - Laddningsfodral, hörlurar och en kort kabel

Bortsett från en skyddsfilm runt laddningsfodralet och de två repsnören är förpackningen för Nothing Ear (stick) plastfri. Det enda tillbehöret som ingår är en kort laddningskabel på cirka 21 cm (ca 8 tum). Denna är dubbelt skyddad mot slitage, med ett silikonskikt och ett nylontyg. Även om de runda USB-C-kontakterna här verkligen passar in i designen på Nothing Ear (Stick) är den lilla laddningskabeln en dålig följeslagare i Nothing-ekosystemet i våra ögon. Detta beror på att kabeln inte kan anslutas till Nothing Phone (1) om den bär det ursprungliga Nothing-skyddsfodralet. Laddningsfodralet kan bara ta emot energi från smarttelefonen via kabeln när dess batteri är tomt. Det stöder inte trådlös laddning.

Ingenting Öron (pinne) och förpackning
Ingenting Öron (pinne) och förpackning
Öppnad förpackning
Öppnad förpackning
Ingenting Ear (stick) Leveransens omfattning
Ingenting Ear (stick) Leveransens omfattning

Utförande, ergonomi och design - ingenting är fortfarande öppet

Ingenting sägs ha testat utformningen av Ear (Stick) på över 100 olika örontyper. Mer än 200 olika modeller skrevs ut via 3D-skrivare under utvecklingsprocessen. Åtminstone i våra öron var det överdrivna arbetet med designen värt det. Även om den del av hörlurarna som sitter i öronen inte är direkt liten, 19,9 mm × 15,3 mm × 12 mm, sitter hörlurarna bekvämt och säkert i öronen. När man går, springer och dansar skulle hörlurarnas passform inte lossna. Med sina 4,4 g märker du knappt av Ear (stick) även under längre tidsperioder. Eftersom de inte stänger hörselgången uppfattas den omgivande miljön som obehindrad

Prototyper av Nothing Ear (Stick) (Källa: Youtube skärmdump)
Prototyper av Nothing Ear (Stick) (Källa: Youtube skärmdump)
Nothing Ear (Stick) åtgärd
Nothing Ear (Stick) åtgärd
Ingenting Öron (stick) [vänster] och Öron (1) [höger] i jämförelse
Ingenting Öron (stick) [vänster] och Öron (1) [höger] i jämförelse

Designen på hörlurarna påminner starkt om de transparenta enheterna från 90-talet. Du kan se detaljer som antennerna eller de små chipen på kretskortet genom polykarbonaten. Batterierna och högtalarna är dock dolda i den vita delen av höljet. Laddningsfodralet har också en stor mängd genomskinlig plast. Du kan dock bara se designelement här och inga tekniska komponenter.

Precis som i Ear (1) har Nothing även integrerat en fidget leksak i laddningsfodralet för Ear (Stick). Den roterande öppningsmekanismen låses i stängt eller öppet läge med ett behagligt tyst klick. Gång på gång kommer du på dig själv med att leka med det roterande fodrallocket. Färgkodningen visar var Earbud hör hemma i fodralet: den högra öronsnäckan med en röd prick hör hemma i den röda änden av laddningsfodralet, som påminner om läppstift.

Damm inuti höljet
Damm inuti höljet

När det gäller hantverket tillåter sig Nothing inga misstag. Hörlurarna Ear (Stick) har praktiskt taget inga luckor. Det finns en perfekt passande och smidig övergång vid anslutningen mellan de enskilda höljets delar. Detta ökar också bärkomforten. Den vita plasten har en mikrotextur som förbättrar passformen i örat och samtidigt ser till viss del till att svett inte fastnar på hörlurarna. Hölje-konceptet har dock sina nackdelar. Damm samlas mellan det roterande locket och den vita mittdelen redan efter en kort tid. Med världens bästa vilja kan du inte komma åt det utan att demontera fodralet.

Inget öra (pinne)
Inget öra (pinne)
Nothing Ear (stick) laddningsfodral på Nothing Phone (1)
Nothing Ear (stick) med Nothing Phone (1)
Hörlurar Ingenting Öron (stick)
Hörlurar Ingenting Öron (stick)

Utrustning och drift - IP54, tryckkontroll och en bra app för att följa med

Tryck på kontrollelementet på sidan av Nothing Ear (pinne)
Tryck på kontrollelementet på sidan av Nothing Ear (pinne)

I Nothing OS 1.1.6 är alla kontroller för örat (pinne) integrerade. Olika inställningar kan göras och hörlurarnas status kan frågas ut via inställningarna. Kontrollerna kan nås via ett långt tryck på Bluetooth-ikonen i rullgardinsmenyn. Här visas också laddningsstatusen för alla batterier. Den integrerade equalizern är visserligen ganska enkel. Diskanter, mellanregister och baser kan justeras, men en grafisk equalizer finns inte tillgänglig.

Tangenttilldelningen kan också ändras i enhetsdetaljerna. Tryck en, två och tre gånger samt tryck och håll in och tryck och håll in två gånger kan skilja TWS-hörlurarna åt. Slitningsdetektering kan också ställas in här och läget med låg latenstid kan väljas. Utan Nothing Phone (1) kan alla inställningar fortfarande nås via appen Nothing X. Appen är grafiskt baserad på utseendet hos Nothing OS.

Nothing beskriver knapparna på högtalarna som tryckkontroller. Här måste ett lätt tryck med greppet av en pincett appliceras på hörlurarnas sidoytor. Driftsfel reduceras därmed avsevärt, särskilt jämfört med Ear (1), som är beröringskänsliga. Endast när vi håller öronsnäckorna med pinnen märker vi sporadiskt att ett knapptryck registreras.

Laddningsfodralet har en knapp som aktiverar Google Fast Pair och Microsoft Quick Switch. På så sätt är TWS-hörlurarna snabbt anslutna till en enhet. Den silverfärgade knappen passar bra in i laddningsfodralets design. Du måste dock klara dig utan trådlös laddning med dessa Bluetooth-hörlurar. De har en IP54-klassificering, vilket skyddar hörlurarna från damm och stänkvatten.

Nothing Ear (stick) på Nothing Phone (1)

Anslutning
Anslutning
Android Drop down-meny
Android Drop down-meny
Information om enheten 1
Information om enheten 1
Information om enheten 2
Information om enheten 2
Nyckeluppdrag
Nyckeluppdrag
Equalizer
Equalizer

Röstkvalitet - tekniken "Clear Voice" fungerar

Med tre mikrofoner per öronsnäcka fångar Nothing Ear (Stick) upp omgivande ljud och din egen röst. Clear Voice-tekniken upptäcker och tar bort mer än en miljon olika omgivningsljud. Vi har testat bullerdämpning i olika miljöer och ringt i trafiken, på en byggarbetsplats och i blåsiga förhållanden. I inget av fallen uppfattades bullret av samtalspartnern. Röstkvaliteten befanns också vara optimal här.

Ljudkvalitet - Bra även utan aptX

Skärmdump Amazon Music
Skärmdump Amazon Music

Med SBC och AAC har Nothing Ear (Stick) stöd för två inte riktigt uppdaterade ljudcodecs. SBC ingår i nästan alla Bluetooth-ljudenheter som den minsta gemensamma nämnaren. Den förlustbringande codec kan dock vara bättre än sitt rykte under goda förhållanden. 16-bitars ljudupplösning med upp till 48 kHz samplingsfrekvens kan överföras av SBC. AAC (Advanced Audio Coding), som är den vanligaste ljudkodaren på Apple, stöder upp till 24-bitars upplösning vid 96 kHz. Amazon Music-appen visar exakt vilken överföringskvalitet som är möjlig med den aktuella uppspelningsenheten. Det maximala vi fastställt här är en ljudupplösning på 24 bitar vid 48 kHz. Detta värde uppnåddes med Nothing Phone (1) samt med en Google Pixel 6a.

Nothing har utnyttjat högtalarna fullt ut, vilket är viktigt för ljudkvaliteten. Med en diameter på 12,6 mm är drivrutinerna i de smala hörlurarna särskilt stora. Enligt Nothing är membranen försedda med en stabiliserande beläggning och är därmed extremt formstabila. Dessutom garanterar Bass-Lock-tekniken ett fullt ljud. Denna upptäcker när man spelar musik med Ear (Stick) en basförlust via de inbyggda mikrofonerna och justerar equalizer-kurvan till den optimala nivån. På så sätt ska det bästa möjliga ljudspektrumet alltid nå fram till trumhinnan, även om en del av ljudet passerar hörselgången.

Hårdvara och mjukvara, liksom de ljudkodexar som används, garanterar tillsammans ett bra ljud. När örat (pinnen) väl har anpassat sig till bäraren är baserna förvånansvärt kraftfulla, diskanterna mycket tydliga och mellanregistren fylliga. Även om den integrerade equalizern bara ger lite frihet, behöver du knappast denna funktion här. I våra öron har halv-in-ear-hörlurarna ett ljud som också kan hålla jämna steg med många bra in-ear-hörlurar. Men naturligtvis är basen inte riktigt lika tryckande som med in-ears.

Högtalarmembran från det öppnade Nothing Ear (Stick) [Källa: Youtube]
Högtalarmembran från det öppnade Nothing Ear (Stick) [Källa: Youtube]

Batteritid - 7 timmars musikuppspelning

Laddat till cirka 36 % efter 10 minuter och 27 sekunder
Laddat till cirka 36 % efter 10 minuter och 27 sekunder
Fullt laddad efter 54 minuter och 26 sekunder
Fullt laddad efter 54 minuter och 26 sekunder

Ingenting anger att Ear (stick) har en batteritid på sju timmar för musikuppspelning och tre timmar för samtal. Om de trådlösa hörlurarna laddas via laddningsfodralet ska totalt 29 timmars musikuppspelning och 12 timmars telefoni vara möjligt. Dessa värden var reproducerbara i testet. Hörlurarna kunde laddas mer än fyra gånger i laddningsfodralet tills de var tömda på en procent batteriladdning.

Vid uppspelning av en ljudbok uppnådde TWS-hörlurarna en uppspelningstid på knappt åtta timmar. Under dagens lopp laddades Nothing Ear (stick) med fem timmars standby i örat, en timmes telefoni och tre timmars musikuppspelning. Den återstående laddningen i båda öronsnäckorna var nio procent.

Inom tio minuter ska fodralet på laddaren absorbera tillräckligt med energi för ytterligare nio timmars uppspelning. Vår mätutrustning fastställde en energiförbrukning på 594 mWh inom tio minuter. Hörlurarna och fodralet var fulladdade inom 55 minuter, varvid fodralet absorberade 1 647 mWh.

Omdöme - Nothing gör saker roligt igen

The Nothing Ear (stick) - Tillhandahållen av Nothing
The Nothing Ear (stick) - Tillhandahållen av Nothing

"Nothing är här för att återge teknikens roliga sidor", är företagets motto. Nothing Ear (stick) uppfyller detta krav. Utan att visa upp en massa ljudkodexer eller andra reklamfunktioner för Bluetooth-hörlurar kan Nothing Ear (stick) övertyga i vårt test. De är bekväma att bära under lång tid, levererar ett balanserat ljud och har dessutom en lång batteritid.

Den genomskinliga designen är ett blickfång, precis som Phone (1) och Ear (1). Dessutom finns det ett bra koncept för att manövrera hörlurarna. Tryckkontrollen är exakt och praktisk. Så länge hörlurarna sitter i örat är det nästan omöjligt att göra fel i användningen. Utbudet av Bluetooth-hörlurar är stort, men Nothing Ear (stick) sticker ut. De visar att det inte nödvändigtvis krävs de senaste ljudkodexerna för att leverera bra ljud

Nothing Ear (stick) erbjuder mycket ljud och en imponerande design utan att försöka uttömma alla tekniska möjligheter. De begränsar sig till det väsentliga.

Det faktum att hörlurarna inte stöder trådlös laddning, till skillnad från Ear (1), är lite av ett besvär här. Det märks också i slutet av granskningsperioden att laddningsfodralet har en liten svaghet. Damm samlas i det roterande elementet, vilket är svårt eller omöjligt att ta bort. De som absolut behöver codecs som aptX eller LC3 kan krita det negativt för Ear (stick) också. I övrigt är Bluetooth-hörlurarnas utseende naturligtvis diskutabelt. Teknik från ingenting är inte i allas smak.

Priser och tillgänglighet

Nothing Ear (stick) finns nu i begränsad mängd hos olika återförsäljare. Bluetooth-hörlurarna kommer också att finnas tillgängliga i större mängder från och med den 4 november. Det rekommenderade försäljningspriset är 119 euro.

Please share our article, every link counts!
.170
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > Recension av Nothing Ear (Stick) TWS-hörlurar - Transparent ljud
Marc Herter, 2022-11- 1 (Update: 2022-11- 1)