Notebookcheck Logo

CES 2013 | Project Shield: Nvidias bärbara spelkonsol

Teaser
GPU-jätten går ut hårt under CES 2013 och lanserar sin egen spelkonsol. Shield är en öppen plattform som ska konkurrera med Sony PS Vita och Nintendo 3DS.

Idag presenterade Nvidia den första enheten som bygger på kommande Tegra 4-kretsen: Project Shield. Den här Androidbaserade spelplattformen ser ut som en handkontroll och kommer att kunna köra både Android- och PC-spel via Steam. Med all sannolikhet får den tillgång till alla spel i Google Play och fungerar också som en trådlös mottagare och handkontroll till din PC. Med ett GTX 650 eller bättre går det dessutom att streama PC-spel direkt till Shield över WiFi. 

Utvändigt påminner Shield om en vanlig handkontroll med två analoga spakar, en digital och en fullständig uppsättning knappar. Mittenknapparna inkluderar ljudkontroll, Hem, bakåt och så finns en Shield-knapp som förmodligen startar Shield-specifika appar. 

Den uppfällbara skärmen är 5 tum stor med en upplösning på 1280x800. Skärmen är också en pekskärm  med "Direct Touch Technology" - något som ska levererar mer exakt feedback jämfört med vanliga pekskärmar. Högtalarsystemet ska enligt Nvidia tillhandahålla ett balanserat mellanregister och basreflex. 

Förutom den vanliga USB-porten har Shield HDMI-utgång och microSD-kortplats. Nvidia kunde visa upp Blood Sword: Sword of Ruin och Hawken på en 4K-skärm under den officiella demonstrationen. Eftersom Shield använder Android går det även att köra vanliga Androidappar som Netflix på enheten.

Prislappen och det exakta lanseringsdatumet är fortfarande inte offentliggjorda, men Nvidia satsar på att få ut den i butikerna under andra halvan av 2013. 

Portable Spielekonsole Nvidia Project Shield

Nvidia Project Shield: http://shield.nvidia.com

Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Nyheter > Nyhetsarkiv > Nyhetsarkiv 2013 01 > Project Shield: Nvidias bärbara spelkonsol
Ronald Tiefenthäler, 2013-01- 8 (Update: 2021-05-18)