Notebookcheck

Lenovo lanserar mångsidiga enheter

Lenovo lägger till fyra enheter i sortimentet med roterbara skärmar som låter dig använda datorn som både laptop och surfplatta. Alla kommer med Windows 8 och heter IdeaPad Yoga 13, IdeaPad Lynx och ThinkPad Twist. En annan gemensam nämnare är att alla är utrustade med Intelprocessorer, utom Yoga 11 som har Tegra 3 och Windows RT.

Idag presenterade Lenovo fyra nya enheter som bygger på kommande Windows 8 och Windows RT. De kallas för "konvertibla enheter" och heter IdeaPad Yoga 13, IdeaPad Yoga 11, IdeaTab Lynx, och ThinkPad Twist. Enligt Lenovos produktchef Peter Hortensius adresserar den här "familjen konvertibla ultrabooks unika behov hos konsumenter, företag och alla däremellan".

IdeaPad Yoga 13 och Yoga 11 är tänkta att kombinera produktivitet och underhållning, och den senare marknadsförs som en "all day mobile companion". IdeaTab Lynx är utrustad med en tvåkärnig Atom-processor och riktar sig mot företagsanvändare, vilket även gäller för ThinkPad Twist som säljs som "business ready".

IdeaPad Yoga 13

IdeaPad Yoga 13 är en ultrabook med ett gångjärn som låter dig konvertera den från bärbar dator till surfplatta. Den har en Intel Ivy Bridge-processor och Microsoft Windows 8. Tjockleken är endast 16.9 mm och batteriet ska räcka i åtta timmar. Skärmen är som namnet antyder 13,3 tum och har en upplösning på 1366x768 (IPS-panel) med multi touch-funktionalitet.

Yoga 13 börjar säljas i USA den 12 oktober för $1 099. När/om den lanseras i Sverige har vi ingen information om i nuläget.  

IdeaPad Yoga 11

Yoga 11 använder mobilprocessorn Nvidia Tegra 3 och Microsoft Windows RT och är tunnare än 13-tumsmodellen med sina 15.6 mm. Skärmen är 11,6 tum och batteriet ska räcka i 13 timmar. Precis som Yoga 13 har den roterbar skärm. 

IdeaTab Lynx

Lenovos 11,6-tums IdeaTab Lynx har en tvåkärnig Intel Atom-processor och Windows 8. Den här enheten marknadsförs mot den som är ute efter en mobil enhet som också kan fungera som en komplett PC. När den är ansluten till dockan (tillval) ska batteriet räcka i hela 16 timmar. Den har dessutom en fullstor USB-port.

ThinkPad Twist

ThinkPad Twist har 12,5-tumsskärm och följer i övrigt Ultrabook-specifikationerna. Den kan konfigureras med Ivy Bridge-processorer upp till Core i7, Windows 8 Professional, 3G-modul och upp till 500 GB hårddisk eller 128 GB SSD. Twist har även mini-HDMI och DisplayPort-utgångar. Precis som de andra modellerna kan skärmen roteras.

 

Yoga 11 med roterad skärm
Yoga 11 i "tält-läge
Yoga 13 i "tält-läge
Yoga 13 i laptop-läge
Lynx med basenhet (tillval)
Lynx tablet
Twist med delvis roterad skärm
Twist med roterad skärm
+ Visa Pressrelease (på engelska)
Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Nyheter > Nyhetsarkiv > Nyhetsarkiv 2012 10 > Lenovo lanserar mångsidiga enheter
Benjamin Chen, 2012-10-10 (Update: 2012-10-10)