Notebookcheck Logo

Kort recension av Picun F6 hörlurar: Prisvärda over-ear med 3D-ljud

Rumsligt ljud. Picun F6 har som mål att erbjuda en mängd funktioner till ett överkomligt pris. Over-ear-hörlurarna har ANC och 3D-ljud inklusive head tracking. Dessutom kan de anslutas till en app och levereras med ett resefodral. Vår recension kommer att berätta vilka delar av Picun F6 som är en framgång och var det fortfarande kan finnas utrymme för förbättringar.

I USA erbjuder tillverkaren Picun ett brett utbud av hörlurar via sin Amazon-butik. Detta inkluderar speciella enheter för barn, spel och musik. F6 är dess flaggskeppshörlurar med ANC.

Förutom reducerat omgivningsljud ska de också behärska head tracking och - enligt tillverkaren - en batteritid på upp till 120 timmar. Picun F6 finns i fem olika färger: silver, vitt, grått, blått och rosa. Du kan få tag på hörlurarna på Amazon för 70 USD.

Typ Over-ear
Anslutningsmöjligheter Bluetooth 5.4, 3,5 mm jack
Räckvidd 15 meter
Högtalare 45 mm högtalarelement
Ljudkodek AAC, SBC
Batterikapacitet 1000 mAh
Laddningsanslutning USB-C
Trådlös laddning nej
Vikt 300 g
Firmware-version -
Leveransomfattning Fodral, 3,5 mm AUX-kabel, USB-kabel, flygplansadapter
Pris (MRSP) US$70

Omfattning av leverans och installation - Picun F6 levereras med en resväska

I leveransen ingår ett fodral som kan användas för att förvara hörlurarna när du är på resande fot. Det är ett hårt fodral vilket innebär att de är väl skyddade och på insidan finns en formgjuten del som håller dem i rätt läge.

I en låda inuti fodralet finns ytterligare tillbehör som en tygklädd 3,5 millimeters AUX-kabel, en USB-kabel (USB-A till USB-C) och en adapter avsedd för underhållningssystem i flygplan. Någon strömförsörjningsenhet medföljer inte hörlurarna.

När Picun F6 slås på för första gången visas de omedelbart som en tillgänglig Bluetooth-enhet. Om Picun-appen är installerad listas hörlurarna där som en enhet i närheten. Ett Picun-konto måste skapas för att kunna använda appens alla funktioner.

När appen öppnas för första gången visas allt innehåll på mandarin. E-postmeddelandet som används för att bekräfta e-postadressen är också helt skrivet på mandarin. Det kan hjälpa att använda en översättare, eller så kan du bara lita på att klicka på länken i texten för att få önskat resultat.

F6 kan enkelt anslutas till olika enheter. De erbjuder dock inte stöd för flera enheter med sömlös växling.

Manövrering - Picun F6 med tydliga tangenttryckningar

Picun använder knappar på öronsnäckorna för att styra F6. Med lite övning är de lätta att känna på och har en tydlig tryckpunkt. Volymvippan kan också användas för att hoppa över spår. Det finns också en strömknapp, en knapp för ANC-lägena och en för 3D-ljud. Med undantag för knappen för spatialt ljud sitter alla kontroller, liksom jack- och USB-anslutningen, på vänster sida.

Det finns ytterligare anpassningsalternativ tillgängliga via Picun-appen, till exempel ett läge med låg latens. Mjukvaran erbjuder också en equalizer med sex förinställda profiler. Ytterligare profiler kan skapas enligt individuella preferenser.

Huvudspårning och ANC-lägen kan också styras via appen. När det gäller ANC erbjuder programvaran fler valmöjligheter än knappen direkt på hörlurarna. Knappen kan endast användas för att växla mellan ANC på, ANC av eller transparensläge. Programvaran erbjuder också låga, medelhöga, höga och automatiska nivåer för ANC-läget.

Head tracking och spatiala ljudeffekter kan växlas med knappen på hörlurarna, men det finns inget meddelande om vad som för närvarande är aktiverat, bara ett olika antal toner kan höras. Dessa lägen kan också väljas i appen som "Spatial Sound Effects" och "Head Tracking". Positionsavkänningen kan också kalibreras eller startas om.

Picun hävdar att F6 har en batteritid på 120 timmar. Vi har inte mätt denna siffra. Men efter en fyradagarsresa med generös användning (inklusive 10 timmars flygtid utan batteridrift) var hörlurarna fortfarande 50 procent laddade.

Bärkomfort och ljud - 3D-ljud genereras lokalt

Picun F6 är ganska stora. Öronkåporna är stora och det är hörlurarna i allmänhet också. Testpersonen bär en hatt i storlek 56 och har ett smalt huvud, så han kunde lämna längdjusteringen i den minsta inställningen. Hörlurarna börjar glida snabbt när man tränar.

Det finns gott om utrymme för öronen och dessutom är skummet mjukt och passar testarens huvud bra och löst. Glasögon tenderar inte att vara i vägen och de kan bäras i timmar utan problem. Hörlurarna har dock en stark kemisk lukt som fortfarande kan upptäckas veckor senare.

Picun F6 är väl lämpade för att lyssna på musik. Deras ljud kan justeras efter dina egna preferenser med hjälp av equalizern. Hörlurarna kan också hantera bas utan att förlora de andra frekvenserna. Röster utan musik, som t.ex. ljudböcker, låter dock lite burkiga. Ljudet blir tydligare och fylligare när ANC och Spatial Sound Effects är aktiverade.

Hörlurarna ger ett bra spatialt ljud. Det gör dock ingen skillnad om de spelar upp stereoljud eller 360 Reality Audio, eftersom Picun F6 inte stöder detta format. Det högupplösta påståendet på förpackningen bör också behandlas med försiktighet, eftersom hörlurarna endast stöder AAC och SBC som Bluetooth-standarder.

Huvudspårningen fungerade tillförlitligt under vårt test. Musiken avges främst från en riktning - den här platsen kan ställas in via appen. Ljudet rör sig sedan runt hörlurarna när bäraren rör sig. Denna funktion är oberoende av utgångsformatet. ANC och 3D-funktionerna är dock endast möjliga i Bluetooth-läge. Så snart AUX-kabeln är inkopplad stänger F6 av dem.

Tack vare kabeln och adaptern fungerar F6 perfekt med det inbyggda underhållningssystemet på flygplan. Det är bara synd att deras brusreducering då inte längre fungerar.

Sammantaget erbjuder Picun F6 bra ljud, särskilt när alla funktioner är aktiverade. Deras ANC säkerställer ett mycket lågt bakgrundsljud, men du kan bara höra detta om du koncentrerar dig på det. Omgivningsljudet reduceras, men luftkonditionering, flygplansturbiner eller röster hörs fortfarande - bara dämpade.

Fördelar

+ rikt ljud
+ långa drifttider
+ equalizer
+ 3D-ljud
+ leveransomfattning

Nackdelar

- inget högupplöst ljud
- 360 graders ljud stöds inte
- obehaglig lukt

 

 

 

 

 

 

 

 

Omdöme - Picun F6 är funktionella och bekväma

Picun F6 recension. Testanordning som tillhandahålls av tillverkaren.
Picun F6 recension. Testanordning som tillhandahålls av tillverkaren.

Picun lovar mycket för sin F6. Vissa av dessa löften bör dock tas med en nypa salt. Även om F6 har en högupplöst logotyp, stöder de inte motsvarande codecs. 360-graders ljud stöds inte heller som ett format.

Bortsett från detta lämnade dock over-ear-lurarna ett gott intryck på oss. De erbjuder ett bra ljud som kan justeras med hjälp av equalizern. Det 3D-ljud som genereras låter också bra och deras huvudspårning fungerar pålitligt. Den här funktionen är rolig men på grund av hörlurarnas brist på codec-stöd kan den inte jämföras med Apple's Spatial Audio för lämpligt innehåll.

Picun F6 presterar inte i toppen av någon disciplin. Men de kan göra mycket - de låter bra, spelar länge och är bekväma.

Vi gillar leveransomfattningen som inkluderar alla nödvändiga kablar, en adapter och ett fodral. Dessutom har Picun F6 imponerande speltider och de sitter bekvämt.

Pris och tillgänglighet

Du kan för närvarande köpa Picun F6-hörlurarna på Amazon för 69,99 US-dollar.

Transparency

The present review sample was made available to the author as a loan by the manufacturer or a shop for the purposes of review. The lender had no influence on this review, nor did the manufacturer receive a copy of this review before publication. There was no obligation to publish this review.

Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > Kort recension av Picun F6 hörlurar: Prisvärda over-ear med 3D-ljud
Benedikt Winkel, 2024-05-30 (Update: 2024-05-30)