Notebookcheck Logo

Intel: Detaljerade Kaby Lake-planer läckta

Intel: Detailed Kaby Lake road map leaked
Intel: Detailed Kaby Lake road map leaked
Den väntade lanseringen av Intels tvåkärniga processorer från nya Kaby Lake-generationen verkar ha bekräftats igen. Första generationens kretsar (med DHCP 1.4) bör anlända i september och nya kretsar med DHCP 2.2-stöd i slutet av året eller början av nästa.

Att behandla icke-bekräftade rykten och läckor som fakta är inte tillåtet, men det verkar som att vi kommer att få se de första processorerna från Intels nya Kaby Lake-generation i bärbara datorer snart. De första prestandatesterna av en Intel Core i7-7500U har redan läckt ut. Baserat på nuvarande rykten är detta den första versionen av U-seriens processorer med dubbla kärnor och integrerad Intel HD Graphics-GPU, med stöd för DHCP 1.4.

Intel Kaby Lake U-serien med dubbla kärnor och DHCP 2.2-stöd

Baserat på den förmodade färdplanen från Intel blir de omarbetade U-kretsarna, med ny stepping och stöd för DHCP 2.2 (för HDMI 2.0), tillgängliga i bärbara datorer från slutet av december. Produktion är tänkt att påbörjas i november .

I december anländer förmodligen även Kaby Lake-modeller för stationära datorer (S 4 + 2) samt de fyrkärniga mobila processorerna (H 4 + 2), som också kommer att stödja DHCP 2.2. Färdplanen visar att vi kommer att få vänta lite längre på tvåkärniga mobila processorer med den mer kraftfulla grafikdelen Intel Iris Graphics (U 2 + 3e), som planeras för februari nästa år. Tvåkärniga processorer för stationära datorer (S 2 + 2) baserade på Kaby Lake bör vara tillgängliga samtidigt. De här kretsarna är också listade med DHCP 2.2-stöd.

Någon fyrkärnig variant med Iris Pro (4 + 3e) eller Iris (4 + 3) nämns tyvärr inte i färdplanen.

Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > Intel: Detaljerade Kaby Lake-planer läckta
J. Simon Leitner, 2016-08-28 (Update: 2016-08-28)