Notebookcheck Logo

Bose QuietComfort 45 Review - Beprövade hörlurar nu ännu bättre

Balanserad produktvård. Bose QuietComfort-hörlurar kännetecknas av ett balanserat ljud och framför allt utmärkt bullerdämpning. Bose gör en hel del finjusteringar med QC 45 men misslyckas med att ta itu med ett viktigt område.

Bose QuietComfort 45-hörlurarna har redan en legendarisk status och är mycket populära. QC 45 är efterföljaren till QC 35 II och syftar till att gå ännu längre med längre drifttid, förbättrad ANC och modernare anslutningsmöjligheter

Bose-hörlurarna har ett nuvarande prisbasbelopp på cirka 329,00 USD, men finns vanligtvis tillgängliga till mycket lägre priser.

Specifikationer

Bärstil over-ear
Anslutningsmöjligheter Bluetooth 5.1, jackkabel (2,5 mm)
Räckvidd upp till 9 m
Högtalare dynamiska drivrutiner
Ljudkoder SBC, AAC
Batteritid upp till 24 timmar
Laddningsport USB-C
Trådlös laddning stöds inte
Vikt 240 g
Version av firmware 2.0.4-3475
Levereras på hörlurar, USB-kabel (Typ-A till Typ-C), jackkabel (2,5 mm till 3,5 mm), väska, snabbstartguide
Pris (RRP) $329

Byggkvalitet och ergonomi - QC 45 med hög bärkomfort

Bose QuietComfort 45 är mycket lik sin föregångare och har bara blivit lite mjukare i sina konturer. Hörlurarna imponerar med mycket mjuka konstläderkuddar och ett mjukt kontakttryck, varför långvarigt användande inte utgör något problem. Det blir något varmt för öronen först efter långa bärperioder. Huvudbandet är mekaniskt justerbart och ger ett mycket stabilt intryck. När QC 45 är hopfälld kan den också stuvas undan för att spara utrymme på resan.

Precis som med QC 35 II styrs hörlurarna via fysiska knappar, det finns inga sensorytor. Användningen förblir enkel och funktionell. Det finns inte heller några sensorer för identifiering av bärare.

Bose QC 45 finns tillgänglig i svart eller vitt.

Funktioner och användning - Bose-hörlurar med få inställningsmöjligheter

Den första anslutningen sker via den normala parningsprocessen för den enhet som ska paras. Bose QuietComfort 45 stöder Googles Fast Pair, så de känns igen direkt av kompatibla smartphones eller surfplattor.

Bose Music-appen finns också gratis i App Store och Play Store, men den känner bara igen parade hörlurar efter en annan parningsprocess i appen. Därefter kan du definiera dina egna equalizers eller använda förinställda equalizers. De enheter som är anslutna till QC 45 kan också hanteras och uppdateringar av den fasta programvaran kan installeras.


En positiv aspekt är att Bose-hörlurarna tillåter full dubbel anslutning. Till exempel kan en dator och en smartphone anslutas till hörlurarna samtidigt och hörlurarna växlar automatiskt till den andra enheten när inkommande samtal tas emot.

Något irriterande är det faktum att QC 45 endast stöder två akustiska lägen. Användaren måste välja mellan full aktiv brusreducering (Quite Mode) och Aware Mode. I det sistnämnda fallet överförs externt buller till örat via mikrofonerna för bättre miljömedvetenhet. Detta fungerade utan problem i vår granskning. Tyvärr finns det dock inget läge med avaktiverad brusreducering för att helt enkelt kunna njuta av bra ljud i tysta miljöer.

QuietComfort 45 kan även användas via jackanslutningen (2,5 mm); lämplig kabel (2,5 till 3,5 mm jack) ingår i leveransen. Aktiv brusreducering är tillgänglig i trådbundet läge så länge batterierna inte är tomma.


Ljud - QuietComfort 45 med balanserat ljud

Mätning av rosa brus: Bose QuietComfort 45
Mätning av rosa brus: neutral utjämnare i tyst läge

Tyvärr avslöjar Bose inte många tekniska detaljer om hörlurarnas drivrutiner, utan talar bara om optimeringar jämfört med föregångaren. Ljudet från QC 45 är ganska neutralt och balanserat i den förinställda inställningen och även med equalizerbasförstärkaren är drivrutinerna diskreta. Ljudet är fortfarande riktigt bra och lyckas återge fina höga toner exakt och djup bas, men den senare saknar kraft. QuietComfort 45 framstår mer som en högklassig artist på en liten scen och saknar lite bredd och karaktär. Det är också synd att högupplösta Bluetooth-codecs som aptX och co. inte stöds.

När det gäller brusreducering är Bose QuietComfort 45 i en klass för sig och ANC-hörlurarna lyckas generera tysta zoner även i mycket bullriga miljöer, oavsett om det är på tåget, på kontoret eller på ett flygplan. I tysta områden är dock ANC:s karakteristiska brummande ganska hörbart, vilket ibland kan vara irriterande, särskilt vid uppspelning av media.

QC 45 kan också användas som headset. Detta fungerar bättre än sin föregångare, men mikrofonerna förmedlar rösten endast på ett mycket inskränkt och ihåligt sätt. Detta är helt okej som en tillfällig lösning, men inte en ersättning för professionella kommunikationsverktyg.


Bedömning - Starka ANC-hörlurar diskret förbättrade

I granskning: Bose QuietComfort 45. Testapparat tillhandahållen av Bose Tyskland
I granskning: Bose QuietComfort 45. Testapparat tillhandahållen av Bose Tyskland

Med QuietComfort 45 erbjuder Bose kraftfulla Bluetooth-hörlurar med utmärkt aktiv brusreducering (ANC) och mycket lång batteritid. Tillverkaren anger 24 timmar, vilket vi nästan uppnådde i vårt test (23 timmar och 14 minuter vid en justerad volym på 65 dB).

Bose har gett QuietComfort 45 några moderna uppgraderingar utan att i grunden förändra hörlurarnas grundstruktur.

Bristen på sensorer jämfört med konkurrenterna är inte nödvändigtvis en nackdel. De som letar efter sensorer bör kanske ta en närmare titt på Headphones 700. I övrigt erbjuder Bose uppdaterade gränssnitt med Bluetooth 5.1 och USB-C utan att offra sina typiska egenskaper. Tyvärr innebär detta också en brist på högupplösta ljudcodecs.

De som är villiga att kompromissa med brusreducering för ännu bättre ljud bör ta en titt på Sennheiser Momentum 3 eller Bowers & Wilkins PX7.

Pris och tillgänglighet

Bose QuietComfort-hörlurar finns på Amazon US eller Best Buy för $329.00.

Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > Bose QuietComfort 45 Review - Beprövade hörlurar nu ännu bättre
Daniel Schmidt, 2022-04-28 (Update: 2022-04-28)