Notebookcheck
 

Intel Kaby Lake: Fyrkärniga ULV-processorer kommer 2017

Intel: Kaby Lake quad-core ULV processors in 2017
Intel: Kaby Lake quad-core ULV processors in 2017
Lanseringen av nästa generations Intelprocessorer "Kaby Lake" närmar sig med stormsteg. Den innebär att vi kommer att få se fyrkärniga processorer i ULV-segmentet för första gången - sannolikt i 15- och 18-wattsmodeller med integrerad grafik.

Att Intels Kaby Lake-processorer kommer att lanseras inom kort är ganska säkert baserat på det nuvarande nyhetsflödet – inte minst eftersom de första prestandasiffrorna redan läckt ut (läs om i7-7500U här).

Vi har fått se en bild från en presentation där U-seriens processorer (15 och 28 watt, med Intel HD Graphics och Intel Iris Graphics) ingår, inklusive en fyrkärnig modell med Intel HD Graphics och en TDP på 15 watt. 

Till det kommer en mer kraftfull, fyrkärnig version med Intel HD Graphics och en TDP på 18 watt från den mer kraftfulla H-serien. Förmodligen behöver  de här kretsarna lite mer tid på sig att ta form och bör släppas under andra halvan av 2017.

Det mest intressanta vi får ut av den här minimala mängden information är att både de vanliga tvåkärniga processorerna och de nya, fyrkärniga kretsarna har en snarlik TDP (15 W för U-serien och 18 W för H-serien). Den "vanliga" fyrkärniga processorn från H-serien har däremot en TDP på 45 watt. 

Också intressant är att TDP-värdena för H- och U-serierna är snarlika den nuvarande Skylake-generationen. Ingen fyrkärnig modell med den mer kraftfulla grafikdelen Intel Iris Graphics ( "3e") är med på listan.

sidebar_1-multi
sidebar_3-multi
Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Tester > Intel Kaby Lake: Fyrkärniga ULV-processorer kommer 2017
J. Simon Leitner, 2016-08-25 (Update: 2016-08-25)