Notebookcheck
 

AMD kapar 30% av personalstyrkan efter dålig kvartalsrapport?

10-30 procent av AMD:s anställda kan komma att få sparken till följd av minskade intäkter.

AMD har just släppt sina preliminära resultat från tredje kvartalet 2012 och informationen är långt ifrån uppmuntrande. Enligt en pressrelease från bolaget har intäkterna minskat med minst 10 % under Q3 och ett av resultaten verkar vara att en stor del av företagets anställda blir av med jobbet.

Enligt flera anonyma rapporter har AMD planer på att skära ner sin personalstyrka avsevärt efter den oroväckande rapporten och ett offentliggörande ska vara på väg. Hur många som får gå är inte bekräftat, men ryktena säger att det kan handla om allt mellan 10 % och hela 30% av personalen.

De ekonomiska resultaten har gått utför enligt alla mått, men de senaste siffrorna från AMD kan vara katastrofala i långa loppet. Företaget måste uppenbarligen hitta nya sätt att tjäna pengar, men med tanke på Intels dominans i branschen är det lättare sagt än gjort. 

sidebar_1-multi
+ Show Press Release
sidebar_3-multi
Please share our article, every link counts!
> Bärbara datorer, laptops - tester och nyheter > Nyheter > Nyhetsarkiv > Nyhetsarkiv 2012 10 > AMD kapar 30% av personalstyrkan efter dålig kvartalsrapport?
Omar Qudsi, 2012-10-15 (Update: 2012-10-15)